Finding ​Eden (Sign of Love 6.) 15 csillagozás

Mia Sheridan: Finding Eden Mia Sheridan: Finding Eden

Finding Eden is the continuation, and conclusion, to Becoming Calder.

When the world as you know it has ended, when all that you love has been washed away, where do you find strength?

When the new world you've stepped into is as isolating as the last, when your heart is broken, and your future is unclear, where do you find hope?

Finding Eden is a story of strength, discovery, forgiveness, and undying love. It is about believing in your destiny and following the path that leads to peace.

THIS IS THE SECOND PART, AND CONCLUSION, IN A TWO-PART SIGN OF LOVE SERIES INSPIRED BY AQUARIUS (BECOMING CALDER SHOULD BE READ FIRST). New Adult Contemporary Romance: Due to strong language and graphic sexual content, this book is not intended for readers under the age of 18.

Eredeti megjelenés éve: 2014


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Calder Raynes · Eden · Xander Garen


Kedvencelte 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Mia Sheridan: Finding Eden

Nincs annyi csillaga a molynak, amennyit erre a befejező történetre adni tudnék. Ha volt is egy kicsi fura érzésem az első könyvel kapcsolatban, ez a rész kárpótolt mindenért. Nem tudom szavakba önteni, mennyire gyönyörű, mennyire Miás volt ez a rész. Szinte életre keltek a betűk a szemem előtt olvasás közben. Ebben a részben két feltámadt lélék egymásra találásáról olvasunk, akik a halálból jöttek vissza, hogy újra egyesüljenek.
Szívszaggató, gyönyörű……
Ajánlom nagyon…

1 hozzászólás
Naiva P>!
Mia Sheridan: Finding Eden

Először is a borító. < Olyan gyönyörű. Eddig az összes rész covere telitalálat, de a Finding Eden borítója ébresztett rá, hogy olyan jól el vannak találva a borítókon látható és a könyvben szereplő karakterek. Egytől egyig ízlésesek, letisztultak, művészi szépségűek, mégse giccsesek. Miát továbbra sem győzöm agyondicsérni. Ahogy haladok a csillagjegyekkel, egyre különlegesebbnek találom az írásmódját, Azt vettem észre, mintha egyre többször nyúlna irodalmi stilisztikai eszközökhöz, de még mindig olyan szépen tud írni a szerelemről, ahogy kevesen. A Becoming Calder egyszerűen zseniális volt. Arra, ha lehetett volna 6 csillagot adtam volna. A Finding Eden pedig, ami, annak a folytatása; nagyon jó volt. Tudom, a „zseniális” után a „nagyon jó” nem hangzik túl meggyőzően. Olyan kíváncsi voltam, hogy fog boldogulni a páros és Xander a való világban. Ebben a részben már nem azok az ártatlan tinédzserek. Felnőttek.
Amikor először feltűnt a szinen Madison, (még a neve se volt szimpi elsőre) kapásból az ugrott be, hogy akkor most jön a szokásos közhely, hogy a „gonosz” kapcsolatromboló, aki valahogy majd úgyis megtalálja a módját, hogy éket verjen közéjük és elszereti a fiút, de szerencsére nem ez történt. spoiler
Természetesen voltak pillanatok, amik próbára tették a kapcsolatukat, de ezek csak erősebbé tették őket. Kellettek ahhoz, hogy igazi, egészséges kapcsolatuk legyen. Elaléltam, amikor Calder spoiler Ezen kívül megvolt az állandó veszélyérzet. Mindig vártam a következő csavart, de továbbra sem volt kiszámítható. Az olvasóm viszont elkísért mindenhova. Evéshez, kutyasétáltatáshoz, tanuláshoz. Nem tudtam letenni. Alig vártam, hogy befejezzem. Most pedig hiányérzetem van. Tudom az okát. Szeretnék egy Xanderről szóló történetet is.
Ez egy csodálatos szerelmi történet, de alaposan megemeli, a vérnyomást, de szerintem még a cukorszintet is. Csak a rövidke epilógusnál elhasználtam vagy 3 pzs-t. Nagyon ajánlom ezt a könyvet. A „nagyon jó” természetesen azt jelenti, hogy 5 csillag.

10 hozzászólás
pveronika>!
Mia Sheridan: Finding Eden

“Whatever the highest rating is, that’s what I give that work of art.”
“Five stars.” she grinned. (…)
“Five life changing, extremely satisfied stars.” I said, smirking and raising both eyebrows."

