Grayson's ​Vow (Sign of Love 8.) 16 csillagozás

Mia Sheridan: Grayson's Vow Mia Sheridan: Grayson's Vow

Kira ​Dallaire is desperate.

Some challenges in life seem too hard to overcome. With little money, and even fewer options, the quick-witted and vibrant twenty-two-year-old needs to reinvent herself. Known for her generous heart and impulsive personality, she devises a survival plan, possibly her most outrageous idea yet.

Grayson Hawthorn is losing hope.

Some obstacles in life seem too hard to overcome. Betrayal definitely being one of them. With limited capital, and dwindling resources, he is attempting to resurrect his failing family vineyard, a self-imposed vow seemingly destined to fail. That is until a young woman enters his office with an outlandish, unexpected proposition impossible to refuse.

What begins as a temporary business arrangement, soon evolves into more as vivacious, spirited Kira challenges detached, arrogant Grayson to want more from life. To want more for himself. But as their wills clash and fiery passion ignites, they'll… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
340 oldal · ASIN: B0155Q0LWA
>!
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781517162528

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Grayson Hawthorn · Kira Dallaire


Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Szilvi00 P>!
Mia Sheridan: Grayson's Vow

„Meglepő” bejelentés következik *dobpergés*:
Kedvenc írónőm újabb gyönyörű történettel gazdagította könyves élménytáramat.
Ez a könyv egyszerre volt vicces, megindító és aranyos. Hihetetlen, mennyire más és más a sorozat minden egyes része. Számomra mindegyik egy igazi gyöngyszem és mindegyik nyomot hagyott bennem.

A történet nagyvonalakban arról szólt, hogy a büntetett előéletű Grayson Hawthorn és a befolyásos családból származó Kira Dallaire, végső elkeseredésükben, anyagi okok miatt, drasztikus lépésre szánták el magukat. A történetük egy szőlészetben játszódott, és tele volt vicces jelenetekkel, romantikus pillanatokkal és csodálatos gondolatokkal. Még most is mosolyognom kell, ha eszembe jut, milyen édes beceneveket kaptak a szereplők. Little witch és dragon. Grayson szeretet nélküli gyerekkora miatt volt megkeseredve. Kira zsarnok apja befolyása elől menekült. A birtokon dolgozó alkalmazottakat is nagyon megszerettem. Virgil-re külön kitérnék egy gondolat erejéig. Szerintem sokat elárul egy ember karakteréről az, hogyan bánik egy fogyatékos embertársával.
A cselekmény nem kevés drámát és fordulatot tartogatott. Apró hibák akadtak ugyan, de csak olyan apróságok, amiket gyorsan a szőnyeg alá tudtam söpörni. Amikor átléptem a 10. órát és még mindig messze volt a vége, sejtettem, hogy Grayson bizalmi problémai gondot fognak okozni. Talán mondanom sem kell, elmorzsoltam pár könnycseppet az utolsó két órában.

14 hozzászólás
_Eriii>!
Mia Sheridan: Grayson's Vow

Sajnos nem vagyok száz százalékban megelégedve, és százas tudom, hogy nem az írónő hibája, mert ez egy igazan cukker, néhol vicces, néhol fájdalmas történet volt. És én mégis itt állok, és azon nyűgölök, hogy ez lehetett volna százszorta jobb is. Voltak olyan részek benne, hogy tényleg megnevettettet a két főszereplő civakodása. Voltak olyan részek benne, hogy a szívem összeszorult a tehetetlen düh miatt, amit a főszereplők családja miatt éreztem. Voltak benne nagyon édes részek is, sőt. És voltak benne olyan részek, amikor azt hittem, hogy igen ez az, most biztos összetöri az írónő a szívem, de mindig-mindig vissza táncolt, és tényleg egy cérnaszál tartotta, hogy ez a könyv elnyerje méltó helyét a Mia Sheridan polcán. Engem a Sárkány nemegyszer akasztott ki, már oda kerültem, hogy én is tűzet okádtam rá. Kirat nagyon sajnáltam. Az tuti, hogy én nem így csináltam volna. Hamár az írónő bedobta azokat az elemeket amelyek oda vezették Kirat ahová, akkor én sokkal mélyebbre dobtam volna. Amúgy tényleg velem van baj. Mostanában nagyon finnyás lettem a romantikus könyvekkel :(((((

