A ​karácsonyi macska 21 csillagozás

Melody Carlson: A karácsonyi macska

Több külföldön töltött év után Garrison Brown hazatér Vancouverbe, hogy új életet kezdjen. Amikor szeretett nagyanyja elhalálozik néhány héttel karácsony előtt, Garrison elmegy a házába, hogy elrendezze a dolgait, nagyanyja hat macskáját is beleértve, akiknek új otthonra van szükségük. Bár ezt Garrison minél hamarabb el akarja intézni, nagyanyja rendelkezése ezt nem teszi lehetővé. Embert próbáló követelményeket állított az unokája elé kis, bolyhos barátai elhelyezésével kapcsolatban; valamint jelentős anyagi juttatást ígért a leendő gazdiknak.

Garrison feladata karácsonyig megtalálni a tökéletes gazdikat anélkül, hogy elárulná nekik a pénzjutalmat. Útközben talán még találkozik valakivel, aki maradásra bírja.
Ez a humoros és szívmelengető történet a bestseller író-szerző, Melody Carlson tollából tökéletes ajándék minden állatbarátnak és azoknak, akiknek a karácsony különleges helyet foglal el a szívükben."

>!
Lazi, Szeged, 2018
174 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632673875 · Fordította: Maróti Katalin Lívia

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Molymacska P
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Még karácsonykor sokat jártam könyvesboltba, és egy ilyen kör alkalmával párom megmutatta, mennyire hozzámillő ez a könyv. Mert karácsonyi és macska. Még az oldalak számozásai is macskatappancsban vannak benne, ami ultramacskás, és arra gondoltam, ez a tökéletes könyv számomra. Mégsem vettem meg, mert ki tudja, mégis milyen…
A könyvtárba viszont hamar bekerült, és amikor olvastam, sokat csalódtam a könyvben. Egyrészről, mert túlzottan egyszerű volt a szövege, és egy idő után a sokszor ellhangzott nevek (minden mondatban, ha nem minden mondatrészben ami azért valljuk be, túl sok) kissé idegesítőek voltak. Sokszor a történemesélés közben mindent le akart írni (mondjuk a cicialátogatást mindenkinél) de ahelyett, hogy ezek külön kis élmények lettek volna, sokkal inkább voltak ugyanolyan szövegek, mint egy oldallal arréb.
A története is klisés volt, már az első oldalakon tudni lehetett, hogy mi fog történni és tényleg az fog történni. Kicsit nekem a sztori a Karácsonyi kutyavásárra hasonlított, csak macskákkal.
Ami viszont jó volt, az a macska. Vagy nem is egy, hanem rögtön hat macska, és mindegyiküknek személyisége volt, és annyira cukik és nagyok, és szőrösek… és egyik se házimacska volt, mindegyik előkelő úri macska volt, (hosszabb-rövidebb szőrrel) és egyszerűen elképesztő aranyossággal. Mivel macskabolond vagyok, engem lenyűgözött, de ha valaki nem ennyir macskaszerető, annak biztos kevésbé is fog tetszeni a történet.
Azt is hiányoltam kicsit, hogy nincs benne annyira igazán intenzíven a karácsony, és a karácsonyi hangulat. Sokkal inkább a macskás érzést adja át, és nem az ünnepi forgatagot. Ehez kapcsolódóan sajnos negatívum, de a borító se a legjobb, és nem is a legszebb Maine-Coon képet sikerül rászerkeszteni, így engem (főleg olvasás után) nem tudott elbűvölni :(
Igazi macskabolondoknak cuki történet lesz, de másnak nem biztos, hogy tetszeni fog…

>!
roganedina
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Karácsonyi ajándéknak vettem – tőlem nekem. :D Jajj annyira édes kis történet volt! Még úgy is, hogy nem igazán kedveltem meg Garrisont. Kicsit kiszámítható, kicsit nyálas – tehát karácsonyra éppen megfelel. <3

>!
Sisyll
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Erre a könyvecskére még tavaly figyeltem fel, mikor karácsonyi olvasmányokat kerestem. Karácsony+ macskák = nekem való.
Tulajdonképpen félig-meddig igazam lett.

Maga a történet aranyos, szívmelengető, de cseppet kiszámítható. Ez általában nem szokott zavarni, ha jól meg van írva. Melodynak ez viszont csak félig jött össze…
Ahogyan a fülszöveg is írja, Garrison elveszíti szeretett nagyiját. aki 5 imádni való cicust hagy maga után. Garrisonnak, mint örökösnek meghagyta, hogy szőrös gyermekeinek új otthont kell találnia. Csakhogy Gram bizonyos feltételeket szabott hozzájuk. Bár első hallásra nem tűnik egyszerűnek, hogy ezt megvalósítsa, valójában szerintem minden úgy alakul, ahogy ezt a furfangos nagyi eltervezte.

Maga a főhős, Garrison és azok akikkel küldetése során találkozik kellemes és szimpatikus karakterek, a doromboló szőrmókokról nem beszélve. A cselekmény sem lenne rossz. Csakhogy valami ebből az egészből hiányzik: a jó kidolgozás. Nyilván a kötet a maga 174 oldalával sejteti, hogy nem számíthatunk nagy dolgokra, de azért azt gondolom, hogy ha már van egy jó alap, akkor azt érdemesebb lett volna fejlesztgetni.
A karakterek jobb ábrázolást, az érzelmek pedig szélesebb skálát érdemeltek volna. Az egész félig-meddig olyan felületes maradt. A végét pedig piszok összecsapottnak és befejezetlennek éreztem.

Ettől eltekintve szerintem azoknak, akik szeretnek néha könnyedebb témájú könyveket olvasni, fűszerezve néhány csepp karácsonyi hangulattal és némi cicaszőrrel, azok egy kellemes délutánt tölthetnek el ezzel a könyvvel.

>!
Amapola P
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Aranyos, kedves és persze kiszámítható.
Nem rontottam csillagszámát, de megjegyzem, hogy a fordítás és a szerkesztés átnézése használt volna. spoiler

>!
Dolostiel
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Ez egy igazán aranyos, lelket melengető történet, pont amire most szükségem volt.
Kevés bonyodalom, de annál több szeretet, és kedvesség van benne.
Egy igazi kedves karácsonyi történet amit bárki mosolyogva szívesen olvas.
És mindegyik macska imádni való volt.
A vége kicsit befejezetlennek tűnik, bár pontosan tudni lehet hogyan folytatódna a történet.

>!
zics
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Edeskes, szirupos, kisse bugyuta tortenet, macskakrol, egy vegakaratrol, karacsonyrol, szerelemrol. Sem a tortenetben nincs megkapo fordulat, a szereplok is a nagy atlagot hozzak. Ehhez a tortenethez viszont jol passzol a happy end. Harrynak pedig drukkolok, hogy a haz ura maradhasson.

>!
Tavaszi
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Egy kedves, szívet melengető történet macskákról, otthonra találásról, szeretetről, szerelemről, karácsonyról. :) Nagyon tetszett, szívből ajánlom mindenkinek, aki egy szép regényre vágyik. :)

>!
Kvakki
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Egy könnyed szívet melengető karácsonyi történet. Nagy macskaszeretőként imádtam :-)

>!
Adriboci
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Nagyon aranyos, egyszeri kellemes időtöltés, de semmi különös.


Népszerű idézetek

>!
Junes P

A legjobb dolog, amit tehetsz, hogy folytatod az életedet, mondta magának.

130. oldal, 11. fejezet (Lazi Könyvkiadó, 2018)


Hasonló könyvek címkék alapján

Richard Paul Evans: Kegyelem
Guillaume Musso: Holnap
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Gárdonyi Géza: Hosszúhajú veszedelem
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
J. D. Robb: Halálos ünnep
Rejtelmes karácsonyok
Leisa Rayven: Szívtiprók karácsonya
Katie Fforde: Karácsonyi meglepetés és más történetek