Veszélyes ​játék (Tündérvilág 1.) 318 csillagozás

Melissa Marr: Veszélyes játék

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​tündérek kedvesek és bájosak?

Épp ellenkezőleg: erősek, veszélyesek, s az emberek világában élnek.
Hol láthatatlanok, hol pedig álcát öltenek, és nem sokan tudják, kik ők valójában. Ám a 17 éves Aislinn tudja: a tündérlátás képességével született, amely számára inkább teher, mint áldás. Mindig ott vannak körülötte, látja a kegyetlenségüket, de a nagyanyján kívül senkivel sem beszélhet róluk. A legjobb stratégia elkerülni őket…

Egyes számú szabály: Soha ne hívd fel magadra a figyelmüket!

Kettes számú szabály: Ne beszélj a láthatatlan tündérekkel!

Hármas számú szabály: Ne bámuld a láthatatlan tündéreket!

Már késő. A nyomába szegődtek. Egy halott lány és a farkasa, valamint egy félelmetes, ugyanakkor ellenállhatatlan vonzerőt sugárzó fiú, Keenan. Vajon mit akarnak tőle?

Az eddig biztonságot nyújtó szabályok már nem működnek, s minden veszélybe kerül: Aislinn szabadsága, halandó élete, és a legjobb barátja, Seth, aki talán már… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kelly, Budapest, 2010
302 oldal · ISBN: 9789639943674 · Fordította: Réti Viki

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Keenan · Aislinn · Donia · Leslie · Rianne · Seth


Kedvencelte 17

Most olvassa 10

Várólistára tette 191

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Sayara>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Én még életemben nem szenvedtem meg egy könyvvel így, mint ahogy most ezzel.
Te jó ég!!!
Ilyenkor gondolkodom el ezen, hogy… a kiadók most tényleg erre pocsékolnak papírt és tintát???
KEdvenc szereplőm se lett! MErt eddig még úgy voltam egy-egy rosszabb könyvvel, hogy hát mondjuk a mellékszereplő jó fej, max amiatt adtam rá egyel több pontot,de itt még a mellékszereplők se tetszettek!!
Aislinn a buta liba, aki azt se tudja, hogy mi a francot akar. Az írónő meg gondolom egy újabb sikeres szerelmi háromszöget akart létrehozni (mert mint tudjuk mostanában ez a menő), de még ezt is elrontotta. MErt a Seth-vonalat még megértem. De volt itt ilyen-olyan vonzódás a nyárfickóhoz is, kapkodta a fejét, dönteni nem tudott, esküszöm egy BellaSwan v.2.0-val volt dolgom.Keenan meg egy szánalmas pancser, nyárkirálynőm így nyárkirálynőm úgy, de hűűű lehet , sőt meg van rá az esélye, hogy nem is ő az… de azért a remény hal meg utoljára.Az egész könyv arról szólt, hogy egyszer elfogadja ezt a királynős dolgot, máskor meg nem. Tengődik itt a főszereplő a két pasas között, semmit nem csinál, csak igen változékony hangulattal hol veszekszik, hol zokog… agybajt kaptam tőle. Akkor ugyebár ott volt a kihagyhatatlan Nagyi, aki csak azért volt benne, hogy ne legyen 150 oldalas a könyv, és tudjuk húzni a cselekményt, ami igazából nem is cselekmény, mert történni semmi nem történik. Csak az, hogy a nyárleányok pörögve forognak, vagy fordítva, esik a hó, anyuci jeget fúj mindenkibe, és gonoszan kacag, mert ez a dolga.
Egyszerűen nevetséges.
ÉS hát a megoldás… te jó istenXD én sírva röhögtem végig az utolsó tíz oldalt, amibe belesűrítettek mindent. Keenan, aki az egész könyvön át oda meg vissza volt a csajért, és már azon gondolkodott, hogy kinyírja Seth-et, hát a végén rögtön nagy szerelemre lobban egy másik lány iránt… valahogy ugye meg kell oldani ezt a szerelmi háromszöget, nehogy az olvasó a körmét is lerágja izgalmában, hogy szerencsétlen nyárkirállyal vajon mi lesz???
Ez felért egy kínzással..
Melissa Marr nevét nem akarom többetXD

12 hozzászólás
Galathynius>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Valami nagyszerű! Én úgy gondolom.
A harmadik rész borítója ejtett rabul, és gondoltam jó lenne elolvasni a könyveket.
A sok megoszló véleménytől eléggé féltem, de az én véleményem szerint ezt a könyvet érdemes volt elolvasni.
Adott Ash, aki látja a tündéreket, és eleve úgy nevelték, hogy a tündérek csíntalanok, veszélyesek és nem szabad bízni bennük. Ám megjelenik Keenan, aki elkezd érdeklődni Ash iránt, ám Ash próbál minél messzebb kerülni tőle, Keenan nem adja fel.
A történetet nagyon egyedinek tartottam, érdekes a maga szempontjából.
Aki szereti a tündéres fantasykat, annak kifejezetten ajánlom. ;)

_Katie_ P>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Adott 3 szabály, amik szerint:

Egyes számú szabály: Soha ne hívd fel magadra a figyelmüket!