4 hozzászólás
Naiva P>!
Mia Sheridan: Grayson's Vow

„In wine there is truth. But the greater knowledge that now lived in the peaceful silence in my heart was: in love there is truth.”
Annyira kár, hogy Mia Sheridan a Leo kötetekkel indított és mondjuk nem rögtön ezzel, vagy az Archer-rel, vagy bármivel… Nem mintha Mia Sheridan csalódást tudna okozni, de az elképesztőt már nem lehet fokozni. Hihetetlenül megfogott ez az átgondolt történet és megérintette a szívem. Volt, hogy visszatartottam a lélegzetemet. Mia mestere a megkínzott lelkű karakterek ábrázolásának.
A történet úgy indul, mint egy nézhetőbb kategóriájú telenovella (gazdag, de szemét szülők blabla), majd olyan hirtelen beállít a valóság, hogy az megdöbbentő. Egyszerre volt humoros és szomorú a történet, de a jó jobban megmaradt. Élveztem, ahogy ugratták egymást és olyan aranyosak voltak, ahogy kezdetben „ boszorkaként” és „sárkányként” sértegették egymást. Idővel ezek a szavak becéző jellegűvé váltak. spoiler Egyértelműen kedvenc jelenet. Grayson ugyan nem lett akkora kedvenc, mint Mia korábbi férfi karakterei, de szerethető volt és 3D-s.
Az külön tetszett, hogy a a mellékszereplők is alaposan kivették a részüket a történetből. Különösen Grayson alkalmazottai. Walter és Charlotte, Virgil és Harley. Azt sem bántam volna, ha többet szerepeltek volna. Annyira jók voltak.
Összességében nagyon jó történet, ahol minden egyensúlyban van. A leírások és a párbeszédek. A karaktereket nagyon könnyű megkedvelni. A cselekmény a sok kicsi és azzal az egy hatalmas fordulatával teljesen magával ragadott. Az a kapzsi, telhetetlen énem, viszont nagyon kevesellte az epilógust.

3 hozzászólás
pveronika>!
Mia Sheridan: Grayson's Vow

5 csillag? 6 csillag? 100 csillag? Mia Sheridannak az összes csillagot odaadnám az égről. Imádtam! Bár nem is vártam kevesebbet, hiszen egyszerűen hihetetlenül tehetséges ez az írónő. Kötetről kötetre gyönyörű szavakkal megírt, gyönyörű történeteket kapok. Az egész Sing of Love sorozat utánozhatatlan, megismételhetetlen és egyedi, mert minden egyes kötet más és más.
Ez a történet is kivételes volt, hiszen az írónő szinte egy szappanoperába illő felütéssel indított, de aztán fogta és úgy csűrte-csavarta, hogy a végére egy csodálatos, szívfájdalommal, szerelemmel, évődéssel, és mosollyal teljes kötetet varázsolt ebből a történetből.

Ez a könyv Librához, az egyensúly csillagjegyéhez lett ajánlva. És, hogy ez mennyire tökéletes volt, azt nem is tudom megfogalmazni. Egyszerűen gyönyörű egyensúlyban van a kötetben a vidámság és szomorúság, a szeretet és az utálat, a bizalom és a bizalmatlanság, az előítélet és az előítélet-mentesség. Illetve ide sorolnám magát az írásmódot is, hiszen egy komoly gondolatokat hordozó könyv volt, mégis humorral fűszerezve. Nagyon szerettem a szereplőket, hogy milyen tökéletesek és tökéletlenek voltak egyszerre.

A főszereplő lány Kira, aki nemrég tért vissza egy éves afrikai útjáról, ahova politikailag befolyásos, rideg családja elől menekült. Sajnos mikor visszatér, egy centje sincs, hiszen a papától akkor sem fogadna el pénzt, ha inkább az utcán kellene aludnia. Éppen a bankban van, hogy felmérje katasztrofális pénzügyi helyzetét és megszüntesse a bankszámláját, amikor megüti a fülét a Grayson Hawthorn név. Az ő nevét még korábbról az apja egyik ügye kapcsán ismerte meg, így kíváncsiságában hallgatózni kezd az irodánál. Kiderül, hogy Grayson ugyanolyan rossz anyagi helyzetben van mint ő, és a kölcsönigényét is pont akkor utasították el. A férfinak van egy örökölt, lerobbant borászata, amelyet szeretne hamvaiból feléleszteni, de ehhez sürgősen pénzre van szüksége, hiszen így még az embereit sem tudja kifizetni, nemhogy a berendezéseket megjavítani, vagy esetleg újakat vásárolni. Mikor Kira meglátja a férfit, egyből úgy érzi, hogy a sors keze, hogy találkoztak, és elmegy birtokára, hogy együtt találjanak megoldást kettejük problémájára. Ugyanis Kira kezében ott van a megoldás kulcsa, csak kérdés, hogy a férfi megbízik-e benne, és erkölcsileg elég erősek-e, hogy meglépjék azt a bizonyos lépést, amely mindkettejüknek a fényt jelentheti az alagút végén.

