Slutty ​az űrből 33 csillagozás

Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Ez hihetetlen! Ali épp összezördül a barátaival, akik nem hiszik el neki, hogy fej nélküli űrlény igenis létezik, amikor a vihar egy furcsa, rongyszerű lényt sodor az erkélyre. Miután megszárad, a lényről kiderül, hogy Sluttynak hívják, és nemhogy feje nincs, de ráadásul gondolatátvitellel beszélget.

Egyébként viszont ugyanolyan kíváncsi, rosszcsont kisiskolás, mint Aliék, csak épp egy másik bolygón él! Kedvenc szórakozása, hogy megváltoztatja a tárgyak méretét. Ebből aztán szép kis zűrök kerekednek…

Barátkozz össze Alival és Sluttyal, nevess az iskolai kalamajkákon, és tarts velük földi és bolygóközi kalandjaik során!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2018
104 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103219 · Illusztrálta: Rubik Anna

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Létezhet-e olyan űrlény, akinek nincs feje? Ez volt az a sarkalatos kérdés, amin a három jóbarát, Benedek, Zoárd és Ali összevesztek, miközben kedvenc játékukban vívták nagy csatájukat a fénykardjaikkal.
Egy nagymamánál töltött viharos este alkalmával megjelenik Ali szobájában egy űrlény, Slutty, akit teljes nevén Slavenobrázolimontivairasnivalutty-nak hívnak és éppen úgy néz ki, mint egy törülköző. Pedig nem az, hanem egy fej nélküli űrlény, aki a slavenobrázok nemzetségéhez tartozik és kizárólag gondolatokkal kommunikál.

A könyv kedvencem lett, imádtam Sluttyot és a Mészöly Ágnes-féle világűrt. A gyerekek is imádni fogják, és bár a kiadó 6-10 év közötti gyerekeknek ajánlja, én azt mondom, hogy nyugodtan kiterjeszthetjük ezt a korhatárt 6-100 év közötti gyerekekre.
A könyv illusztrációja is annyira bájos és vidám, mint maga az egész könyv.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2018/06/szofi-slutty-es-…

>!
sztinus P
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Kicsit sci-fi, kicsit humoros, kicsit meninblekkes. A rajzok nagyon színvonaltalanok, a törtènet jobbat érdemel. Először fura volt, aztán megkedveltem, bár furaságok voltak benne vègig. Mégis inkább mókás az egész.

>!
meseanyu P
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Nem nyűgözött le sajnos. Pedig nagyon jó az alapötlet, helyesek a főszereplők, kitűnőek a rajzok, és a kalandok se rosszak, mégis eluntam.

>!
dtk8 P
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Slutty különleges képességekkel érkezik a Földre, és új barátaival főként ezen képességek miatt mindenféle slamasztikába keveredik. Közben néha kiruccannak a világűrbe turistáskodni, kimondhatatlan nevű lényeket és helyeket megcsodálni. Jól váltogatták egymást a földi és űrkalandok, és ötletesek voltak a lények, helyek.
Hatévesnek olvastam fel hangosan, és az értékelésemet nagyban befolyásolja az, ahogy a szeme csillogott, miközben a történetet hallgatta. (És megtanulta Slutty teljes nevét: https://moly.hu/idezetek/971497)

>!
bagie P
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Lehet, hogy a frász törne ki, ha egy „beszélő” törölköző-vel futnék össze…de ha egy slavenobrázként tekintenék rá, és csoda kalandokat élnénk át…azt hiszem megbékélnék… :)
nekem bejött!

6 hozzászólás
>!
Hintafa P
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Helyes volt, de valami hiányzott. Pedig az űrlények és kalandok olyan ígéretesnek tűntek.

