Összefonódva (Elidegenítve 3.) 64 csillagozás

Melissa Landers: Összefonódva

Miután ​megmentették a világaik közötti szövetséget, Cara és Aelyx végre egy kis nyugalomhoz jutottak. A kis szigeten napokat tölthetnek azzal, hogy kagylókat gyűjtenek a parton, és éjszakákat egymás karjaiban. Azonban ez az idilli állapot nem tart túl sokáig…
Az egyezség, amelyet a Föld és a L'eihr kötött, olyan ősi erőket keltett életre, amelyek pusztulással fenyegetnek. Az Aribol, a titokzatos őrök, akik a csillagközi béke fenntartásáért felelősek, megfenyegetik a galaxist, és mindennek okaként a szövetségre hivatkoznak. Megparancsolják, hogy egy hónapon belül mindenkinek vissza kell térnie a saját bolygójára a saját világa fajtársaihoz, nem lehet keveredni, vagy a kipusztulás lesz mindkét világ végzete.
Ketyeg az óra, Aelyx és Cara pedig csapatot toboroz a Földön, és megpróbálják megoldani a rejtélyt: kik az Aribol tagjai, mit akarnak, és mi az igazi oka annak, hogy a két bolygó szövetsége ennyire feldühítette őket. Ahogy a feszültség tetőfokára hág, Aelyxnek és… (tovább)

Eredeti mű: Melissa Landers: United

>!
Maxim, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617701 · Fordította: Béresi Csilla

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Aelyx · Cara Sweeney · Bill Sweeney · Syrine · Troy Sweeney · Alona · Elle · Jake Winters · Rune · Devinder · Jaxen


Kedvencelte 5

Most olvassa 12

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 112

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Melissa Landers: Összefonódva

Kellett nekem ez a hepiendes sztori az előző olvasmányok után. Cara és Aelyx, Troy és Elle megmutatják, hogy milyen áldozatokra képesek a népükért. Pörgős cselekmény, üldözősdi, egy kis bunyó és persze szerelem. A vége még olyan igazi rózsaszín kis habos-babos, szivárvánnyal még egyszarvúakkal. Szépen lezárt trilógia.

3 hozzászólás
>!
Orsi999
Melissa Landers: Összefonódva

Ez a könyv teljesen lezárta a trilógiát, bár nem vagyok teljesen megelégedve vele. Szerintem túl hosszú lett ahhoz képest, hogy csak pár napról van szó.
A szereplőket végre sikerült megkedvelnem. Cara végre felnőtt és tudott önálló döntéseket hozni, és vállalta is értük a felelősséget. Aelyx pedig szinte mindig támogatta őt ebben, spoiler
Syrine döntését pedig meg is értem meg nem is. Megértem, mert a helyébe valószínűleg mindenki ezt tette volna. Nem értek egyet a döntésével, mert ezzel veszélybe sodorta barátai életét, de ők a végén megbocsátottak neki.

>!
AniTiger MP
Melissa Landers: Összefonódva

Mit mondhatnék a könyvről? Jó könyv. Már a 32. oldalon szexelnek benne… Na, komolyra fordítva a szót! (Persze ettől még tényleg szexelnek benne a 32. oldalon!) Khm…

Tetszett, hogy az aribolok megszólalása (és az emiatt felmerülő problémák) mellett a párosok vitték a történetet előre. Szerettem, hogy ennyiféle szerelmet bemutattak a könyvben, de nem törekedtek gejl happy endekre mindegyiknél, hanem akadtak megrázóbb párok is.

Ha minden trilógia / sorozat befejezése ennyire tökéletesen illeszkedne a korábbi részekhez, akkor nem lenne annyi frusztrált könyvmoly; szerintem ez a zárókötet kimeríti a „tökéletes befejezés” fogalmát. Mindent megkaptam, amit vártam és még többet is (pl: Zane tette, Rune története) – egy szó, mint száz: imádtam a trilógiát az elejétől a végéig!

