Becoming ​Calder – Calder útja (A szerelem csillagjegyében 5.) 119 csillagozás

Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Van egy hely a mai Amerikában, ahol nincs áram, nincs vezetékes víz, és nem használnak modern eszközöket sem. Itt nincs helye álmoknak, önkifejezésnek vagy ambícióknak.

Itt él egy fiú, akinek a teste akár egy istené, a szíve pedig akár egy harcosé. Erős és hűséges; jól szolgálja, akit szolgálni kell. De az a bűne, hogy többet mer álmodni.

Itt él egy lány is, akinek olyan az arca, akár egy angyalé, a szíve pedig telis-tele van bátorsággal. Ő a tökéletes engedelmesség mintaképe. De az a bűne, hogy vágyakozni mer arra, amiről azt mondták neki, hogy sohasem lehet az övé.

A Calder útja a jó és a rossz, a félelem és a bátorság küzdelméről szól. Arról, hogy a szerelem fénye még a legsötétebb helyeket is beragyogja – a kezdetektől a világ végéig.

Folytatása következik Megtalálni Edent címmel.

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
400 oldal · ISBN: 9789634571742 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
400 oldal · ISBN: 9789634571759 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571735 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Calder Raynes · Eden · Xander Garen


Kedvencelte 17

Most olvassa 17

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Annyit gondolkodtam, hogy mégis hány csillagot adjak, mit írjak, mert egyik feléről imádtam, viszont a másik feléről itt-ott nagyon kihozott a sordromból a történet.
A szereplők életstílusa, helyzete, vallása, akármi is ez, nagyon eltér az eddigi Sheridan könyvektől. Az elején csak néztem, hogy hova csöppentem, mi is ez az egész, aztán mondom, oké, olyan ez, mint az amisok vagy a hare krisnások. Végre rájöttem mi is folyik a történetben, haladás. Tetszett? Nem. Utáltam? Teljesen! Az, hogy olvasás közben rájöttem, a való életben is vannak ilyen emberek, csoportok, csak még jobban felmérgesített. Egy csapat hülye, agymosott ember, aki egy álszent, hazug prédikátort istenít azt várja, hogy mikor jutnak el Elysiumba, ahol az élet majd csudi jó lesz, mert ők az Istenek akarata szerint jártak el mindenben.
Edenről már kislánykora óta mindenki úgy hiszi, hogy majd Hector felesége lesz. Senkit nem akasztott meg a tény, hogy egy felnőtt ember egy kislány hoz haza, hogy majd a többiek „Anyja” legyen. Miért is lenne ez furcsa, gusztustalan, vagy teljesen rossz, ha az Istenek egyszer így rendelkeztek?!
Két értelmes ember volt ebben a könyvben Edenen kívül, Calder és Xander. Imádtam a két srácot, főleg, hogy milyen jó barátok. Ők mertek gondolkodni és többet akarni. Meg merték kérdőlyelezni Hector szavait, és tessék! Nagyon izgultam mindhármójukért, hogy sikerüljön nekik minden, amit elterveztek. Tényleg csak ezek a részek, valamint a romantikus szál tartotta még életben az érdeklődésemet a könyv iránt.
Eden és Calder kapcsolata nagyon szép volt, Miához megszokottan. *-* Imádtam minden egyes lopott percüket, meg az izgalmat, amit az afférjaik okoztak. Olyan jó volt, hogy barátságból alakult ki a szerelem, majd még annál is többé növekedett. Xandert legszívesebben én vittem volna haza, annyira édes volt ő is. :)
Sajnos az utolsó pár oldalt alig voltam képes elolvasni, mert megint elöntött a pulykaméreg. Senki nem csinált semmit, és Calder apja képes lett volna…, és végül mindenki…, mert egyszerűen idióták voltak, azért!
Jézus Krisztus, hogy lehet így vége?! Teljes érzemi hullámvasút. Kérem gyorsan a folytatást!

