If ​I Was Your Girl 8 csillagozás

Meredith Russo: If I Was Your Girl Meredith Russo: If I Was Your Girl Meredith Russo: If I Was Your Girl

A big-hearted novel about being seen for who you really are.

Amanda Hardy is the new girl in school. Like anyone else, all she wants is to make friends and fit in. But Amanda is keeping a secret. She's determined not to get too close to anyone.

But when she meets sweet, easygoing Grant, Amanda can't help but start to let him in. As they spend more time together, she realizes just how much she is losing by guarding her heart. She finds herself yearning to share with Grant everything about herself--including her past. But Amanda's terrified that once she tells him the truth, he won't be able to see past it.

Because the secret that Amanda's been keeping? It's that she used to be Andrew.

Will the truth cost Amanda her new life--and her new love?

If I Was Your Girl is a universal story about feeling different--and a love story that everyone will root for.

>!
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250078407

Kedvencelte 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Lex
Meredith Russo: If I Was Your Girl

Azóta kísért a borító, amióta csak megláttam. Egyszerűen képtelen vagyok levenni róla a szemem. Mondhatnám, hogy emiatt majdnem mindegy lett volna, hogy miről szól a könyv, nekem akkor is kellett volna, de természetesen nagyon örültem, hogy még a témája is érdekelt.

Nagyon-nagyon kevésszer van szó a transzexuális emberekről, nagyon-nagyon kevésszer kerülnek be könyvekbe ilyen szereplők, úgyhogy igazi hiánypótlónak érzem ezt a darabot. Végre ilyen is van. Végre erről is írt valaki. Nem tökéletes regény, de jó, hogy megíródott. Az pedig különösen jó, hogy egy transzexuális írónő írta, tehát nem csak megpróbálta beleképzelni magát a szereplője fejébe, hanem nyilván a saját érzéseiből merített ihletet.

Már az olvasás során is elég nagy kétségeim voltak a nemátalakítás valódiságát, hihetőségét illetően, és bizony el is mondja a végén az írónő, hogy az egyszerűség kedvéért fiktívvé tette a folyamatot. Ugye Amanda még túl fiatal, túl gyorsan váltott nemet, fura, hogy 15 éves korában még épp csak a pubertás küszöbén áll, stb. Normál esetben ezekért a ferdítésekért nagyon haragudnék, de ebben a történetben tényleg nem ezek az apró orvosi/biológiai részletek a lényegesek. Itt annak a bemutatására kell koncentrálni, hogy milyen lelki sérüléseket szereznek a transzexuális fiatalok, hogy milyen nehéz a pubertáskor a számukra, hogy milyen sokszor jutnak el a depresszió azon szintjére, amikor már csak a halált látják egyedüli választható opcióként, stb. Plusz Amanda esetén keresztül még azt is láthatjuk, hogyha valaki a nemátalakítás mellett dönt, az még nem egyenlő a boldog élettel. Ezután is még sok nehézség várja az embert, főleg ami az emberi kapcsolatokat illeti.

Azért nem kapja meg az öt csillagot, mert az idő múlásának érzékeltetése nagyon nem tetszett, sokszor követhetetlen volt, és bőven ugráltunk át napokat. És hát némi érthetetlen dolog miatt: 1: spoiler 2: Hogy nem veszi észre az egész tanári kar, hogy már hetek óta nincs rajztanár??? És hogy két diáknak nincs programja arra az időre??? -.- Plusz az elvarratlan spoiler szál miatt.

A vége, spoiler Szerintem tökéletes lezárás volt.

2 hozzászólás
>!
Zsoofia
Meredith Russo: If I Was Your Girl

Őszinte és átérezhető, kezdő kötetnek ifjúsági transznemű témakörben tökéletes.
Viszont az átadott transz-életérzésen kívül nem tudtunk meg semmi többet, nincsen árnyalva ez a kép, ami abban testesül meg elsősorban, hogy a főhős lány úgy van felépítve, hogy könnyű legyen vele együttérezni. Mind személyiségileg, mind háttértörténetileg.

>!
Via IP
Meredith Russo: If I Was Your Girl

Fontos könyv, de emellett nagyon kedves, aranyos is. A hangulata engem teljesen az Eleanor & Parkra emlékeztetett. :) Jó volt olvasni, mert tényleg jól volt megírva, és nem csak annyi volt hogy „legyen egy könyv egy transzlányról”. Szívesen olvasnék még Meredith Russotól mást is, remélem, folytatja az írást. :)


Népszerű idézetek

>!
zn0 

The identification bracelet said my name was Andrew Hardy. If I died, I realized, Andrew was the name they would put on my tombstone.

17. oldal

>!
Destiny

“I’ve seen trans people in movies and TV shows, but judging by how unrealistic and shitty bi characters tend to be, I’m gonna assume I know nothing. So what’s okay for me to ask?”
“Don’t ask about my genitals,” I said, balling up my skirt and looking up at the clouds. “Just don’t.”
“Wouldn’t matter,” Bee said, shrugging.
“Thanks.” I bit my lip. “Don’t ask about surgeries. Don’t ask what my name used to be. That’s pretty much it.”

>!
Destiny

Radical honesty means you keep no secrets, damn the consequences. You talk about the booze, the drugs, the fornication, and the disappointments. Radical faith means you trust that the Lord visited these weaknesses and sorrows on you as part of His plan, and that as you walk with the Lord and speak honesty and demonstrate the redemption of Him others will see this, and you’ll find your life enriched. A dishonest life is a life half-lived, brothers and sisters, and it’s a life with one foot already in the Pit.


Hasonló könyvek címkék alapján

David Ebershoff: The Danish Girl
Charity Norman: The Secret Life of Luke Livingstone
Charity Norman: The New Woman
Carol Lynne: Hawk's Landing
Cecil Wilde: A Boy Called Cin
Chii: The Bride was a Boy
Chris Colfer: Stranger Than Fanfiction
Karen Rivers: A Possibility of Whales
Cris Beam: I am J
Austin Chant: Coffee Boy