Ez egy lélegzetelállítóan gyönyörű, halhatatlan szerelem története volt. Mia Sheridan ismét egy csodálatos könyvvel ajándékozott meg, tele gyönyörű gondolattal és szépséges metaforákkal.

Rengeteg üzenete volt ennek a történetnek és csodálatosan dolgozza fel mindazt a nehézséget, amellyel a szereplőknek meg kell birkóznia ebben a kötetben. Hogyan találod meg a helyed egy olyan világban, amelyet sohasem ismertél? Hogyan találsz vissza a fényre a legsötétebb órákban? Hogyan éled túl, ha elveszíted azt, aki a legfontosabb számodra és hogyan élsz tovább ezzel a fájdalommal?
Annyira tetszett, hogy ahogy az Archer’s Voice-ban a pitypang, itt a hajnalka volt egy visszatérő motívum, ami csodaszép jelentést hordozott magában. A történet vége is álomszépre sikerült, bár Mia Sheridantól nem is vártam kevesebbet.

Ugyan megkérdőjelezhetetlenül öt csillagos ez a kötet is, mégis voltak számomra olyan dolgok, amire úgy érzem nem kaptam kielégítő választ a könyv végére (de azért azt le kell szögeznem, hogy még így sem veszített semmit számomra a történet az értékéből!)

spoiler

Összességében csodálatos volt a sorozat ezen két kötete is, és mindazoknak ajánlom őket, akik egy teljesen más világba szeretnének utazást tenni, és ha szeretik az olyan izgalmas történeteket, amelyek gyönyörű üzeneteket hordoznak, és amelyek végére egyszerűen akaratlanul is olvadozik az ember szíve.

46 hozzászólás
Lady_E>!
Mia Sheridan: Finding Eden

Nem is tudom mit mondjak. Az előző rész után ez maga volt a gyönyörűség, a boldogság, a fény. Nagyon jó volt olvasni, hogy mit tudtak kihozni az életükből.
Bár végig küzdöttek a múltban szerzett sebekkel, de itt végre nem árnyékolta be Calder és Eden életét egy elmeháborodott alak.
Csodálatos szerelem az övék, igazán szívmelengető volt olvasni az egymásra találásukat és hogy hogyan segítették át egymást a nehézségeken, hogyan támogatták egymást minden helyzetben.
Bekerültek a kedvenc könyves párosaim közé.

Enikő_Darai_Enii P>!
Mia Sheridan: Finding Eden

Ez… erre nincsenek szavak!
A Becoming Calder abszolút kedvenccé vált. Igaz, hogy eleinte nem gondoltam volna, hiszen annyira elvont volt az egész világ. De még is, belopta magát a szívembe a gyönyörűségével.
És most a folytatással is! Igaz, hogy kevésbé volt eseménydús, mint az előző kötet, ám mivel ez a könyv a valós életben való boldogulásukról szól, hogy hogyan veszik az akadályokat, nem hiszem hogy lehetett volna ennél szebben megírni! A duológia szereplői annyira szépek, tiszta lelkűek és teljesen felépítettek (a múltjuk, a jelenük, a jövőjük), hogy egyszerűen csoda róluk olvasni! Nem érezzük a too much hatást sem náluk. Egyszerűen csak jók, kívül, belül. Mia fantasztikusan alkotta meg őket, mint ahogy minden könyvében akár a történetet, akár a szereplőket. Egy zseni ez a nő!
Mint már fentebb is említettem, ez a könyv a párosunk boldogulásáról szól. Na már most, az első és nagyon fontos eltérés, hogy ebben a kötetben fenőttek. Ebből fakadóan várjuk az érett, megfontolt viselkedést… amit meg is kapunk!
Az első találkozásnál egyből megismerhetjük Madisont. Már a neve is olyan ridegen hangzik, mint maga a csaj. Sejhettük, hogy ő lesz az aki különválasztja a szereplőinket, aki miatt csak a bonyodalom van. De meglepően hamar és könnyedén zárta le ezt a részt az írónő azzal, hogy spoiler.
Ezután próbára tette Mia a párosunk kapcsolatát többször is, velük nevettem, felfedeztem, elkenődtem, sírtam, megtörtem majd gyógyultam.
Amilyen részletesen és gyönyörűen építette fel az írónőnk ezt a történetet… nincsen rá szavak, de tényleg!
Ám a háttérben mindig ott volt egy csöpetnyi adrenalin, hogy nem tudhatjuk mikor jön a következő fordulat és mi lesz az. Teljesen kiszámíthatatlan volt a könyv, amivel az őrületbe kergetett. De persze csak jó értelemben! :)
Nem győzőm már hova ajnározni, de valóban egy csodálatosan megírt romantikus könyv ez, amit aztán nem egyszerű letenni. Az epilógusa is egyszerűen lenyűgözően szívszorító. Miától elvártan: rendesen megkönnyeztem (de csak a boldogság miatt).

