Ártatlan ​vagyok 8 csillagozás

Mercèdes Rheinberger: Ártatlan vagyok

Varsó, ​napjainkban.
Aleksandra Kozłowska, a gyönyörű, fiatal festőművész mindennapjai mámoros éjszakák és nyomasztó nappalok örvénylésében telnek. Élete drámai fordulatot vesz, amikor légyottja, a kétes üzleti körökben mozgó szeretőjével tragédiába torkollik. A férfi halott, ő pedig semmire sem emlékszik a történtekből.
A hatóságok előtt körvonalazódik az áldozat piszkos múltja, ám minél több részletre derítenek fényt, annál messzebb kerülnek a megoldástól, a szálak pedig rendre a titokzatos szerető körül futnak össze. A nyomozást vezető elszánt, harcedzett Morawski főfelügyelő, élete legnehezebb ügyével kell, hogy szembenézzen, ráadásul csakhamar maga sem lesz képes ellenállni a végzetesen vonzó nő csáberejének.
A túlfűtött viszony a nyomozót rövidesen a szakadék szélére sodorja, aki végül egy merész ötlettől vezérelve Dr. Tytus Nowakhoz, a hipnózis nagymesteréhez fordul, megbízva őt azzal, hogy az igazság kiderítéséhez hatoljon a nő elméjének legmélyebb… (tovább)

>!
Új Hullám Könyvek, Budapest, 2020
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150089935

Kedvencelte 3

Most olvassa 5

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Mercèdes Rheinberger: Ártatlan vagyok

Piszkos. Túlfűtött. Érdekes. Féktelen.
Ezekkel a szavakkal tudnám a lehető legjobban jellemezni. Na de miért is?

A lengyel főváros egy egészen különös hangulatot képez a könyvnek. Élveztem a Varsó utcáin való „bolyongást”.
A szereplők élettörténete tetszett, mindenkinek meg volt a maga terhe, amit hosszú-hosszú évek óta a vállaikon cipeltek. Egyikőjüknek sem volt könnyű, de úgy érzem, spoiler A kedvenc részeim tehát ezek lettek, amikor a legmélyebb titkokra is fény derült, illetve úgy igazán itt nyílt alkalom megismerni a főszereplőket, megérteni a tetteiket.
Aleksandra festőművész, ennek pedig lett egy velejárója a könyv során, amit imádtam és úgy gondolom, mindenképp ki kell emelnem. Anno középiskolában tanultam művészettörténetet, már el is felejtettem mennyire szerettem. Ez a könyv viszont emlékeztetett rá. Több festmény leírását olvashatjuk, illetve Aleksandra műveit is elképzelhetően tálalja, így hát szárnyalt a képzeletem. Nagyon szerettem ezeket a részeket.
Mint általában, itt sem tudtam kitalálni, hogy ki a gyilkos. Totálisan a sötétben tapogatóztam.

Azt gondolom, hogy ez a könyv egyedi színfolt lehet az erotikus krimik között.
Ajánlom azoknak, akik betöltötték már a 18. életévüket, ugyanis a szexuális tartalom néhol szélsőséges, illetve azoknak, akik szeretik a skandináv krimiket, mert szerintem akkor ebben sem fognak csalódni.

4 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Mercèdes Rheinberger: Ártatlan vagyok

Az idei évemet többször is jellemezte, hogy olyan könyv olvasására szántam el magam, mely nem feltétlen tartozott stílusilag a kedvenceim közé. Hiába széles tematika jellemzi érdeklődésemet, több olyan terület van, amihez félve vagy egyáltalán nem akarok nyúlni. Az egyik ilyen az általatok is kedvelt kortárs erotika. A legnagyobb gondom a sablonossággal van, hogy csak a testiség a lényeg és –míg a régi kötetek adtak egy kerettörténetet- nagyon kevés eseményt tartalmaznak a mostaniak többnyire. Mikor pár héttel ezelőtt felkerestek, hogy előolvasnám –e a kritika tárgyát képező kötetet, pici hezitálás után rögtön elfogadtam a felkérést. Ezért először is szeretném megköszönni az Új Hullám Könyvek Kiadónak, hogy bizalmat szavaztak nekem és recenzióként megkaptam a kötetet. Nélkületek valószínű, hogy nem vettem volna kézbe és ebben az esetben szegényebb lennék egy izgalmas történettel.

