Leo's ​Chance – Leo esélye (A szerelem csillagjegyében 2.) 182 csillagozás

Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Megérdemel-e mindenki egy új esélyt? Az is, aki hazudik érte?

Jár-e mindannyiunknak egy újabb dobás? Akkor is, ha részben mi okoztuk a saját vesztünket?

Mi mindent követnél el azért, hogy új esélyt kapj a szerelemre? Hogy új esélyt kapj az életre? Hogy elmondhasd a saját történetedet?

Evie már elmondta az övét. De minden szerelemnek két oldala van. Most adjunk egy esélyt Leónak!

Eredeti mű: Mia Sheridan: Leo's Chance

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639708495 · Fordította: Margittay

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Evelyn Cruise (Evie)


Kedvencelte 20

Most olvassa 8

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Túltettem magam a fordításon és egyszerűen belemerültem a történetbe. Talán jó is volt, hogy az előző rész elolvasása óta eltelt 3-4 hónap. Szegény Jake/Leo egyszerűen félt bevallani Evie-nek, hogy kicsoda, aztán már sodorták az események. Kicsit vázlatosabbnak és pörgősebbnek tűnt a regény ebből a szemszögből, de így is elég izgalmas volt. Ahogy anyuci a végén megszívta, az kimondottan jól esett az igazságérzetemnek.

9 hozzászólás
>!
Naiva P
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Talán nem ártott volna egy kicsit később olvasni. Hagyni, hogy az előző rész ülepedjen. Úgy izgalmasabban hatott volna, mert így nem tűnt lényegesen eltérőnek az előző részhez képest. Mégsem volt copy & paste érzésem. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Mia jól tud írni férfi nézőpontból is. Sokszor jobban is esik, amikor ugyanazt a történetet egy pasi szemszögén keresztül olvashatom. Szerintem egy könyvben elfért volna ugyanaz a történet Evie-Leo/Jake váltott nézőpontjával. Legfeljebb vaskosabb kötetben. Összességében jó volt olvasni, hogy egy férfiban is lehet annyi erős fokú érzelem, mint egy nőben úgy, hogy közben az nem válik érzelgőssé, kiábrándítóvá.. Szinte már hihetetlen….. A múltjáról, tinédzserkoráról többet szerettem volna megtudni.

4 hozzászólás
>!
ZitussKa
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Az az igazság, hogy magam sem tudom eldönteni mennyire volt jó ötlet közvetlenül az elő rèsz után olvasni. De ha azt vesszük figyelembe, hogy rendesen könnyeztem amikor a vègère èrtem, akkor nagyon.
Ez nem egy fordított szemszög, hanem Leo könyve, teljes egèszèben. Rengeteg èrzelemmel, bánattal, szerelemmel. Ès mindamellett sok bónusz pillanattal, amivel meg lett toldva ez a könyv.
A szívembe zártam Őket ez nem vitás. Boldog vagyok, hogy olvashattam ès alig várom, hogy újrázhassak.

2 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Magam is azon olvasók táborát gyarapítom, akik mindig szívesen visszatérnek egy számukra oly kedves romantikus történethez, hogy megismerjék a másik fél szemszögét is. Azúttal sem csalódtam. Sőt! Talán még jobban tetszett, mint az első rész. Leo nézőpontja megérintette és újból elrabolta a szívemet. Hol szívet tépő, hol egyszerűen elbűvölő volt. Persze eddig is sejtettem, de most újból bebizonyosodott, milyen sok mély érzelem van ebben a megtört, bűntudattal teli fiúban. Ráadásul olyan szenvedélyes is egyben, amitől végképp eszemet vesztettem. Egy percig sem zavart, hogy ismertem a végkifejletet. Ugyanúgy szurkoltam Leo és Evie boldogságáért, mint korábban, mert ha valakik megérdemlik, ők biztosan!

