A ​karácsonyi macska 43 csillagozás

Melody Carlson: A karácsonyi macska

Több külföldön töltött év után Garrison Brown hazatér Vancouverbe, hogy új életet kezdjen. Amikor szeretett nagyanyja elhalálozik néhány héttel karácsony előtt, Garrison elmegy a házába, hogy elrendezze a dolgait, nagyanyja hat macskáját is beleértve, akiknek új otthonra van szükségük. Bár ezt Garrison minél hamarabb el akarja intézni, nagyanyja rendelkezése ezt nem teszi lehetővé. Embert próbáló követelményeket állított az unokája elé kis, bolyhos barátai elhelyezésével kapcsolatban; valamint jelentős anyagi juttatást ígért a leendő gazdiknak.

Garrison feladata karácsonyig megtalálni a tökéletes gazdikat anélkül, hogy elárulná nekik a pénzjutalmat. Útközben talán még találkozik valakivel, aki maradásra bírja.
Ez a humoros és szívmelengető történet a bestseller író-szerző, Melody Carlson tollából tökéletes ajándék minden állatbarátnak és azoknak, akiknek a karácsony különleges helyet foglal el a szívükben."

>!
Lazi, Szeged, 2018
174 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632673875 · Fordította: Maróti Katalin Lívia

Most olvassa 4

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Még karácsonykor sokat jártam könyvesboltba, és egy ilyen kör alkalmával párom megmutatta, mennyire hozzámillő ez a könyv. Mert karácsonyi és macska. Még az oldalak számozásai is macskatappancsban vannak benne, ami ultramacskás, és arra gondoltam, ez a tökéletes könyv számomra. Mégsem vettem meg, mert ki tudja, mégis milyen…
A könyvtárba viszont hamar bekerült, és amikor olvastam, sokat csalódtam a könyvben. Egyrészről, mert túlzottan egyszerű volt a szövege, és egy idő után a sokszor ellhangzott nevek (minden mondatban, ha nem minden mondatrészben ami azért valljuk be, túl sok) kissé idegesítőek voltak. Sokszor a történemesélés közben mindent le akart írni (mondjuk a cicialátogatást mindenkinél) de ahelyett, hogy ezek külön kis élmények lettek volna, sokkal inkább voltak ugyanolyan szövegek, mint egy oldallal arréb.
A története is klisés volt, már az első oldalakon tudni lehetett, hogy mi fog történni és tényleg az fog történni. Kicsit nekem a sztori a Karácsonyi kutyavásárra hasonlított, csak macskákkal.
Ami viszont jó volt, az a macska. Vagy nem is egy, hanem rögtön hat macska, és mindegyiküknek személyisége volt, és annyira cukik és nagyok, és szőrösek… és egyik se házimacska volt, mindegyik előkelő úri macska volt, (hosszabb-rövidebb szőrrel) és egyszerűen elképesztő aranyossággal. Mivel macskabolond vagyok, engem lenyűgözött, de ha valaki nem ennyir macskaszerető, annak biztos kevésbé is fog tetszeni a történet.
Azt is hiányoltam kicsit, hogy nincs benne annyira igazán intenzíven a karácsony, és a karácsonyi hangulat. Sokkal inkább a macskás érzést adja át, és nem az ünnepi forgatagot. Ehez kapcsolódóan sajnos negatívum, de a borító se a legjobb, és nem is a legszebb Maine-Coon képet sikerül rászerkeszteni, így engem (főleg olvasás után) nem tudott elbűvölni :(
Igazi macskabolondoknak cuki történet lesz, de másnak nem biztos, hogy tetszeni fog…

Ananiila>!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Pár órás kis szösszenet, így aztán senki ne várjon bonyolult cselekményt vagy részletes karakterábrázolást.
Aranyos, a karácsonyra megfelelő hangulatot teremtő könyvecske.
A macsekok kaphattak volna nagyobb szerepet.
Jól volt az a pár óra, amit ezzel a könyvvel töltöttem.

roganedina>!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Karácsonyi ajándéknak vettem – tőlem nekem. :D Jajj annyira édes kis történet volt! Még úgy is, hogy nem igazán kedveltem meg Garrisont. Kicsit kiszámítható, kicsit nyálas – tehát karácsonyra éppen megfelel. <3

Sisyll>!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Erre a könyvecskére még tavaly figyeltem fel, mikor karácsonyi olvasmányokat kerestem. Karácsony+ macskák = nekem való.
Tulajdonképpen félig-meddig igazam lett.

Maga a történet aranyos, szívmelengető, de cseppet kiszámítható. Ez általában nem szokott zavarni, ha jól meg van írva. Melodynak ez viszont csak félig jött össze…
Ahogyan a fülszöveg is írja, Garrison elveszíti szeretett nagyiját. aki 5 imádni való cicust hagy maga után. Garrisonnak, mint örökösnek meghagyta, hogy szőrös gyermekeinek új otthont kell találnia. Csakhogy Gram bizonyos feltételeket szabott hozzájuk. Bár első hallásra nem tűnik egyszerűnek, hogy ezt megvalósítsa, valójában szerintem minden úgy alakul, ahogy ezt a furfangos nagyi eltervezte.