Kettes számú szabály: Ne beszélj a láthatatlan tündérekkel!

Hármas számú szabály: Ne bámuld a láthatatlan tündéreket!

De amúgy hogy mi a francért ne tedd ezeket, azt senki nem mondja meg konkrétan. Fingod sincs mi lesz ha….vagy csak nekem kerülte el a figyelmem? és akkor az, amit eddig is tudtál a tündérekről nem játszik Majd amikor megszeged a szabályokat rinyálni kezdesz, hogy de te ezt nem, azt nem….tesó, ha $@!%, vállalnod kell a következményeket, ugyi?

Nyárkirály, Nyárkirálynő, Télkirálynő….egy közös van bennük: semmilyen a személyiségük. A télkirálynő cuki volt szadizással meg kegyetlenkedéssel, de a többiek….Ash rinyál, hogy neki Seth kell, Keenan rinyál, hogy neki a királynője kell, Donia rinyál, hogy neki Keenan kell, mindenkinek kell valaki. De a kereslet és a kínálat nem találkozik úgy, ahogy ők szeretnék, így lesz még két rész, amiben mindeki tovább rinyálhat…pffff…..brilliáns ! #se

3 hozzászólás
papeerzsepi>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Tündérekről és tündérlátó emberekről szól ez az első kötet. Ash aki ember látja őket, de egész életében arra nevelte a nagymamája, hogy tegyen úgy mintha nem látná őket. Mivel veszélyesek és ahogyan a könyv is fogalmaz betegek…legalábbis beteg dolgokat művelnek a halandókkal… Ám Ash nemcsak azért különleges, mert látja őket, hanem még másért is…aki kíváncsi járjon utána. :) És persze a Nyárkirály kajtatása is izgalmas…vajon megkapja Ash-t? Vagy inkább a halandó Seth lesz a befutó?

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Tündérvilág 1.

Nem volt rossz, néha kicsit kaotikus, a főszereplő néha idegesítő, de persze ez azért volt, mert ifjúsági a regény és még éretlen és csak 17 éves. Viszont a végére teljesen karakán leányzó vált belőle.
Ahogy néztem, ebben a sorozatban is minden részben egy-egy új pár talál egymásra, ezért részenként kerek egész történetet kapunk, amit én nagyon is szeretek, mert így nincs függő vég.

xoxo_ivett>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Úristen, ez de jó volt. A prológus után azt hittem, hogy elfogok veszni, annyira nem értek a tündérekhez, de aztán persze mindent megértettem. És Seth még a szívemet is meghódította :).

2 hozzászólás
Csoszi>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Már nem is nagyon emlékszem, hogy miről szólt a történet, de arra igen, hogy döcögősen haladtam az olvasással. (Visszagondolva, nem igazán értem, hogy miért is szenvedtem a további részekkel.)
A történet olyan semmilyen. A tündérek gonoszak, veszélyesek, és csak játszanak az emberekkel. A főszereplő lány, Aislinn látja őket, de ezt a képességét titkolnia kell. Nem találtam a könyvben egyetlen szimpatikus karaktert sem. Ez az a könyv, ami nem nekem szólt.

lena91>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Hűű hát nem is tudom hogy hol kezdjem.
Ash szörnyen idegesítő, a történet néhol rettentően unalmas, amúgy úgy többé kevésbé elmegy, annyira azért mégsem rossz.
A férfi szereplők viszont tényleg borzasztóak. Árulja már el nekem valaki, hogy miért kell minden könyvben minden férfinek nyafognia?? Agyamra megy a sok hisztis férfi!!!!!
De egyébként a tündérek világa, meg ahogy le van írva nem rossz, fenntartja a figyelmet annak ellenére, hogy sok unalmas kihagyható rész van benne.

