Sok ​út vezet a nirvánába 11 csillagozás

Mérő László: Sok út vezet a nirvánába

A szerző Mindenki másképp egyforma című könyve – és az ez alapján készült hangoskönyvünk is – a racionális gondolkodásról szól, jóllehet ilyesmi talán nem is létezik, hiszen az emberi gondolkodás alapvetően nem racionális. A keleti világszemlélet szerint az emberi lelkeket a nirvánába jutás vezérli. De hogy végül is mi a nirvána, arról megoszlanak a nézetek. Talán ezért is oly gyakran idézett a mondás: „Sok út vezet a nirvánába”. A világ bonyolult. Mi emberek pedig sokfélék vagyunk, ugyanakkor elképesztően egyformák is. A világ megérthetősége, boldogulásunk lehetőségei. – Ezeket a témákat boncolgatja a szerző a szellemi kalandra vágyó olvasók és hallgatók igényeit megcélozva, eddig talán legnépszerűbb művében.

>!
Kossuth / Mojzer, Budapest, 2014
ISBN: 9789630978774 · Felolvasta: Für Anikó
>!
Kossuth / Mojzer, Budapest, 2013
ISBN: 9789630978774 · Felolvasta: Für Anikó

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Bet P>!
Mérő László: Sok út vezet a nirvánába

Hangoskönyvet hallgatni vezetés közben az egyik legjobb dolog. A rádióhallgatás engem idegesít, ez viszont feltölt és szórakoztat. Ebben a Mérő László-könyvben a tudományos és a misztikus megismerés, illetve az élet / halál / nirvána kérdésköréről hallhatunk értekezést különböző nézőpontokból.

Aurore>!
Mérő László: Sok út vezet a nirvánába

Mérő publicisztikák Für Anikó előadásában. Ismeretterjesztőek, szórakoztatóak, gondolatébresztőek, gondolkodtatóak. Aki olvasta/hallgatta más írásait is, az ráismerhet a szerző vesszőparipáira is. Nem tudom külön kezelni a másik két eddig meghallgatott hangoskönyvemtől a szerzőtől, egybefolynak.

>!
Kossuth / Mojzer, Budapest, 2013
ISBN: 9789630978774 · Felolvasta: Für Anikó
mandyedi>!
Mérő László: Sok út vezet a nirvánába

Rövid, tömör és lényegretörő. Hangoskönyv formátumban „fogyasztottam” és amint a végére értem, ismét meghallgattam. Nagyon sok elgondolkodtató mondat van benne. Remek párhuzamot von a modern tudomány és a régi, keleti filozófia, vallás között.

Roland_Rahl>!
Mérő László: Sok út vezet a nirvánába

Nos rövid de érdekes. Már akit érdekel ez a téma. Habár laikusként volt egy két rész ahol hírtelen kapkodtam a fejem, főleg mivel autóvezetés közben még a forgalomra is figyelnem kell, de amúgy egész jó kis elmélkedés volt ez. Jöhet még hasonló! Főleg, hogy nekem ez volt az első hangoskönyvem! :)


Népszerű idézetek

DaTa>!

Ha egy hasonló helyzetben azt kellene összefoglalnom, mi volt számomra pszichológiai tanulmányaim legfontosabb tanulsága, ezt mondanám: sokfélék vagyunk. Ha ezután még egy mondatot hozzáfűzhetnék, akkor megemlíteném az általános- és kísérleti pszichológiából leszűrt tanulságokat is: bámulatos, hogy bizonyos alapvető működésekben mennyire egyformák vagyunk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Földényi F. László: Melankólia
Hamvas Béla: Silentium
Hamvas Béla: Művészeti írások I-II.
Vekerdy Tamás: Jól szeretni
Hamvas Béla: Fák
Ranschburg Jenő: Gyerekségek
Weöres Sándor: A teljesség felé
Bolyki László: Kegyelem és kalmárszellem
Hamvas Béla: Eksztázis
Vona Gábor: Míg a halál el nem áraszt