Aminek rendkívül örültem, az a látványos borító. Sejtelmes, letisztult és pont annyira kifejező, hogy az olvasni vágyó lelkeket megfogja. Nincs semmi akt, semmi felesleg és még a betűszínezése és formája is kifejező, jól látható. Sok szép borítójú könyvet láttam idén, de ebben a műfajban ez az első, amibe nem tudok belekötni és nem is akarok.

Ami a belső tartalmat illeti, az elején egy kissé túlfűtött jelenettel indít a kötet, nem szépítve semmit.

A történet egy fiatal festőművésznőről szól, aki a mindennapjaiban a nappalokat káoszként éli meg, de az éjszakákban ő maga a szenvedély királynője…

Bővebb értékelés a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2020/11/mercedes-rhein…

Ács_Milán>!
Mercèdes Rheinberger: Ártatlan vagyok

Ezúton szeretném megköszönni a Kiadónak a bizalmat és a lehetőséget, hogy még a megjelenés előtt kezembe vehettem a regényt és hálásan köszönöm az előolvasás lehetőségét! Köszönöm @Új_Hullám_Könyvek! ☺

A regény borítója és a fülszövege már az első pillanatban megfogott. Azonban némi ellenérzés is volt bennem, mert az eddigi tapasztalataim alapján, ha egy borító és fülszöveg ennyire tetszett, mint jelen esetben, általában a beltartalom nem hozta a számomra elvárt hatást. DE! Ebben az esetben szerencsére pozitívan csalódtam.

És akkor pár szó a történetről, szereplőkről!
A történetben pontosan azt kaptam, amit a fülszöveg tartalmazott és ígért.
Úgy gondolom, hogy egy nem mindennapi történetet olvashattam. Sokkal több van ebben a regényben, mint egy egyszerű krimi/thriller és egy megoldandó gyilkosság.

A történet fokozatosan épül fel és bontakozik ki, csakúgy mint a szereplők. A női főszereplő, Aleksandra, aki bevallom őszintén, az elején nem tűnt túl szimpatikus karakternek, viszont ahogy haladtam az olvasással és megismertem jobban a nőt, úgy változott meg a véleményem róla. És, hogy miért? Mert az írónő zseniálisan oldotta meg azt, hogy ne csak egyszerűen szimpatikus vagy unszimpatikus legyen a szereplő. Olyan apró lépésekben ismerhettem meg Aleksandra jelenlegi és múltbéli életét, mint amikor az ember egy puzzle-t rak ki. A végére egy tiszta és egész képet kap…

Egy másik szereplő viszont az első pillanattól fogva belopta magát a szívembe. Ő nem más, mint természetesen Morawski főfelügyelő. Ugyan egy pillanatra majdnem csalódtam benne, de csak majdnem. ;-)

Idő hiányában, sokszor le kellett tennem a regényt, viszont amikor nem olvastam, akkor is a történeten járt az eszem. Persze az is foglalkoztatott, hogy ki a gyilkos, de arra is kíváncsi voltam, hogy milyen titkokat és plusz információkat tudok majd meg a következő részekben.

A gyilkos személyét illetően nálam teljes homály volt. Nem lennék jó nyomozó! ☺
De nincs is ezzel semmi baj, hiszen így még izgalmasabb volt számomra a történet.

Összességében egy nagyon jól megírt és zseniálisan tálalt krimit olvashattam, amiből nem hiányzott az izgalom, a meglepetés és a végén a döbbenet sem. És mindezek tetejében kellő mennyiségű és minőségi erotika színesíti a történetet.
Ajánlom minden olyan olvasónak, akik a fent említett műfajok kedvelői és akik egy igazán jó történetre vágynak!

Emese_Simó>!
Mercèdes Rheinberger: Ártatlan vagyok

Hűűű! Ez nagyon, nagyon izgalmas volt. A szereplők érdekesek voltak, mindegyiket megkedveltem. Néhol kicsit durva volt a történet, de mivel ez egy erotikus thriller így illet a könyvhöz. Végig fent tartotta a figyelmemet, és nagyon nem arra számítottam hogy spoiler a gyilkos spoiler. Számomra 5 csillag, és várom az írónő többi könyvét is. :)

Heni_s_BookBar P>!
Mercèdes Rheinberger: Ártatlan vagyok

Köszönöm szépen a lehetőséget az @Új_Hullám_Könyvek Kiadónak, hogy elolvashattam Mercèdes Rheinberger: Ártatlan vagyok című regényét.