Lunèa_Charlotté>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Újraolvasás volt a számomra… Mit is mondjak, most sokkal jobban tetszett mint jó pár évvel ezelőtt. Fogalmam sincs, hogy olvastam el akkor, de most valahogy mintha új jelenetekkel találkoztam volna. xD
Maga tündéres dolog teljesen elvarázsolt, annyira tetszettek. Sajnálom, de még mindig teljesen el tudnak varázsolni a tündérekről szóló mesék.
Mi tagadás, én még nagyban hiszek a tündérmesékben! ;)

Liliane>!
Melissa Marr: Veszélyes játék

Donia volt a kedvencem, Sethet nem bírtam. :S
Furcsa az egész regény, szerintem egy kicsit összecsapott volt, nem haladunk olyan gyorsan, ahogy kellene haladni. Első olvasásra, ez volt. Nyugtalanított a regény.
A főhős is idegesített, Donia története kellett volna, nem a kimondhatatlan nevű lányé.

Viszont, nem a szokásos beleszeretünk egyből a természetfelettibemertazolyanmenő regény volt, ezért tetszett, de több csillagot nem kaphat, legalábbis tőlem.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nikii_Kovács>!

– Kérsz valamit ?
– Talán azt, hogy hagyj békén.

60. oldal

Bleeding_Bride IP>!

– Állj félre!
– Micsoda?
Seth gyengéden félretolta.
– Nem csoda, hogy folyton joghurtot eszel. A főzőtudományod – sóhajtott – szánalmas.

80. oldal (pdf)

Kapcsolódó szócikkek: Seth
Betti_>!

Nem tudom, hogy bizonyos emberek miért vonzódnak egymáshoz. Nem tudom, hogy miért te, és miért nem valaki más. (…) De te vagy az, akire minden reggel ébredéskor gondolok. Álmomban a te arcodat látom…

131. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

… és ahogy a műalkotást tanulmányozta, rájött, hogy a szépség nem a rendben rejtőzik, hanem a spontán harmóniában.

24. oldal

xoxo_ivett>!

…ha te is úgy gondolod, hogy a nyelvpiercing jó ötlet… Megtenném, komolyan!

8. fejezet

rlb_32557241>!

– Már kezdtem azt hinni, hogy el sem jössz.
– Nem tudtam, hogy vártál rám.
[…]
– Nem vártalak, csak reméltem, hogy eljössz. Mindig reménykedem benne.

24. oldal, 2. fejezet

cassiesdream>!

– Köszö…
Donia félbeszakította.
– Ne! Ez a halandók szava, és a gyakori használattól elvesztette a tartalmát. Ha a fajtánk között jársz, ne felejtsd el, hogy ez egyfajta sértés. Ha valaki jót cselekszik veled és barátságos, egyszerűen csak ne felejtsd el! Ne csökkentsd a jelentőségét ezzel az üres frázissal!

196-197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Donia
Rosie16>!

-Napról napra egyre jobban olyan az ízed, mint a napfénynek.

238. oldal

Bleeding_Bride IP>!

– Várjatok! – kiabálta Rianne, miközben lefelé futott a lépcsőn. Lesliehez hasonlóan ő is levetette a blézerét, ráadásul a blúza két felső gombját is kigombolta. Ez csak a show része volt, de oda vezetett, hogy a Bishop O. C. Középiskola számos tanára prédikációt tartott neki.
– Még mindig az iskola területén vannak, hölgyeim! – kiáltotta oda az épület mellett álldogáló Edwin atya.
– Már nem! – Rianne a járdaszegélyről az úttestre lépett, és csókot fújt a pap felé. – Viszlát holnap, atyám!

36. oldal (pdf)

Kapcsolódó szócikkek: Leslie · Rianne
kellyolvas P>!

– Miért nem csillog úgy az összes többi tündér, mint te? – suttogta.
Keenan leeresztette a kezét.
– Az összes többi mi?
– Tündér – mutatott körbe a lány, de nem voltak ott tündérek, ahogy emberek sem. Becsukta a szemét, hogy ne forogjon körülötte olyan vadul a világ. – Tudod, a tündérek, akik egész éjjel velünk táncoltak, tündérek, mint te és Donia – suttogta.
– Tündérek? – motyogta a fiú. Rézvörös haja csillogott az eget elöntő fényben.
– Igen. – a lány lefeküdt a földre. – Mint amilyen te vagy.
Mintha Keenan azt mondta volna:
– És amilyen hamarosan te is leszel…

Melissa Marr: Veszélyes játék

Kapcsolódó szócikkek: Keenan
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Tündérvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Chanda Hahn: Bűbájtalan
Joss Stirling: Misty
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Rick Riordan: Neptunus fia
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Jenna Black: Káprázat
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz