Meryl ​Streep filmklub 82 csillagozás

Mia March: Meryl Streep filmklub

Lolly ​mindig azt mondta, egy Meryl Streep-film van olyan jó, mint egy húsleves, egy legjobb barát, egy pszichológus és egy ütős ital együttvéve.

Három fiatal nő közös gyermekkoruk helyszínén találja magát újból, és egy tengerparti fogadóban kénytelenek átvészelni egymás társaságát. Az unokanővéreket egy megrendítő bejelentés kényszeríti arra, hogy ismét szembenézzenek egymással és saját magukkal, majd az idilli kisvárosban újraértékeljék az életüket. Isabel házassága romokban van, és egyáltalán nem biztos abban, hogy maradt még bármi, amiért érdemes küzdenie. June a hétéves kisfiának tett ígéretét igyekszik beváltani, miszerint felkutatja a soha nem látott apját de fogalma sincs, hogyan lásson neki a keresésnek. Kat pedig egy életre szóló elhatározás előtt áll, miközben abban sem biztos, hogy egyáltalán ebben a kis kikötővárosban akar-e maradni. A gyerekkoruktól fogva egymással rivalizáló lányokat egy tragédia hozza össze ismét valamint nagynénjük, Lolly, aki a fogadója… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Libri, Budapest, 2013
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102411 · Fordította: Lovas Anna

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Charlie · Isabel Nash McNeal · June Nash · Kat Weller · Lolly Weller


Kedvencelte 8

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

csucsorka P>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

Ennyi karakterrel csak George R. R. Martin bír el, de még ő is x fejezetenként kinyír párat, hogy könnyebb legyen a munka.
Egy kicsit szűkös volt nekem a hely a panzióban. Kicsit zavart, hogy úgy írta le a filmeket az író, mintha egy dvd hátulját olvasnám – majd iszonyú erőltetett párbeszédeken keresztül elspoilerezte a klasszikusokat.

Ami a terjedelmet illeti: ha hosszabb lenne, megfeküdte volna a gyomrom. Így viszont kicsit túl gyorsan leli meg mindenki a fene nagy boldogságot – általában néhány órával/nappal/héttel a legnagyobb fájdalmaik után, vagy ami ennél is durvább, néha közben.

Borús nyári napokra, furcsa őszi estékre ajánlom – ha valaki ragaszkodik hozzá.

1 hozzászólás
hablaty>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

Pont az ami kellett nekem! Igaz, hogy a Jane Austen Book Club-ra erősen emlékeztetett, de mivel Meryl Streep filmekről volt szó, amiknek a zömét láttam, és kedvencem a színésznő, így ezt megbocsátottam. Szirupos? Kicsit! Kiszámítható? Mondhatjuk! találtam benne mégis izgalmat? Igen! Néha nekem szükségem van ilyen könyvekre is!!! A fél csillag levonás kiadóé, mert sok, és tényleg zavaró elírás, nyelvtani hiba volt benne. Ha már nekem is feltűnik, akkor valószínű hogy az átlagnál rosszabb kellett legyen.

1 hozzászólás
nemszilvi P>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

Lehetett volna ezzel gyorsabban is haladni, de valahogy nem éreztem, hogy beszippantott volna a történet. A lányok közül egyik sem lett a kedvencem, Lolly életéről viszont kiderül egy egészen érdekes epizód, ami számomra őt tette a legemberibb, legszimpatikusabb szereplővé. Nekem kicsit erőltetett volt, hogy mindig talált a bagázs valami helyzethez illő Meryl Streep filmet, az meg aztán végképp, ahogy ezeket meg is vitatták házimozizás közben. Ha valaki azon gondolkodna, hogy elolvassa a könyvet, javaslom, hogy nézze meg előtte a könyv elején felsorolt filmeket, mert utána már nem lesz sok értelme. Egyrészt tisztában lesz vele, hogy miről beszélnek a filmklubban, másrészt megmenti magát attól, hogy az összes filmet elspoilerezzék neki.
Bár kiszámítható, mégis kellemes történet ez az egymásra, és önmagunkra találásról. A műfaj kedvelőinek egy olvasásra simán ajánlanám, de én oly nagyon nem bánnám, ha nem lenne belőle saját példányom.

BBianca>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

Hatalmas rajongója vagyok Meryl Streepnek és a filmjeinek, a könyvet is csak azért vettem meg, mert szerepelt a címben a neve. Szerintem ez a regény egy nagyon kis könnyed, romantikus, limonádé történet. Nehéz a konfliktusokat komolyan venni, mert hamar átsiklik a szerző felettük. Mindhárom nő elég komoly problémával küzd, amit a könyv nem vesz elég komolyan, inkább fókuszál a romantikára, ami nem is feltétlenül gond. Viszont nekem, mint MS fannak, élmény volt olvasni, hogy mennyire rajonganak a színésznőért és a filmjeiért, hogyan próbálják a gondjaikat a filmeken keresztül átélni, megérteni és megoldani. Ha nem szeretném a színésznőt, akkor valószínű nem adtam volna ennyi csillagot a regénynek, így viszont egy hatalmas virtuális pacsi az írónőnek!!

minett>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

Hát ez milyen kedves könyv, a nehézségek közepette is telis-tele pozitív gondolatokkal! A három unokatestvér életét a múlt tragédiája és a valamennyiük életére kiható sorsfordító változás hozza egymáshoz közelebb. Mindannyian egy megoldandó probléma előtt állnak, s különlegessé az teszi a történetet, hogy az adott szereplő aktuális élethelyzetének vagy belső vívódásának mindig egy Meryl Streep film adja meg a hátteret, s így keretbe foglalja az egészet.
Mindegyik nőci szimpatikus volt, voltak benne megkapó jelenetek, számomra különösen az, amikor June választ kap a kérdéseire.
Őszinte, eredeti, végre nem egy sablonos történet.

