Filter ​nélkül 127 csillagozás

Mészáros Dorka: Filter nélkül

Hosszú, szőke haj, kék szem, babaarc: Írisz egyszerűen tökéletes. Az Instagramján több ezren követik, a modellügynökségek kapkodnak utána. Ám a lány másra vágyik, gyerekkori álma, hogy mikrobiológus legyen.

Amikor sikeresen pályázik egy neves külföldi egyetemi ösztöndíjra, ez a cél egészen közelinek látszik, csakhogy olyan akadályok állják útját, amelyek egy részét önmagában kell leküzdenie.

Írisz meg akarja mutatni, hogy ő sokkal több egy csinos arcnál, ugyanakkor görcsösen igyekszik megfelelni a felé támasztott elvárásoknak, a szorongás csaknem felemészti.

Első szerelem, mozaikcsalád, bántalmazó kapcsolat, szexuális ragadozók, online zaklatás, kényszeresség, szorongás: Mészáros Dorka szókimondóan ír a felszín mögött rejtőző valóságról.

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2022
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635841448
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2022
456 oldal · ISBN: 9789635842612

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Hawa · Joó Győző · Karmazsin Balázs (Karmi) · Lovas Írisz · Nagy Aladár (Ali) · Nagy Cinti · Polli


Kedvencelte 16

Most olvassa 1

Várólistára tette 102

Kívánságlistára tette 90

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

Épp egy évvel ezelőtt olvastam Mészáros Dorkától először. Akkor a General Pressnél megjelent felnőtt krimijét forgattam izgalommal, melyről később élő kibeszélő is készült a csatornámra (https://youtu.be/WW3GyEMO8cg).
Ezúttal a Menő Könyveknél megjelent ifjúsági kötetét olvastam el, aminek borítója már korábban megragadta a figyelmemet.
A történetet Írisz meséli el, egy kivételesen szép és okos középiskolás lány, aki úgy tűnik minden területen kiemelkedő, mindenki csodálja. Ám ennek ellenére ő egy szorongó, sokszor önbizalomhiányos és visszahúzódó kamasz, aki zűrös családi háttere ellenére is magabiztosságot erőltet magára. De meddig képes talpon maradni? Hogyan boldogul a rá váró modell feladatokkal és az ösztöndíj pályázathoz kapcsolodó egyre nehezedő kihívásokkal? Kikben bízhat igazán? Ki áll ki mellette, ha úgy alakul? Hogyan fogadja a fiúk közeledését és miként ismeri fel a valódi szerelmet?
Csomó olyan témát feszeget Mészáros Dorka könyve, ami a fiatalok mindennapjainak szerves részét képezi: online bántalmazás, tanulmányi kihívások, családon belüli konfliktusok, baráti viták, szerelmek, csalódások, örömök és barátok, sikerek és kudarcok.
Egy szórakoztató irodalmi igényességgel megírt lélektani történetet kaptam, mely a végén még egy plusz csavart is tartogatott a számomra. Őszinte rajongója lettem a szerzőnőnek, így kíváncsian várom a Mimézis című vadiúj felnőtt krimijét.

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2022
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635841448
Pati28 P>!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

“Mióta az eszemet tudom, most éreztem először, hogy a helyes irányba tartok.”

Kellett egy kis idő, míg összeszedtem a gondolataimat ezzel a könyvvel kapcsolatban. Azt hittem egy laza és könnyed tinisztorit fogok olvasni – bár már a borító sem ezt sejteti –, ehhez képest egy nagyonis komoly témákat pedzegető regényt sikerült választanom. A könyv teljesen összetört és melankolikus állapotba küldött. Nagyon együtt tudtam érezni a főszereplővel, Lovas Írisszel, így többször is azon kaptam magam, hogy elpityeredem olvasás közben.

Viszont szerettem is olvasni ezt a történetet. Hiába komoly és felkavaró eseményeket közvetít felénk, a lendületessége és a cselekmény kibontakozása, csak fokozza azt a bizonyos érzést, hogy nem tudod lerakni a könyvet, hogy még többet és többet akarsz és már csak azt veszed észre, hogy a végére értél.