4 hozzászólás
Sippancs P>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Számomra merőben más élményt nyújtott ez a Sheridan könyv, mint a sorozat előző részei. Nem rosszabbat, csak mást.
Gyűlöltem Hectort és azt, amit képviselt. Már abban a percben kinyílt a bicska a zsebemben, mikor kiderült, hogy a választott spoiler egy 8 éves kislány, de ahogy haladtam előre, ahogy megismertem Acadiát, az agymosott embereket, a magát istennek képzelő vezetőt… NEM! Folyton csak ez az egy szó járt a fejemben. Nem, nem és nem! Annyira hihetetlenül dühös voltam! Nem egyszer kellett letennem a könyvet, főleg az utolsó 100-150 oldalon, mert szó szerint felfordult a gyomrom attól, amit Hector művelt.
Ugyanakkor ott volt a másik oldal, Eden és Calder. Mia ezúttal sem bízta a véletlenre, és egy csodás, felemelő szerelmi szálat adott a cselekmény keretének. Gyönyörű, egyben fájdalmas volt végigkövetni, ahogy ez a két fiatal éveken át vágyódott a másik után, holott egyértelmű volt, hogy már az első találkozásnál minden elrendeltetett. Nagyon szerettem a kapcsolatukban a tanulós órákat, a lopott pillanatokat, a forrást, a becézéseket, azt pedig főleg, hogy erősek voltak, és szembe mertek szállni egy őrült ember elképzeléseivel.
A történet vége miatt majd megszakadt a szívem, nemcsak Calder és Eden szerelmét, hanem Acadia lakosait is sirattam.
Nagyon-nagyon várom a folytatást!

17 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Mia Sheridan nem hiába az egyik legkedvesebb írónőm.
Ismét egy lehengerlő könyvet olvashattam tőle.
Elképzelni is borzasztó, hogy léteznek ilyen fanatikus szekták és ilyen elmeháborodott emberek, mint Hector.
És olyan csodálatos volt látni, hogy ilyen körülmények és agymosás ellenére is vannak olyanok, akiknek a lelkét, értelmét nem lehet átprogramozni. Calder, Xander és Eden szerencsére ilyen emberek. Nagyon várom a történet folytatását, hogyan alakul tovább az életük.
Olvassátok Mia Sheridan történeteit, hatalmas élménnyel lesztek gazdagabbak!

5 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Nagyon régóta szerettem volna olvasni ezt a könyvet, de kémeim jelentették, hogy durva függővége van. Vártam, vártam és most hogy szinte a kezemben a folytatás, bele is kezdtem.
Mint ahogy az összes eddig olvasott könyv a szerzőtől ez is elég kemény témákat dolgoz fel. Ehhez hasonló témájú könyvet még nem olvastam, azért volt némi elképzelésem, hogy hogy élnek ezek az emberek a zárt közösségen belül.
Calder és Eden nagyon cukik voltak. Gyönyörű helyszínen egy igazi tini szerelem bontakozott ki köztük.
Hectortol és az egész szektától vert a víz rendesen. Hogy tud egy ember meghülyíteni egy egész falut ?
A nőnek nincs más dolga csak kiszolgálni a férfit. MI VAN ?
Eden a maga tapasztalatlanságával hamar rájött hogy ez nem egészen így van.
spoiler
Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, remélem jövőhéten a kezemben lesz :)

2 hozzászólás
Trice29>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Aludtam rá egyet, de így sem adok maximumot. Annyira érthetetlen és felfoghatatlan számomra az elvakult szekták létezése és működése. Borzalmasan dühössé tesz!
Annyi igazságtalanság és borzalom volt ebben a könyvben, hogy nehéz épp ésszel feldolgozni. Persze a szerelmi szál fantasztikus, de a környezet, ahol megszületett elnyomja.
Bár ismételten bebizonyította Mia, hogy az írás nagymestere, azért könyörgöm így abbahagyni? Csak reménykedem, hogy még idén megjelenik a folytatása, így is kínzás lesz kivárni!

Nem minősítem, mit gondolok a 2 év várakozás miatt. Természetesen újra kellett olvasnom, mert sokminden elveszett az idő távlatában. Másodszorra is erős, felkavaró történet. ♥

6 hozzászólás
Hópárduc P>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Nem is tudom, hogy hirtelen mit írjak! Ezzel a könyvvel én most egy kissé megszenvedtem.
Egyáltalán nem olyan volt, mint a sorozat többi része. Bár, nem tudom, hogy mitől sorozat, mert egyes részek nem kapcsolódnak egymáshoz.
A könyv elejével alig haladtam, kb. a háromnegyedénél lett érdekesebb. A téma amit feldolgoz, tőlem nagyon távol áll. Sosem szerettem ezeket a szektás dolgokat. Nem is értem, hogyan lehet ennyi „buta, hiszékeny” ember egy helyen, akiket így be lehet etetni. Hector egyenesen undorító volt, a viselkedésével. Ő, mint vezető és neki mindent lehet….
Calder és Eden, a szerelmük szépen kibontakozott, de ugye az elzártság miatt kissé tudatlanok maradtak.
A könyv a végére lett érdekesebb.