Hihetetlenül magával ragadó és fordulatos volt ez a történet. Annyi gyönyörű gondolat és szerethető pillanat volt benne, hogy ez a Mia Sheridan kötet is egyenes úton landolt a kedvencek polcán. Nincs mese, egyszerűen én is szerelembe estem a „Sárkány és a Boszorkány történetével". :)

„Even a happy life cannot be without a measure of darkness, and the word happy would lose its meaning if it were not balanced by sadness.”
~ Carl Jung ~

http://veronikasreaderfeeder.com/mia-sheridan-graysons-vow/

16 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Mia Sheridan: Grayson's Vow

Ismét egy csodálatos könyvet alkotott Mia! Nem csoda, hogy több napba telt, mire minden kis részletét megemésztettem.

Kira a látszat ellenére, még véletlenül sem apuci kicsi lánya. Érett, talpraesett, erős, független nő. Annyi mindenen keresztülment, annyi mindent túlélt mégis segítségre van szüksége ahhoz, hogy a saját lábára álljon és itt jött a képbe a mi Grayson-unk!

Nem mondok meglepőt azzal, ha kijelentem, Grayson Hawthorn lelkileg sérült. Sosem kapott szeretetet az apjától, sem senki mástól. Ettől függetlenül egy remek ember lett belőle, aki a szőlészetében dolgozókat megbecsüli, önzetlenül segít azon, akin tud, még akkor is, amikor nála is nehéz idők járnak.

Az ajánlat, amit Kira tesz Grayson-nak közel sem mindennapi, egyenesen megdöbbentő tekintve, hogy egy vadidegenről van szó. Ám a kezdeti hideg távolságtartás viszonylag hamar feloldódik, elkezdenek megnyílni a másik felé, kialakul közöttük egy egyedi, csodaszép kapcsolat.

Mivel a mérleg jegyben születtem és ezt a könyvet a mérlegnek szentelte Mia, nagyon kíváncsi voltam mennyire jelenik meg az az egyensúly, amit személy szerint én igénylek a saját életemben. Nem hogy megjelent, de az egész történet egyensúlyban van. Az olykor vicces, boldog jelenetek remekül ellensúlyozzák a szomorú, szívszorító pillanatokat.
Fordulatokban gazdag, lélegzetelállító történet, mely megannyi különleges gondolatot rejt magában. Nem más ez, mint a Sárkány és a Boszorkány tündérmeséje!