Tényleg csak az egész széria margójára: jó lett volna, ha az eredeti fordító viszi végig a trilógiát, ha már elkezdte… :/

Kiadvány / fordítás problémák, spoileres dolgok, satöbbi:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/05/melissa-la…

>!
Maxim, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617701 · Fordította: Béresi Csilla
3 hozzászólás
>!
vIVIv
Melissa Landers: Összefonódva

Egész jól sikerült a befejező kötet, de a vége…..mi volt ez a túlontúl rózsaszín, szirupos vég????!!! Ez too much -.- Happy end..értem én, de így, meg ennyire? Hirtelen olyan érzés volt, mintha átugrottunk volna egy másik történetbe.
Ezen kívül izgalmas volt, kíváncsi voltam mi lesz a vége az aribolokkal és a Jaxen szál is érdekelt. Csóri…végül is megérdemelte amit kapott.
Mély nyomot nem hagyott bennem a könyv meg az egész sorozat, de nem bántam meg, hogy elvolvastam. Egynek elment.

>!
ancsee P
Melissa Landers: Összefonódva

Ez a kötet remek lezárása a trilógiának, minden oldalát imádtam! :) Hozta a szokásos színvonalat és elvárt kikapcsolódást: csipetnyi romantika (nem túl szirupos, nem túl tinis-szenvedős), némi humor, rengeteg kaland (emberek és l'eihrek közös harca a jövőjükért) és sok fordulat. Annak ellenére nagyon élveztem a sorozatot, hogy az első rész kézbe vételekor azt gondoltam, hogy egy kis tingli-tangli love story lesz, ahhoz képest azonnal magába szippantott és kitartott a 3. rész végig a lendület, élveztem annak ellenére, hogy borítékolható volt az első perctől a happy end. :) Calyx, Calyx, Calyx! *-* Cara messzire jutott az első rész óta, pedig nem telt el nagyon sok idő, Rune kicsit tükör is volt számára, ami a végkimeneteltől függetlenül építette a jelenlegi énét. Aelyxnek nem könnyű, hiszen szinte végig küzdenek a fejük felett lebegő halállal és mindenki elvárja tőle, hogy erős, határozott és tettre kész legyen, de közben Cara elvárásainak is eleget kell tennie… Utáltam, amikor vitáztak spoiler. Rune létezésével kapcsolatban vegyesek az érzéseim spoiler. Larisht egészen megkedveltem, az említésére mindig a füzeteken nyelvet nyújtogató Albert Einstein képe ugrik be, mert kicsit mindig olyan bohókás ő is, mint a képen A. E.. :) spoiler Nem voltak benne mély érzelmi hullámvölgyek (szerencsére), kiszámítható is volt a vége, de pont erre volt szükségem (nem akartam most sírni egy könyvön), csak ajánlani tudom! :) A borítójának a kivitelezése nagyon tetszik, ez a másik 2 kötet borítójára is igaz, mindegyik egyedi és figyelemfelkeltő (a legfőbb hibája ellenére: Aelyxnek hosszú haja van), emiatt vettem anno először a kezembe az első részt.

>!
loveQhuay P
Melissa Landers: Összefonódva

Sajnos nem azt kaptam amire vártam.

A könyv első harmada tetszett, az idilli élet a L'eihren, Aelyx és Cara szerelmesek, minden rózsaszín, kivéve ami nem….
Aztán vesztett a lendületből, a cselekményből, az izgalomból, és az én érdeklődésem is így hanyatlott. De már csak tudni akartam mi lesz a vége, mert imádom a sorozatot.

A harc és maga az oka, illetve a két hibrid jelenléte próbálta tüzelni a langyos történetet, de ők se tartottak sokáig. spoiler

Nekem a vége a szirupossága ellenére keserédesre sikerült, és ezt spoiler miatt érzem. Értem én, de egy ilyen spoiler

Az utolsó jelenet édes volt és szép a lezárás, de egy két dolog nem hagy nyugodni amit máshogy is meg lehetett volna írni. Összecsapott volt.

