Míg ​el nem felejtem 61 csillagozás

Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Abby-t ​nagyon megviseli, hogy élete szerelme elhagyja egy másik nô miatt. Napjai nehezen telnek, szenved az egyedülléttôl. Aztán egy nap szerencsétlen baleset éri, amitôl károsodik a hosszú távú emlékezete. Ironikus módon mindenre emlékszik, ami a baleset elôtt történt, de az orvosok sze rint új emlékeket már aligha fog tudni elraktározni. Abby nem fogadja el a diagnózist, felveszi a harcot az emlékezete leépülése ellen. Családja és
barátai kiállnak mellette, amiben tudják, segítik. Abby az ô támogatásukkal készít egy listát azokról a dolgokról, melyeket mindig is szeretett volna
megtenni. Elkezd élni és élményeket gyûjteni, sôt, egy új sze relem esélye is megjelenik a színen…

A sok-sok meglepô fordulat után az olvasó végül már nem tudja, mire is számítson…

„A férfi nagyon jól nézett ki sötétbarna hajával és a még sötétebb színû szemeivel. A lány biztos volt benne, emlékezne rá, ha valaha is… Aztán a szíve hirtelen kihagyott egy ütemet és jeges félelem… (tovább)

Eredeti mű: Melissa Hill: Before I Forget

>!
Kelly, Budapest, 2010
330 oldal · ISBN: 9789639943612 · Fordította: Fazekas Edit

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Huhh, ez a könyv! Majdnem a végéig azt gondoltam ez lesz az idei második kedvenc, de a vége felé, nem is tudom… felbosszantott, majd lenyugodtam, mert megadta a megoldást. Hihetetlenül fordulatos események követik egymást. Nagyon kiválóan ötletes, és érzelmes. Finn a kedvencem lett :) A listán szereplő dolgok ennyire könnyed beteljesülését kissé túlzónak találtam.

>!
Violet_Finch_PMónika P
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Teljes mértékben félre vezettem magam. Azt hittem,hogy valami cukormázzal bevont romatikus sztorit kapok egy kis drámával.
A borító egészen megtévesztő.
De nem ezt kapjuk.
Ó,Abby annyira sajnálom szegény lányt. Mert hiába az a sok jó dolog ami történik vele a baleset után,nem igazán tudja majd idővel felidézni milyen is volt átélni azt. Elszomorít a helyezete,de végülis Finnel se találkozott volna akkor.
Kicsit emlékeztet az 50 első randi -ra ez a könyv,bár abban kicsit drasztikusabb az állapota Drew-nal (azt hiszem Lucy volt a neve a filmben,de nem vagyok benne biztos.)
Finn egy igazán csodás pasi és erős ahhoz,hogy feldolgozza Abbyvel ezt a betegséget.
Viszont nagyon birizgálja a csőröm egy dolog!!
Mégpedig az,hogy spoiler
Emiatt vettem el egy csillagot.
A vége pedig olyan aranyosra sikerült. :)))

>!
Csoszi P
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Ha ránézünk a borítóra egy kellemes, romantikus limonádénak gondolnánk a könyvet, pedig egyáltalán nem az. Abby egy súlyos baleset következtében fejsérülést szenved, ami miatt elveszti a hosszú távú emlékezetét. Bele sem merek gondolni, hogy ez mennyire szörnyű lehet, és senkinek sem kívánom, hogy átéljen ilyesmit. Nem tudom, hogy az írónő mennyire hűen írta le a betegséget, nekem laikusként nagyon érdekes és egyben félelmetes volt olvasni az agy működéséről, és hogy egy bizonyos terület károsodása milyen hatással lehet az ember életére.
A történet arról szól, hogyan próbál megküzdeni Abby az új helyzetével. Listát ír azokról a teendőkről, amit szerinte és a családja szerint el kell végeznie, pozitív élményeket gyűjt, naplót vezet, fényképeken örökíti meg az emlékeit, hogy a segítségükkel könnyebben előhívhassa azokat. Ahogy az események haladnak előre, Abby hihetetlen változáson megy keresztül. A könyv elején egy befelé forduló, depressziós, negatív személyiséggel találkozunk. (Mint kiderül ez részben a volt vőlegényének köszönhető, aki teljesen rátelepedett a lányra, eltávolította a családjától és a barátaitól, majd a szakítás során durván megalázta.) A végére pedig egy pozitívabb, felszabadultabb lány lesz belőle, aki szembe mer nézni a félelmeivel, képes új dolgokat kipróbálni.
A könyvből nem hiányzik a szerelmi szál sem. Annyira csodálatos ahogy Finn Abby mellé áll, küzd a kapcsolatukért és mindenben támogatja. Az a romantikus utazás Párizsba, amit szervezett, egyszerűen fantasztikus volt és szerintem minden nőnek kijárna egy ilyen élmény.
A könyv vége felé történt egy fordulat, ami nagyon nem tetszett, de legalább segített megérteni, hogy miért viselkedett Abby egész családja annyira furcsán, szinte természetellenesen, amikor a lány elhatározta, hogy naplót vezet. Számomra a legfőbb mondanivalója, ha bajban vagyunk, ne féljünk segítséget kérni, mert egyedül nem biztos, hogy le tudjuk küzdeni a nehézségeket.