Lovas Írisz testi adottságai megnehezítik mindennapi életét. A társadalom normái szerint, ha szép vagy, okos már nem lehetsz, így a lányt folyton beskatulyázzák egy „cicababa” szerepbe. Holott ő csak szeretné megmutatni a környezetében élőknek, hogy okosabb az átlagnál, és a külső nem számít, ha “felül” nincs semmi. Családja is mostohaként bánik vele, nem épp a legideálisabb a viszony otthon. Nem csoda hát, hogy önbizalomhiánnyal és súlyosabb gondokkal is meg kell küzdeni az érzelmileg kifacsart lánynak, de legjobb barátja, Karmi mindenben mellette áll, és támogatja őt.
Egy tanulmányi ösztöndíj keretein belül közelebbi kapcsolatba kerül egyik iskolatársával, Győzővel, aki teljes egészében megérti Íriszt, és aki a felszín mögé lát.

Az írónő kíméletlenül tárja elénk a valóságot: senki sem azt nézi, hogy te magad mire vagy képes, sokkal inkább hisznek egy közösségi oldalon megjelent fotónak vagy videónak, és nem akarják meglátni a mindazt, ami a háttérben húzódik. Ebből kifolyólag rengeteg verbális és nonverbális bántalmazást vagyunk képesek elkövetni azzal a személlyel, akit a „köz” kiszemel magának.

Első könyvem volt Mészáros Dorkától, de biztos, hogy fogok még tőle olvasni a közeljövőben.

5 hozzászólás
Cs_N_Kinga P>!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

Nos, egy érdekes beszélgetésben boncolgattuk a könyvet. És bár van pár apróbb hibája, mégis úgy gondolom, hogy nagyon sok, valós és nagyon mai témáról van benne szó. Talán a leginkább arról, hogy senki sem tökéletes, a legtökéletesebbnek látszó embernek is akad hibája. Vagy senki sem csak jó vagy rossz, ahogy HP-ban is mondja Sirius (egyik kedvenc gondolatom a könyvből) mindenkiben van fény és sötétség is. Persze minden ki van kicsit sarkosítva, sokszor már a lehetetlent súrolja, de én úgy gondolom, természetesen előfordulhat hogy tévedek, hogy ez csak még jobban hangsúlyozza azt, hogy tele vagyunk sztereotípiákkal is és létezik a fordított diszkrimináció is. Tehát ne bálványozz senkit, mert senki sem tökéletes. De szó volt itt iskolai, lelki és fizikai bántalmazásról, csonka családról, első kapcsolatról és első szerelemről, barátság, betegség, testvér…. szóval rengeteg minden. Élvezet volt olvasni. A könyvet egy nagyon jó baráttól kaptam, akinek sose győzök eleget hálálkodni!!!!
A beszélgetés linkje itt lesz: https://www.youtube.com/watch…

Kriszta_89 P>!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

Nagyon fellelkesültem erre a könyvre, mivel nagyon jó a visszhangja és a borító is elcsábított rögtön. Viszont engem sajnos nem vett meg, nem volt rossz, de jó sem. Nekem túlontúl sok volt.
Írisszel, annyi minden megtörtént ezen a 456 oldalon, hogy egyszerűen nem tudtam elhinni, nem tudott beférkőzni úgy, hogy meghasson, hogy megsajnáljam őt. A kevesebb több lett volna, nagyobb drámaibb hatással, úgy érzem sokat akart az írónő megmutatni és csak kapkodni tudtam a fejem.
Mindezek mellet Írisz maga a tökéletes kinézetű a kis szende stílusával, tökéletes tanulmányi eredménnyel, akinek az élete a tanulás. Nem vesz részt közvetlen a social média világában, de mégis Karmin keresztül. Ezt úgy nem igazán értettem, hogy nem érdekli az egész, de mégis van egy oldala, amit más kezel és fotózzák, hogy legyenek képek, amit kitesznek stb… whaaat?? Értem én a mondandóját, hogy a like-ok számáért meghalunk és az határozza meg az életünk és ezen keresztül állítjuk fel, hogy hol is tartunk a társadalom ranglétráján, tisztelet a kivételnek! És minden társadalmi problémát értek, amik fel lettek vonultatva és hogy mennyire érintik most bizonyos dolgok a fiatalságot, de nem tudott nálam ütni.
Viszont olvastatja magát, gördülékenyen lehet olvasni és Karmi egy olyan szereplő, akit csak szeretni lehet ! :)

4 hozzászólás
dontforgettosmileandread P>!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

Filter nélkül. link Hosszú, szőke haj, kék szem, babaarc: Írisz egyszerűen tökéletes. Az Instagramján több ezren követik, a modellügynökségek kapkodnak utána. Ám a lány másra vágyik, gyerekkori álma, hogy mikrobiológus legyen. Amikor sikeresen pályázik egy neves külföldi egyetemi ösztöndíjra, ez a cél egészen közelinek látszik, csakhogy olyan akadályok állják útját, amelyek egy részét önmagában kell leküzdenie.
A könyvet keresd a menő könyvek oldalán vagy a link linken!