>!
mrsp
Melissa Landers: Összefonódva

Nagyon megszerettem Melissa Landers intergalaktikus történetét, ám a trilógia három könyve közül nekem az Összefonódva lett a befutó, az abszolút kedvenc. Az első részben ismerkedtünk a szereplőkkel, a helyzettel, a L'eihr szabályaival, a második részben mindenféle bonyodalom játszott szerepet, és ezek a könyvek is kedvencek lettek, de nekem az Összefonódva tökéletes betetőzése lett a történetnek, nagyon szerettem.

A főszereplők közül most már mindenkit szerettem, még Syrine is a szívemhez nőtt így a végére, amit nem gondoltam volna az első részben még. A kedvenceim természetesen Aelyx és Cara voltak most is, de nagyon örültem a sok-sok Troy-os jelenetnek, és hogy egy kicsit újra találkozhattunk Cara szüleivel is.

Ez a történet két bolygón, a L'eihren és a Földön is játszódott, nekem a L'eihr részek jobban tetszettek, de csak azért, mert érdekelt, milyen ott az élet és mit kezd Cara és Aelyx a rájuk váró feladatokkal. Sajnálom, hogy ez a történetrész rövidre sikerült, ezért nagyon bízom a folytatásban. A Földön játszódó történetrész pedig azért tetszett, mert olyan szoros összefogást és köteléket láthattunk a főszereplőinktől, mint még soha. Imádtam a kis csapatukat, jól kiegészítették egymást és mindenki egy-egy üde színfoltot vitt az amúgy kétségbeejtő események tengerébe.

Ami még külön tetszett, az a sok-sok romantika, például Cara és Aelyx között, a szerelmi vallomások, apró pillanatok, de több szereplőpárosnál is voltak ilyenek, imádtam őket.

A könyv vége pedig összetörte a szívemet. Egyrészt azért, mert hát lezárult egy csodálatos trilógia, másrészt pedig… spoiler Hogy én azon mennyit bőgtem! Annyira gyönyörű és csodálatos és szomorú és ahhh kell még egy könyv

>!
Roxan
Melissa Landers: Összefonódva

Melissa, megint nem csalódtam benned. ^^

Sokakkal nem értek egyet, ennek a történetnek egyszerűen egyetlen olyan oldala sincs, amikor úgy éreztem volna hogy a sztori leülepedett volna, még azt sem tudom mondani, hogy lassan indult volna be. Az elején megkapjuk azt, amire már réges rég vártunk vagy lehet csak én :3 spoiler.
Egyszerűen csak úgy gyűrte-csavarta az írónő a szálakat, imádtam. Cara és Aelyx olyanok voltak mint ahogy megszokhattuk már; cukik, erősek, bátrak, talpraesettek és viccesek. A többi karakterek is szintén tökösek voltak. Ööö, csak én imádom Jaxen-t? :D
Nem véletlenül lett az egyik kedvenc sorozatom. Mert könnyed, nem az túl gondolt, elcsépelt történet, nem érzem azt hogy ledepizek mikor olvasom. Egyszerűen felüdülés róluk olvasni. Egy kitűnő kikapcsoló olvasmány.
Úgy gondolom az írónő méltó befejezést adott a trilógiának, ami miatt nagyon hálás vagyok. Nincsenek elvarratlan szálak, egyszerűen vége van sajnos :( egy csodás happy end-el.

>!
Maxim, 2016
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617701 · Fordította: Béresi Csilla
>!
lenkeee
Melissa Landers: Összefonódva

Ez a kötet is hozta az eddig megszokottakat. Nem volt kiemelkedően jó. Ugyan akkor rossz sem. Az egész sorozat nagyon kis light-os, de élvezhető a maga műfajában. Vannak viccesebb jelenetek, amiket elmosolyodsz, vannak szomorúak, amiken lehet szomorkodni, a többi meg élvezhetően semleges. A karakterek szerethetőek (vagy éppen utálhatóak :D), a cselekmény pörgős, de azért mégsem érzed magadban annyira az izgalmat, az izgulást.
Jó befejező kötet volt ez, kicsit talán sablonos, de ezt még mindig jobban szeretem, mint amikor valaminek nagyon szomorú vége van. :)

4 hozzászólás
>!
cathrin_smith IP
Melissa Landers: Összefonódva

Kicsit kiestem a történetből, de kb. a felénél azért sikerült visszarázódni. Nagyon izgultam a szereplőkért, a végén még Jaket is megkedveltem. Nagyon örültem Syrine boldogságának! :)


Népszerű idézetek

>!
Gothic01 

Nincs olyan földi fegyver, amely felérne egy szerelmes lány elszántságával.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cara Sweeney
>!
Gothic01 

– Mi az a Calyx?- kérdezte Aelyx.
– Cara plusz Aelyx.- A hajónk neve.
– Hajónk? Miféle hajóról beszélsz? Vitorlásról talán?
Cara nevetve megveregette a fiú térdét.
– Később elmagyarázom.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelyx · Cara Sweeney
>!
Gothic01 

Egy régi mondás szerint nem készíthetsz omlettet, csak ha feltörsz hozzá pár tojást. Vagy, ahogyan apu megfogalmazta: „Ha napjában legalább egyszer nem cseszel el valamit, nem próbálkozol elég komolyan.”

38. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bill Sweeney · Cara Sweeney
>!
Gothic01 

    – David kismilliószor mondta nekem – kiabálta l'eihr nyelven. – Én azért nem mondtam ki nyíltan, mit érzek, mert azt hittem, van még időnk. Tévedtem. Az egyik pillanatban még ott volt mellettem, a másikban már nem élt. Mondd ki te is! – verte dühösen Aelyx mellét. – Aztán felőlem újra duzzoghattok egymásra.
    – Csodás! – morogta Aelyx, majd megfordulva Cara felé köpte: – Szeretlek!
    Carának még a lélegzete is elakadt. Sose hitte volna, hogy ez a szó ilyen sértőn is hangozhat. Csípőre tette a kezét, úgy vágott vissza:
    – Ne mondd! Képzeld, én jobban szeretlek.
    – Jesszusom, de furák vagytok ti ketten! – dörmögte Troy és az űrsikló felé taszigálta a húgát.     – Gyere, menjünk.

143-144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelyx · Cara Sweeney · Syrine · Troy Sweeney
>!
mrsp

– Nézd, mindkét faj kihalhat egy héten belül – érvelt tovább Cara. – Mi vesztenivalód van?
Jake félrebillentette a fejét, úgy nézett rá.
– Tudod, ez nem is rossz csajozós szöveg.

192. oldal

>!
mrsp

– Honnan tudtad? – suttogta Cara.
– Mit?
– Hogy szükségem van rád.
– Nem azért jöttem, hanem mert nekem volt szükségem rád – vallotta be Aelyx.
Szavaira Cara ellágyult, hiszen mélységes összetartozásukat bizonyították. Valóságos természeti erő volt a szerelmük, egyfajta lelki gravitáció, amely összekötötte őket, akár az egymás körül keringő planétákat a nehézkedés törvénye.

85. oldal

>!
mrsp

– Te nem a L'eihren nőttél fel. Nem értheted, milyen nekünk, akikbe belenevelték, hogy engedelmeskednünk kell az Útnak.
– Ne gyere nekem ezzel! Katolikus nevelést kaptam. Hidd el, nekem volt nehezebb.

116. oldal

>!
Gothic01 

Cara halkan, hogy senki ne hallja, felkuncogott, és valósággal dagadozott a keble a hír hallatán. Büszke volt, hogy az univerzum legkeményebb asszonyának emberi főtanácsadója.

310. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alona · Cara Sweeney
>!
ancsee P

Veled akarom mindezt végigcsinálni, senki mással!

229. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelyx · Cara Sweeney

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars – Lehullott csillagok
Dan Wells: Ruins – Romok
Ann Aguirre: Helyőrség
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep – Hosszú álom
Suzanne Collins: A kiválasztott
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Catherine Fisher: Incarceron
Marissa Meyer: Scarlet
Samantha Shannon: A Mímes Rend