A ​magasztalásban rejlő erő 5 csillagozás

Merlin Carothers: A magasztalásban rejlő erő Merlin Carothers: A magasztalásban rejlő erő

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

A dicsőítésben rejlő erő címmel is megjelent.

Tartalomjegyzék

>!
194 oldal · puhatáblás

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

padamak>!
Merlin Carothers: A magasztalásban rejlő erő

Az Igéből, azaz a teljes Írásból kiragad és kicsit kabbalaként használ egy konkrét üzenetet: Mindenért hálát adjatok! Az erről korábban írt könyvére (Prison to Praise – Börtönből a magasztalásig) sokszor hivatkozik, mint a felidézett élettörténetek fordulójára. Amikor azt a bajban lévők elolvasták, minden megváltozott = jóra fordult. Hááááát, az élet – még az Istenben hívő élet sem, – nem habostorta…
Ebből a könyvből viszont a „Mikor a verebecskék leesnek” c. 5. fejezet nagyon tetszett. Sok bibliai példa (köztük kiemelkedően jó a Habakuké!) alapján mutatja be, hogy Isten olykor megengedi a nehézségeket, betegséget, halált, és mégis… Ezt a részt szívből ajánlom, olvassátok el!

AnitaZoé P>!
Merlin Carothers: A magasztalásban rejlő erő

A könyv „javított” verzióját ismertem, de évekkel ezelőtt gondoltam egyet, és beszereztem azt, ahonnan az indult.
A helyesírást és a könyv szerkesztését nem veszem figyelembe, hisz ez egy korai verzió.
Egyébként egy nagyon lelkesítő olvasmány. Néha hihetetlen, de szerintem van benne sok igazság. Persze emberi szemmel és aggyal nem tűnik logikusnak, ha mindenért hátát tudunk adni, de a logika sokszor csődöt mond az életben. Ilyenkor jön valami, ami felette van az embernek.
Hálás vagyok, hogy olvashattam. Kissé visszahozott az „életbe.”


Népszerű idézetek

padamak>!

A mi értelmünk olyan korlátolt, hogy sehogysem tudjuk megragadni Isten terveit egész terjedelmében, sem az Ő teremtményeivel való céljait. Ha ragaszkodsz hozzá, hogy az elfogadásodat megértés előzze meg, nagyon keveset fogsz elfogadni.

25. oldal

padamak>!

Megmondatott, hogy legyünk óvatosak és figyeljük ki a támadásokat… mégis… a figyelmünk fókuszában Isten legyen és ne a Sátán! Olyanok legyünk, mint akik tudják ugyan, hogy az ellenség támad, de azt is tudják, hogy a segítség nem abból jön, hogy ügyeskedve kifigyeljük őt és az ő támadási módszereit, (hogy megismerjük az ő szándékait) hanem az oltalmunk az Úr hatalmában van inkább és az Ő erejének ismeretén nyugszik.

114. oldal

padamak>!

Ha mi ugyanolyan keserűen panaszkodunk és zúgolódunk a naponkénti apró bosszúságok miatt, mint nem hívő barátaink és ismerőseink, akkor úgy néz ki, hogy a mi hitünk nem nyújt nekünk sem több megoldást, mint amennyit ők bírnak hit nélkül. És ezt a következtetést joggal vonják le a kívülállók. – Ha nem látható, hogy hétköznapjaink apró-cseprő dolgaiban Krisztus diadalra segít bennünket, felülemelve és megőrizve minket a bizalom és hálaadás lelkületében, akkor hogy várható el tőlük annak elhivése, hogy Krisztusra van szükségük?

161. oldal

AnitaZoé P>!

Isten soha nem késik! Az Ő időzítése tökéletes…

117. oldal

padamak>!

Miért nem tud növekedni a mi hitünk a tetszetős, könnyű körülmények között? Azért, mert a hit csak akkor növekszik, amikor a bajok és nehézségek rákényszerítenek, hogy jobban és teljesebben bízzunk, és a magunk ereje helyett Isten erejére támaszkodjunk.
A nehéz körülmények kihívják hitünk döntését Isten igéje és szeretete iránt.

81. oldal

padamak>!

Mi általában csak a körülményekre meredünk, amelyek az Ő céljainak csak külső kimunkálói. Rendszerint azon töprengünk, hogy miért is vannak, mit jelentenek, hogyan kellene hozzá állnunk – holott az Ő parancsa az, hogy Őreá nézzünk, higgyünk, bízzunk Benne!

121. oldal

padamak>!

Igaznak tartom ezt a mondást is: „Mosolyogj és az egész világ veled neved – de ha sírsz, egyedül maradsz”.

20. oldal

padamak>!

Mi rendszerint azon igyekszünk, hogy előre kiszámítsuk, mit is fog Isten cselekedni. S mivelhogy egy hasonló esetben már láttuk Őt cselekedni, ebből azt a következtetést vonjuk le, hogy most is így és így fog tenni.

128. oldal

padamak>!

Az Isten Ígéretek Földje a Tökéletes Nyugalom Helye, az érzületnek, mentalitásnak tökéletes megnyugvása és bizalomban való belehelyezkedése Istenbe. Az ilyen béke az „Ő” nyugodalma.

139. oldal

padamak>!

Komor arcot hordani… ez ugyan nem látszik bűnnek addig, amíg tekintetbe nem vesszük azt a tényt, hogy a komorság nem kelti azt a benyomást, hogy mi boldogok vagyunk és reményteljesek a hitben. Ellenkezőleg! Ténylegesen kialakítja rajtunk a hitetlenség és a kilátástalanság vonásait.
Mindnyájan ismerjük ezt a fajta frázist: „Nos, mindannyiunknak vannak jó és rossz napjaink. Hol fent vagyunk, hol lent.” – Ez bizony nagyon-nagyon meggondolatlan és veszélyes kijelentés és gondolkodásmód. Arra enged következtetni, hogy a változó lelki közérzet, a belső hullámzás természetes velejárója a hívő életnek.
A Biblia azt mondja, hogy a mi külső körülményeinkben is lehet fel-le… mehet a dolgunk hol jól, hol rosszul. Ám a belső állapotunk és formánk nem eszerint változik, hanem az állandó változatlan öröm Krisztusban!

152. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cseri Kálmán: Miatyánk
Assisi Szent Ferenc Virágoskertje – Fioretti
Szent Rita imakönyv
Géron Porfírios: Áthoszi Porfíriosz atya élete
Jo Lemoine: Casciai Szent Rita
Elisabeth Seiler: Elhívás – vezetés
Mathias Dietz (szerk.): Kis Filokália
Matta El Meszkin: Tanácsok az imádsághoz
Cleonice Morcaldi: Életem Pio atya közelében
M. Jancard: Liguori Szent Alfonz élete