Helló, ​szia, szeretlek! 77 csillagozás

Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

Rachel ​és Ben az egyetem első napjától elválaszthatatlanok, ám szövetségüknek hirtelen vége szakad, látszólag örökre. Tíz évvel később, egy esős délután az élet új esélyt ad nekik, hogy helyrehozzák azt, amit annak idején elrontottak. A dolgok azonban sokat változtak az egyetem óta. Ben megnősült és ügyvéd lett, Rachel pedig – aki újságírói karrierről álmodott és most bírósági tudósítóként dolgozik – tizenhárom év után szakít vőlegényével, Rhysszel, és megpróbálja kitalálni, mit is szeretne az élettől.
Ben szinte tökéletes időzítéssel, röviddel Rachel szakítása után költözik vissza egyetemi éveik városába, Manchesterbe, amit Rachel azóta sem hagyott el. A szikra újra lángra lobban, de Bennek nem várt vetélytársa is akad kollégája, a lehengerlő Simon személyében, akit elbűvöl Rachel humora. Vajon sikerülhet-e a tökéletes párosnak az, amit tíz évvel korábban elpuskáztak, és mit hajlandók egymásért feláldozni?

Mhairi McFarlane első regénye vicces és megható romantikus… (tovább)

Eredeti mű: Mhairi McFarlane: You Had Me at Hello

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Alexandra, Pécs, 2015
480 oldal · ISBN: 9789633575260 · Fordította: Frei-Kovács Judit

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Ben Morgan · Rachel Woodford


Kedvencelte 5

Most olvassa 7

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
BubbleTea
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

A borítója és a címe alapján én teljesen más típusú könyvre gondoltam. Csúnya vagyok, nem olvastam el a leírást, tudom, máglyára velem. Azt hittem, hogy majd az egyetem után egy-két évvel találkozik két fiatal, akik rájönnek, hogy mennyire szeretik egymást, de ennek ellenére felnőtt karakterekkel találkoztam.

Kedveltem Bent, akit nagyon helyesnek gondolok, és számomra viccesnek és szimpatikusnak tűnik. Ezzel ellenben a főszereplő Rachel annyira idegesített. Értem, hogy sodródott az árral, de sok kellemetlen évtől mentette volna meg magát és Bent is, ha a sarkára áll. Meg az a naivság, ami van benne… gondolok itt elsősorban a sztorira, amit elpletykált a munkatársának. Annyira nem értettem, hogy miért csinálja ezt. Ott voltak a barátnői, elmesélhette volna nekik is, ha már kikívánkozik belőle.

A történetet tekintve, nekem nagyon tetszett. Voltak benne mély gondolatok, amiken érdemes elmerengeni. Tetszett az is, hogy sokszor visszaléptünk a múltba, habár én jobban örültem volna annak, ha az író a fejezetek elején legalább jelzi, hogy most a múltban vagyunk, mert néha nem volt egyértelmű. Általában akkor nem, mikor elkezdi leírni az időjárást, te elképzeled a szereplődet ott, ahol legutóbb volt, aztán kiderül, hogy hopp, tíz évet ugrottunk az időben. Szóval, jó lett volna, ha a fejezetek elején ott van, hogy „Tíz évvel korábban…” vagy „Napjainkban”.

Nekem pozitívum az is, hogy annak ellenére, hogy romantikus könyv, nem csöpögött a nyáltól, nem volt giccses. Teljes egészében igazinak éreztem. El tudtam képzelni azt, hogy akár tíz év múlva én is hasonló problémákkal fogok küzdeni, ahogy azt is, hogy valaki most küzd ezekkel a problémákkal. Nem mondom, hogy egy élet tanácsadási könyv, de mindenképpen érdemes elolvasni.

>!
Szilvia12
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

Megtetszett a cím, a borító és a fülszöveg is…belekezdtem.
Kicsit fura volt, ahogy ugrált az időben, néha csak kapkodtam a fejem, hogy ez most történik, vagy csak a múlt?! De lényegében jó kis történet, vicces :D Jókat lehet rajta nevetni, bár voltak részek, ahol kicsit soknak tűnt az időhúzás, semmit mondó jelenetek. Bár, ha csak összecsapta volna akkor meg az lett volna a gondom. :D Nem egy tökéletes könyv, de azért olvasható :)

>!
szymba23
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

Nagyon hosszúra nyúlt ennek a könyvnek az olvasása. Miért? Azért, mert nagyon nehezen indult be, pörgős szerelmi történetre számítottam, de nekem ez a könyv unalmas és egyhangú volt. Nem voltak szimpatikusak a szereplők, csak Ben.
A főszereplőlány viccei nem voltak viccesek és teljességgel idegesítő is volt.
Nagyon örülök, hogy elolvastam és végre nem kell a kezembe venni.

>!
szilvamag
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

A feléig egész jó volt, de utána az író folyamatosan próbára tette a türelmemet a túlírt fejezeteivel, amik nem egyszer az unalomba kergettek és ráadásul úgy összefolytak, hogy gyakran azt sem tudtam, hogy a jelenben vagy a múltban járok-e. Őszintén szólva csalódás volt számomra ez akönyv, jobbra számítottam.
Bővebben: http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2015/06/mhairi-mcfarl…

>!
Nollyi
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

Biztos mindenki életében van olyan személy, akivel ha véletlenül összefut, kap tőle egy e-mailt vagy egy telefont, esetleg csak megemlítik a nevét, még tíz év elteltével is megdobban a szíve. Nagyon aranyos kis könyv, kár hogy kicsit túl van írva. Mondjuk én szívesen elolvasnám ugyan ezt a történetet egy másik végkifejlettel.

