Elválasztva (Elidegenítve 2.) 224 csillagozás

Melissa Landers: Elválasztva

Cara ​mindig is tudta, hogy az élet a Leihr bolygón megváltás lesz a számára. Miután Aelyxszel, a barátjával a Földön éltek, és próbálták helyrehozni a két bolygó közötti megtört szövetséget, Cara elkerült a Leihr nevű bolygóra, és új iskolát kellett keresnie magának. A lányt kiválasztják egy feladatra, amely során az emberek egyik képviselőjeként élhetne. Ezalatt Aelyx a Földön van, ahol egy hatalmas PR kampány részese lesz, amely során az emberi és a Leihr bolygó lakói közötti kapcsolatot kell reklámoznia. Az emberek nem tudják, hogy e kapcsolaton alapul a jövőjük: egyedül Aelyxnek és embereinek van meg a megfelelő technológiájuk ahhoz, hogy legyőzzék az emberi kormányzat által rejtegetett víztartalékot fenyegető halálos szennyezést. Valamiért azonban Aelyx világának vezetői hirtelen mindenképpen embereket akarnak állítani saját oldalukra, és a szemük sem rebben a fiú életét érő extrém történések során. Mindenképpen szükség van az emberek segítségére, de pontosan miben és hogyan?… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Dream Válogatás

>!
Maxim, Szeged, 2015
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632616834 · Fordította: Marczali Ferenc
>!
Maxim, Szeged, 2015
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616827 · Fordította: Marczali Ferenc

Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Aelyx · Cara Sweeney · Syrine · Bill Sweeney · Troy Sweeney · Tori Chávez


Kedvencelte 23

Most olvassa 11

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 142

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Orsi999
Melissa Landers: Elválasztva

Amint befejeztem az első részt rögtön hozzá is kezdtem ehhez, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy mi fog később Carával és Aelyx-el történni.
Szinte ugyanott folytatjuk az egészet ahol az első részben abbahagytuk. Külön örültem, hogy végre jobban megismerhetjük a Leihr bolygót és nem csak Aelyx leírásaiból tudjuk elképzelni. Az elején már nekem volt zavaró, hogy az ottaniak hogyan bánnak Carával. Mennyire lenézik őt, csak azért mert ő ember. De ugyanez vonatkozik a Földre is, mert az emberek is nagyon utálták Aelyx-et. Az egy kicsit zavart, hogy Cara szinte teljesen feláldozta az életét azért, hogy Aelyx-el lehessen, ő meg szinte el se gondolkozott azon, hogy a Földön maradjanak.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az írónő mit hozz ki a következő részből.

>!
Naiva P
Melissa Landers: Elválasztva

Az előző részt annyira szerettem. Nem volt kérdés; muszáj lesz folytatni. Jó volt ez is, de nem olyan kimagaslóan jó. YA könyvhöz képest, Cara egy erős, okos hősnő. Szerintem sokkal érettebben viselkedik a koránál, miközben kellő humorérzékkel rendelkezik. Aelyx-et is nagyon bírtam, de ebben a kötetben nem volt túl sok közös jelenetük. Érthető okokból: Aelyx maradt a Földön, míg Cara a L’eihr-re utazott és szembesülnie kellett azzal, hogy a magukat tökéletesnek, felsőbbrendűnek tartó lények társadalmi formája se működik tökéletesen.
Ügyes megoldás volt az írónőtől csúnya szavak, jelzők l’eihr nyelven való helyettesítése. Amiket nem volt nehéz kitalálni, mi lehet a jelentésük. A cselekmény végig fenntartotta az érdeklődésemet. Jóformán egy szuszra kiolvastam. Az utolsó 50 oldalra jobban felfokozódtak az események, így a vége felé volt a legizgalmasabb. Jók voltak a mellékszereplők is. David-et annyira sajnáltam. Még valami: egy kis párnapisáló Vero cukiságot én is elfogadnék, de azt hiszem, távol tartanám a párnámtól.

>!
AniTiger MP
Melissa Landers: Elválasztva

Nagyon jó volt végre ellátogatni Aleyx bolygójára, mert már az első rész óta kíváncsi voltam rá, hogy hogyan mennek náluk a dolgok! Ettől függetlenül azt kell, hogy mondjam, nekem sokkal jobban tetszett az a része a történetnek, ami a Földön játszódott. Szerencsére nem volt nyálas, nem volt romantikus*, hiszen a fiatalok két külön bolygó vendégszeretetét „élvezték”.