>!
KönyvMoly_1989
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

A borító és a fülszöveg alapján egy egyszerű limonádét vártam, ehhez képest egy elgondolkodtató, néhol vicces, megható történetet kaptam, roppant szimpatikus szereplőkkel.
Egyszer mindenképpen megérte elolvasni. :)

>!
Andilány
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Jópár olyan könyv után, ami nem nyerte el a tetszésemet, jó volt egy ilyen könyvet olvasni. Egy igazi romantikus, szirupos és egy elgondolkodtató történet keveréke volt. Sok érdekes dolgot felvet az, hogy vajon mi mit csinálnánk, ha elfelejtenénk bizonyos dolgokat, embereket, hogyan próbálnánk meg tenni ez ellen, hogyan próbálnánk meg nem kétségbe esni és tovább élni az életünket. Egy kicsit jobban megrázott most ez a történet, mintha pár hónappal ezelőtt olvastam volna (különösen furcsa és rossz érzés olyan momentumokról olvasni egy könyvben, ami nemrég veled is megtörtént, persze nem olyan összefüggésben, mint a könyvben és természetesen nem a jó dolgokról beszélek), de azért Finn személye feledtette ezeket a dolgokat velem. Kár, hogy ilyen pasik igazából nem léteznek. :) Minden hibája ellenére engem kikapcsolt és szerettem olvasni.

>!
picurka13
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Nagyon jó kis történet volt, igaz a közepével egy kicsit lassabban haladtam, de a végét nem tudtam letenni. Érdekelt, hogy miért hazudtak Abbynek és mi lesz Finnel. De szerencsére ez is egy olyan történet, ahol minden jó, ha jó a vége. :D

>!
Fairymysz 
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Aranyos történet volt, meglepő fordulatokkal. Volt, hogy csak lestem ki a fejemből, mert ugyan gyanús volt egy-egy dolog, de azért meglepőek voltak a „feltárások”. Finnt nagyon megkedveltem, Abby családja pedig nagyon összetartó és szerető, még ha az elején nem is tűnt így. Abby pedig hol irritáló volt, hol pedig aranyos és kedves. Szerencsére inkább szerethető karakter volt. És persze le a kalappal előtte, nem biztos, hogy én is így állnék a dolgokhoz, ha velem történne ilyen baleset.

>!
hársvirág
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Óh,micsoda szerencse:én írhatok elsőnek értékelést erről a könyvről!
És jót fogok írni,tetszett nekem. Csudás dolgokról szól:arról,hogy a bajban a család összetart,hogy mindenki segíteni szeretne. És arról,hogy létezik igaz szerelem,ami kitart jóban-rosszban. És arról is,hogy sose add fel,mert mindig van remény!
Ami nem lelkesített benne:az emlékezetvesztés,amiről szól,szerintem a leírtnál jóval súlyosabb probléma…És hiányoltam a könyv elején beígért sok-sok váratlan fordulatot.(Szerintem elég kiszámítható volt.)
De aki szereti az értékeket „értékesítő” könyveket,az nyugodtan vegye kézbe,szerintem nem elpazarolt idő!

>!
Roszka 
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Érdekes,romantikus,meglepő. Kezdem megszeretni az írót! Elgondolkodtató,ha valóban egy emléket őrizhetnél meg,mi lenne az????

>!
Gerda
Melissa Hill: Míg el nem felejtem

Az egyik kedvenc témám az ilyen-olyan agyi bibik, ezért szereztem be ezt a könyvet. Aranyos történet, bár a hangsúly azért a romantikán és egyéb csajos dolgokon van, azért tetszett. Éreztem néhol egy kis esetlenséget a történetben, de végül is ez illik is Abby karakteréhez, úgyhogy elnézem.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi P

Honnan tudod, hogy mit nem szeretsz, amikor sosem próbáltad?

136. oldal

>!
Chöpp 

De én úgy gondolom, hogy a legemlékezetesebb élmények abból fakadnak, hogy kilépsz a kényelmi zónádból és kockáztatsz.

134. oldal

2 hozzászólás
>!
Csoszi P

Hogyan is boldogulhatna bárki remény nélkül az élet sötétebb időszakaiban? Kell, hogy legyen némi fény az alagút végén.

301. oldal

>!
Csoszi P

A pozitív típusú érzékszervi stimuláció mindig jótékony hatással van az agytevékenység szintjére és működésére.

128. oldal

>!
Chöpp 

S most, hogy tudom, rengeteg dolgom van, amit látni akarok, és egy csomó mindent szeretnék megtenni, teljesen el vagyok szánva rá, hogy belevessem magam az életbe. Nincs több bujkálás, és nincs több kifogás.
Ahogy Susan Sarandon mondta a filmben: „Azt kapod, amivel megelégszel.”

134. oldal

>!
Trudiz

– De ez a legfontosabb, nem igaz? …
– Élvezni az élete, és nagyszerű emlékeket gyűjteni.

>!
Trudiz

(…) és kezdem azt hinni, hogy elválni tőle nem volt a világ vége.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Lisa Jackson: Emlékek
Nora Roberts: A múlt nyomában
Judith McNaught: Míg el nem jöttél
John O'Farrell: A férj, aki elfelejtette a feleségét
Emily Colin: Az emléktolvaj
Kim Carpenter – Krickitt Carpenter – Dana Wilkerson: Fogadom
Lesley Pearse: Árnyak
Cat Patrick: Forgotten – Úgyis elfelejtem