Megmondom őszintén, engem ez a könyv letaglózott! Mindenhol olvasni akartam: amikor a Nagyerdőn a padon ülve szemléltem az épp az instára fényképet készítő lányokat, amikor végignéztem az ezt követő utómunka folyamatokat, amikor a villamoson összesúgtak a harmadik háta mögött vagy épp kibeszélték a negyediket a képei vagy épp a megjelenése alapján. Olvasni, olvasni, olvasni! Aztán ráébredtem: tulajdonképpen ez a könyv velünk van. Bennünk él! Az emberek alkották meg és keltették életre. Na ez az a könyv, amit receptre írnék mindenkinek, aki social médiát használ!!! Legyen az tartalomkészítő vagy fogyasztó! Zseni!✨️
Azt hittem, egy laza tinikönyv lesz szokásos szlogenekkel, amiket mindenki tud, de senki sem tart be. Minden technikai kütyühöz jár használati útmutató. A közösségi oldalakhoz is kellene!Én ezt a könyvet abszolút mellé tenném!
⌛️
Írisz szép és okos, egyszerűen telitalálata volt a genetikai lottón. Ám a csillogó posztok mögött egy érzékeny lelkű, rendkívüli ember van, akit igazán ismerni, csak kevesek kiváltsága. Soha nem tudhatod, legbelül ki mit él át. Csendes csatákat. Rezeg a telefon, rettegés: ma vajon mi vár rá? Egyesek szerint a stílusa nem menő, csak a profilja. Bántják: sokan, sokféleképpen! Felülni a pletykáknak, vagy már mindegy az igazság? „Ami egyszer felkerül az internetre, az ott is marad örökre.” Elnézést kérni? Az a mai társadalomból kihalófélben van. Sajnálom,köszönöm, szeretlek. Szavak, amikkel túl könnyen dobálózunk (vagy épp ellenkezőleg)manapság. Pedig mennyivel könnyebb lenne! Érintett témák nagyvonalakban: első szerelem, mozaikcsalád, bántalmazó kapcsolat, szexuális ragadozók, online zaklatás, kényszeresség, szorongás: Mészáros Dorka szókimondóan ír a felszín mögött rejtőző valóságról. Lemosható e egy olyan címke, melyre nem szolgáltak rá?
Mi a valóság? Joggal érezheti bárki is, hogy hibás változó egy működő képletben? „ Túl értekes vagy ahhoz, hogy felőröljön a folyamatos stressz” és elvárások, megfelelési kényszerek. Csak önmagadnak (és ki-ki a maga hite szerint a gondviselőnek) tartozik lelkiismerettel, elszámolással.

Legközelebb, mielőtt ítélkezünk egy másik emberen, gondoljuk végig, hogy ő is biztosan egy belső harcot vív, hisz mi mindannyian azt tesszük. Ki így, ki úgy! Mindenkinek jár megértés és empátia. Gyakoroljuk!
.
Abszolút kortalan olvasmány! Hatalmas köszönet és minden elismerés a borítómunkáért is, engem az vett meg először. Figyelemfelkeltő és tűpontos. Érdemes elgondolkodni a kommentrészleg ábrázolásán, miért csak fehér pöttyök úsznak felfelé… De ezt a kérdést, most nyitva hagyom!
Hálásan köszönöm a Prológus csapatának és a kiadónak, hogy olvashattam! Az írónőtől biztosan fogok még olvasni!
Mindenkinek azt kívánom, tegyen így!
Kezeljétek ezeket a platformkat úgy, hogy azok függjenek Tőletek és ne fordítva.
Mosolyogjatok a világra filter nélkül, szabadon!♥

Iloonka>!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

Wow, nem számítottam, hogy ennyi meglepetést fog tartogatni ez a könyv.

Lovas Íriszt különleges dologgal áldotta meg a sors. Nemcsak érti, miről szól a mikrobiológia, hanem gyönyörű is. Így aztán nem csoda, hogy pörögnek a közösségi oldalai, noha ez őt egyáltalán nem érdekli. Sőt, ahogy egyre jobban megismerjük, úgy egyre inkább rádöbbenünk, az okosság és szépség nemcsak áldás lehet egyszerre.

Nem igazán tudtam, mire számítsak, és igazából én sem gondoltam volna, hogy egy tini regény ennyi mindent tartogathat. Igazából az első nap azt vettem észre, hogy több mint a felét kiolvastam, olyan gyorsan peregtek a lapok, mindig volt valami érdekes, ami fent tartotta az érdeklődésem. Érdekes volt belelátni a modell szakmába, illetve egy olyan ember életébe, aki sose értékelte a szépségét, sőt, egyenesen átoknak érezte. És igazából meg is lehet érteni, amin keresztül megy Írisz. A férfiak nem látnak túl a szépségén, és emiatt egyre rosszabbul érzi magát. Nem segít az sem, hogy még a családja is elítéli emiatt. A social mediát is boncolgatja a könyv, hogy mennyire kemény tud lenni, főleg, ha rossz célokra használják. Realista képet ad róla.
Íriszt végig nagyon kedveltem és szorítottam neki, minden elismerésem az írónak, amiért ilyen karaktert alkotott, aki tökéletesen tökéletlen minden értelemben. Győzőt meg üdvözöltem, amiért végre egy kocka srác is előbújt, és megmutatta, hogy igen is képes betölteni egy fiú főhős szerepét, miközben nem rajongják őt körül! Elég volt annyi, hogy én tettem. Nekem is kell egy Győző!

Tisztára felüdülés volt olvasni, egy pillanatig sem unatkoztam. Mindenképp ajánlom, még azoknak is, akik úgy érzik, kinőttek már az ifjúsági regényből, hisz jóval többet tartogat a vártnál.