* spoiler

Mínusz fél csillag: nem tartom jó üzenetnek, hogy Cara feláldozza a személyiségét, megalázza önmagát a szeretteitől távol, egy idegen bolygón, hogy Aelyx kedvese lehessen, ugyanis a fiú abba a lányba szeretett bele, akivel a Földön találkozott. Érdemes teljesen átformálódnia Carának, hogy együtt lehessenek? Logikátlannak éreztem… Mindazonáltal Cara idegen bolygóbeli történetszála a végére nagyon is izgalmas lett, ami felhozta az egész könyvet nálam!

Spoiler, hiszti, etc. bővebben: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/12/melissa-la…

>!
Maxim, Szeged, 2015
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632616827 · Fordította: Marczali Ferenc
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Melissa Landers: Elválasztva

Izgalmas volt és jobban tetszett, mint az első rész. Fantasztikus románcból többnyire fantasztikus krimibe ment át a történet, ahogy Cara és Aelyx is különféle nehézségekkel találták szembe magukat. Nem könnyű az élet, ha a házikedvenc állandóan lepisili az ember párnáját, vagy az őslakos alienek bemutogatnak neki. Illetve, ha az életedre törnek. Troyt és Davidet nagyon megkedveltem, jó fej srácok voltak. Ellenszenves szereplőből sajnos több is akadt. Az írónő most megpróbálta jobban kifejteni az idegen faunát, bár ez nekem még mindig nyögve nyelős. Szerencsére nem rontott a történet élvezeti értékén. Van egy olysn sejtésem, hogy az utoló rész még jobban fel fog pörögni.

>!
deen
Melissa Landers: Elválasztva

Nem számítottam rá, hogy ennyire tetszeni fog ez a könyv. Szereplőink ezúttal külön utakon járnak, Aelyx a Földön próbálja tető alá hozni a szövetséget, hogy megmentse az emberiséget, míg Cara a Leihr bolygón próbál beilleszkedni, hogy utat mutasson az embereknek, akik esetleg a majdani kolóniára telepednének. Mindkettejük élete veszélyben forog, állandóak a támadások ellenük, és egyre nehezebben boldogulnak. A külön töltött idő, idegene helyen mindkettejüknek megváltoztatja a gondolkodását és megkérdőjelezi közös jövőjüket. Az írónő egy nagyon jól felépített cselekménnyel lepett meg, amiben rengeteg az izgalom, nagyon sok a kérdés és a rejtély, és egyre több a feszültség. Ahogy haladnak előre az események, egyre biztosabb, hogy a szövetség hátterében nagyobb dolog áll, mint az emberi DNS szükségessége a L’eihrek genetikai változatosságának fenntartására. De mi igaz a régi történetekből az emberek és L’eihrek közös múltjáról és az ősi idegen fajról, aki mindkét fél életébe beleszólt? A cselekmény nagyon fordulatos és izgalmas volt, a végén egy jó kis csavarral. A többi szereplő is nagyon tetszett, Syrine nagyon sokat változott, Daviddel való kapcsolata nagyon cuki volt. Troy igazi nagytestvér, bebizonyítja, hogy Cara mennyit jelent neki. Hála neki és Vero-nak, Sátánnak és Aelyx a női nemmel szembeni tudatlanságának, a humor sem hiányzott a könyvből. Kíváncsi vagyok hogy ér véget a történet.

>!
loveQhuay
Melissa Landers: Elválasztva

Tipikus második rész.

Az első kötet végén ugye Cara elutazik a L'eihrre, és Aelyx marad a Földön, hogy megkössék a szövetséget. Cara eleinte Troy-jal van a bolygón, de Troy-nak hamar lejár az ott töltött ideje, így Cara egyedül marad emberként a L'eihren. Érdekes volt az ott kialakított élet és a l'eihrek kialakítása és viselkedése. Tetszett ahogy Cara próbált alkalmazkodni és amilyen gyorsan megtanult ott élni.