8 hozzászólás
>!
agi89
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Úgy kellett ez a könyv..!
Annyira éreztem, hogy a „pasi szemszög” megint teljesen levesz a lábamról.
Mit levett? Ledöntött!
Imádtam. ♥️

A visszaemlékezéseket kifejezetten vártam. Elképesztően erős érzelmekkel és gondolatokkal tele.
Ezt egyszerűen újra és újra el kellett olvasnom:

"Gyűlölöm az önzést, mert megfosztja az embert a méltóságától, gyűlölöm a kegyetlenséget, mert áldozatul ejti a gyengét.”

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639708495 · Fordította: Margittay
>!
deen
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Jó volt ezt a történetet Leo szemszögéből is olvasni. Nagyon kemény volt neki a kórházi tartózkodás és nem volt könnyű neki átértékelni a vele történteket. Dr. Fox nagyon nehezen veszi rá, hogy megnyíljon és szembenézzen az életével, a tetteivel. Míg Evie egyedül maradt, de végül talpra állt, szerzett munkát, lakást, és ha szerényen is, de barátokkal körülvéve élte életét, addig Leo belecsöppent a gazdagságba, de ahogy mondani szokás a gazdagságnak ára van, a tetteknek következményei. Ennek tetejében, mikor Leo esélyt kap, hogy újra találkozzon Evie-vel egy hazugság miatt nem tudja, hogyan vallja is be kicsoda ő, a hazugságlavina pedig mindkettejüket elsodorja. Szép ez a történet és megindító, szerettem a szereplőket, magát a cselekményt is. Az epilógus kicsit furcsa volt, abból a szempontból, hogy ismét Evie volt a narrátor, de jó volt, hogy így lezárult kettejük története. Már nagyon várom a következő kötetet, a beleolvasó alapján nagyon jó sztori lesz.

>!
oldmoviegirl01 P
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Leo szemszögét olvasva egy picit közelebb került hozzám a történetük Evie-vel, de mégsem hozta meg számomra az áttörést. Sokkal többet el tudtam volna képzelni Leo lelki fejlődésének bemutatásából a balesete után, több leírást a beszélgetéseiről a pszichológusával, ezek voltak a kedvenc részeim. spoiler
Jöhet a következő Mia Sheridan könyv, remélem az már jobban fog tetszeni.

3 hozzászólás
>!
ncsn87
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Csodálatos volt és imádtam!!! ♥♥♥ Ez a rész talán jobban tetszett, mint az első. Ez is kedvenc lett! És itt sem volt vészes a fordítás szerencsére.
Annyira jó volt Leo gondolataiba belelátni. Teljesen meghatódtam és beleszerettem. *.* ♥ Elérzékenyültem folyamatosan… Persze mocskos és perszelő is volt, de ennyi idő után meg is értem. :D Szóval tetszett a nyíltsága és a szókimondása. És igen, járt neki egy második esély. Elnyerte a szívemet! ♥ Fantasztikus párost alkotnak Evie-val.
Jó volt, hogy több utószó volt, hogy beleláthattunk az életük több momentumába. Megint csak teljesen meghatódtam. ^^
Az előzetes meg a következőből… Már most röhögök! :D Jó páros lesznek ők. Egy pornószínész és egy jogász… Zseniális ötlet! :D Nagyon várom a folytatást!
@Könyvmolyképző Még, még, még több Mia Sheridant! *.*

4 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

Jaj, nagyon szép volt *-* Csak úgy, mint az első rész, ez is tetszett. És jó is volt, hogy nem mindjárt egymás után olvastam a két könyvet, mert lehet úgy untam volna, de így pont tökéletes volt. Nagyon szeretem amikor egy férfi szemszögéből ismerhetjük meg a történetet, szerencsére Leo sem lett kivétel. Jobban átláthattuk az érzéseit, a kórházas részek is nyújtottak egy pici pluszt, valamint a vége. Az volt a legjobb ^^
Viszont az 1. rész annyiban volt jobb, hogy ott semmi bajom nem volt a fordítással, itt viszont már nekem is szemetszúrt pár dolog.
De sebaj. Maga történet így is jó volt, és várom a folytatást :)

>!
Lizz_
Mia Sheridan: Leo's Chance – Leo esélye

„Azért harcoltam érted , mert érted megéri harcolni.”