Gy_Ági P>!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

Ezzel az értékeléssel is jó ideje várok már: egy hónappal ezelőtt olvastam a könyvet, azóta forgatom magamban az élményt, illetve várom, hogy ne én legyek (ismét) az első kritikus, na meg a bátorságot is gyűjtöttem ahhoz, hogy ilyen sok és ennyire egyöntetűen lelkes hang mellett merjek disszonáns lenni – szerettem volna kivárni, hogy más mondja először, hogy ez neki nem tetszett. Senki nem mond ilyet, gondolom én vagyok túl finnyás és akadékoskodó, de mindegy, mondom akkor először, hogy ez nekem nem tetszett, nagyon sok dolog miatt, amikből egy párat -hogy ne tűnjön úgy, hogy a levegőbe beszélek- le is írok ide. off
Az álszent és képmutató szavak jutottak legtöbbször eszembe olvasás közben. Olyan érzés volt ezt a regényt olvasni, mintha egy magazint nézegetnék, aminek elsősorban a kamasz lányok a célközönsége, azt hirdeti magáról, hogy csupa őszinteség, támogatás, segítő szándék; remek tanácsokkal és informatív cikkekkel látja el az olvasókat. Talán még a címe is az, hogy: No filter. És amikor kinyitom, azt látom, hogy majdnem mindenhol szétphotoshoppolt képek vannak agyonsminkelt lányokról, drága ruhákban, mindenféle luxus helyszíneken; bele van ugyan téve két-három ismeretterjesztő meg önsegítő cikk is, de a nagy része az elérhetetlen, valószerűtlen tökéletességről szól. Mint ez a könyv is: nagyrészt a főszereplő tökéletessége van minden részletre kiterjedően bemutatva, az egész erre van kihegyezve, folyamatosan ezzel kérkedik az író – és ha esetleg hülye lenne az olvasó, újra és újra elismételve, nehogy elkalandozzon a figyelme arról, hogy Írisz tökéletes kívül-belül. Egy angyali szépségű, Barbie baba alakú, sampon reklám hajú, érzékeny lelkű, segítőkész, önfeláldozó, angyali türelmű, szorgalmas, szerény, zseni. Nem túlzok semmiben, sőt, a könyvben leírtakhoz képest ez semmi, ott még sokkal tökéletesebb. off Miért tartják felnőtt emberek jó ötletnek azt, hogy a folyton és mindenen szorongó kamaszlányoknak egy ilyen eltúlzott, valószerűtlen lányról kelljen olvasniuk? spoiler A cím végtelenül képmutató, és ironikussá is vált az én olvasatomban. Nem létező, elérhetetlen, illuzórikus, ezért szorongásokat keltő tökéletességekről ne írjunk már tinilányoknak (se), a legkiszolgáltatottabbak ebből a szempontból. És lehet érvelni ez ellen, hogy de ő is szorong, tudnak hozzá kapcsolódni a lányok mind, meg a szépség is lám-lám lehet hátrány, örüljünk, hogy nem vagyunk azok, stb. De ez meg akkora képmutatás! Mert ugyan ki nem szorong? spoiler És a történet szerint mi olyanban szenvedett Írisz hátrányt a szépsége miatt, amiben mondjuk átlagos halandók nem szenvednek? spoiler Azt gondolom, hogy hihetetlen aránytévesztések vannak ebben a történetben. Ha valóban be szerette volna mutatni az író ennek a szép lánynak a problémáit, akkor azokról kellett volna súlyozottabban írnia, az olvasók nem ostobák, ha az elején le van írva, hogy szép a főszereplő, akkor meg fogják érteni, nem kell sulykolni. Ugyanez vonatkozik a zsenialitására is. Nem kell pár oldalanként valami újabb legfrissebb nemzetközi tudományos tanulmány címével előjönni. Ez így – ha kritikátlanul olvassák – mérgező.
Arra gondoltam, hogy milyen jó lenne elolvasni ezt a könyvet nagy gimisekkel valami könyvklubban, mert a kritikus gondolkodásról lehetne beszélgetni egy csomót. Hogy ne fogadják el gondolkodás nélkül, ami le van írva, hanem nézzenek mögé, hallgassanak a belső “hamisságdetektorukra”, nézzék meg, hogy a valóság tényleg ilyen-e vagy esetleg hazudik a könyv.
Mert pl. olyan nincs, hogy csupa szemét kaján él egy 17 éves (hamburger, pizza, sült krumpli, üdítő, naponta több mogyorós csoki…), nem sportol semmit, de tökéletes az alakja és a bőre (illetve lehet, hogy akad 1-2 ilyen ember a világon, pl. Rory Gilmore, de nem hiszem, hogy több) – ez hazugság, ilyenről írni kamaszoknak rossz ötlet.
Olyan sincs, hogy ugyanez a 17 éves fél éjszakákat nem alszik (Hamupipőke is kicsit, gonosz mostohával és mostohatestvérrel), mert neki kell a kisbaba testvérhez felébredni, órákat pózol (a szorongó, introvertált, magának való lány!) a barátjának, aki fotózza, van vagy 8 különórája, kitűnő tanuló, a harmadik nyelvvizsgájára készül, tanulmányi versenyekre jár, miközben órákat chatel a legfrissebb tudományos cikkről a modell barátnőjével(!), stb. – ennyi óra nincs a napban, akkor se, ha zseni.
És ha egy barátod, aki ismer pici korodtól fogva, tisztában van vele, hogy magadnak való, szorongó, introvertált vagy, utálod a közösségi médiát, mégis -a saját divatmániája miatt- folyton fotóz és videókat készít rólad, és több ezer követővel rendelkező insta és tik-tok oldalakon villog a képeiddel, az nem a barátod (legyen bármilyen tündéri is egyébként), és beszélni kell erről vele, ha magától nem jön rá, hogy rosszat tesz neked ezzel.
És még nem írtam a rengeteg szerencsés véletlenről, hogy ezt a lányt folyton megmentik a kellő pillanatban, és hogy ettől teljesen súlytalanná, tétnélkülivé válik minden, ami vele történik. Ne higgyétek el ezt se lányok, nem állnak sorban a megmentők, nektek, magatoknak kell nagyon észnél lenni!
Arra nagyon alkalmas lenne ez a szöveg, hogy alaposan átbeszéljünk olyasmiket, hogy pl. mit fogadjunk el jó szándéknak és mikor ismerjük fel a képmutatást, illetve hogy védjük meg magunkat az ilyen mérgező szövegeléstől; hogyan álljunk ki magunkért; mi a barátság; mi a bántalmazás; ha a legjobb barátunk egy bully, előfordul, hogy fizikailag is bántalmaz egy iskolatársat, akkor az rendben van-e, jófej-e (mert ezt a barátot itt az értékelésekben pl. imádják); mi az empátia, és mi a szentimentalizmus, giccs; mikor működik egy regény, és mikor kell észnél lenni, mert kivisz a valóságból a francba, és egyszer csak majd bármit elhiszünk, és a saját életünkkel nem tudunk mit kezdeni, mert merő unalomnak fog tűnni a szemünkben.
Ezer példát hozhatnék még (számomra tényleg érthetetlen ez a határtalan és kritikátlan lelkesedés, hogy hogy lehet szó nélkül elmenni ennyi hamisság és képmutatás mellett, és elhinni, hogy empatikusnak kellene lenni, miközben a képedbe tolnak egy ilyen valószerűtlen karaktert), írok még ide a végére néhányat kinyitható formában, ha valakit érdekel.
spoiler
spoiler
spoiler

