Neveléstörténet 27 csillagozás

Bevezetés a pedagógia és az iskoláztatás történetébe
Mészáros István – Németh András – Pukánszky Béla: Neveléstörténet Mészáros István – Németh András – Pukánszky Béla: Neveléstörténet

A kötet szerzői a nevelés, az oktatás és az iskoláztatás történetének legfontosabb eseményeit mutatják be az olvasónak. Nyomon követik az iskola kialakulásának és máig ívelő történetének fontosabb eseményeit, áttekintik a kiemelkedő filozófusok, nevelők pedagógiai jellegű gondolatait, bemutatják az egyes történeti korok nevelési-oktatási gyakorlatát. Mindezek mellett törekszenek az egymást követő történeti korok embereszményének, s az ebből eredeztethető gyermekfelfogásának, gyermekszemléletének plasztikus ábrázolására is. A tankönyv elsődleges célja, hogy vezérfonalat nyújtson az olvasónak a további neveléstörténeti búvárkodáshoz. Az ilyen tanulmányok segítségével olyan pedagógiai kérdésekre is választ kaphatunk, amelyek vissza-visszatérő problémaként merültek fel időről időre, s koronként és kultúránként egyedi válasz született rájuk. Olyan válaszok, amelyek számunkra is fontos tanulsággal szolgálhatnak.

Bevezetés a pedagógia és az iskoláztatás történetébe címmel is megjelent.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris tankönyvek Osiris

Osiris, Budapest, 2005
418 oldal · ISBN: 963389591X
Osiris, Budapest, 2004
418 oldal · keménytáblás · ISBN: 963389591

Galambdúc>!
Mészáros István – Németh András – Pukánszky Béla: Neveléstörténet

Mészáros István – Németh András – Pukánszky Béla: Neveléstörténet Bevezetés a pedagógia és az iskoláztatás történetébe

Érhető, világos. Vizsgáztam belőle, de szerettem.

bernadett1988>!
Mészáros István – Németh András – Pukánszky Béla: Neveléstörténet