A Leo című könyv , számomra nem volt teljes . Hiányoltam belőle valamit , de azt nem tudtam megválaszolni hogy mégis mit . Most megtaláltam a megfejtés : Leot hiányoltam!
Ez a könyv felülmúlta az elvárásaimat , hisz tisztába voltam még a könyv elkezdése előtt hogy végül is én már a cselekményt ismerem újat nem fog hozni e téren . Tévedtem .. nem csak hogy érzelmileg múlta felül az előző kötetet , hanem cselekményben is . Mivel mikor én Evienél unatkoztam (mert sajnos volt olyan rész) akkor Leoban olyan érzések, gondolatok ütötték fel fejüket hogy egyszerűen az olvasó akarata ellenére is elképzeli hogy Ő végül is hogyan miként cselekedne .
Bevallom én Leo helyében ugyanezt ugyan így végig jártam volna . Remélem egyszer én is találkozok egy ilyen oroszlánnal , meghívnám egy finom grillezett pávára ;) :D

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Könyvmolyképző KU

Annak idején, mikor Leóval tervezgettünk, álmodoztunk és szerettük egymást ott a tetőn, még nem gondoltuk, hogy a boldogsághoz vezető út tele lesz kerülőutakkal, csapdákkal és fájdalommal. Nem tudtuk, milyen sok szeretetre, megbocsátásra és megértésre lesz szükség, hogy visszataláljunk az útra, ami a miénk, és amin együtt kell végigmennünk.

>!
Könyvmolyképző KU

Hát szerinted hány ember érzi úgy, mikor hazamegy a nap végén, és szétnéz, hogy ha kicsi is, szegényes is a lakása, mégis ő a világ legszerencsésebb embere? Hányan értékelik igazán mindazt, amijük van, mert tudják, milyen érzés, amikor semmijük sincs?

>!
Sippancs P

Mindig azt hittem, hogy az otthon az egy hely, most pedig kiderül, hogy egy személy. Az otthon maga Evie.

167. oldal

>!
agi89

Gyűlölöm az önzést, mert megfosztja az embert a méltóságától, gyűlölöm a kegyetlenséget, mert áldozatul ejti a gyengét.

110. oldal, 14. fejezet

3 hozzászólás
>!
DarknessAngel 

– Lehet, hogy kicsit furán hangzik, de ha már utánam akart küldeni valakit, örülök, hogy épp téged sikerült. Jól érzem magam ma este.
Ez vajon miért fáj? Tényleg féltékeny vagyok magamra?

74-75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evelyn Cruise (Evie)
>!
vivienna

Ő nekem a levegő. Ő a létezésem értelme, az egyetlen, aki számít nekem ebben az életben, vagy bármelyik másikban.

>!
Sippancs P

Az ember nem azért akarja eldobni magától az életét, mert a halál olyan kecsegtető a számára, hanem mert az élete merő gyötrelem.

18. oldal

>!
Könyvmolyképző KU

A számítógépeket túlságosan kiszámíthatónak találtam. Jobban szeretem az embereket. Náluk nem olyan egyértelműek a dolgok. (…)Az emberi lélek összetettsége éppen hogy csodálatraméltó. Ha mindig mindenki megjósolható módon viselkedne, egy adatsor által meghatározott módon, Evie és te egész más emberek lennétek. Tiszteld a rejtélyt!


A sorozat következő kötete

A szerelem csillagjegyében sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: A tiltás gyönyöre
Kylie Scott: Lead – Szóló
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Lakatos Levente: Aktus
Sophie Jackson: Egy csepp remény
Jay Crownover: Rule
Lakatos Levente: Szeress jobban!
J. A. Redmerski: A soha határa