>!
Felixa P
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

Na, ez az igazi limonádé kategória!…
Alig vártam, hogy végre a végére érjek! Ezt a történetet fele ennyi oldalon is el lehetett volna intézni. Zavart az időbeli ide-oda ugrálás. A karakterek átlagosak, semmi különcség.
Könnyed és szórakoztató, de néha átmegy unalmasba.
A borító tetszetős…

>!
Pöfivonat P
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

Ennek a regénynek két óriási problémája van, az egyik hogy borzasztóan túl van írva, a másik hogy kicsit sok a csavar benne. Minek? Sokkal jobb lett volna, ha meg marad ami: egy könnyed chick-lit, ami nem 480 oldalban van megírva, hanem fele annyiban.

>!
sedit
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

Magam is meglepődtem rajta , de határozottan tetszett a könyv. Nem vártam tőle sokat, nem is ért így csalódás. Egy kis egyszerű könnyed olvasmány. Kicsit az elején zavart az időben ugrálás,de aztán túl tettem magam rajta :))
Én megrögzött romantikusként végig drukkoltam Bennek és Rachelnek, hogy végre összejöjjenek .

>!
dogwhisperer P
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

Imádtam ezt a könyvet. Nem csak azért, mert aranyos a történet, vagy mert végig izgultam, hogy végül kivel is jön össze vagy egyedül matad. Nagyon tetszett, hogy olyan kérdéseket vet fel amik egy bizonyos korban minden nő agyában megfordulnak. Megfogalmazza, hogy mennyit tipródunk azon, hogy a megfelelő ember mellett vagyunk-e, hogy megtaláljuk-e vagy, hogy létezik-e egyáltalán a tökéletes kapcsolat, a tündérmesébe illő szerelem. Reálisan mutatja be, hogy egy kapcsolat sem lehet tökéletes, hogy komptomisszumolat kell kötni és néha bizony el kell engedni a másikat. Mindezeket úgy írja le, hogy a történet maga nem ömlengős és nyálas, a szereplők szerethetőek. Picit rózsaszín köntösbe bújtatott, romantikus és vicces történet. Én imádtam.

>!
Emília5
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!

Könnyed, szórakoztató, romantikus „nyári olvasmány”. Nem beszél túl komoly dolgokról, nem vált meg világokat, de ha könnyed olvasmányra és kiszámítható, de megnyugtató befejezésre vágysz, akkor élvezni fogod.


Népszerű idézetek

>!
Suddus

Ha az ember semmit nem tesz, nem is történik vele semmi. Az élet a döntésekről szól. Lehetnek kemények vagy a kedvedre valók, de nem kerülheted el őket.

295. oldal

>!
Felixa P

A legjobb barátságok észrevétlenül kúsznak be az ember életébe, anélkül, hogy tudnánk, mikor kezdődtek.

60. oldal

>!
Cheril 

– El is felejtettem mondani. Találd ki, kit láttam a múlt héten!
(…)
– Ööö… Jamie Olivert?
– Nem.
– David Cameront?
– Nem.
– Az apámat?
– Miért láttam volna az apádat?
– Átugorhatott Sheffieldből, hogy titkos találkát bonyolítson le az anyám háta mögött.
– És szerinted ezt egy vicces kis találós kérdés formájában adnám a tudtodra?
– Oké, feladom.

>!
Lejla08 P

Felragyogok. Annyira, hogy a hajléktalanok akár körém is gyűlhetnének melegedni.

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Woodford
>!
Hyacinth

( . . .) ha szeretsz valakit, azt kívánod, boldog legyen, még akkor is, ha neked nincs részed a boldogságában. Vagy ha egyenesen azon múlik a boldogsága, hogy neked ebben nincs részed.

>!
Cheril 

– Várj csak! Emlékszem Benre! Piperkőc, okos és magabiztos? – kiált fel Mindy. – Azt hittük, biztosan gazdag, de aztán kiderült, hogy nem, csak… szokott mosni.

>!
Lejla08 P

Eszembe jut Mindy bölcsességeinek egyik sora: „A szart nem tudod kipucolni, de megszórhatod csillámmal."

>!
Cheril 

– Csak ha becsillagozom. Még így is kénytelen voltam finomabbra venni a családja hozzászólásait, amikre úgy utaltam a cikkemben, hogy „érzelmi töltéssel átitatott felkiáltások a hallgatóság soraiból”. Az egyetlen szó, amit a bíróról mondtak és nem számított káromkodásnak, az öreg volt.

>!
Cheril 

– Angol Bennel? Ez meg miféle becenév? Minek a változata?
– Van valami köze a Big Benhez? – veti fel Mindy.


Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
Judith McNaught: Álomkirályság
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Monica McCarty: A Vipera
Judith McNaught: Földi mennyország
Elizabeth Hoyt: Szenvedély
Jennifer Ashley: Hart hitvese
A. J. Cronin: Vétlen vétkes
Kinley MacGregor: Lángoló szenvedély