Legédesebb ​méreg (Laza erkölcsök 2.) 107 csillagozás

Mia Asher: Legédesebb méreg

A szerelem a legédesebb méreg.

Lawrence:
Az mondtam neki, hogy a testét akarom, nem a szerelmét.
Hazudtam.

Ronan:
Egy hazugságba szerettem bele
Maga volt a szépség és a romlás.
Csókolni őt, akár egy kellemes dallam.
Testét birtokolni, vad költemény.
Szeretni őt, a bukásom.
De az enyém volt.
Legalábbis ezt hittem.

Blaire:
Az egyik férfi a szerelmét kínálja.
A másik a világot.
Zuhanok, zuhanok, zuhanok
S a vége nem látható.
Ki tudja, meddig még.

>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
320 oldal · ISBN: 9786155676277 · Fordította: Simik Bálint
>!
Művelt Nép, Budapest, 2017
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155676277 · Fordította: Simik Bálint

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Ronan · Blaire White


Kedvencelte 20

Most olvassa 6

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

Tóth_Orsolya_3 P>!
Mia Asher: Legédesebb méreg

„Az élet akkor lesz szép, amikor megtanuljuk értékelni, amink van, és hálásak is vagyunk érte. Az élet akkor lesz szép, amikor leteszünk arról, hogy szüntelen azt hajszoljuk, amink nincs. Az élet akkor lesz szép, amikor amellett döntünk, hogy széppé tesszük.”

A fülszöveget olvasva nem gondoltam volna, hogy ez a sorozat ennyire magával fog ragadni.
Sőt mi több, kedvenc lett. Számtalan érzést megmozgatott bennem, hol mosolyogtam, hol bosszankodtam, és persze, hogy még pityeregtem is. ❤

24 hozzászólás
vikcs>!
Mia Asher: Legédesebb méreg

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/04/mia-asher-leg…

"Ha lehet, a második részt még jobban szerettem, mint az elsőt. Már az első kötet is nagyon különleges volt, egyedi, nem hétköznapi, ahol a nő használja ki a férfit. Nem egy könnyű téma, viszont annyira érthetőek Blair tettei, hogy az ember nem képes emiatt elítélni. Szóval, nehéz spoiler nélkül írni, hiszen mint mondtam, nagyon kötődik az első könyvhöz a második.

A könyv olvasása alatt érzelmi hullámvasútra ülhetünk fel. Amikor már úgy érezzük, biztonságban megálltunk a magasban, akkor kezdesz el váratlanul zuhanni a mélybe, várva, hogy a földbe csapódj. Blair sokszor választás elé kerül, és elkezd tisztán látni, hogy valami nem jó az életében, hisz mindenkit csak megbánt. De vajon kit választ? És ha választ is, akkor jól választ? Nos, ezt még én sem tudtam eldönteni, mert mindig belekerültünk valami nonszensz helyzetbe, amiből fogalmam sem volt, hogyan mászik ki. "

kocybaba P>!
Mia Asher: Legédesebb méreg

Hogy milyen volt a folytatás?
Felért egy kínzással, mert mintha Mia Asher egy patikamérlegen mérte volna ki azt, hogy mindegyik férfiból ismételten annyit és úgy adagoljon, hogy alig tudd eldönteni kinek is szurkolj, hogy ne tudd még megsaccolni sem vajon Blaire kit választ, azzal a tudattal, hogy a végén az egyikőjük csakis veszíthet. És ezen túl még? Nyers, dühítő, élettel teli, fájdalmas. Csak úgy dübörgött a szívem miközben olvastam.
És mindezt hogyan, mivel érte el?
Úgy és azzal, hogy mire egyről a kettőre jutnál, hogy mire azt hiszed valamire is jutsz, csak még jobban belegabalyodsz. Mert Lawrenceből többet kapsz, betekinthetsz a falai mögé, és ez akaratlanul is meglágyít vele szemben. Míg Ronan megkeményedik, ő lesz a hozzáférhetetlen, s nem állítom, hogy a durvaságán nem ütköztem meg, de a nem is orroltam meg rá azok után, ami történt vele. És Blaire, aki nem akarja kinyitni a szívét, aki inkább szorosan behunyja a szemét, akinek legmélyén ott a keserűség, aki rengeteg fájdalmat okozott és sokat elvett, ha nehezen is, de a helyes útra lépett. Szerintem megfelelően döntött, még akkor is ha ezzel egyszerre csalt mosolyt az arcomra és szorította össze a szívem.