Aelyx részei is úgy ahogy jók voltak, bár néha kicsit unalmasnak találtam. Viszont Syrine és David kapcsolatát imádtam. Syrine hatalmas változáson ment át az első részhez képest, és csak lestem ki a fejemből, hogy a végére mennyire megkedveltem. Persze ez nem mondható el Melissa Landers-ről, ugyanis amit David-del tett…. spoiler Szóval igen, a Föld-es jeleneteknél mindig a David-Syrine viaskodás volt a kedvencem. Főleg ahogy Syrine meglágyult és átadta magát a szerelemnek.

Jó, persze Aelyx-et is muszáj megemlítenem, mert ahogy szenvedett Cara hiányától az nagyon szívet tépő volt. Aranyos volt. De hát ő mindig az. spoiler

Nem mondanám túl pörgősnek a könyvet, viszont az utolsó 30 oldal megint akciódúsra sikeredett, ugyanúgy mint az előző részben. Azt hittem lerepül a fejem a helyéről, annyiszor kellett ide-oda kapkodni, csak úgy történtek az események!

Karakterfejlődés szempontjából viszont csillagos ötös, mert mindenki fejlődött és mindenki rengeteget!

Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra! spoiler

És a boríró! Ó! Imádom.

14 hozzászólás
>!
DoreenShitQ
Melissa Landers: Elválasztva

„– Ha nem lehetünk őszinték egymáshoz, akkor csupán idegenek vagyunk.”

     Féltem, hogy a második rész gyengébb lesz, de alaptalan volt a félelmem. A szívembe lopta magát Caráék története. Még mindig imádom a világot, a szereplőket és mindent az egész sorozatban. Csak egy kis apróság, ami pöppet felidegesített, és amiért járt a csillaglevonás: spoiler

„Tudom, milyen az emberi szerelem. A szenvedélyük úgy ég, mint a kockacukor, gyorsan és forrón. És amikor kialszik a láng, másikat keresnek. A szikrákat keresik ahelyett, hogy a parázs melegére vigyáznának.”

     Összességében én ajánlom ezt a sorozatot – igaz nehezen indul be, de amikor magával ránt, addig nem teszed le, míg ki nem olvastad. Már megint úgy ért véget, hogy fogalmam sincs, mi lesz a harmadik részben, és nem hallottam mikor jelenne meg, szóval… addig figyelem a csillagokat ;)

2 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Melissa Landers: Elválasztva

Nem volt rossz könyv, most már nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a vége a sorozatnak. Volt benne romantika, csavar a végén. Tetszett, hogy többet tudtunk meg a l'eihrek életéről. Davidet sajnálom. Vero aranyos volt.

>!
Dobos_Kitty
Melissa Landers: Elválasztva

Egy hajszálnyival kevésbé tetszett mint az első rész. Valószínűleg azért, mert a kedves párocskám nemigen volt együtt és ez a rész inkább információtartalomban nyújtott többet, az akció háttérbe szorult. Rengeteg új dolgot tudtunk meg a Leihr bolygóról, a múltjukról, a technológiájukról. Nem pörögtek úgy az események mint az első részben, de az utolsó pár fejezetet maximálisan élveztem. (Az a csavar ott a végén… Imádom, ha valami ennyire kiszámíthatatlan.)
Átvezetőnek tökéletes volt ez a könyv, remélve, hogy a befejező részben majd kapkodom a fejem, olyan fordulatos és akciódús lesz.
Nem vagyok egy mazochista, de hiányolom a függővéget. :D Fantasztikus érzés, amikor majd megesz a fene :D (feltéve, ha ott a polcon a folytatás)