6 hozzászólás
felícia97>!
Mia Sheridan: Grayson's Vow

Túl jutva egy újabb pocsék és lelkileg kimerítő héten,mi is hozhatná jobban vissza az életet belém mint egy gyönyörű és felemelő történet? Azt hiszem ez nem is lehetett kérdéses.Mia Sheridan könyv évek óta nem került a kezembe,és ez bizony öreg hiba volt.Szinte már el is felejtettem milyen szép és megható történeteket vet papírra az írónő,de egy szerencsés véletlen folytán a szemem megakadt ezen a köteten,és tudtam hogy ezt nekem el kell olvasnom,amint lehetőségem nyílik rá.Ez a hétvége pedig megadta azt a bizonyos lehetőséget .A Leo-t szerettem,a Stinger-t még sokkal jobban,de úgy érzem számomra Mia itt a Grayson's Vow-ban ért igazán révbe nagyon sok szempontból.Igaz nem tudhatom hogy az előző részek közül nem egyel kapcsolatban ugyanígy éreznék-e ,hiszen jó pár kötetet átugrottam a Sign of Love sorozatból,ugyanakkor nyugodtan ki merem jelenteni hogy ez a rész vitán felül elrabolta a szívemet.Az írónő nagyon érzékletesen és szépen ír,a Leo-hoz viszonyítva már sokkal kiforrottabban és részletesebben,közben pedig még sem veszik el a jelentéktelen apróságok között,megmutatva hogy mennyit fejlődött az évek alatt.Ezen felül pedig ismét egy különleges és nagyon szerethető cselekményű történetet adott nekünk, én pedig csak örülhetek hogy voltam elég szemfüles hogy rátaláljak egy újabb kincsre. Történetünk hősnője Kira Dallaire,aki kétségbeesetten keresi a kiutat a múltja és különösen zsarnok apja befolyása alól hogy végre úgy élhesse az életét ahogy szeretné.Ám lehetőségek és pénz híján nem sok választása marad.Mégis égi jelként értelmezi mikor egy véletlen folytán a sors az útjába sodorja Grayson Hawthorne-t,akinek a neve nagyon is ismerősen cseng számára.Mikor Kira rájön hogy a férfi legalább annyira kétségbeesett és reménytelen mint ő,hiszen büntetett előélete miatt nem juthat pénzhez ami a családi birtok és borászat megmentéséhez szükséges,egy őrült és nem hétköznapi terv születik meg a fejében ami talán mindkettejüket kihúzhatja a bajból.Azonban az egyszerűnek és szimplán üzletinek indult megállapodás valami sokkal többé válik mint azt bármelyikük is gondolta,egyenesen egymás karjaiba taszítva a két sérült és törött lelkű fiatalt.Csak hogy bizonyos igazságok nem maradhatnak örökké rejtve,ez pedig veszélybe sodor minden szépet és jót,ami annyi szenvedés után többé már nem csak elérhetetlen álom a számukra… Nagyon tetszett az egész sztori az ötlettől kezdve, egészen a kivitelezésig.Kimondottan érzékletesen és jól volt kidolgozva minden,és minden amit egy másik hasonló könyvből (amit nemrég olvastam) hiányoltam azt itt legnagyobb örömömre megvolt.Persze nem fogom összehasonlítani a kettőt hiszen két külön sztoriról beszélünk hiába alapulnak hasonló ötleten,mivel mindegyik a maga módján,és más miatt tetszett.Kicsit mondjuk meglepetésként ért hogy a korábbi könyvekhez képest itt az erotika elég kis szeletet kapott,mert sokkal inkább a romantikán és az érzelmek fejlődésén volt a hangsúly,de ezt abszolút nem könyveltem el hiányként.Az egyetlen dolog amit kicsit negatívabb módon éltem meg az az hogy a történet néha kihozott a sodromból látva hogy mennyi igazságtalanságot és szenvedést kellett a szereplőinknek kiállniuk,nekem pedig borzasztóan fájt értük a lelkem.Végül persze minden szenvedés meghozza a gyümölcsét,de addig Kira és Grayson is kemény dolgokat állnak ki.Az olvasásomat az is nehezítette hogy napokig ólmos fáradtság ült rajtam de még ez sem gátolhatott meg azon törekvésemben hogy le se tegyem a könyvet. :D Kira volt a szívem csücske az egész történetben.Az ő karaktere csupa napsütés és szeretet,annak ellenére is hogy hogyan kellett felnőnie.Hihetetlenül törődő volt,olyan személyiség aki soha nem adja fel bármennyire is nehéz az élet,és reményt hozott mások életébe,de különösen Grayson-ébe.♥ Grayson kicsit már nehezebb eset volt,voltak nagyon jó pillanatai,néha pedig igazi tulokként viselkedett.Sokszor haragudtam rá,de megértettem hogy egy olyan szeretet nélküli gyerekkor és megpróbáltatásokkal teli felnőttkor amit megélt bizonytalanná tették,és nem látta nem hogy a saját értékét,hanem a fájdalma és bizalmatlansága miatt többször is megpróbálta elmarni maga mellől azokat akik tiszta szívből szerették.A fény és az őszinte érzelmek amiket Kira a “kis boszorkány” hoz a mogorva és pikkelyes “sárkány” kilátástalan életébe,elkezdik felnyitni Grayson szemét is még ha lassan is,hogy igenis mindkettőjüket várhatja egy szebb jövő egymás mellett. :)Nagyon szép volt a lassan épülő,de annál mélyebb és érzelmesebb szerelem közöttük,én pedig mind izgatottabban olvastam minden közös jelenetüket.Akik még mindenképp említést érdemelnek az Charlotte és Walter karaktere,mert nagyon megszerettem őket,különösen azt látva ahogy ők sajátjukként szerették Grayson-t,és hát ki ne felejtsem a cukiságfaktort,a kis négylábú kedvencet Sugie Sug-ot. :D Imádtam a helyszínt,a Hawthorne birtokot minden zegével zugával együtt,mert igazi különleges hangulatot adott a történetnek,az epilógus pedig feltette az i-re a pontot a maga édességével,közben pedig nem lett túl nyálas sem hanem pont tökéletes volt akár a történet egésze.Mit is írhatnék még,ezek után mint hogy nagyon szerettem? Boldog vagyok hogy rátaláltam,és ezután ünnepélyesen megfogadom hogy igyekszem többet olvasni Mia-tól,hiszen biztos hogy nem egy csodaszép története vár még rám. :)