8 hozzászólás
Sippancs P>!
Mia Asher: Legédesebb méreg

Ha az előző részre 4 csillagot adtam, akkor erre szívem szerint 3,5-et adnék, de ott volt Lawrence. *nagy sóhaj* Lawrence, akiből a sok is kevés. *nagy sóhaj* Miatta, csakis miatta érte meg végigolvasni ezt a részt, felülni egy érzelmi hullámvasútra, nyüglődni, értetlenkedni, szeretni, dühöngeni, fejben háromszor elföldelni Ronant és még hosszasan sorolhatnám… Hát van szíve Mia Ashernek?! *nagy sóhaj*

Maga a sorozat sajnos nem lett kedvenc, de egyszeri olvasásnak tökéletesen megtette.

ZCsilla P>!
Mia Asher: Legédesebb méreg

Számomra ez a könyv az egyik LEGÉDESEBB MÉREG volt, amivel eddig találkoztam.

Az „édességével” elkápráztatott és megtáncoltatott egy nagyon szép világban. Aztán jött a méreg, amely teljesen felemésztett és a lelkemnek egy darabját széttépte. Az arcomon csordogáló könnyek valamit enyhítettek a fájdalmamon, de közel sem annyit, hogy a szívem tájékán érzett nyomást elmulasztották volna.
spoiler

Nagyon szeretem az olyan könyvet, mely egyszerre képes felemelni a magasba, majd a mélybe taszítani. Ez a történet pont olyan volt.

Drága Lawrence!
Legszívesebben átölelnélek és csak szorítanálak magamhoz! Szavak nélkül …

Egy valami nem tetszett a könyvben! A vége! Olyan, mintha hiányos lenne. A kezdetektől egy nagyon jól felépített történetet olvashatunk, melynek a vége egy gyorsan „összecsapott valami” lett. Ezért nagyon haragszom az írónőre, de nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy összességében egy fantasztikus könyvet olvashattam, mely megérdemli az 5 csillagot.

8 hozzászólás
genevieve P>!
Mia Asher: Legédesebb méreg

…vágyom arra a férfira, aki nem lehet az enyém; a darabka nyárra a lelkem őszében…

El sem tudom mondani, sírtam, nem ez így nem igaz, zokogtam mint egy kisgyerek akitől elvették a nyalókáját!
És tudjátok tulajdonképpen mit is éreztem a végén? Átkozottul büszke voltam, igen Blaire rád! Bebizonyítottad hogy igenis dobog valami a mellkasodban.
Lawrence te egy csodálatos ember vagy és Ronan úgyszintén. Imádlak mindkettőtöket, sajnálom hogy ennyi szenvedést kellett átélnetek.
Végül így vagy úgy, mindig lesz egy ember aki veszít. Bár szerintem ebben a történetben aki mindennek elindítója ő maga a vesztes is, így kénytelen szembenézni önmagával és átértékelni az életét. Minden ami ezután történik csakis ennek lesz köszönhető! <3

Bonjour mon ami

Trice29 P>!
Mia Asher: Legédesebb méreg

Többet reméltem a befejezéstől. Kicsit sokat kaptunk a nyűglődésből és túl keveset a már szerethető Blaire-ből. Továbbra is fűtött a kémia, bár egy idő után túl egysíkú volt. Tetszett Lawrence és Blaire lelki gyógyulása. Roman kicsinyes bosszúja már kevésbé. Ettől függetlenül nagyon életszagú volt. Blaire apukájának a levele megkönnyezett.
Számomra a legfölöslegesebb és elfogadhatatlanabb rész Jackie szétválasztó fellépése volt. Nem volt meggyőző, számomra minden szempontból kevés egy szakításhoz. Egy ilyen levél után pedig senki nem hagyja a másikat elmenni. Annyira visszahúzott engem a vége, hogy fontolgattam a 4 csillagot, de összességében annál jobb volt, így aludtam rá egyet :o)

KATARYNA>!
Mia Asher: Legédesebb méreg

Hála a jó istennek, hogy vége..

Az első rész mindent tarolt.
Nem.. ez sem volt rossz.
Viszont ez a mániákus, kényszeres akarlak-nem akarlak annyira idegesített.
És annál a résznél csak néztem hogy mi a f… van? spoiler Na addig a pillanatig volt pozitív róla a véleményem. Csinálhatott utána bármit.. én Blaire helyében spoiler úgy ráugrottam volna a fotelba, és megagyabulálom, hogy k.rvának mer titulálni.. miközben ő is elhimringyósodik a pompáért spoiler hát lehet így bánni egy nővel? Ezek szerint lehet…

Lawrence.. még mindig tudtál újat mutatni.. ♡

A vége úgy össze lett csapva, olyan egy nevetséges évekkel későbbi marhasággal ért véget, hogy kínomban nevettem. :/

Ács_Milán >!
Mia Asher: Legédesebb méreg

„Az élet akkor lesz szép, amikor megtanuljuk értékelni, amink van, és hálásak is vagyunk érte. Az élet akkor lesz szép, amikor leteszünk arról, hogy szüntelen azt hajszoljuk, amink nincs. Az élet akkor lesz szép, amikor amellett döntünk, hogy széppé tesszük.”