Hetekkel ezelőtt, amikor Molyon szembe jött velem az Ártatlan vagyok című könyv, úgy éreztem, hogy ezt nekem mindenképpen el kell olvasnom. A megérzésem most sem hagyott cserben, mert pontosan olyan izgalmas és fordulatokban gazdag történetet kaptam, mint amilyenre számítottam.

Az első fejezetek elolvasása után úgy éreztem, hogy pont egy ilyen izgalmas regényre volt szükségem. A történet női főszereplője nem mindennapi és közkedvelt karakter. Igazi művész lélek és erős hangulatingazodások jellemezik szeszélyes személyiségét. Aleksandra szeret élni és nem tagadta meg magától a testi örömöket, a gyógyszereket és alkoholt sem. A regény elején egy kicsit furcsa szemmel is néztem rá, hogy miért adja magát ilyen könnyen a férfiaknak. De ezt az „előítéletemet” hamar a hátam mögé dobtam, mert bizony nem minden fekete és fehér. Vannak dolgok, amelyeket nem érthetünk. Maximum csak elképzelni tudjuk azt, hogy milyen lehet a másik embernek az élete. Aleksandra esetében is sok mindent nem értettem és több cselekedetével nem értettem egyett, de a későbbiekben több mindenre választ kaptam.

Összességében nekem nagyon tetszett ez a könyv, mert meglepett és néhány fejezeténél teljesen lesokkolt. Kemény és bizarr történések is előfordultak benne, ezért csak is kizárólag +18 év feletti olvasóknak ajánlom elolvasásra.

Az író stílusa megfogott, mert izgalmas és kidolgozott karaktereket alkotott meg. A történet pedig végig magával ragadott. Szinte már nyomozónak éreztem magam, aki a rosszfiúk után gyűjt bizonyítékokat. Remélem, hogy Mercèdes Rheinberger még sok-sok rejtélyes és izgalmakban gazdag történetekkel fog minket megajándékozni.

Könyvajánlóm: https://henisbookbar.blogspot.com/2020/11/mercedes-rhei…

MR_FELTON>!
Mercèdes Rheinberger: Ártatlan vagyok

Kezdjük ott hogy a helyszín Varsó volt
Ahol már jártam így könnyebb volt elképzelni. Aleksandrát én hamar megkedveltem , szeretem a festőművészeket. Nálam végig tartotta a figyelmem , nem untam. Én is izgultam olvasás közben és eltudtam mélyülni benne és számomra ez a legfontosabb
„Vágytól és feszültségtől izzó”
Ez van a könyv hátulján , azt kell mondjam hogy ez igaz is . Én nagyon élveztem
Köszönöm szépen az élményt


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 P>!

Ha az ember képes alkalmazkodni, az ajtók nem záródnak be előtte, sőt, újabbak és újabbak nyílnak meg előtte.

62. oldal

1 hozzászólás
Könyvmolyocska1 P>!

– Van még valami kívánsága, uram? – búgta a nő kihívóan, egyenesen szeretője szemeibe mélyedve.

(első mondat)

1 hozzászólás
Ács_Milán>!

(…) egy szerelmes ember sok mindenre képes lehet a szeretett személy kedvéért.

228. oldal

Könyvmolyocska1 P>!

Nem vett részt az intrikákban, sem a rivalizálásban, nem lehetett lekenyerezni, nem engedett közel magához senkit.

98. oldal

1 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!

Azt mondják, a zsenit csak egy hajszál választja el az őrülttől. De a művészt is!

197. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Mindenki tartott tőle, aki ismerte, és nem ok nélkül! Egyedül Aleksandra tartotta jobb embernek, mint amilyen valójában volt. Ő mindenkiben csak a jót látja…

218. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Mondja, Morawski főfelügyelő, maga hisz a sorsszerűségben?
A férfi szája egy pillanatra valami mosoly-félére rándult, de nem mondott semmit.

124. oldal

Heni_s_BookBar>!

Az egyre nagyobb, keményebb cseppekben kopogó zivatar haragos hangja tökéletes kivetülése volt a szobában zajló hangulatnak.

49. oldal

Heni_s_BookBar>!

Morawski szája széle megrándult. Egy pillanatra olyan érzés suhintotta meg, ami nem sűrűn: zavarba jött.

189. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Daniel Cole: Rongybaba
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Mira Sabo: Játékszerek
Thomas Harris: A vörös sárkány
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból
Baráth Viktória: A főnök 2.
Alex Michaelides: Néma tanú
Anita Boza: Édes borzongás