Grayson's ​Vow (Sign of Love 8.) 11 csillagozás

Mia Sheridan: Grayson's Vow Mia Sheridan: Grayson's Vow

Kira ​Dallaire is desperate.

Some challenges in life seem too hard to overcome. With little money, and even fewer options, the quick-witted and vibrant twenty-two-year-old needs to reinvent herself. Known for her generous heart and impulsive personality, she devises a survival plan, possibly her most outrageous idea yet.

Grayson Hawthorn is losing hope.

Some obstacles in life seem too hard to overcome. Betrayal definitely being one of them. With limited capital, and dwindling resources, he is attempting to resurrect his failing family vineyard, a self-imposed vow seemingly destined to fail. That is until a young woman enters his office with an outlandish, unexpected proposition impossible to refuse.

What begins as a temporary business arrangement, soon evolves into more as vivacious, spirited Kira challenges detached, arrogant Grayson to want more from life. To want more for himself. But as their wills clash and fiery passion ignites, they'll… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
320 oldal · ISBN: 9781517162528

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Grayson Hawthorn · Kira Dallaire


Kedvencelte 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii P
Mia Sheridan: Grayson's Vow

Sajnos nem vagyok száz százalékban megelégedve, és százas tudom, hogy nem az írónő hibája, mert ez egy igazan cukker, néhol vicces, néhol fájdalmas történet volt. És én mégis itt állok, és azon nyűgölök, hogy ez lehetett volna százszorta jobb is. Voltak olyan részek benne, hogy tényleg megnevettettet a két főszereplő civakodása. Voltak olyan részek benne, hogy a szívem összeszorult a tehetetlen düh miatt, amit a főszereplők családja miatt éreztem. Voltak benne nagyon édes részek is, sőt. És voltak benne olyan részek, amikor azt hittem, hogy igen ez az, most biztos összetöri az írónő a szívem, de mindig-mindig vissza táncolt, és tényleg egy cérnaszál tartotta, hogy ez a könyv elnyerje méltó helyét a Mia Sheridan polcán. Engem a Sárkány nemegyszer akasztott ki, már oda kerültem, hogy én is tűzet okádtam rá. Kirat nagyon sajnáltam. Az tuti, hogy én nem így csináltam volna. Hamár az írónő bedobta azokat az elemeket amelyek oda vezették Kirat ahová, akkor én sokkal mélyebbre dobtam volna. Amúgy tényleg velem van baj. Mostanában nagyon finnyás lettem a romantikus könyvekkel :(((((

4 hozzászólás
>!
Naiva P
Mia Sheridan: Grayson's Vow

„In wine there is truth. But the greater knowledge that now lived in the peaceful silence in my heart was: in love there is truth.”
Annyira kár, hogy Mia Sheridan a Leo kötetekkel indított és mondjuk nem rögtön ezzel, vagy az Archer-rel, vagy bármivel… Nem mintha Mia Sheridan csalódást tudna okozni, de az elképesztőt már nem lehet fokozni. Hihetetlenül megfogott ez az átgondolt történet és megérintette a szívem. Volt, hogy visszatartottam a lélegzetemet. Mia mestere a megkínzott lelkű karakterek ábrázolásának.
A történet úgy indul, mint egy nézhetőbb kategóriájú telenovella (gazdag, de szemét szülők blabla), majd olyan hirtelen beállít a valóság, hogy az megdöbbentő. Egyszerre volt humoros és szomorú a történet, de a jó jobban megmaradt. Élveztem, ahogy ugratták egymást és olyan aranyosak voltak, ahogy kezdetben „ boszorkaként” és „sárkányként” sértegették egymást. Idővel ezek a szavak becéző jellegűvé váltak. spoiler Egyértelműen kedvenc jelenet. Grayson ugyan nem lett akkora kedvenc, mint Mia korábbi férfi karakterei, de szerethető volt és 3D-s.
Az külön tetszett, hogy a a mellékszereplők is alaposan kivették a részüket a történetből. Különösen Grayson alkalmazottai. Walter és Charlotte, Virgil és Harley. Azt sem bántam volna, ha többet szerepeltek volna. Annyira jók voltak.
Összességében nagyon jó történet, ahol minden egyensúlyban van. A leírások és a párbeszédek. A karaktereket nagyon könnyű megkedvelni. A cselekmény a sok kicsi és azzal az egy hatalmas fordulatával teljesen magával ragadott. Az a kapzsi, telhetetlen énem, viszont nagyon kevesellte az epilógust.

3 hozzászólás
>!
pveronika
Mia Sheridan: Grayson's Vow

5 csillag? 6 csillag? 100 csillag? Mia Sheridannak az összes csillagot odaadnám az égről. Imádtam! Bár nem is vártam kevesebbet, hiszen egyszerűen hihetetlenül tehetséges ez az írónő. Kötetről kötetre gyönyörű szavakkal megírt, gyönyörű történeteket kapok. Az egész Sing of Love sorozat utánozhatatlan, megismételhetetlen és egyedi, mert minden egyes kötet más és más.
Ez a történet is kivételes volt, hiszen az írónő szinte egy szappanoperába illő felütéssel indított, de aztán fogta és úgy csűrte-csavarta, hogy a végére egy csodálatos, szívfájdalommal, szerelemmel, évődéssel, és mosollyal teljes kötetet varázsolt ebből a történetből.

