A ​média lenyúlásának titkos története 6 csillagozás

Mező Gábor: A média lenyúlásának titkos története Mező Gábor: A média lenyúlásának titkos története

A ​Pesti Srácok oknyomozó újságírójának, a Pesti TV műsorvezetőjének leleplező könyve! Havas Henrik perelte a szerzőt, de elbukott. Más nem is próbálkozott. Felesleges, a tényekkel, a cikkekkel, a titkosszolgálati dokumentumokkal nehéz vitatkozni. Inkább lapítanak, a szocialisták egykori bábmestere, Gyárfás Tamás pedig már az ítéletére vár. Megöregedtek, látszólag elszállt az erejük. Egykor a média és az ország urai voltak, ma már nagyjából senkik. De hogyan építették fel magukat, hogyan építették fel őket, hogyan érték el, hogy a sajtó szinte teljes része az MSZP-nek és az SZDSZ-nek engedelmeskedjen, és megtámadjon mindent, ami magyar, nemzeti, antikommunista vagy egyszerűen csak más?
A könyv szerzője népszerű sorozatot írt az átmentett médiáról, ezt tárja most olvasmányos, szórakoztató stílusban az olvasók elé. Átszerkesztve, újragondolva, kiegészítve. Csak az olvassa el, akit érdekel, hogyan mentette át magát az egykori politikai, gazdasági, és médiaelit, hogyan fonódtak… (tovább)

>!
Erdélyi Szalon, Szentendre, 2021
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156016577

Enciklopédia 1


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Barbár>!
Mező Gábor: A média lenyúlásának titkos története

Emlékezetfrissítés és legendaoszlatás a Pesti Srácok oknyomozó újságírójától. A helyszín Magyarország, az időpont a 80-as és 90-es évek. Az MSZMP-vagyon átmentése a média területén is megtörtént, miért éppen ez maradt volna ki a sorból. A médiát nem kellett lenyúlni, az eleve a kezükben volt. Csak ügyesen kellett átmenteni a rendszerváltáskor, és ebben partner volt a Nyugat. Kitüntetett hely illeti meg e segítségnyújtásban Joseph von Ferenczyt, azaz Ferenczi Józsefet, az Axel Springer cég alapítóját.
Csodálatos, rendszereken átívelő újságírói és vállalkozói karriereket mutat be a szerző, és biztosít minket arról, hogy az esetek többségében a jókor lenni jó helyen nem a véletlenen múlt. A jól szervezett titkosügynöki hálózatba pedig szépen beleilleszkedtek legendás médiaszemélyiségek is. Néha csodálkozik az ember. „Ő is az volt? Ezt nem gondoltam volna.” A „hősök” ma már megfogyatkozott létszámmal, de köztünk élnek. Egy részük ma is aktív, és osztja az észt. Bőséges névmutató segíti az eligazodást.

Érdemes elolvasni idősebbeknek és fiataloknak egyaránt, azoknak meg különösen, akik aggódnak a sajtó szabadságáért a mai Magyarországon. Perek sokasága várható.

János70>!
Mező Gábor: A média lenyúlásának titkos története

Döbbentes, kijózanító mű! Rávilágít arra, hogy milyen átverés áldozatai voltunk hosszú évtizedeken át (az 1980-as évektől a 2000-es évekig). És akik nem olvassták el, azok még mindig elhiszik az „objektív, független újságírókról”, hogy nem titkos megbízottak voltak, kádercsemeték, impex-es ügynökök, hanem a többpártrendszer hívei, a szabadpiac harcosai, a szólásszabadság bajnokai… Jó reggelt mindenkinek!


Népszerű idézetek

Barbár>!

A ’94-es győzelem egyik meglepő és fontos része az MSZP vidéki részsikere volt. Mivel a kommunizmus talán vidéken okozta a legnagyobb károkat, ez komoly jelzés volt. S nem is kis részben „köszönhettük” annak, hogy a megyei sajtó gyakorlatilag kizárólagosan posztkommunista irányítás alatt maradt.

259. oldal

Kapcsolódó szócikkek: MSZP
Barbár>!

Persze valahogyan az addig teljesen ismeretlen von Ferenczyt is el kellett „adni” a hazai közvéleménynek, akiről máig nem tudjuk, hogyan jutott a „von” előnévhez, hiszen a Katpolon még még Ferenczi József századosként dolgozott.

29. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Edith Eva Eger: A döntés
Farkas Anett: A 33-as ügy
Polcz Alaine: Asszony a fronton
Sánta Ferenc: Az ötödik pecsét
Frank Robin – Lars Ritter: Eszmék könyve
Frank Robin – Lars Ritter – Havassy Gergely: Politikai filozófiák zsebkönyve
B. E. Belle: Árvák
Perintfalvi Rita: Amire nincs bocsánat
Moskát Anita: Irha és bőr
Zajácz D. Zoltán: Haragos Balaton