2 hozzászólás
Lille>!
Mia Sheridan: Grayson's Vow

Boszorkányosan jó sárkányszelidítős sztori volt. Arról nem is beszélve, hogy a szőlőbirtokos pasik a gyengéim.. ;)

1 hozzászólás
tashley>!
Mia Sheridan: Grayson's Vow

A szokásos színvonal Mia Sheridantől. Most a szociálisan érzékeny téma, ami minden regényében megjelenik, az érzelmi abúzusban felnövő gyerek(ek) és az elítéltek reintegrációja. Nagyon becsülöm az írónőben, hogy minden regényében választ valami társadalmi problémát, közérdekű témát, amiről beszélni akar, amiről véleményt formál az elfogadó szeretet jegyében.
A szerelem nagyon szépen működött. Ilyen temperamentumos, impulzív pár még nem volt a korábbi regényekben.Volt pár meglepő ötlet, gesztus, amire nem gondoltam volna.
Az viszont kevésbé tetszett, hogy most először teljesen elbizonytalanodtam arról, hol van a regényben a Mérleg. Illetve az egyik veszekedés túlment a szerintem megbocsáthatón, vagy túl könnyen megbocsátódott, de én nem vagyok Mérleg, úgyhogy mit tudhatom én, egy Mérleg mit bocsát meg.


Népszerű idézetek

Naiva P>!

Today may be a very bad day, but tomorrow may be the best day of your life. You just have to hang on until you get there.

Naiva P>!

I think you'll find, that where there is real love, there is always real hope.

Naiva P>!

Funny how it worked out like that, isn't it? Funny how one life can affect another, and then that life affects the one after it and on and on.

Cicu>!

„It's okay,” I said, „I'm here.”

„Said The Dragon to the witch,”

Kapcsolódó szócikkek: Grayson Hawthorn · Kira Dallaire
pveronika>!

Libra
„Even a happy life cannot be without a measure of darkness, and the word happy would lose its meaning if it were not balanced by sadness.” ~ Carl Jung

(első mondat)

CsepAdri >!

„I don't know whether to kill all three of you, or to build a shrine to your courage,” he gritted out.
„I personally like the shrine idea. I mean, if you're taking votes.” I gave him my most brilliant smile

CsepAdri >!

I nodded curtly and started to walk away, narrowing my eyes when I heard humming. I turned back and walk toward her. „Are you humming 'Puff The Magic Dragon'?”
Her eyes blinked, looking big and innocent. A clear act. „Is that what song is? I never knew the name, or who exactly lived in Honali, just the tune mostly.”

1 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!

„There is always pain in this life. Not just for me, not just for you—for everyone. You can't avoid it. And sometimes the pain is so great, it feels as if it carves out the very essence of who you are. But it doesn't, not if you don't allow it to. It carves out a place in you, yes, but love is meant to fill that space. If you let it, pain makes more space for love within you. And the love we carry inside makes us strong when nothing else can.”

Kapcsolódó szócikkek: Kira Dallaire
Cicu>!

„We should discuss—”

„The fact that you're the offspring of a fire-breathing lizard? I already figured that out.”

Kapcsolódó szócikkek: Grayson Hawthorn · Kira Dallaire

A sorozat következő kötete

Sign of Love sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Him
Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward
Suanne Laqueur: The Man I Love
Colleen Hoover: November 9 (angol)
Ginger Scott: The Girl I Was Before