36 hozzászólás
kratas P>!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

Kézbe vettem a könyvet és odaragadt… Tetszett, szimpatikus volt a főszereplő spoiler, a barátai – többsége – igazi barát volt, a negatív szereplők ábrázolása is tökéletesen sikerült spoiler. És nagyon is aktuális témákat feszeget, ami miatt szívesen ajánlom a 16 felettieknek. spoiler

9 hozzászólás
Chöpp >!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

Előrebocsátom, hogy Mészáros Dorka új ifjúsági regénye jó. Aztán belebocsátkozom a nem is annyira e kijelentéssel ellentétes tények közlésébe, miszerint az elején az első 150 oldalig adtam esélyt:
– a történetnek a kibontakozásra;
– arra, hogy a számomra is élvezetessé váljon;
– hogy a főhőst megpróbáljam valamennyire tolerálni és elfogadni, és ne kapjak agyfrászt minden egyes interperszonális ballépésekor.
Aztán itt jön egy újabb méltatás, miszerint:
– a történet sikeresen kibontakozott és élvezetessé vált számomra;
– nem kaptam agybajt a főszereplőtől, mert sikerrel végrehajtottam a szociális botladozásai és a zseniális intellektusa közötti áthidalhatatlan különbség feldolgozásának bakugrását, avagy elfogadtam őt olyannak, amilyen (nem volt egyszerű).
Így történt, hogy a hátralévő 300 oldal simán csúszott, az utolsó harmad pedig megértést és könnyeket hozott.
Valóban rendhagyó regényről van szó. Érdemes megismerkedni a történettel és Írisszel filter nélkül.

Katalin_V_Tóth>!
Mészáros Dorka: Filter nélkül

Jó olvasmányélmény volt. Ifjúsági könyv, iskolás szereplőkkel, de nagyon komoly mondanivalóval. Sok fontos témát érint és közben nagyon fordulatos, olvasmányos. A mai kor legégetőbb kérdése van előtérben, mégpedig, hogy néha mást látnak az emberek, nem pedig azt, akik vagyunk. Szerintem ez nem csupán az iskolás korosztályt érintő probléma, mindenkit elgondolkodásra késztet. Olvashatunk még a mozaikcsalád világáról, a barátság témájáról, előítéletről, molesztálásról, divatról, tanulás fontosságáról is. Szuperül megírt könyv volt.


Népszerű idézetek

Chöpp >!

– Nem tetszik a buli?
– A buli király.
– Csak?
Grimaszoltam.
– Normális, hogy legszívesebben az új fejhallgatómmal olvasnék valahol?

40. oldal

pattie23>!

Hibás változó voltam egy működő képletben.

221. oldal

B_Kittina>!

Van igazi családom, kicsit fura és bonyolult, de akkor is a családom.

448. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lovas Írisz
B_Kittina>!

Fejben a fehérjeszintézisen gondolkodtam, azaz a nukleinsavak információt hordozó és információt átadó képességén, a genetikai kódon, és hogy mekkora esély van arra, ha két ember „ultraszép”, akkor a gyerekeik is azok lesznek.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lovas Írisz
1 hozzászólás
B_Kittina>!

Már tudtam, hogy miről írom a tudományos dolgozatomat. A szájban elő baktériumokról. Köszi, Ali! Azt hiszem.

85. oldal

Thea_02>!

Csend volt, mintha a világ a kedvünkért megjátszotta volna magát, vagy csak hátat fordított nekünk, hadd legyünk ketten egy egész univerzum.

284. oldal

B_Kittina>!

– Győző, mi az első dolog, ami eszedbe jut, amikor rám nézel?
– Hát – pislogott párat –, hogy csoda gyönyörű vagy. Földöntúli és felfoghatatlan.

152. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Joó Győző · Lovas Írisz
Chöpp >!

A szombat esti bulit elemezték, Karmi kevert nekik egy trükkös koktélt, ami először olyan erősnek tűnt, mint egy limonádé, de három pohárral később istenesen beütött. Valaki még egy macskát is lehányt.

94. oldal

2 hozzászólás
B_Kittina>!

– Minél előbb alszol el, annál hamarabb lesz holnap.

292. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

B. E. Belle: Árvák
L. J. Shen: Vakmerő
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Miranda Cowley Heller: Papírpalota
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Ruby Saw: A rezervátum titka
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
Farkas Anett: A 33-as beteg
Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
L. J. Shen: A szélhámos