Nyolcrétű ​út 11 csillagozás

Mérő László: Nyolcrétű út

Elgondolkodtató olvasmány + lebilincselő játék a szellemi rugalmasság fejlesztéséhez és olykor egyfajta misztikus élmény átéléséhez á la Mérő László.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Tericum, 2017
232 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634380252

Kedvencelte 1

Most olvassa 7

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Szabolcs_Surman
Mérő László: Nyolcrétű út

A könyv két részből áll, az első fele az „Okos érzéseink és a szellemi rugalmasság”-ról szól, Mérő Lászlótól megszokott stílusban.
A könyvhöz jár egy 8x8-as kirakós műanyag játéktábla, ezt kell lefedni a különböző méretű elemekkel. A könyv második felében ehhez találhatóak egyre nehezedő feladványok.

Az elemek rögzítése és hangja a legóra emlékeztet. :) Egyik este arra értem haza, hogy az asztalon felejtett táblával játszik az öt éves lányom. Azóta a kezdő szintű feladványokat csináljuk vele, a legtöbbet kis segítséggel megoldja.

>!
Medin
Mérő László: Nyolcrétű út

Családilag beleszerettünk ebbe a játékba. Én személy szerint a könyvbe, a szövegbe is. Érdekesebbnél érdekesebb mozaikok, ahogyan a játéktábla, úgy a könyv is képletesen ezekből áll össze.
A 9 éves kislányomnak a kezdő feladványok túl könnyűnek bizonyultak, így követelt egy nagymester szintűt. Sokáig tereltem és ellenálltam, de nem felejtette el, meg kellett próbálnia. Kb 1 percen belül sikerült megoldania. Azóta, ha valamelyikünk nem boldogul az egyik rejtvénnyel, hozzá fordulunk szellemi rugalmasságért.

>!
czenegabi
Mérő László: Nyolcrétű út

Mindig is érdekeltek az ilyen játékok. Bár az én családomban nem voltak jellemzőek a nagy együtt játszások, de azért mindig is igényeltem ezt a fajta elfoglaltságot.
A könyvesboltban bukkantam rá az akciós könyvek között és valamiért megragadott a borító illetve a hozzácsomagolt játék. Ekkor kezdtem el ráeszmélni a szerzőre és hogy mivel is foglalkozik valójában. :)
A könyv mondanivalója kellőképpen hosszú és tartalmas, nincsenek benne felesleges körök. Az én látásmódommal nagyon hasonló: konvertálható tudás. Már jó ideje így gondolom ezt én is és szerencsére máok is ezt megerősítették: úgy gondolkozok, hogy tudjak váltani. Ennek nagyon örülök.
A könyv és a játék ajándéknak sem utolsó, sőt!


Népszerű idézetek

>!
tothmozerszilvia I

Minden műszaki egyetemen egy dolgot nagyon belevernek a hallgatók fejébe, függetlenül attól, hogy vegyészetet, gépészetet, villamosságtant, informatikát vagy bármi mást tanul az illető: ne gányolj, hanem tervezz!

25. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Susanna Millar: Játékpszichológia
Gabnai Katalin: A mindenlátó
Iben Dissing Sandahl: Játék dán módra
Kaposi László (szerk.): Játékkönyv
Sean Callery: Játékos mulatságok
Erlend Loe: Naiv.Szuper.
Polcz Alaine: Dinamikus játékdiagnosztika és játékterápia / A bábjáték mint diagnosztikai és terápiás módszer / A világjáték
Benedek László: Játék és pszichoterápia
Gőbel Orsolya: Égig emelő légzés
Gőbel Orsolya: Önmagunkban elmélyülten