Áfonya74>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

Hihetetlenül jókor talált meg a könyv. Talán a sors keze, hogy ebben az állapotban kaptam meg. Sok gondolatot tudok majd belőle hasznosítani.

pieta4>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

Több volt a sztoriban, mint amennyi végül lett belőle. Kikapcsolós, egyszerolvasós.

Kókuszka>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

A könyv tele van érzelmekkel. Legtöbbször egy tragédia, egy fájdalmas esemény kell ahhoz, hogy rádöbbenjünk a család fontosságára. Mindent könnyebb elviselni, ha van kivel megosztanunk kétségeinket. Szükség van arra, hogy rendet tegyünk saját elménkben, megbékéljünk múlttal és jelennel. Lolly és az ő filmklubja, valamint lánya Kat és a két unokahúg, Isabel és June vezet bennünket végig az olyan fontos kérdéseken, mint hűtlenség, feláldozott szerelem, válás, halál, újrakezdés. Számomra könnyekig megható volt a kis Charlie és az ő kibővült családfája, amit boldogan írt be varázsceruzájával.

Sister>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

Engem leginkább a Jane Austen Könyvklubbra emlékeztetett, csak itt az élet problémáit Meryl Streep filmjein keresztül próbálták megoldani a szereplők. Négy nő, négy különböző sors. Az egyik épp most veszítette el azt a férfit, akiben gyerekkorában bízott, a másik a nagy szerelmét keresi, a harmadik vacillál, hogy hozzámenjen-e a gyerekkori barátjához, és a negyedik, aki küzd az életben maradásért. Mind a négyen megtalálják az életük értelmét, de közben valami sokkal fontosabbat is: a család és az összetartás erejét.
A szereplőket mind szerettem, bár néha valóban túl illózórikusnak tűnt a történet, akár egy mesében, közben meg átszőtte egy fajta erő és küzdelem, hogy érdemes még élni és remélni, mert bárhogy alakulhat az életed. És ahogy Isabel mondaná: csakis rajtad áll, ki lesz belőled. :)

nana1 P>!
Mia March: Meryl Streep filmklub

Alapjában véve bejönnek a romantikus könyvek,mert nem kell rajta sokat gondolkodni, de mégis lefoglalja az agyamat, tehát tudom ily módon az agyamat pihentetni, mert a cselekmény kordában tartja, nem szalad ezer felé a gondolatom percenként. Tudni előre, hogy mi lesz a vége, ki kivel mikorra forr össze végzetesen. De ez a könyv valahogy nem lett ilyen. Túl sok lett benne a szirup, mindenki túl nemes gondolkodású volt, annyi jóakaratú ember gyűlt benne össze, ami nekem most nem igazán tetszett.


Népszerű idézetek

Ramonalisa>!

Kat mindig azt mondja, nem lehet egyszerre sírni és sütit enni. Szóval Egyél inkább sütit.

335. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie · June Nash · Kat Weller
csucsorka P>!

…ha félsz valamitől, találd meg az okát, és aztán cselekedj félelem nélkül.

kisginny>!

– Ígérd meg, hogy nem fogod megbánni. A megbánás a legrosszabb, amit magaddal vihetsz az út végén.

395. oldal

Csoszi>!

– Mindig megértesz. Te vagy az egyetlen, aki mindig megértett. Olyan jól érzem magam veled.

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: June Nash
monalisa>!

Lolly mindig azt mondta, egy Meryl Streep-film van olyan jó, mint egy húsleves, egy legjobb barát, egy pszichológus és egy ütős ital együtt.

Kókuszka>!

Mindig történnek fájdalmas dolgok. De ha mindig haragban állsz mindenkivel, csak egyre rosszabb és rosszabb lesz.

325. oldal 16.fejezet

Málnika>!

Jó irányba indult el: a szívének engedelmeskedett a félelmei helyett.

398. oldal, 21. fejezet (Libri Kiadó, 2013)

Emese_Szalai>!

Lolly mindig azt mondta, egy Meryl Streep-film van olyan jó,mintegy húsleves, egy legjobb barát, egy pszichológus és egy ütős ital együttvéve.

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lolly Weller
kisginny>!

Néha elvesznek az embertől valamit, de cserébe kap valami mást, valami csodálatosat.

381. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Amanda Stevens: A birodalom
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Debbie Macomber: Áfonya tér 44.
Nora Roberts: Holdfogyatkozás
Nicholas Sparks: Menedék
Tracy Chevalier: Leány gyöngy fülbevalóval
Nicholas Sparks: A leghosszabb út
Jodi Picoult: Ítélet
Stephenie Meyer: Midnight Sun – Éjféli nap
Robyn Carr: Virgin River