United (Alienated 3.) 3 csillagozás

Melissa Landers: United

After ​thwarting a deadly coup and saving the alliance between their worlds, Cara and Aelyx have finally earned a break. Their tiny island colony is everything they dreamed it would be―days spent gathering shells on the beach and nights in each other’s arms.

But the vacation is short-lived.

The treaty between Earth and L’eihr has awakened an ancient force that threatens to destroy them all. The Aribol, mysterious guardians charged with maintaining interstellar peace, deem the alliance a threat to the galaxy. They order a separation of the races, decreeing humans and L’eihrs must return to their own planets within the month or face extinction. In fact, they already have agents in place on Earth, ready to begin.

With the clock ticking, Aelyx and Cara assemble a team of colonists and race back to Earth, where they unite with old friends to solve the mystery of who the Aribol are, what they want, and the real reason the alliance has provoked them. As tensions… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
300 oldal · ASIN: B01G68G28S
>!
300 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780997086805

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

dorkabuba>!
Melissa Landers: United

    Nem úgy volt gyenge a kötet, ahogy vártam, de ettől még nem sikerült jóra. Egy abszolút kiegyensúlyozatlan, és többlet tartalom nélküli (az eddigiekhez képest) romantikus sci-fi volt, amihez egyértelműen sok volt a három kötet.
    Az egyik legnagyobb bajom az, hogy amennyire sikerült az első kötetben egészen valósra alkotni a karaktereket (bár ott is sok sablont felhasználva), annyira üresedtek ki a maradék két rész alatt. Mindenkinél tudni lehetett, hogy mi fog történni, milyen csavarokkal, mert már az összes el volt lőve ezelőtt. És mindezek érzelmileg nem voltak alátámasztva, csak megtörténtek, valahogy leírva. Elegem lett abból is, spoiler Abból is, hogy senki nem fejlődött A-ból B-be. Leginkább akkor nevettem kínomban, amikor az ezredes vagy kicsoda mondta Carának, hogy mennyire büszke rá, milyen sokat fejlődött ahhoz képest, amikor megismerte. Ez szimplán nem igaz. Nem fejlődött sehova, csak minden elsőre ment neki, még ha közepesen hisztis tiniként is viselkedett sokszor. Semmi életszerűsége nem volt a karakterének. A szerelme Aelyxszel hiába volt egész jól megírva az első kötetben, a többiben is fenn kellett volna tartani, de ez nem sikerült Landersnek. Mint ahogy sok más sem. Egyszerűen csak nem igazán jó író.
    Az aribolokról egészen sok szó esett, de ez sem volt meg eléggé Landers fejében, olyan üres ez az egész történet. Nem volt kidolgozva. Nem volt megmagyarázva. spoiler
     spoiler
    Összesítve: amennyi potenciál volt az első kötetben, elég csalódott vagyok így a végére érve. Sok volt a romantika, kevés a további gondolat. Az utolsó kötettel kifejezetten szenvedtem, és örülök, hogy vége. Őszintén sajnálom, szerettem volna szeretni.

vegazus P>!
Melissa Landers: United

Az elejével nem voltam kibékülve: egyrészt túl sok dologra kellett volna emlékezni az előző kötetből, ezért jobb lett volna, ha rendesen összefoglalja az író, hogy mi is történt korábban; másrészt pedig túl sok volt a romantikázás az elején. Később viszont beindul a cselekmény is, és egyre izgalmasabb lesz a történet. Bővebben: http://konyv-sarok.blogspot.hu/2016/09/united.html


Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet (angol)
David Levithan: Another Day
Dan Wells: Ruins
Alexandra Bracken: The Darkest Legacy
Katharine McGee: The Thousandth Floor
Amy Tintera: Rebel
Tahereh Mafi: Defy Me
Veronica Roth: Carve the Mark
Lauren Oliver: Delirium (angol)
Alexandra Bracken: Passenger