>!
Annie_Cresta
Melissa Landers: Elválasztva

Ez a rész még jobban is tetszett, mint az első, pedig azt is nagyon szerettem. Most a szerepek felcserélődtek, míg Aelyx a Földön próbál túlélni, Cara a Leihr-en harcol a szövetség kialakításáért. Izgalmas és fordulatos volt, tele aranyos jelenetekkelspoiler. Őszintén szólva és Cara részeit jobban szerettem, bemutatta a bolygót, az ottani szokásokat és sokkal eseménydúsabb pillanatai voltak, mint Aelyxnek. Az ő részei kb csak Cara hiányolásából és spoiler álltak, de azért jó volt. Szerintem Aelyxet nem lehet nem szeretni, olyan aranyos srác. Syrine és David kapcsolata is jó ötlet volt, végig vigyorogtam a közös jeleneteiken, épp ezért nem volt fair, amit az írónő David-del művelt: spoiler
Cara a Leihr-en próbálja túlélni a testnevelés órákat és a tanárát, akit kedvesen csak Sátánnak nevez.:D Na jó, nem csak ennyit csinál, de ez olyan vicces volt. Cara nyomoz a furcsa ”meteoritok” után és közben többször is megpróbálják befeketíteni. spoiler Jó volt végre egy normális, jól megírt történetet olvasni, mert az utóbbi időben elég sok rossz könyv került a kezembe. khm Nyár trilógia khm
A borító most is gyönyörű, alig várom, hogy a befejező részt is olvashassam és megvehessem. Annyira szépek lesznek együtt a polcomon!

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
loveQhuay

Isten hozott a L'eihren! Ha bármivel próbálkozol, végzünk veled. Érezd jól magad!

27. oldal

>!
Roxan

– Nem léphetsz tovább, amíg nem nézel szembe azzal, ami gátol.

104. oldal

>!
Roxan

– Tudsz titkot tartani?
– Az a titoktól függ.

127. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelyx
>!
loveQhuay

– A klónok nem akarják, hogy itt legyek. A többség rám se néz, a kisebbség pedig ezt a jelet mutatja, amikor arra megyek. – Összeérintette a hüvelyk- és a kisujját. – Mit jelent ez?

– Izé… – Nem akarta szó szerint lefordítani, hogy paráználkodjál egy h'ava bestiával, azután égesd el magad. – Ez a mi változatunk a felemelt középső ujjra.

– Ettől tartottam.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelyx · Cara Sweeney
>!
DoreenShitQ

– Ha nem lehetünk őszinték egymáshoz, akkor csupán idegenek vagyunk.

268. oldal

>!
DoreenShitQ

– Meglepetés – mosolygott David. – Én vagyok az új legjobb barátod.

40. oldal

>!
Roxan

– Hol van Cara? (…)
– Ebben a pillanatban? Gondolom, az ágyában álmodik a forró csokoládés fagylaltról és a vitaversenyekről.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelyx
>!
loveQhuay

Cah'rára gondolsz, ugye? – Syrine belesett a nyitott ajtón az ágyán elterülő Aelyxre. – Látom az agyalágyult tekintetedből.

Aelyx odafordult.

– Igen? Olyan, mint ahogy te néztél a testőrünkre a mai vacsoránál? – Sipításra váltott, utánozva a lány nevetséges próbálkozását az évődő kacérkodásra. – Csináltam jeges teát, David, édesen, ahogy szereted. Hozzak neked egy pohárral, vagy inkább a meztelen testemről nyalnád le a cseppeket?

Syrine felhördült, gyorsan hátranézett. Nem mintha David beszélt volna l'eihr nyelven.

– Pofa be, te fasher!

Aelyx elmosolyodott. Egész vicces volt. Egyik hajtincsét az ujja köré csavarta, és rezegtette a szempilláit.

– Ó, David, a tulajdon kezedbe fogtad azt a bombát! Van esetleg más is, amit szeretnél a kezedbe fogni?

A lány berontott, és verni kezdte egy párnával. Aelyx fékezhetetlenül hahotázott.

– Őrizd a testem, David – csipogta. – A tiéd!

– Te idióta! – Syrine addig püfölte, amíg tollak nem kezdtek röpködni a levegőben, de nem tagadta, hogy vonzódik Davidhez. Nem volt értelme. Aelyx érzékelte amikor a levélbombát követő reggelen a Néma Beszédet használták.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aelyx · Cara Sweeney · Syrine
>!
loveQhuay

Előrehajolt, és hunyorított, hogy jobban lásson egy akadálypályát.
Aisly követte a pillantását.

– Ott lesznek a testnevelésóráid.

Cara hangtalanul felnyögött. Még egy másik galaxisban sem menekülhetett a tesitől.

33. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cara Sweeney

A sorozat következő kötete

Elidegenítve sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Patrick Ness: Háború a békéért
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között