Rubinbogyózselé 6 csillagozás

Menyhért Anna: Rubinbogyózselé

Ez a meseregény azoknak a kisiskolásoknak szól, akik szeretik a varázslatot, nem félnek az erdőben, hisznek az emberi jóságban és mernek belemerítkezni egy fantázivilágba, ahol lehetnek jó és rossz dolgok is egyszerre. Nem árulunk el nagy titkot akkor sem, hogy ha azt mondjuk, hogy minden rossz mögött valami más áll: félelem, bántás vagy fájdalom.

Menyhért Anna Rubinbogyózselé című könyve önálló olvasásra is alkalmas, de az esti közös felolvasás meséje is lehet, összehozva kisebb és nagyobb testvéreket egyaránt.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033349 · Illusztrálta: Ficzere Kyrú

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Menyhért Anna: Rubinbogyózselé

Kellemesen aranyos történet, nagyon helyes kivitelben, nem túl eredeti, de azért érdekes alapötlettel. Sok jól eltalált dolog volt benne, de nekem valahogy kissé bicegett a történet, és a végére el is untam. Stílusában is kissé földhözragadt, jobban szeretem, ha egy mese líraibb, vagy nyelvileg valahogy eredetibb. Egynek jó, de nem kiemelkedő szerintem.

>!
Hintafa P
Menyhért Anna: Rubinbogyózselé

Nagyon helyes boszorkányos-varázslós kalandos mese. Kicsit aggasztott (de rajtam kívül senki mást), hogy a kislány egyedül él egy házban -de még ez is úgy volt megírva, hogy a mese keretein belül természetesnek hatott. Ami igazán megfogott, hogy a történetben még a legmegátalkodottabb gonosz sem a lelkéig romlott. Az egész történetet belengi (minden kaland dacára), valami szelíd békesség -talán az oldalakat keretbe foglaló kis szamócás rajzok miatt. Mindenesetre jól esett elolvasni.

>!
dianna76 P
Menyhért Anna: Rubinbogyózselé

Az elején nagyon lendületesnek éreztem a történetet, és tetszett ez a kis varázslatosság benne, valamint éreztem némi izgalmat is. Aztán valahol, valamikor kezdtem elunni. Egy holtpont után a vég kibontakozását ismét érdeklődve olvastam. Ez a tükörszemű lény kicsit, hogy úgy mondjam félelmetes, vagy taszító volt. spoiler Az illusztrációk tetszettek, kimondottan bájosnak láttam őket.

>!
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033349 · Illusztrálta: Ficzere Kyrú
>!
berlin
Menyhért Anna: Rubinbogyózselé

Nekem 3,5, a gyerekeknek erős 4-es az értékelésük.


Népszerű idézetek

>!
Ninácska P

– Csináltam egy kis szélvihart.
– Szélvihart?

5. oldal

>!
Veron P

De a mesék összekötik az embereket. A mesékből megtudjuk, mit éreznek mások. Megtudjuk, mire gondolnak.

74. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Békés Pál: A Félőlény
Szabó Magda: Tündér Lala
Csukás István: Süsü, a sárkány
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Lázár Ervin: Bab Berci kalandjai
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Molnár Krisztina Rita: Maléna kertje
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén