Nyolcrétű ​út 16 csillagozás

Mérő László: Nyolcrétű út

Elgondolkodtató olvasmány + lebilincselő játék a szellemi rugalmasság fejlesztéséhez és olykor egyfajta misztikus élmény átéléséhez á la Mérő László.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Tericum, 2017
232 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634380252

Enciklopédia 7


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

viktórijaa>!
Mérő László: Nyolcrétű út

Amikor átvettem a rendelésem a könyvvel, meglepődtem, hogy milyen játékot csomagoltak mellé. Jobb, mint elsőre gondoltam. Amikor kibontottam a játékot és a könyvet, a párom egyből ráugrott a játékra és elkezdte rakosgatni. Én elolvastam gyorsan a könyv első pár oldalát, amiből kiderült hogyan kell játszani, gyorsan felpakoltam neki egy kezdő szintet, egy perc alatt kirakta. Majd adtam neki egy mester szintet, ezzel is gyorsan végzett, a nagymester szint is elég könnyen ment neki. Engem a könyv érdekelt jobban, nem is tettem próbára magam, ameddig el nem olvastam, de most, hogy végeztem az olvasással, alig várom, hogy játszhassak :) A könyv is érdekes volt, nagyon sok tudomány el van benne rejtve, mondhatni edutainment az egész mű. A konvertálható tudás része nagyon érdekes és motiváló. Arra ösztönöz, hogy minden megszerzett tudást mélyítsünk el annyira, hogy konvertálni tudjuk más szituációkra is.

Szabolcs_Surman>!
Mérő László: Nyolcrétű út

A könyv két részből áll, az első fele az „Okos érzéseink és a szellemi rugalmasság”-ról szól, Mérő Lászlótól megszokott stílusban.
A könyvhöz jár egy 8x8-as kirakós műanyag játéktábla, ezt kell lefedni a különböző méretű elemekkel. A könyv második felében ehhez találhatóak egyre nehezedő feladványok.

Az elemek rögzítése és hangja a legóra emlékeztet. :) Egyik este arra értem haza, hogy az asztalon felejtett táblával játszik az öt éves lányom. Azóta a kezdő szintű feladványokat csináljuk vele, a legtöbbet kis segítséggel megoldja.

Medin>!
Mérő László: Nyolcrétű út

Családilag beleszerettünk ebbe a játékba. Én személy szerint a könyvbe, a szövegbe is. Érdekesebbnél érdekesebb mozaikok, ahogyan a játéktábla, úgy a könyv is képletesen ezekből áll össze.
A 9 éves kislányomnak a kezdő feladványok túl könnyűnek bizonyultak, így követelt egy nagymester szintűt. Sokáig tereltem és ellenálltam, de nem felejtette el, meg kellett próbálnia. Kb 1 percen belül sikerült megoldania. Azóta, ha valamelyikünk nem boldogul az egyik rejtvénnyel, hozzá fordulunk szellemi rugalmasságért.

b3ck>!
Mérő László: Nyolcrétű út

Nagyjából egy óra alatt elolvastam, csak elfelejtettem bejelölni (illetve egy csomót játszottunk is vele Nórival, hiszen a könyv második fele feladványokat tartalmaz). Érdekes könyv, hasznos gondolatokkal, de azért érződik, hogy egy rejtvényt szeretett volna Mérő készíteni, aztán fogalmazott köré ezt-azt, ami ráadásul még hasznos is.

czenegabi P>!
Mérő László: Nyolcrétű út

Mindig is érdekeltek az ilyen játékok. Bár az én családomban nem voltak jellemzőek a nagy együtt játszások, de azért mindig is igényeltem ezt a fajta elfoglaltságot.
A könyvesboltban bukkantam rá az akciós könyvek között és valamiért megragadott a borító illetve a hozzácsomagolt játék. Ekkor kezdtem el ráeszmélni a szerzőre és hogy mivel is foglalkozik valójában. :)
A könyv mondanivalója kellőképpen hosszú és tartalmas, nincsenek benne felesleges körök. Az én látásmódommal nagyon hasonló: konvertálható tudás. Már jó ideje így gondolom ezt én is és szerencsére máok is ezt megerősítették: úgy gondolkozok, hogy tudjak váltani. Ennek nagyon örülök.
A könyv és a játék ajándéknak sem utolsó, sőt!


Népszerű idézetek

tothmozerszilvia I>!

Minden műszaki egyetemen egy dolgot nagyon belevernek a hallgatók fejébe, függetlenül attól, hogy vegyészetet, gépészetet, villamosságtant, informatikát vagy bármi mást tanul az illető: ne gányolj, hanem tervezz!

25. oldal

gjudit8>!

Akik más módon okosak, azokat másfajta érzések segítik a rejtvények megfejtésében – van, akit az esztétikai érzéke, van, aki valamiféle harmóniára érez rá, van, aki a szűk keresztmetszetekre, van, aki bizonyos speciális formációkra, ki-ki a maga okossága szerint.

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: esztétika · harmónia · játékosság · kreativitás · logika · okosság · rejtvény

Hasonló könyvek címkék alapján

Susanna Millar: Játékpszichológia
Gabnai Katalin: A mindenlátó
Iben Dissing Sandahl: Játék dán módra
Kaposi László (szerk.): Játékkönyv
Sean Callery: Játékos mulatságok
Erlend Loe: Naiv.Szuper.
Polcz Alaine: Dinamikus játékdiagnosztika és játékterápia / A bábjáték mint diagnosztikai és terápiás módszer / A világjáték
Benedek László: Játék és pszichoterápia
Gőbel Orsolya: Égig emelő légzés
Gőbel Orsolya: Önmagunkban elmélyülten