Meryl ​Streep filmklub 71 csillagozás

Mia March: Meryl Streep filmklub

Lolly ​mindig azt mondta, egy Meryl Streep-film van olyan jó, mint egy húsleves, egy legjobb barát, egy pszichológus és egy ütős ital együttvéve.

Három fiatal nő közös gyermekkoruk helyszínén találja magát újból, és egy tengerparti fogadóban kénytelenek átvészelni egymás társaságát. Az unokanővéreket egy megrendítő bejelentés kényszeríti arra, hogy ismét szembenézzenek egymással és saját magukkal, majd az idilli kisvárosban újraértékeljék az életüket. Isabel házassága romokban van, és egyáltalán nem biztos abban, hogy maradt még bármi, amiért érdemes küzdenie. June a hétéves kisfiának tett ígéretét igyekszik beváltani, miszerint felkutatja a soha nem látott apját de fogalma sincs, hogyan lásson neki a keresésnek. Kat pedig egy életre szóló elhatározás előtt áll, miközben abban sem biztos, hogy egyáltalán ebben a kis kikötővárosban akar-e maradni. A gyerekkoruktól fogva egymással rivalizáló lányokat egy tragédia hozza össze ismét valamint nagynénjük, Lolly, aki a fogadója… (tovább)

Eredeti mű: Mia March: The Meryl Streep Movie Club

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Libri, Budapest, 2013
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633102411 · Fordította: Lovas Anna

Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
csucsorka
Mia March: Meryl Streep filmklub

Ennyi karakterrel csak George R. R. Martin bír el, de még ő is x fejezetenként kinyír párat, hogy könnyebb legyen a munka.
Egy kicsit szűkös volt nekem a hely a panzióban. Kicsit zavart, hogy úgy írta le a filmeket az író, mintha egy dvd hátulját olvasnám – majd iszonyú erőltetett párbeszédeken keresztül elspoilerezte a klasszikusokat.

Ami a terjedelmet illeti: ha hosszabb lenne, megfeküdte volna a gyomrom. Így viszont kicsit túl gyorsan leli meg mindenki a fene nagy boldogságot – általában néhány órával/nappal/héttel a legnagyobb fájdalmaik után, vagy ami ennél is durvább, néha közben.

Borús nyári napokra, furcsa őszi estékre ajánlom – ha valaki ragaszkodik hozzá.

1 hozzászólás
>!
hablaty P
Mia March: Meryl Streep filmklub

Pont az ami kellett nekem! Igaz, hogy a Jane Austen Book Club-ra erősen emlékeztetett, de mivel Meryl Streep filmekről volt szó, amiknek a zömét láttam, és kedvencem a színésznő, így ezt megbocsátottam. Szirupos? Kicsit! Kiszámítható? Mondhatjuk! találtam benne mégis izgalmat? Igen! Néha nekem szükségem van ilyen könyvekre is!!! A fél csillag levonás kiadóé, mert sok, és tényleg zavaró elírás, nyelvtani hiba volt benne. Ha már nekem is feltűnik, akkor valószínű hogy az átlagnál rosszabb kellett legyen.

1 hozzászólás
>!
nemszilvi P
Mia March: Meryl Streep filmklub

Lehetett volna ezzel gyorsabban is haladni, de valahogy nem éreztem, hogy beszippantott volna a történet. A lányok közül egyik sem lett a kedvencem, Lolly életéről viszont kiderül egy egészen érdekes epizód, ami számomra őt tette a legemberibb, legszimpatikusabb szereplővé. Nekem kicsit erőltetett volt, hogy mindig talált a bagázs valami helyzethez illő Meryl Streep filmet, az meg aztán végképp, ahogy ezeket meg is vitatták házimozizás közben. Ha valaki azon gondolkodna, hogy elolvassa a könyvet, javaslom, hogy nézze meg előtte a könyv elején felsorolt filmeket, mert utána már nem lesz sok értelme. Egyrészt tisztában lesz vele, hogy miről beszélnek a filmklubban, másrészt megmenti magát attól, hogy az összes filmet elspoilerezzék neki.
Bár kiszámítható, mégis kellemes történet ez az egymásra, és önmagunkra találásról. A műfaj kedvelőinek egy olvasásra simán ajánlanám, de én oly nagyon nem bánnám, ha nem lenne belőle saját példányom.

>!
minett
Mia March: Meryl Streep filmklub

Hát ez milyen kedves könyv, a nehézségek közepette is telis-tele pozitív gondolatokkal! A három unokatestvér életét a múlt tragédiája és a valamennyiük életére kiható sorsfordító változás hozza egymáshoz közelebb. Mindannyian egy megoldandó probléma előtt állnak, s különlegessé az teszi a történetet, hogy az adott szereplő aktuális élethelyzetének vagy belső vívódásának mindig egy Meryl Streep film adja meg a hátteret, s így keretbe foglalja az egészet.
Mindegyik nőci szimpatikus volt, voltak benne megkapó jelenetek, számomra különösen az, amikor June választ kap a kérdéseire.
Őszinte, eredeti, végre nem egy sablonos történet.

>!
vicreed
Mia March: Meryl Streep filmklub

Csoporttársaim olvasták, így nekem is kedvem lett valami könnyed olvasmányhoz, meg amúgy is régen olvastam már langyi 21. századi szerelmes történetet. A cím máris felkeltette az érdeklődésemet, mivel Meryl Streepet a Mamma Mia! óta imádom. Tényleg csodálatos színésznő, aki szereti őt, annak ajánlom ezt a könyvet.
Talán az egész sztorit a Jane Austen könyvklubhoz tudnám hasonlítani. A szereplők problémája illik az adott filmhez, és abból merítenek a megoldáshoz.
Klisés, de mégis volt benne valami, ami megfogott benne. Most jól esett ez a könyv, de semmi extrát nem nyújtott. Egyszer elment. Felejtős olvasmány.

>!
Áfonya74 P
Mia March: Meryl Streep filmklub

Hihetetlenül jókor talált meg a könyv. Talán a sors keze, hogy ebben az állapotban kaptam meg. Sok gondolatot tudok majd belőle hasznosítani.

>!
pieta4
Mia March: Meryl Streep filmklub

Több volt a sztoriban, mint amennyi végül lett belőle. Kikapcsolós, egyszerolvasós.

>!
Kókuszka 
Mia March: Meryl Streep filmklub

A könyv tele van érzelmekkel. Legtöbbször egy tragédia, egy fájdalmas esemény kell ahhoz, hogy rádöbbenjünk a család fontosságára. Mindent könnyebb elviselni, ha van kivel megosztanunk kétségeinket. Szükség van arra, hogy rendet tegyünk saját elménkben, megbékéljünk múlttal és jelennel. Lolly és az ő filmklubja, valamint lánya Kat és a két unokahúg, Isabel és June vezet bennünket végig az olyan fontos kérdéseken, mint hűtlenség, feláldozott szerelem, válás, halál, újrakezdés. Számomra könnyekig megható volt a kis Charlie és az ő kibővült családfája, amit boldogan írt be varázsceruzájával.

>!
Sister
Mia March: Meryl Streep filmklub

Engem leginkább a Jane Austen Könyvklubbra emlékeztetett, csak itt az élet problémáit Meryl Streep filmjein keresztül próbálták megoldani a szereplők. Négy nő, négy különböző sors. Az egyik épp most veszítette el azt a férfit, akiben gyerekkorában bízott, a másik a nagy szerelmét keresi, a harmadik vacillál, hogy hozzámenjen-e a gyerekkori barátjához, és a negyedik, aki küzd az életben maradásért. Mind a négyen megtalálják az életük értelmét, de közben valami sokkal fontosabbat is: a család és az összetartás erejét.
A szereplőket mind szerettem, bár néha valóban túl illózórikusnak tűnt a történet, akár egy mesében, közben meg átszőtte egy fajta erő és küzdelem, hogy érdemes még élni és remélni, mert bárhogy alakulhat az életed. És ahogy Isabel mondaná: csakis rajtad áll, ki lesz belőled. :)

>!
Lucy_Saint
Mia March: Meryl Streep filmklub

Bevallom szkeptikus voltam kicsit a könyvvel kapcsolatban, hogy aminek ilyen szép a borítója az nem biztos, hogy jó is, de szerencsére csalódnom kellett.
Magával ragadó könyv szerelemről, az összetartó családi kötelékről és az életről.


Népszerű idézetek

>!
Ramonalisa

Kat mindig azt mondja, nem lehet egyszerre sírni és sütit enni. Szóval Egyél inkább sütit.

335. oldal

>!
csucsorka

…ha félsz valamitől, találd meg az okát, és aztán cselekedj félelem nélkül.

>!
kisginny

– Ígérd meg, hogy nem fogod megbánni. A megbánás a legrosszabb, amit magaddal vihetsz az út végén.

395. oldal

>!
Csoszi

– Mindig megértesz. Te vagy az egyetlen, aki mindig megértett. Olyan jól érzem magam veled.

220. oldal

>!
monalisa

Lolly mindig azt mondta, egy Meryl Streep-film van olyan jó, mint egy húsleves, egy legjobb barát, egy pszichológus és egy ütős ital együtt.

>!
Kókuszka 

Mindig történnek fájdalmas dolgok. De ha mindig haragban állsz mindenkivel, csak egyre rosszabb és rosszabb lesz.

325. oldal 16.fejezet

>!
vicreed

Az emberek a megfelelő időben azt az irányt választják, amire éppen szükségük van, mégha néha meg is feledkeztek az elővigyázatosságról.

354. oldal

>!
kisginny

Néha elvesznek az embertől valamit, de cserébe kap valami mást, valami csodálatosat.

381. oldal

>!
Sziszandria P

– Fél éve jártok, és még nem látott ruha nélkül. Ez nem járás, Kat. Ez barátság.

27. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Danielle Steel: Az adott szó
Danielle Steel: Ígéret
Robert James Waller: Ezernyi út porából
Agnes Fernandes – Szurmai János: S.O.S. Szerelem!
Nicolas Barreau: Egy este Párizsban
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége