Vigasztaló ​mesék 3 csillagozás

Mézes Judit: Vigasztaló mesék

A gyermekek gyakran szorulnak vigaszra, ha megbántják vagy kudarcok érik őket, ha csalódnak vagy a veszteség fájdalmát nem tudják feldolgozni. A frusztrációk feldolgozásában segítséget jelentenek ezek a mesék, melyek lelki támaszt és útmutatást adnak a tovább lépéshez és az egészséges személyiséggé váláshoz.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Katica Könyv Műhely, Budapest, 2016
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158024884 · Illusztrálta: Dávid Orsolya

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz P
Mézes Judit: Vigasztaló mesék

A húsz mese során sok helyszínre eljutunk, járhattunk Afrikában, a csillagok között, tenger mélyén, de az erdő, a baromfiudvar is vár. A mesék során kitartásra, összefogásra, egymás megértésére, segítségnyújtásra láthatunk szép példákat. Az biztos, hogy Mézes Judit nevéhez hűen édes, empatikus személyiségéről adott ízelítőt.

4 hozzászólás
>!
dianna76 P
Mézes Judit: Vigasztaló mesék

Lehet, hogy szigorúan csillagoztam, de nekem ez a könyv középkategóriás. A gyermekeket segítő, esetenként lelküket ápoló mesék találhatóak a kötetben. Minden mese előtt olvasható pár sor arról, hogy éppen mire jó, miben segíthet. Nekem valahogy túl egyszerűek, izgalommentesek voltak a mesék. Bár nyilván ezeknél nem az izgalom fenntartása volt a cél. Már az első mese mást sugallt, mint aminek szánták. Nekem az jött át a katica történetéből, hogy ne fogadd el magad olyannak külsőleg, amilyennek születtél. Ez biztos, hogy jó? Persze, önerőnkből változtathatunk magunkon, de itt egy varázslat történt.
A következő mesében pedig láttam a játékok elhanyagolását (a régi félredobását az újért) amikor megkapta a kislány a hőn áhított babát. Persze itt azon volt a hangsúly, hogy gyógyító hatású volt az ajándék, de nekem átjött egy nem tetsző dolog is. Na itt éreztem azt, hoz ez a könyv nem az enyém, és hiába szeretném, nem fogom tudni a szívemhez közel engedni ezeket a meséket.
Viszont aranyos mese volt a cipőfűzős; a morgós medve története; a kiskakasos; a madárijesztős. Ami különösen tetszett, az a tölgyfás volt. A kiscsillag meséjében pedig a Nap születése volt benne. Ez is tetszett. Ami pedig a legelgondolkodtatóbb volt, az a lovas történet, amiben az igaz barátságot hozta elő a szerző. A záró mese, mely a Napsugár címet viseli, a gyermek által érkező örömöt rejti magában. Mert egy kisbaba mindenki arcára mosolyt képes csalni.
Az illusztrációk nem rosszak, de nem is azok, amelyeken én szívesen elidőzök.

>!
Katica Könyv Műhely, Budapest, 2016
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158024884 · Illusztrálta: Dávid Orsolya

Népszerű idézetek

>!
Trudiz P

Az alkonyati fényben olyan volt a kis katica, mintha a búcsúzó nap izzó könnye lenne.

8. oldal

>!
Trudiz P

A mese megteremti azt a varázslatot, ami a bánat fölé emel.

8. oldal

>!
Trudiz P

Földre tiporhatnak a bajok, de ha kitartóak maradunk, tovább tudunk élni, sőt, az átélt tapasztalataink bölcsebbé, lelkileg gazdagabbá tesznek, és sokkal értékesebb életet élhetünk, mint annak előtte.

40. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kertész Erzsi: NEM mese
Shona Innes: Az élet olyan, mint a szél
Izmindi Katalin: Szörnyifalvi mesék
Christine A. Adams: Hogyan légy jó barát
Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
József Attila: Altató
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról