Összefonódva (Elidegenítve 3.) 175 csillagozás

Melissa Landers: Összefonódva

Miután ​megmentették a világaik közötti szövetséget, Cara és Aelyx végre egy kis nyugalomhoz jutottak. A kis szigeten napokat tölthetnek azzal, hogy kagylókat gyűjtenek a parton, és éjszakákat egymás karjaiban. Azonban ez az idilli állapot nem tart túl sokáig…
Az egyezség, amelyet a Föld és a L'eihr kötött, olyan ősi erőket keltett életre, amelyek pusztulással fenyegetnek. Az Aribol, a titokzatos őrök, akik a csillagközi béke fenntartásáért felelősek, megfenyegetik a galaxist, és mindennek okaként a szövetségre hivatkoznak. Megparancsolják, hogy egy hónapon belül mindenkinek vissza kell térnie a saját bolygójára a saját világa fajtársaihoz, nem lehet keveredni, vagy a kipusztulás lesz mindkét világ végzete.
Ketyeg az óra, Aelyx és Cara pedig csapatot toboroz a Földön, és megpróbálják megoldani a rejtélyt: kik az Aribol tagjai, mit akarnak, és mi az igazi oka annak, hogy a két bolygó szövetsége ennyire feldühítette őket. Ahogy a feszültség tetőfokára hág, Aelyxnek és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617701 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Aelyx · Cara Sweeney · Syrine · Bill Sweeney · Troy Sweeney · Alona · Elle · Jake Winters · Rune · Devinder · Jaxen


Kedvencelte 16

Most olvassa 4

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 106

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Melissa Landers: Összefonódva

Kellett nekem ez a hepiendes sztori az előző olvasmányok után. Cara és Aelyx, Troy és Elle megmutatják, hogy milyen áldozatokra képesek a népükért. Pörgős cselekmény, üldözősdi, egy kis bunyó és persze szerelem. A vége még olyan igazi rózsaszín kis habos-babos, szivárvánnyal még egyszarvúakkal. Szépen lezárt trilógia.

3 hozzászólás
AniTiger P>!
Melissa Landers: Összefonódva

Mit mondhatnék a könyvről? Jó könyv. Már a 32. oldalon szexelnek benne… Na, komolyra fordítva a szót! (Persze ettől még tényleg szexelnek benne a 32. oldalon!) Khm…

Tetszett, hogy az aribolok megszólalása (és az emiatt felmerülő problémák) mellett a párosok vitték a történetet előre. Szerettem, hogy ennyiféle szerelmet bemutattak a könyvben, de nem törekedtek gejl happy endekre mindegyiknél, hanem akadtak megrázóbb párok is.

Ha minden trilógia / sorozat befejezése ennyire tökéletesen illeszkedne a korábbi részekhez, akkor nem lenne annyi frusztrált könyvmoly; szerintem ez a zárókötet kimeríti a „tökéletes befejezés” fogalmát. Mindent megkaptam, amit vártam és még többet is (pl: Zane tette, Rune története) – egy szó, mint száz: imádtam a trilógiát az elejétől a végéig!

Tényleg csak az egész széria margójára: jó lett volna, ha az eredeti fordító viszi végig a trilógiát, ha már elkezdte… :/

Kiadvány / fordítás problémák, spoileres dolgok, satöbbi:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/05/melissa-la…

>!
Maxim, Szeged, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617701 · Fordította: Béresi Csilla
3 hozzászólás
Orsi999>!
Melissa Landers: Összefonódva

Ez a könyv teljesen lezárta a trilógiát, bár nem vagyok teljesen megelégedve vele. Szerintem túl hosszú lett ahhoz képest, hogy csak pár napról van szó.
A szereplőket végre sikerült megkedvelnem. Cara végre felnőtt és tudott önálló döntéseket hozni, és vállalta is értük a felelősséget. Aelyx pedig szinte mindig támogatta őt ebben, spoiler
Syrine döntését pedig meg is értem meg nem is. Megértem, mert a helyébe valószínűleg mindenki ezt tette volna. Nem értek egyet a döntésével, mert ezzel veszélybe sodorta barátai életét, de ők a végén megbocsátottak neki.

Naiva P>!
Melissa Landers: Összefonódva

Az első részt annyira szerettem. Összességében az egész sorozat jó, szerethető karakterekkel, de szerintem egy visszafogott befejezése lett a trilógiának. Aranyos történet volt és voltak benne humoros jelenetek, de a vége szerintem elbírt volna egy kiadós epilógust. Mondjuk egy 5, vagy 10 évvel későbbi epilógust, amiben bepillantást nyerhettem volna, hogyan alakult a közös jövőjük.
Az aribolok pedig közel sem voltak olyan kemény ellenfelek, mint amilyennek szerettem volna, hogy legyenek. De a főgenyát sem volt olyan nehéz félreállítani és még csak nem is úgy, ahogy kellett volna.
Azért akadt benne néhány bizarr jelenet. pl. spoiler Szerintem ez bőven kimeríti a bizarr fogalmát. Mindent egybevéve jó befejezése a trilógiának, de maradt némi hiányérzetem.

deen>!
Melissa Landers: Összefonódva

Kerek, egész, tökéletesen felépített lezárása a sorozatnak, ahol még az sem volt biztos, hogy az első két részben érdemes volt-e szenvedni az ember-l’eihr szövetség létrehozásáért. Mert itt vannak az Aribolok, és nem utolsó sorban Jaxen és Aisly, akik nem akarnak happy endet a szereplőknek. Sőt! Egy igazán izgalmas hajsza indul az idővel, ahol Caranak, Aelyxnek, Troynak, Ellenek, Syrine-nek és Larishnak kell megtalálnia a megoldást mindkét faj túléléséhez. Ehhez pedig bármit képesek feláldozni, még saját magukat is, ha úgy hozza a sors. A feszültségekkel, izgalmakkal és nem utolsó sorban nagyon cuki szerelmes jelenetekkel teli cselekmény nem hagyja lankadni a figyelmet. A szereplők, különösen Cara, nagyon sokat fejlődtek. Troy persze hozta a formáját és a vicces jelenetek többsége hozzá fűződik, de ugyanolyan megmosolyogtató volt Jake udvarlási próbálkozásai és Cara szülei. A könyv vége pedig tényleg helyre tesz mindent kedvesen megható módon. Jó sorozat volt.

Egyéb: helyenként nagyon, jobb szó híján, gagyi volt a fordítás, mintha a Magyar népmeséket olvastam volna. A „csaj” szó folytonos használatától pedig csömöröm lett. Nagyon érződik a fordító váltás.

Kawaii_vIVIv>!
Melissa Landers: Összefonódva

Egész jól sikerült a befejező kötet, de a vége…..mi volt ez a túlontúl rózsaszín, szirupos vég????!!! Ez too much -.- Happy end..értem én, de így, meg ennyire? Hirtelen olyan érzés volt, mintha átugrottunk volna egy másik történetbe.
Ezen kívül izgalmas volt, kíváncsi voltam mi lesz a vége az aribolokkal és a Jaxen szál is érdekelt. Csóri…végül is megérdemelte amit kapott.
Mély nyomot nem hagyott bennem a könyv meg az egész sorozat, de nem bántam meg, hogy elvolvastam. Egynek elment.

MissFortune>!
Melissa Landers: Összefonódva

Végre vége! Hatalmas megkönnyebbülés..
Ez a rész már nem tetszett annyira. Izgalmakban most sem volt hiány ugyan, de annyira kézenfekvő megoldásokat választott az író hatalmas problémákra, mintha már ő maga is unta volna az írást, mintha minél hamarabb le akarná tudni. Elvesztette a varázsát a végére, azt a kicsit is.
Nagyon nehezen szántam rá magam, hogy kiolvassam. A nagy háború annyira undorítóan happy endre lett megírva, hogy az szörnyű. Itt egyetlen szereplőt sem vesztünk el…. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer szembejön velem egy könyv, amiről így vélekedek.. Hát ez is megtörtént.

ancsee P>!
Melissa Landers: Összefonódva

Ez a kötet remek lezárása a trilógiának, minden oldalát imádtam! :) Hozta a szokásos színvonalat és elvárt kikapcsolódást: csipetnyi romantika (nem túl szirupos, nem túl tinis-szenvedős), némi humor, rengeteg kaland (emberek és l'eihrek közös harca a jövőjükért) és sok fordulat. Annak ellenére nagyon élveztem a sorozatot, hogy az első rész kézbe vételekor azt gondoltam, hogy egy kis tingli-tangli love story lesz, ahhoz képest azonnal magába szippantott és kitartott a 3. rész végig a lendület, élveztem annak ellenére, hogy borítékolható volt az első perctől a happy end. :) Calyx, Calyx, Calyx! *-* Cara messzire jutott az első rész óta, pedig nem telt el nagyon sok idő, Rune kicsit tükör is volt számára, ami a végkimeneteltől függetlenül építette a jelenlegi énét. Aelyxnek nem könnyű, hiszen szinte végig küzdenek a fejük felett lebegő halállal és mindenki elvárja tőle, hogy erős, határozott és tettre kész legyen, de közben Cara elvárásainak is eleget kell tennie… Utáltam, amikor vitáztak spoiler. Rune létezésével kapcsolatban vegyesek az érzéseim spoiler. Larisht egészen megkedveltem, az említésére mindig a füzeteken nyelvet nyújtogató Albert Einstein képe ugrik be, mert kicsit mindig olyan bohókás ő is, mint a képen A. E.. :) spoiler Nem voltak benne mély érzelmi hullámvölgyek (szerencsére), kiszámítható is volt a vége, de pont erre volt szükségem (nem akartam most sírni egy könyvön), csak ajánlani tudom! :) A borítójának a kivitelezése nagyon tetszik, ez a másik 2 kötet borítójára is igaz, mindegyik egyedi és figyelemfelkeltő (a legfőbb hibája ellenére: Aelyxnek hosszú haja van), emiatt vettem anno először a kezembe az első részt.

DoreenShitQ>!
Melissa Landers: Összefonódva

    Húztam a könyvnek az olvasását. Az előző részek nehezen indultak be, és most semmi kedvem nem volt várni arra, hogy beszippantson egy történet, de szerencsére a befejező rész az első oldaltól az utolsóig izgalmas volt, így alig pár nap alatt végigpörgettem.
    Szerettem ezt a könyvet a szereplőkkel spoiler és a cselekménnyel együtt – bár utóbbi a könyv elején kicsit szúrta a szemem. Felesleges csavarnak éreztem, hogy most akkor jön egy újabb űrlényfaj segget rúgni, mikor végre sikerült létrehozni egy kolóniát egy idegen bolygón, de később megbarátkoztam a dologgal.
Nem volt olyan dolog, ami különösen zavart volna, néhol a fordításon néztem egy nagyot – a shipnevet hajónévre fordították, ahogy megláttam percekig csak néztem, hogy komoly?, és sajnos az volt.
    Összességében méltó lezárása volt a sorozatnak, attól függetlenül, hogy olyan rózsaszín és szivárvány meg ugrándozó csillámpónik típusú lezárás volt – valahol lehet nem tudtam volna elviselni, de most jól esett. A borítók az egész sorozatban fantasztikusak, és együtt pedig csak még szebbek. Nagy pacsi a kiadónak, hogy megtartották – bár a fordításon nem ártott volna még kicsit dolgozni, de hát valamit valamiért.

loveQhuay>!
Melissa Landers: Összefonódva

Sajnos nem azt kaptam amire vártam.

