Hofi-maffia 6 csillagozás

Menyhért Mészáros László: Hofi-maffia

Sajnos, Hofi a tehetségével, színpadi zsenialitásával segített konzerválni azt a mocskot, ami negyven év alatt leülepedett ebben az országban.
Segített elhitetni, hogy az, ami van, a konstrukció jó, csak itt-ott lazul az ereszték, s mi akárhánymillióan közönség voltunk a mutatványhoz.
Mi szerettük Hofit, a Kőbányáról érkezett Cipollát.

>!
Magánkiadás, Budapest, 1991
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9634003788

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Baba082 P
Menyhért Mészáros László: Hofi-maffia

Vajon MML saját adóbevallása is ilyen pontos, vagy csak jó magyar szokáshoz híven kizárólag a más zsebében turkál?
Nehéz eldönteni, hogy ez a szenny Solymos Antalt hivatott fikázni, vagy Hofit, mert míg Hofit időnként elismeri a sorok közt, addig szegény Solymost folyamatosan alázza.
Annyi mondatismétlést gyerekek dolgozataiban lehet találni, mint amennyit ez a könyvecske rejt magában, de azt is csak alsó tagozatban, úgy látszik a Kacsa magazinban nem volt előírás a gazdag szókincs, csak a meghatározott leütés szám…

>!
ervinke73
Menyhért Mészáros László: Hofi-maffia

Aki szereti Hofit-és ki nem-el ne olvassa! Én megtettem! Nem gondoltam volna, hogy ő így! Ő is! Nem túl szerencsés, ha lehull a lepel-néha!

12 hozzászólás
>!
schuminator
Menyhért Mészáros László: Hofi-maffia

Úúúúristen mekkora svindlik vannak benne… Hofi – Gyöngyösi – Fekete Árpád trió best forever :DDD

>!
ilu_milu
Menyhért Mészáros László: Hofi-maffia

Annyira meggondolatlan voltam! Ha nem otthon olvasom el a fülszöveget, meg sem veszem a könyvet! Összesen csak a fülszöveget olvastam el, és randomra pár mondatot a könyvből, de sajnos arra jöttem rá, hogy ezért kár volt pénzt adni.

>!
N_Judit
Menyhért Mészáros László: Hofi-maffia

Ilyen lejárató könyvet még nem olvastam… Igen tudjuk, hogy Hofi az akkor rendszert bírálta ugyan, de ugyanakkor jóban is volt azzal, akivel kellett. Miért megvetendő az, hogy ha valaki azért hogy boldogulhasson a bírálatai célpontjával/célpontjaival nem áll hadi lábon. A többi „haknisnak” nehéz volt boldogulni, neki sikerült. A könyv számlák bemutatásával ócsárolja Hofi Gézát, de egy olyan dolgot nem olvastam ami az én véleményem szerint bűn vagy megvetendő lenne. Vannak azért benne sztorik, hogy így vagy úgy a sárba tiporják a nevét: durván válaszolt vagy akár „vér is folyt”. Na de hol van olyan ember, akit nem lehet felidegesíteni. A színpadi világ, a fellépések stesszesek. Az újságírók közt jócskán akadtak, akik valótlanságokat írtak róla, így nyilván elérték azt, hogy már nem szeretett nyilatkozni nekik. A könyv szerzője is szerintem valami sérelmet akar megbosszulni.
Azok akik humorral keresik kenyerüket, többen is panaszkodnak, hogy ha megjelennek valahol akkor elvárás, hogy mindig valami vicces dolgot mondjanak, ez viszont nem mindig megy vezényszóra. A könyv hol azt írja, hogy Hofi műsorai során improvizált és spontán is jöttek a dolgok, hol pedig hogy mennyire meg voltak a szövegek és a műsor írva és pontról pontra szerkesztve. Lejárató könyv, de nálam nem érte el a hatását, sokan belefutnak szerintem, hogy a cím alapján megvásárolják/elolvassák a könyvet és nem azt kapják amire számítottak. Mindenesetre a könyv dizájn-ja nagyon meg lett tervezve, a „kedves szerző” úr nagyot kaszálhatott ezzel az arra érdemtelen könyvvel.


Népszerű idézetek

>!
N_Judit

Erre van egy elméletem is. Azt hiszem, arról van szó, hogy az erőssel lehet viccelni. A kicsi, a gyenge viszont azonnal megsértődik.

82. oldal

>!
N_Judit

Egyszer egy fogadáson, egy szúrós szemű, bajuszos bácsi kitüntetéssel a mellén, elég ellenségesen méregetett. Megkérdeztem tőle: mi a baja velem, elvtárs? Azt válaszolta, megmondom: – Azon gondolkodom, hogy ha maga ellenség, akkor mit keres itt? Ha meg nem ellenség, miért jár olyan sokat a szája? Értettem én a kérdést. Az ő harcai idején, a lét forgott kockán, s olyankor nem lehetett viccelődni. Ezért is válaszoltam neki ilyenformán: – Otthon a felesége főz? Nem nagyon értette mit akarok, és tétován azt mondta: – Igen. Mire én: – Szereti a főztjét? – Igen – mondta. A feleségét is? – Igen. De azért tetszik neki szólni, ha a főztje rossz? Azonnal poharat vett, koccintottuk – megértette. Beszéltünk biztonságról, bizalomról. Ki kell mondanunk a harmadik kulcsszót is: felelősség

83. oldal

>!
N_Judit

Szinte egy, pénzügytől szűz fejezetet sem talál a kedves Olvasó ebben a könyvben.

95. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Szigethy Gábor: Mezei-Márai szerelem
Barabás Tamás: Mezei Mária
Gábor Júlia – Szigethy Gábor: Álomszínészpár
Furdy Mária (szerk.): Hofi
Szirtes Ádám: Életünk, életem!
Kelecsényi László: Aki az életével játszott
Szigethy Gábor: Egy díszletmunkás emlékiratai
Szigethy Gábor: Latinovits
Enyedi Sándor: Déryné erdélyi színpadokon
Huszti Péter: Emlék-próba