Ez a rész is hozta azt a színvonalat, mint amit elvártam az első rész alapján. Semmivel sem volt kevesebb. Sőt!

Blaire! Talán jobban is tetszettél most, mert végre saját magad is rájöttél, hogy több van benned annál, mint amire tartottad magad. Megmutattad, hogy neked is van szíved és normális emberi érzéseid. Én ezt már az első részben is láttam benned, csak te nem láttad a fától az erdőt. Gondolom nem így képzelted el az életedet. De közbejött valami… és az a valami téged is utolért, magával ragadott és nem engedett. Igen a szerelemről beszélek. A szerelem a fellegekbe is tud repíteni és a pokolba is tud taszítani. Te mind a két oldalt ismered. Mindezt meg kellett tapasztalnod ahhoz, hogy az legyél, akivé lettél.
Nem ítéllek el az életviteled miatt, attól függetlenül, hogy nem tudok azonosulni veled. Nagy ajándékot kaptál a sorstól, hogy egy időben két olyan embert is találtál Ronan és Lawrence személyében, akik tiszta szívből szerettek. De döntened kellett. Úgy érzem jó döntést hoztál…

Élveztem a regényt elejétől a végéig. Egy kicsit rózsaszínre sikerült a vége, de így is jó volt.


Népszerű idézetek

Tóth_Orsolya_3 P>!

Az élet akkor lesz szép, amikor megtanuljuk értékelni, amink van, és hálásak is vagyunk érte. Az élet akkor lesz szép, amikor leteszünk arról, hogy szüntelen azt hajszoljuk, amink nincs. Az élet akkor lesz szép, amikor amellett döntünk, hogy széppé tesszük.

Kapcsolódó szócikkek: Blaire White
kocybaba P>!

Szeretlek. Néhány rövid szótag. Három egyszerű szótag, melyek önmagukban nem jelentenek semmit, összerakva viszont reményt, életet, szépséget – mindent, amiért élni érdemes.

208 . oldal

2 hozzászólás
Annamária_Hullám>!

A legjobb dolog a boldogságban – a csodálatos kis világkáoszban – az, hogy nem számít, mennyire tart soká vagy kevéssé, szárnyalni támad kedve az embernek, táncolni és nevetni. A boldogságtól minden lehetségesnek tűnik, és még szebb az egész, ha valakivel ezt meg is oszthatja az ember.

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
Tóth_Orsolya_3 P>!

– Gyűlöllek, hogy szeretlek, és gyűlölöm magam, hogy nem tudlak nem szeretni.

1 hozzászólás
vikcs>!

Ne hagyd, soha ne hagyd, hogy a múlt démonjai elvegyék tőled a jelenedet.

207. oldal

szymba23>!

De hát a szerelem már csak ilyen: mocskos, véres, becstelen játék.
Nem érdekli sem szabály, sem igazság. És amennyire a szerelemtől
életre kaphat az ember, úgy válhat élőhalottá is, elveszítve minden
álmát… egy szempillantás alatt.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
vikcs>!

– Mondta neked már valaki, hogy milyen gyönyörű vagy, mikor mosolyogsz?

55. oldal

lovely_bones>!

Egész életem minden döntését a félelem vezérelte: félelem attól, hogy megbántanak; félelem attól, hogy túl sokat érezzek; félelem attól, hogy szeressek; félelem attól, hogy közel engedjek másokat.

208. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés · félelem
vikcs>!

Valaha én is úgy vágytam a szerelemre, mint bárki más, de éppen a szeretetlenség volt az, ami miatt rá kellett jönnöm, hogy ha kinyitom a szívem mások előtt, azzal csak támadási felületet adok nekik, semmi mást.

17. oldal

vikcs>!

Félemberként élünk, míg egy nő ki nem teljesít minket, aki értelmet ad a szánalmas létünknek, és megtölti azt élettel, nevetéssel, a teste illatával és ízével… Akkor a vele töltött nappalok és éjszakák úgy égnek bele az ember elméjébe, hogy sosem lehet őket kiírtani onnan. Ő lesz a levegő, amit lélegzel, a vér, ami az ereidben fut… ő te leszel, te pedig ő, hiszen úgy ismeritek egymás testét és lelkét, hogy már eggyé váltok.

32. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Marilyn Miller: Hozzád láncolva
Mira Sabo: Amikor elszabadulnak az indulatok
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Tiffany Reisz: A szent
Karen Chance: Holdvadász
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Jeaniene Frost: Síri csendben
Lakatos Levente: Simlis