A könyv első harmada tetszett, az idilli élet a L'eihren, Aelyx és Cara szerelmesek, minden rózsaszín, kivéve ami nem….
Aztán vesztett a lendületből, a cselekményből, az izgalomból, és az én érdeklődésem is így hanyatlott. De már csak tudni akartam mi lesz a vége, mert imádom a sorozatot.

A harc és maga az oka, illetve a két hibrid jelenléte próbálta tüzelni a langyos történetet, de ők se tartottak sokáig. spoiler

Nekem a vége a szirupossága ellenére keserédesre sikerült, és ezt spoiler miatt érzem. Értem én, de egy ilyen spoiler

Az utolsó jelenet édes volt és szép a lezárás, de egy két dolog nem hagy nyugodni amit máshogy is meg lehetett volna írni. Összecsapott volt.


Népszerű idézetek

mrsp>!

– Honnan tudtad? – suttogta Cara.
– Mit?
– Hogy szükségem van rád.
– Nem azért jöttem, hanem mert nekem volt szükségem rád – vallotta be Aelyx.
Szavaira Cara ellágyult, hiszen mélységes összetartozásukat bizonyították. Valóságos természeti erő volt a szerelmük, egyfajta lelki gravitáció, amely összekötötte őket, akár az egymás körül keringő planétákat a nehézkedés törvénye.

85. oldal

Gothic01>!

Nincs olyan földi fegyver, amely felérne egy szerelmes lány elszántságával.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cara Sweeney
Gothic01>!

– Mi az a Calyx? – kérdezte Aelyx.
– Cara plusz Aelyx. – A hajónk neve.
– Hajónk? Miféle hajóról beszélsz? Vitorlásról talán?
Cara nevetve megveregette a fiú térdét.
– Később elmagyarázom.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelyx · Cara Sweeney
mrsp>!

– Te nem a L'eihren nőttél fel. Nem értheted, milyen nekünk, akikbe belenevelték, hogy engedelmeskednünk kell az Útnak.
– Ne gyere nekem ezzel! Katolikus nevelést kaptam. Hidd el, nekem volt nehezebb.

116. oldal

mrsp>!

– Nézd, mindkét faj kihalhat egy héten belül – érvelt tovább Cara. – Mi vesztenivalód van?
Jake félrebillentette a fejét, úgy nézett rá.
– Tudod, ez nem is rossz csajozós szöveg.

192. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cara Sweeney
Gothic01>!

– A döntéseink határoznak meg bennünket.

313. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cara Sweeney
agi452>!

Legyen hited! Az univerzum eddig nem tudott elválasztani minket egymástól. Történjen bármi, én visszatalálok hozzád!

118. oldal

Gothic01>!

Egy régi mondás szerint nem készíthetsz omlettet, csak ha feltörsz hozzá pár tojást. Vagy, ahogyan apu megfogalmazta: „Ha napjában legalább egyszer nem cseszel el valamit, nem próbálkozol elég komolyan.”

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bill Sweeney · Cara Sweeney
Gothic01>!

    – David kismilliószor mondta nekem – kiabálta l'eihr nyelven. – Én azért nem mondtam ki nyíltan, mit érzek, mert azt hittem, van még időnk. Tévedtem. Az egyik pillanatban még ott volt mellettem, a másikban már nem élt. Mondd ki te is! – verte dühösen Aelyx mellét. – Aztán felőlem újra duzzoghattok egymásra.
    – Csodás! – morogta Aelyx, majd megfordulva Cara felé köpte: – Szeretlek!
    Carának még a lélegzete is elakadt. Sose hitte volna, hogy ez a szó ilyen sértőn is hangozhat. Csípőre tette a kezét, úgy vágott vissza:
    – Ne mondd! Képzeld, én jobban szeretlek.
    – Jesszusom, de furák vagytok ti ketten! – dörmögte Troy és az űrsikló felé taszigálta a húgát.
    – Gyere, menjünk.

143-144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelyx · Cara Sweeney · Syrine · Troy Sweeney

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cinder
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Patrick Ness: Háború a békéért
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Orson Scott Card: Az elme gyermekei