"„..de, még mndig jobb volt, mintha hagytam volna a szemembe csorogni a SÓS verejtéket.”

2 hozzászólás
perpetua P>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Az Archer hangja nagyon magasra tette a mércét, ezt Calder és Eden nem tudta megugrani, viszont tagadhatatlanul különleges volt az ő történetük is.
Egy szekta mindennapjaiba csöppenünk bele. Külső szemlélőként egészen hihetetlen, hogy miért jó valakinek így élni, vakon követni a vezetőt, de belülről teljesen más a helyzet. Sokan nem is ismerik, mi van az ő kis világukon kívül, nem ismernek más lehetőséget az életre. A két fiatal elmesélésében nyomon követhetjük milyen az, ha kételkedni kezdenek, ha többre vágynak, mint ami megadatott nekik. Egyetlen hibájuk, amiért a közösség elítélné őket, hogy vonzódni kezdenek egymáshoz, és akármennyire igyekeznek háttérbe szorítani érzéseiket, lehetetlenség figyelmen kívül hagyni azokat. A szerelmüket imádtam, gyönyörű lopott pillanatokat éltem meg velük, és nagyon izgultam, vajon mi történik, ha egyszer lelepleződnek. Az írónő nagyon csúnyán zárta le ezt a kötetet, csak remélni tudom, hogy hátha még idén megkapjuk a folytatást is.

deen>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Ez a könyv sajnos nem hozta a korábbi könyvek színvonalát. A történet alapját, a szektát sem emésztettem meg nehezen, de ettől még lehetett volna érdekes cselekményt. Azonban az egész könyv olyan szereplőkkel volt tele akik vagy fanatikusak voltak, vagy őrültek vagy pedig lázadók. Utóbbiak Calder és Eden legalább próbálkoztak, de nem sok sikerrel. Egyszerűen nem értem, hogy józan paraszti ésszel megáldott emberek, hogy képesek Hector szabályait elfogadni, hogyan tudják elfogadni, hogy egy kislányt spoiler, hogy egy apa hogyan képes spoiler. A könyv tulajdonképpen bemutatja, hogy Calder és Eden hogyan nő fel a szektában, és hogyan kerülnek egyre közelebb egymáshoz, míg végül minden létező szabályt megszegnek. A befejezés nagyon szomorú volt, és ettől az egész könyv csak még jobban felidegesített. Sajnálom ez most nem tetszett.

1 hozzászólás
Annie1416>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

Kezdeném azzal, hogy egyáltalán nem ilyen történetre számítottam. Gondolkodtam is, hogy abbahagyjam, de a kis ördög nem hagyott békén. Így tovább olvastam, bár igen messze áll tőlem ez a szektás dolog, és roppant dühítőnek találom, hogy egyesek képesek ilyen csoportokhoz tartozni.
A könyv magával ragadott. Fura volt az elején ez a nomád élet, de egyben érdekes is.
Szegényeket jól palira vette ez az spoiler. Legszívesebben behúztam volna neki egyet, vagy megtéptem volna a szél borzolta haját.
Calder hihetetlen fiú és Eden… nagyon sajnáltam szegényt. Erősek és kitartóak egymásért.
A szerelmük gyönyörű és tiszta. Mia nagyon hatásosan írta le a köztük lévő vonzalmat, imádatot. Csüngtem minden szaván.
Annyira tudtam, hogy túl korán örülök a szereplőkkel.
Mikor jön a folytatás? Nagyon kíváncsi leszek mi lesz velük.
És remélem fény derül minden kérdésre, ami ebben a részben felvetődött.
spoiler

Evika82 P>!
Mia Sheridan: Becoming Calder – Calder útja

2018. április 9.
Ezen a napon költözött be ez a könyv a könyvespolcomra, és azóta vár arra, hogy végre elolvassam. Nem mertem belevágni, mert hallottam, hogy brutál függővég, és enni fog a fene a folytatásért. Most végre megjelent a Megtalálni Edent és nyugodtan belevághattam. Nagyon szeretem az írónő könyveit, ez a könyve sem okozott csalódást, bár ez a történet tényleg más, mint a sorozat eddigi kötetei. Úgy ahogy sokan hangoztatták az értékelésükben. Más, de remekül megírt történet. Itt is olvashattam egy csodálatos szerelem megszületéséről, kivirágzásáról. Viszont a szektás háttér miatt, sokkal több szenvedés éri a két főhőst, mint az eddigi kötetek szereplőit. A tanács tagjait és Hektort végig nagyon gyűlöltem. És a szekta tagjai? Még egy ilyen valóságtól elrugaszkodott népet, hihetetlen… Na és a könyv vége!? Tényleg baromi mérges lennék, ha nem lenne itt a folytatás, mert az írónő hatalmas kétségek között hagy minket. Vár Caleder-re és Edenre közös boldog jövő, vagy esélyük sincs? Alig várom, hogy megkapjam a kérdéseimre a választ…


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Szörnyen vágytam rá, hogy csettintésre egy szobában találjuk magunkat valahol a városban, biztonságban, zárt ajtó mögött. De az élet persze nem így működik. Az embernek keresztül kell mennie egy csomó nehézségen, hogy eljusson a jobb részekhez. Lehet, hogy az egész ettől értékesebb. Ha az ember csak úgy átugorhatná a rossz részeket, a jók valahogy olyan üresek lennének. Most viszont – a nagy félelem és felfordulás közepette – elég jól hangzott az üresség.

DarknessAngel>!

…amikor az ember szeret valakit, akkor a hibáival együtt elfogadja. Még a különösen zajos hibákkal együtt is.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calder Raynes
Könyvmolyképző KU>!

Amikor valami fenyegető közelségben van, nagyon tisztán látszik.

Sippancs P>!

– Szeretlek, Hajnalka.
– Én is szeretlek, Tejkaramella.

252. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calder Raynes · Eden
Sippancs P>!

– Ha én csak egy fiú lennék, te meg csak egy lány, akkor nem csókolnálak meg egyszer, ahogy kérted.
Itt szünetet tartott, nekem pedig összeszorult a szívem. Ó!
– Akkor hosszan és gyakran csókolnálak, Eden.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calder Raynes · Eden
1 hozzászólás
Sippancs P>!

Néha mindnyájunknak szükségünk van menedékre.

235. oldal

Sippancs P>!

Ezért is szerettem Xandert: tudott nevetni saját magán. Akkor már tisztában voltam vele, hogy ebben még a legtöbb felnőttnek is lenne hová fejlődni.

27. oldal

Sippancs P>!

Hallottam, hogy amikor az ember haldoklik, felvillan előtte az életének minden egyes pillanata. De én csak Caldert láttam. Csak őt. Mert ő volt az életem. Láttam nevetni, amikor felé fordultam a forrásnál. Láttam magunkat együtt feküdni a csillagok alatt. Láttam a szenvedélyes tekintetét, ahogy megfogta az arcomat, és megcsókolt. Láttam az örömét, ahogy szeretkeztünk. Láttam a ragyogó mosolyát, ahogy beállt a zuhany alá. Élénken felelevenedett bennem minden boldog pillanat. Behunytam a szememet, hogy újra átéljem őket. Hagytam, hogy körülvegyenek, támaszul szolgáljanak, és békét hozzanak nekem.

390. oldal

Sippancs P>!

– Én csak egyikükhöz szoktam imádkozni.
(…)
Calder felém fordult.
– Melyikhez? – kérdezte meglepődve.
– A Kegyelem Istenéhez.
– Miért pont hozzá?
Olyan lágyan csengett a hangja. Eltűnődtem, mit válaszoljak.
– Azért, mert… szerintem nem sok minden van, amit megbocsátással és kegyelemmel ne lehetne megoldani.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calder Raynes · Eden
Sippancs P>!

Csendben néztem, ahogy távolodott. S valahol mélyen, ahol nem voltak szabályok, nem voltak határok, és csak a saját szívem dobbanását lehetett hallani, gyökeret vert bennem a szerelem.

92. oldal


A sorozat következő kötete

A szerelem csillagjegyében sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
J. A. Redmerski: A soha határa
Christina Lauren: Gyönyörű játékos
Corinne Michaels: Ne csak a testemre figyelj
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő
Meghan March: Tiéd vagyok