Ez a könyv Librához, az egyensúly csillagjegyéhez lett ajánlva. És, hogy ez mennyire tökéletes volt, azt nem is tudom megfogalmazni. Egyszerűen gyönyörű egyensúlyban van a kötetben a vidámság és szomorúság, a szeretet és az utálat, a bizalom és a bizalmatlanság, az előítélet és az előítélet-mentesség. Illetve ide sorolnám magát az írásmódot is, hiszen egy komoly gondolatokat hordozó könyv volt, mégis humorral fűszerezve. Nagyon szerettem a szereplőket, hogy milyen tökéletesek és tökéletlenek voltak egyszerre.

A főszereplő lány Kira, aki nemrég tért vissza egy éves afrikai útjáról, ahova politikailag befolyásos, rideg családja elől menekült. Sajnos mikor visszatér, egy centje sincs, hiszen a papától akkor sem fogadna el pénzt, ha inkább az utcán kellene aludnia. Éppen a bankban van, hogy felmérje katasztrofális pénzügyi helyzetét és megszüntesse a bankszámláját, amikor megüti a fülét a Grayson Hawthorn név. Az ő nevét még korábbról az apja egyik ügye kapcsán ismerte meg, így kíváncsiságában hallgatózni kezd az irodánál. Kiderül, hogy Grayson ugyanolyan rossz anyagi helyzetben van mint ő, és a kölcsönigényét is pont akkor utasították el. A férfinak van egy örökölt, lerobbant borászata, amelyet szeretne hamvaiból feléleszteni, de ehhez sürgősen pénzre van szüksége, hiszen így még az embereit sem tudja kifizetni, nemhogy a berendezéseket megjavítani, vagy esetleg újakat vásárolni. Mikor Kira meglátja a férfit, egyből úgy érzi, hogy a sors keze, hogy találkoztak, és elmegy birtokára, hogy együtt találjanak megoldást kettejük problémájára. Ugyanis Kira kezében ott van a megoldás kulcsa, csak kérdés, hogy a férfi megbízik-e benne, és erkölcsileg elég erősek-e, hogy meglépjék azt a bizonyos lépést, amely mindkettejüknek a fényt jelentheti az alagút végén.

Hihetetlenül magával ragadó és fordulatos volt ez a történet. Annyi gyönyörű gondolat és szerethető pillanat volt benne, hogy ez a Mia Sheridan kötet is egyenes úton landolt a kedvencek polcán. Nincs mese, egyszerűen én is szerelembe estem a „Sárkány és a Boszorkány történetével". :)

„Even a happy life cannot be without a measure of darkness, and the word happy would lose its meaning if it were not balanced by sadness.”
~ Carl Jung ~

http://veronikasreaderfeeder.com/mia-sheridan-graysons-vow/

16 hozzászólás
>!
Lille
Mia Sheridan: Grayson's Vow

Boszorkányosan jó sárkányszelidítős sztori volt. Arról nem is beszélve, hogy a szőlőbirtokos pasik a gyengéim.. ;)

1 hozzászólás
>!
tashley
Mia Sheridan: Grayson's Vow

A szokásos színvonal Mia Sheridantől. Most a szociálisan érzékeny téma, ami minden regényében megjelenik, az érzelmi abúzusban felnövő gyerek(ek) és az elítéltek reintegrációja. Nagyon becsülöm az írónőben, hogy minden regényében választ valami társadalmi problémát, közérdekű témát, amiről beszélni akar, amiről véleményt formál az elfogadó szeretet jegyében.
A szerelem nagyon szépen működött. Ilyen temperamentumos, impulzív pár még nem volt a korábbi regényekben.Volt pár meglepő ötlet, gesztus, amire nem gondoltam volna.
Az viszont kevésbé tetszett, hogy most először teljesen elbizonytalanodtam arról, hol van a regényben a Mérleg. Illetve az egyik veszekedés túlment a szerintem megbocsáthatón, vagy túl könnyen megbocsátódott, de én nem vagyok Mérleg, úgyhogy mit tudhatom én, egy Mérleg mit bocsát meg.


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

Today may be a very bad day, but tomorrow may be the best day of your life. You just have to hang on until you get there.

>!
Naiva P

I think you'll find, that where there is real love, there is always real hope.

>!
Naiva P

Funny how it worked out like that, isn't it? Funny how one life can affect another, and then that life affects the one after it and on and on.

>!
Cicu

„It's okay,” I said, „I'm here.”

„Said The Dragon to the witch,”

Kapcsolódó szócikkek: Grayson Hawthorn · Kira Dallaire
>!
Cicu

„We should discuss—”

„The fact that you're the offspring of a fire-breathing lizard? I already figured that out.”

Kapcsolódó szócikkek: Grayson Hawthorn · Kira Dallaire
>!
pveronika

Libra
„Even a happy life cannot be without a measure of darkness, and the word happy would lose its meaning if it were not balanced by sadness.” ~ Carl Jung

(első mondat)

>!
CsepAdri

„I don't know whether to kill all three of you, or to build a shrine to your courage,” he gritted out.
„I personally like the shrine idea. I mean, if you're taking votes.” I gave him my most brilliant smile

>!
CsepAdri

I nodded curtly and started to walk away, narrowing my eyes when I heard humming. I turned back and walk toward her. „Are you humming 'Puff The Magic Dragon'?”
Her eyes blinked, looking big and innocent. A clear act. „Is that what song is? I never knew the name, or who exactly lived in Honali, just the tune mostly.”

1 hozzászólás
>!
Vivuska

In Vino Veritas. In wine there is truth.
But the greater knowledge that now lived in the peaceful silence of my heart was: in love there is truth.


A sorozat következő kötete

Sign of Love sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Colleen Hoover: Losing Hope
Kim Holden: Bright Side (angol)
Amy Harmon: The Song of David
Heidi McLaughlin: My Unexpected Forever
K. A. Tucker: Burying Water
Suanne Laqueur: The Man I Love