Ami ​szétesik – Emlékirat 4 csillagozás

Mia Farrow: Ami szétesik – Emlékirat

Mia Farrow és Woody Allen élettársi kapcsolatának kudarca bejárta a világsajtót. Ez a könyv kettejük botrányos szakításának ürügyén íródott, mégsem botránykrónika. A világhírű színésznő emlékiratban örökítette meg kettejük kapcsolatának alakulását, és ami még sokkal érdekesebb, saját személyiségének fejlődését. A két világhíresség pere kegyetlen és tanulságos. A végkifejlet elborzasztaná az olvasót, ha nem volna mégis erősebb az asszony, az anya hangja. A lebilincselő élettörténet letehetetlen olvasmány mindazok számára, akiket meg tud érinteni mindaz, ami nyomorultul emberi, és emberi módon kegyetlen. Mia Farrow könyve attól hátborzongató, hogy igaz, s amikor szép, akkor egy asszony harcától az.

>!
Noran / Palatinus, Budapest, 1997
320 oldal · ISBN: 9639127027

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
robinson P
Mia Farrow: Ami szétesik – Emlékirat

Mindenképpen érdekes olvasmány! Csak a „szokásos” életrajzi történet, de két olyan pasi volt az életében, mint Frank Sinatra és Woody Allen… Ehhez nincs mit hozzá tenni, két véglet. Az, hogy mi is történt már más tészta, ki kibe szeretet bele, vagy nem. és a korkülönbség. Kettőn múlik, mindig! Film rajongóknak, érdeklődőknek is tudom ajánlani. Kicsit olyan a sok gyerek közt ők maguk, már elvesztek.. Én is akkor olvastam,amikor minden szétesett…

>!
Mallinalli
Mia Farrow: Ami szétesik – Emlékirat

Mindig szerettem Woody filmjeit, innen jött, hogy olvassam el ezt a könyvet. Amellett, hogy Mianak elég érdekes élete volt (legalábbis a Sinatra korszak szvsz minimum annyira érdekes, mint Woody és hogy hogy tudott két ilyen különböző emberbe beleszeretni, az külön megérne egy misét), az is kiderült, hogy Woody nem igazán jó fej. Mondjuk én se írnék róla szépeket, ha azt csinálta volna velem, amit ő Miaval. (Jól kikerültem a spoilert, mi? :))
Stílus semmi extra, de van annyira érdekes az élete, hogy megérje elolvasni.

>!
marizsold
Mia Farrow: Ami szétesik – Emlékirat

Soha nem voltam Woody Allen rajongó. Ez a történet csak megerősítette a viszolygásomat. Sajnálom Mia Farrow-t, hogy ilyen helyzetbe került. Nem tudok elképzelni annál rosszabbat, mint mikor a hozzád legközelebb állók támadnak hátba.


Népszerű idézetek

>!
Ágnes_Zob

Fölfedeztem, bármit is veszít az ember, még mindig eldöntheti, hogyan viszonyul a veszteséghez. Ha egészséges, majdnem bátor és egy kis képzelőerővel is rendelkezik, akkor mindene megvan, amivel új életet kezdhezt, talán jobbat az előzőnél.

16. oldal

>!
Ágnes_Zob

A haraggal kapcsolatban pedig megtanultam valami fontosat – átérezheted a maga teljességében, aztán átszűrheted magadon. Meg lehet csinálni – tudom, mert számtalanszor megtettem, ha a haragot keresztülengeded magadon, eltávozik. A szomorúság szorosan magába záródik, és a lehető legbensőségesebb, gyötrő fájdalomkoncentrátummá tömörül. Innentől nincs vele semmi teendő.

54. oldal

>!
Ágnes_Zob

A labirintus szívében vagyunk, és csak úgy találhatjuk meg a kiutat, ha magunk is labirintussá válunk. (Dalí)

70. oldal

>!
Ágnes_Zob

Ha drámai változást akarsz, vedd föl kacsásan a cipődet. (Dalí)

76. oldal

>!
Ágnes_Zob

A napnak olyan sietős, állott íze volt, mint egy hátsó udvari abortusznak vagy egy magas tétekre menő kakasviadalnak, és mély, személyes szégyenérzettel töltött el.

137. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ingmar Bergman: Képek
Charles Chaplin: My Autobiography
Marlon Brando: E dalra tanított anyám
Ablonczy László: Latinovits Zoltán tekintete
Charlie Chaplin: Életem
Nemlaha György: Vittorio Gassman
Nemlaha György: Jean Gabin
Molnár Gál Péter: Törőcsik Mari
Harrison Cheung – Nicola Pittam: Christian Bale
Nigel Goodall: Ray Winstone – the Biography