9 hozzászólás
>!
icu79 P
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Nem vagyok egy sci-fi rajongó, de ha gyerekként ezt a könyvet olvashatom, talán ezt a műfajt is jobban megkedvelem. :)

>!
gab001 P
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

A főszereplő egy kisfiú, aki találkozik egy földönkívülivel, s ennek köszönhetően elképesztő kalandok részese lesz a barátaival együtt. Slutty leginkább egy törölközőre hasonlít, bár képes változtatni a méretét, sőt nem csak a sajátját. A legtöbb bonyodalom ebből adódik. Igazán fantáziadús könyvecske, amiben az tetszett a legjobban, hogy nem volt lebutítva, mégis egyszerű tudott maradni. Az illusztrációk jól kiegészítették a történetet. Ha lenne folytatása, azt is szivesen olvasnám.

>!
Pagony, Budapest, 2018
104 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103219 · Illusztrálta: Rubik Anna
>!
Szimirza P
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Hát…a fülszöveg olyan megkapó volt, és én igazán igyekeztem megkedvelni mind a történetet, mind a szereplőket, de ez a könyv és én nem illünk össze. Voltak benne mókás kalandok, meg alapjáraton Slutty egy izgalmas és érdekes karakter, de valahogy mégis beleuntam, csöppet nem is tudom, száraznak véltem. Az, hogy kinek ajánlom…nos, olyan gyerekeknek/felnőtteknek, akiknek amúgy is kedvencünk a sci-fi/űrlényes téma, különben nem biztos, hogy sikert arat a könyv.

6 hozzászólás
>!
PTJulia MP
Mészöly Ágnes: Slutty az űrből

Ízig-vérig gyerek sci-fi. Gördülékeny, izgalmakkal teli. Mégis könnyen befogadható a 6-10 éves korosztály számára, mivel rövid, szinte önálló történeteket tartalmaz: Ali, a barátai és az űrlény újabb és újabb kalandjait. Fiúknak, lányoknak egyaránt izgalmas olvasmány.


Népszerű idézetek

>!
Bea_Könyvutca P

El sem tudjátok képzelni, hogy egyesek mivel táplálkoznak! – mondta Slutty. – A Talagrammán élő gulaneidák például mindent megesznek, ami piros. Teljesen mindegy nekik, miből van, csak a színe a fontos. Aztán ott vannak a hüpareiai ezerlábúak. Az ő kedvencük a kocsonyás klambóc, ami olyan irtózatosan büdös, hogy rajtuk kívül a Galaxis egyetlen lénye sem tudja elviselni a szagát. Épp ezért elég elszigetelten élnek. A Luyten-726 varázslatos szépségű repülő halai pedig… na, azt el sem mondom.

81. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

– Paximalaxima kulannavaxima tlixim – válaszolt hihetetlenül mély, reszelős hangon az óriásgiliszta, mire Slutty törölközőtestéből kinyúlt egy csápszerű valami, és megérintette a monitort.
– Takalixaxi lallakix – mosolygott Aliékra a gilisztalény, és a fejével egy mozgójárda felé intett.

34-35. oldal

>!
Bea_Könyvutca P

– És a belvárosban kapható lamuellai szuperszendvics? Halbarid pompágópüré? Antrahallineai édes virágfelvágott? – sorolta Slutty. – Na ugye, hogy nem? Erre a bolygóra szerte a Galaxisból költöztek a népek, mert kivételesen jó levegője és csodás tájai voltak. Természetesen a csodás tájakat beépítették, és a jó levegő is csak ajándékboltokban kapható már, de mindenki, aki idejött, magával hozta az ételeit is. Van itt procyni gyorskajálda, kallirai falatozó, hétcsillagos étterem a Fiastyúk vidékéről. Szóval itt meg tudtok kóstolni egy slavenobráz ételt is. Na, van kedvetek?

82. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Westerfeld: Behemót
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Timo Parvela – Bjørn Sortland: A játék
Dan Krokos: Hamis emlékek
Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az Álmok Palotája
Alekszandr Beljajev: A kétéltű ember
Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé
Majoros Nóra: Bolygóvadászok
Kántor Zsuzsa: Matekária
Teknős Péter: Jártunk a jövőben