4 hozzászólás
Katielin>!
Mia Sheridan: Finding Eden

Hűha! Egész egyszerűen csodálatos ez a könyv úgy, ahogy van! Nekem az első rész is nagyon tetszett, emlékeztetett „A falu” című filmre és azt is nagyon szerettem. Végre nem egy szokványos szerelmi történet, erre szomjaztam már jó ideje. Ez a második rész még az elsőnél is sokkal jobb volt, letehetetlen!

tashley>!
Mia Sheridan: Finding Eden

Ez az első Mia Sheridan könyv, ami nekem nem igazán tetszett. Nagyon sok volt benne a „vekengés” és kevés a történés. Időnként beindult, de bizony voltak olyan részek, amikkel hetekre elakadtam, eszembe sem jutott kézbe venni. Kicsit rápihenek a The Sign of Love sorozatra, de azért még megfvan a bizalmam az írónőben és folytatom a Kylanddel.


Népszerű idézetek

Naiva P>!

I guess if you choose to trust a snake, you deserve his venom.

Naiva P>!

I looked at her, not answering her question, just letting the words finally flow. „Sometimes I imagine the rain is him.” I laughed softly. „If I'm alone, I turn my face into it,” I mimicked raising my face to the heavens, „and I can feel him.” I closed my eyes. "I'll never have a place where I can visit him, and so I'm with him in the rain.

Naiva P>!

I fancy you, he whispered. I fancy you a whole lot.

Enikő_Darai_Enii P>!

Maybe if you find the love in any situation, even the most horrifying ones, maybe that's where God is.

Enikő_Darai_Enii P>!

I would return to the street—I might die there—but death didn't scare me, not anymore.

Enikő_Darai_Enii P>!

Sometimes it seemed so much of the beauty in life resulted from the ugly. And how did you make sense of such things? How could you be thankful for something when so much suffering was necessary to bring it to you? Or was that the very thing that defined real beauty–light after darkness? And maybe that was the whole point. If you constantly sought beauty in the most obvious places, in only the brightest of circumstances, perhaps you weren't really looking for it at all.

Cicu>!

„I love you, Butterscotch. You have the most beautiful heart of anyone I've ever met. And maybe you feel like a mess sometimes, and life is a mess sometimes, but the way I see it, you're the beauty that came from the mess.”

Calder let out a breath and leaned his forehead on mine. „I love you, Morning Glory. It's always been your heart that kept me alive. Your love. Your sweetness. I painted you to keep you alive, and that's what kept me breathing, too.”

Kapcsolódó szócikkek: Calder Raynes · Eden
Cicu>!

„By the way, where'd you meet her?” I asked after a minute.

„Ex-cult member mingle dot com,” Xander said, deadpan.

Kapcsolódó szócikkek: Eden · Xander Garen
Cicu>!

If my identity remained a mystery, I still knew who I was. Eden's.

Kapcsolódó szócikkek: Calder Raynes
Cicu>!

No matter where Eden and I had been placed together in this world, we would have fallen in love. Whether we'd been two college freshman, two farm hands, two gypsies—two anything —the falling in love part of our story would have been the same. She would have pulled my heart from across a gymnasium, or a cornfield, or a traveling caravan.

Kapcsolódó szócikkek: Calder Raynes

A sorozat következő kötete

Sign of Love sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jay Crownover: Rule (angol)
Vi Keeland: We Shouldn't
Vi Keeland – Penelope Ward: Rebel Heir (angol)
L. J. Shen: Sparrow (angol)
L. J. Shen: Dirty Headlines
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden
Abbi Glines: Fallen Too Far
Jennifer L. Armentrout: The Return