Bella, ​drága Bella! 5 csillagozás

Melissa Moretti: Bella, drága Bella!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Isabella Denizt gyermekkorában az anyja kitette egy templom elé – ennyit tudunk róla. Árvaházakban nőtt fel, de huszonkét évesen elhatározza: megkeresi a szüleit. Hónapokig tartó nyomozás és hajsza során találkozik álmai férfiával is, de valami elriasztja tőle… És miközben lassan üzletasszonnyá válik, egy régi és tragikus szerelem története bontakozik ki a szeme előtt. Amelynek egyik okozója, de résztvevője is pár napos korában – ő maga volt…

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Anno, Budapest, 2012
200 oldal · ISBN: 9789633757086

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Ingryd
Melissa Moretti: Bella, drága Bella!

Érdekes, furcsa és rejtélyes, végig fenntartotta az érdeklődésemet, kíváncsiságomat. A karakterek is szerethetők, a történet is nem mindennapi…

>!
Tevke
Melissa Moretti: Bella, drága Bella!

20-30 évvel ezelőtt még biztosan olvadoztam volna az efféle romantikától. Már az elején kikövetkeztethető volt ennek a fiatal, árva lány sorsának szerencsés alakulása. A könyv cselekménye igazán szövevényes, a boldog beteljesülés teljesen természetes. Az érzelmek nem sodorják magával az embert.
A legérdekesebb részek számomra a kávéfajtákról írt ismertetések. Szeretnék is igazi kávézóban minél többféle kávékülönlegességet megkóstolni.
Persze kíváncsi vagyok, ha ez az írónő 55. könyve, vajon a többi 54 is hasonló stílusú.

>!
zsazsa9
Melissa Moretti: Bella, drága Bella!

Szerintem egyáltalán nem tipikus egyestés szerelmes regény, inkább a másik két hozzászólónak adnék igazat. Szövevényes cselekmény, szerethető, de mégsem közhelyes karakterek. Igazából nem is a romantika van a középpontban a történetben, hanem a nyomozás, a lány múltjának izgalmas felderítése.

Unalmas rész egyáltalán nem volt a könyvben, mindig történt valami, amire nem számítottam, vagy amin meglepődtem. A kávékról írt leírások valóban nagyon klasszak, szinte éreztem a tipikus illatot.

Az egyetlen dolog ami zavart az a viszonylag sok elütés, illetve a „kint” szó helyett az „odakünn” használata többször is.
((Plusz miután megtudtam, hogy az „írónő” történetesen egy férfi, aki ráadásul magyar is… kicsit máshogy néztem a történetre. Nem értettem a külföldi nevek, meg a többi külföldi utalás miértjét, ha egyszer már magyar az író. De nem is baj, lehet, hogy ez kellett is a történetnek, csak nagyon meglepődtem, mikor mindezt felfedeztem… Meg olyan furcsa, hogy egy férfi tud ilyet írni.))

Összességében nekem nagyon tetszett a sztori. A szerelmi szál talán egy picit kiszámítható volt, de egyáltalán nem volt olyan lényeges, mint a többi történés. Nem nyálas egyáltalán, éppen csak amennyire egy női léleknek szüksége van. :)
Ja és nekem a borító is nagyon tetszik. Így, hogy láttam a csajszit a képen, sokkal jobban el tudtam képzelni minden megnyilvánulását a hősnőnek, tudtam vizualizálni például az arcvonásait is.
Kulcsszavakban: izgi, klassz, nyomozós, hamar elolvasható. Ajánlom! :)

>!
Éva95
Melissa Moretti: Bella, drága Bella!

Tetszett.
Érdekes, izgalmas, nyomozós, hamar végeztem vele.
A tetszett a téma.
Ajánlani tudom hétvégi olvasmánynak!!!!!!!!!!!


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
A. O. Esther: Megbocsátás
Leiner Laura: Valahol
Anne L. Green: Elvesztett jövő
Lakatos Levente: A pillangók ébredése
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Ég veled