Maga a főhős, Garrison és azok akikkel küldetése során találkozik kellemes és szimpatikus karakterek, a doromboló szőrmókokról nem beszélve. A cselekmény sem lenne rossz. Csakhogy valami ebből az egészből hiányzik: a jó kidolgozás. Nyilván a kötet a maga 174 oldalával sejteti, hogy nem számíthatunk nagy dolgokra, de azért azt gondolom, hogy ha már van egy jó alap, akkor azt érdemesebb lett volna fejlesztgetni.
A karakterek jobb ábrázolást, az érzelmek pedig szélesebb skálát érdemeltek volna. Az egész félig-meddig olyan felületes maradt. A végét pedig piszok összecsapottnak és befejezetlennek éreztem.

Ettől eltekintve szerintem azoknak, akik szeretnek néha könnyedebb témájú könyveket olvasni, fűszerezve néhány csepp karácsonyi hangulattal és némi cicaszőrrel, azok egy kellemes délutánt tölthetnek el ezzel a könyvvel.

Dolostiel >!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Ez egy igazán aranyos, lelket melengető történet, pont amire most szükségem volt.
Kevés bonyodalom, de annál több szeretet, és kedvesség van benne.
Egy igazi kedves karácsonyi történet amit bárki mosolyogva szívesen olvas.
És mindegyik macska imádni való volt.
A vége kicsit befejezetlennek tűnik, bár pontosan tudni lehet hogyan folytatódna a történet.

zics>!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Edeskes, szirupos, kisse bugyuta tortenet, macskakrol, egy vegakaratrol, karacsonyrol, szerelemrol. A tortenetben nincs megkapo fordulat. A szereplok is a nagy atlagot hozzak. Ehhez a tortenethez viszont jol passzol a happy end. Harrynak pedig drukkolok, hogy a haz ura maradhasson.

Amapola P>!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Aranyos, kedves és persze kiszámítható.
Nem rontottam csillagszámát, de megjegyzem, hogy a fordítás és a szerkesztés átnézése használt volna. spoiler

XX73 >!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Egyszerű, szívmelengető történet. Idősebb és fiatalabb, kissé tán megrekedt emberkékről, akik szerencsére időben fölfedezik, milyen pozitív változást hozhat életükben egy macska. És nem haboznak gazdinak jelentkezni. Akadnak ugyan bonyodalmak, de a végén minden rendbe jön. Ahogy az egy kedves kis karácsonyi olvasmánytól elvárható.

(Volt sziámim: egy nyávogós vadóc, ahogy az egy ilyen cicától elvárható. Alattvalója voltam/vagyok egy sor udvar- ás tanyamacskának, az ő szüleik a szabad szerelem hívei voltak. A családban többen is nagyon szeretik a karthauzi fajtát: rendkívül nyugodt, társaságkedvelő fajta, gyerekek mellé leginkább őket ajánlanám. Ja, és van egy naaaagy álmom: Maine Coont szeretnék!!! Nagyot, nagyon. A borítón ábrázolt gyönyörűség például nagyon tetszene.)

Juca P>!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Gram az őrült macskás nő megtestesítője. :D Hihetetlen milyen alaposan végrendelkezett a macskák jövőjéről.

Kíváncsi voltam, Garrison hogyan veszi az akadályokat, különösen Gram szigorú feltételeit. Allergiásként duplán nem lehetett neki könnyű a macskákkal. Ennek ellenére Harry hamar a szívéhez nőtt. =^.^=

Aranyos, romantikus történet férfiszemszögből, macskákkal. Aki egy kis könnyed kikapcsolódásra vágyik, olvassa el. Karácsonyi hangolódásnak is tökéletes.

viktórijaa>!
Melody Carlson: A karácsonyi macska

Maga a történet nagyon aranyos volt. A csillaglevonást a kidolgozottság és néhol a fordítás „érdemelte ki”. Olyan, mintha a párbeszédek sok helyen el lennének harapva, csak narrációval van lezárva. Ez kicsit zavart.


Népszerű idézetek

Junes P>!

A legjobb dolog, amit tehetsz, hogy folytatod az életedet, mondta magának.

130. oldal, 11. fejezet (Lazi Könyvkiadó, 2018)


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Richard Paul Evans: Kegyelem
Mary Alice Monroe: Déli karácsony
Elyn Vee N.: Santa Night
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Mary Jo Putney – Madeline Hunter – Sabrina Jeffries: Téli csábítás
Sarah Morgan: Hóvarázs
Susan Wiggs: Megtalált álmok
Bella Andre: Csók a fagyöngy alatt
Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton