Értékelések 6

>!
Syringa
Mészöly Miklós: Fekete gólya

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Én is osztom azt a véleményt, hogy a Fekete gólya megkívánta belefeledkezéshez talán tényleg fiúnak kellett volna születni. A történet egyébként nagyon olvasmányos, szépen lassan zajlanak az események, sok-sok kalandnak lehetünk részesei, sőt, egy kis romantika is megbújik a sorok között. Az a fél csillagnyi levonás is csak két dolognak szól: a kicsit „túltopografált” leírásoknak, amiket én személy szerint egy idő után már egyáltalán nem bírtam követni, ill. a lelőtt madaraknak. :( (Tudom, tudom, de akkor is…)
Viszont az utolsó jelenet zseniális. Már csak ezért is érdemes elolvasni a könyvet, hogy az az utolsó néhány mondat mindent elmondhasson erről az emlékezetes vakációról! :)

>!
gesztenye11
Mészöly Miklós: Fekete gólya

Valamikor gyerekkoromban olvastam ezt a könyvet, és határozottan emlékeztem rá, hogy spoiler. Pedig ez csak egy nyári kaland, két kamaszfiú meg egy kamaszlány nyári szünidei kalandja valahol a Duna árterében, Doromlás környékén, 1930-ban. A fekete gólya egy cél, ami után mindhárman vágyakoznak, és amikor meglátják, akkor sem gondolnak bele, hogy utána egy ennél izgalmasabb kalandot élnek át, spoiler. Van közben látcsövezés, flóbert puska, éjszakai kilopódzás, tojáskeltetés, sakkozás, falusi búcsú. A könyv stílusa nem igazán mozgalmas, inkább kicsit lassú, vannak titkolódzások, esetleg szerelmi spoiler, van találkozás egy spoiler. Három hét telik el a nyárból, és a végén – talán lehet azt mondani – spoiler. Azt gondolom, hogy egyszeri olvasmánynak – elég. Az egyes helyszínek leírása elég részletes, talán a szerző Tolna-megyei kötődése is közrejátszik benne (Szekszárdon született). spoiler

>!
Lahara ISP
Mészöly Miklós: Fekete gólya

Nem igazán tetszett, nem az én világom flóbertpuskával vagy anélkül. Talán Marinka jelenléte miatt nem hagytam félbe.

Hirdetés
>!
ervinke73
Mészöly Miklós: Fekete gólya

Miért kell elfeledkezni arról, milyen volt gyerekként? Kérdezem elsősorban magamtól.:)

>!
annareka
Mészöly Miklós: Fekete gólya

Elolvastam, jó könyv, de nem különösebben ragadott magával. Ezért jár a levonás. Lehet, hogy inkább fiúknak szól, ezért nem tetszett annyira.