A kötet szerzői a nevelés, az oktatás és az iskoláztatás történetének legfontosabb eseményeit mutatják be az olvasónak. Nyomon követik az iskola kialakulásának és máig ívelő történetének fontosabb eseményeit, áttekintik a kiemelkedő filozófusok, nevelők pedagógiai jellegű gondolatait, bemutatják az egyes történeti korok nevelési-oktatási gyakorlatát. Mindezek mellett törekszenek az egymást követő történeti korok embereszményének, s az ebből eredeztethető gyermekfelfogásának, gyermekszemléletének plasztikus ábrázolására is. A tankönyv elsődleges célja, hogy vezérfonalat nyújtson az olvasónak a további neveléstörténeti búvárkodáshoz. Az ilyen tanulmányok segítségével olyan pedagógiai kérdésekre is választ kaphatunk, amelyek vissza-visszatérő problémaként merültek fel időről időre, s koronként és kultúránként egyedi válasz született rájuk. Olyan válaszok, amelyek számunkra is fontos tanulsággal szolgálhatnak.
Neveléstörténet 27 csillagozás
Bevezetés a pedagógia és az iskoláztatás történetébe

Bevezetés a pedagógia és az iskoláztatás történetébe címmel is megjelent.
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris tankönyvek Osiris

Galambdúc>!

Mészáros István – Németh András – Pukánszky Béla: Neveléstörténet 77% Bevezetés a pedagógia és az iskoláztatás történetébe
Érhető, világos. Vizsgáztam belőle, de szerettem.
bernadett1988>!

Érthető, lényegre törő, használható
- Vekerdy Tamás: Álmok és lidércek ·
Összehasonlítás - G. Molnár Péter (szerk.): Arezzói Guidótól a tabletig ·
Összehasonlítás - Fűzfa Balázs – Fazekas Annamária (szerk.) – Horváth H. Attila: Süss fel nap I. ·
Összehasonlítás - Falus Iván – Kelemen Elemér (szerk.): Tanulmányok a neveléstudomány köréből 2005. ·
Összehasonlítás - Baska Gabriella – Nagy Mária – Szabolcs Éva: Magyar tanító, 1901 ·
Összehasonlítás - Kiss Péter: Az egri érseki Líceum történetéből ·
Összehasonlítás - Pinczésné Palásthy Ildikó: Dráma, pedagógia, pszichológia ·
Összehasonlítás - Gaál Mózes: A jövő iskolája ·
Összehasonlítás - Varga Zoltán: Iskolai ártalmak ·
Összehasonlítás - Gloviczki Zoltán – Zsinka László: Nevelés és iskola az antik és középkori Európában ·