Cirmos-hadművelet 64 csillagozás

Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A szerelem mancsokon érkezik

Jamie Snyder harmincnégy éves és szingli. És kit érdekel, ha az? Szentül elhatározta, hogy az idei „Az Én Évem” lesz a számára. Annyiféle év volt már az életében – volt a „Csak Magával Törődő Pasi Éve”, az „Elfelejtettem Említeni, Hogy Nős Vagyok Pasi Éve”, a „Levakarhatatlanul Tapadós Pasi Éve”, a „Nem Tudok Elköteleződni Pasi Éve”. „Az Én Évem”-ben nem lesz semmiféle pasi – kizárólag egy cuki cirmos cica, MacGyver. Akinek viszont van egy nem annyira cuki szokása: szeret lopkodni. Jamie-nek mégis tökéletesen elég az ő társasága.
Csakhogy a macskájának más tervei vannak… Ő tudja, hogy a gazdája magányos. Mert érzi. És mindent megtesz – vagyis mindent összelopkod –, ha azzal segíthet Jamie-nek összebarátkozni a kedves szomszéd pasival. Még akkor is, ha annak kutyája van. És esze ágában sincs randizni.
Egy cica pedig úgysem tudhatja, kinek mi kell. Vagy mégis?

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
General Press, Budapest, 2020
328 oldal · ISBN: 9789634524229
>!
General Press, Budapest, 2020
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634524212 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

állatorvos · Diogee · Jamie Snyder · MacGyver · Ruby Shaffer


Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Hát nem lett kedvenc. Kedves, romantikus, néhol vicces, de ennyi. MacGayver neve megmosolyogtatott :) A cica aranyos volt, az emberek már kevésbé. Annyit nyűglődtek, hogy már tiszta ideg voltam tőlük. A történet sablonos és tényleg hajaz Alfira. Egyszer olvasós.

Szösszenet P>!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Egy kedves, aranyos romantikus könnyed nyári olvasmány, ami nem igényel túl nagy gondolkodást. A két főszereplő szerelmének kibontakozásában működik közre MacGyver Jamie macskája és a humoros taktikák mellett megismerkedhetünk egy szűkebb környezet mindennapjaival, szokásaival és jellemeikkel.
Nem lett kedvencem, sem újraolvasós. Egy strandon azért megállja a helyét.

kratas P>!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Mac és Diogee aranyosak voltak, de a nem négylábú főszereplőkkel annyira nem vagyok kibékülve. Jam(ie) határozottan nem volt szimpatikus az elején a nyüglődésével és a könyv végén sem éreztem úgy, hogy ha valós személy lenne, akkor mi nagy barinők lennénk.
David pedig nem annyira nevezhető férfias jelenségnek…. nem baj az, hogy van némi érzékenység benne, de azért ez már néha a túlzás határait feszegette.
A mellékszereplők viszont cukik voltak, a tinik, Ruby, David barátai, mind-mind kellemesen járultak hozzá a történet menetéhez. A két vakrandin pedig nagyon jól szórakoztam, igen, az ilyen esetek abszolút nem minősíthetőek túlzásnak :D

csfannie P>!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

„Nem kell ettől a könyvtől egetrengető, fennkölt gondolatokat várni, viszont kikapcsolódás gyanánt tökéletesen megfelel. A cselekmény elég lassúfolyású volt, és őszintén szólva ezért nem éreztem azt, hogy mindent félre akarok dobni azért, hogy olvashassam. A kisebb hibái ellenére is végig drukkoltam a drága mindenlébenkanál Mac-nek, és a Meseudvar lakóinak.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/08/melinda-metz…

Andulka >!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Jamie harmincas szingli, aki édesanyja halála után kivesz egy év szabadságot, beköltözik egy sajátos lakóparkba, hogy eldöntse mit kezdjen az életével… David özvegy, aki még nem tette túl magát felesége elvesztésén és nem igazán akar randizni, hiába próbálják erre rábeszélni barátai… Látszólag mindketten elvannak egyedül és eszük ágában sincs egy új kapcsolatba belevágni, azonban van, aki ezt nem így gondolja és mindent megtesz azért, hogy Jamie és David, valamint néhány magányos ember az utcából megtalálja a párját. Még az sem akadályozza meg küldetése teljesítésében, hogy ő egy macska, akit MacGyvernek hívnak :-)
A szereplők szerethetőek, a történet kiszámítható. Érdekes volt, hogy egy macska szemén keresztül látjuk a történetet, Mac és persze a történet erősen emlékeztetett Alfie-ra.
Egy könnyed kis egyszer olvasható limonádét kaptam, ahol néhány kortynál kicsit több volt a szirup, de azért nem volt rossz.

Bet P>!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Könnyed chick lit, ritkán olvasok hasonlót, de most úgy éreztem jól fog esni. A nehéz olvasmányaim mellett hirtelen felüdülés volt. Viszont rá kellett hangolódnom a humorára, hogy ne legyenek annyira taszítóak egyes szereplők, és ne fárasszon annyira a sok műhiszti. Pozitívum, hogy a macska baromi jó fej volt, hozzá is járul érdemben a történet alakulásához, a Los Angeles-i házikók pedig hangulatosak, megnézném milyenek is pontosan ezek a kis meseházak.

Habók P>!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Kedves, romantikus történet – de nem a főszereplők miatt. Mindkettő elég sablonos lett, a lány nyűglődős, a fiú túl lelkizős, illetve időnként pont a fordítottja. A két négylábú viszont nagyon jó! A macska egy kicsit túl emberinek tűnt, de ezzel együtt az ő részét olvastam legszívesebbe. (Mert azért volt benne néhány telitalálat – a háromszori pocaksimi, a tonhal-imádat, a bajuszvakargatás kizsarolása). És tetszettek a szomszédok is: a mindent tudni akaró Helen és Marie, a diplomatikus Al, a csupa ötlet Ruby, meg a három gyerek. Nem lett kedvenc, de jókat mosolyogtam rajta

BBetti86 >!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Cuki kis könyv, amit szerettem, de attól még egy nagy mese.
A főhős látszólag Jamie és David. A nő most költözött új városba a macskájával, és az örökségén 1 évet adott magának, hogy kitalálja, milyen munka tenné boldoggá. Itt ismerkedik meg az özvegy Daviddel, akivel megegyeznek, úgy tesznek, mintha járnának, hogy a környékbeli házasságszerző vénasszonyok leszálljanak róluk. Csakhogy túlságosan közel kezdenek kerülni egymáshoz…
Az igazi hős azonban MacGyver, a macska. Aki kitalálja, hogy embereket hozzon össze kis lopásokkal. Jamie és David is úgy ismerkednek meg, hogy Mac rendszeresen lenyúlja David dolgait, amit aztán Jamie-nél hagy. De nem az övék az egyetlen projektje.
Kedves, humoros, bájos, csupa ilyen jelzőt lehet rátenni. Csajos és állatbarát kötet, kellemesen kikapcsolt.
A történet elég változatos, és Mac mesterkedései nagyon feldobják. Bírtam, ahogy mesebeli a macska ügyködése és indítékai, de a viselkedésében vannak nagyon macskás vonások is. Okos kis cicus, aki a szagokból jobban olvas, mint egy parfümör.
Nem is kétszereplős, az utca lakói között bőven van emlékezetes alak, és ők is részesei az eseményeknek. A kamaszfiú, akinek megteszik a szomszéd lány. A volt tévés nyomozó, aki itt is mindenben bűnügyet lát, amit meg akar oldani. Ez egy olyan napsugaras könyv, amiben mindenki szerethető és jó.
Pozitív tartalmú, könnyed olvasmány. Mélyebb tartalom nincs benne, ahogy a szövege is sima köznyelvi olvasmányos, de nem is célja több. Szórakoztató, kikapcsoló könyv, és tényleg az is.

Ananiila>!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ez pocsék volt.
És sajnos nem is találok kapaszkodót, amivel feljebb tudnám tornázni a csillagok számát.
A kis cirmi sajnos túl keveset szerepelt, helyette egy teljesen átlagos, klisés, minden izgalmat és feszültséget nélkülöző, nem túl érdekes karakterekkel operáló kis szösszenetet kaptam.
Nem volt sem vicces, sem túl romantikus, olyan semmilyen volt. Kevés az, hogy aranyos meg kedves.
Cuki a borítója.

salemmacska>!
Melinda Metz: Cirmos-hadművelet

Ez a könyv egyértelműen Alfie koppintása, és sajnos meg se közelítette. Mac nagyon keveset szerepelt, és túl sokat nem tudhattunk meg róla, pedig ő volt a főszereplő (Az írónőnek vajon van macskája? Nem hiszem). Ellenben Jamie és David nyűglődéséről túl sokat is megtudhattunk. Túl hosszú volt és túl sok. A szomszéd nénik és Hug (azt hiszem ez volt a neve :D) iszonyat idegesítőek voltak, akiket én biztos elküldtem volna a pi..ba :) Ez a könyv se vicces nem volt (jó néha-néha igen, de nagyon néha), se romantikus, olyan semmilyen volt sajnos.


Népszerű idézetek

Shine >!

A képzeletem a legjobb barátom. Mindig megtalálom a módját, hogyan szórakoztassam el magamat. Sok képzeletbeli kalandom akad, és néhány valódi is.

26. oldal, 2. fejezet, (General Press Könyvkiadó 2020)

Kapcsolódó szócikkek: képzelet · Ruby Shaffer
Shine >!

A férfiak csak elterelik a figyelmemet. Elkezdenék megszállottan csak azzal foglalkozni, hogy tetszem-e, vagy sem, mielőtt rájönnék, hogy ők tetszenek-e nekem egyáltalán. Folyton azon aggódnék, hogy ők mit akarnak, és eszembe se jutna azon gondolkozni, hogy én akarok-e valamit. Most végre rá akarok jönni, hogy én mit akarok. Csak én. Magammal akarok foglalkozni. Nem akarok senki másra gondolni.

90. oldal, 5. fejezet (General Press Könyvkiadó 2020)

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · Jamie Snyder
Shine >!

-Irigylem ezért. Irigylem azokat, akiknek ilyen erős elképzelésük van – mondta Jamie. – Én nagyon élvezem, hogy felfedezek dolgokat, de csak csapongok ide-oda. Leginkább azt figyelem, mások mit találtak ki, és mihez kezdenek az életükkel.

255. oldal, 15. fejezet (General Press Könyvkiadó 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Snyder
Caledonia_Valley P>!

– Senkinek nem kéne olyannal együtt maradni, aki rosszul bánik vele…

Shine >!

-Mondjuk arról, hogy mennyire tökéletesnek tartott engem – nevetett. – Azt hiszem, ez nem is kis dolog. Nem mintha illúziói lettek volna. Tudta, hogy valójában nem vagyok tökéletes. De mindig az én oldalamon állt, még akkor is, ha ostobaságokat csináltam.
-Remek ember lehetett – mondta David.
-Az volt.

226. oldal, 13. fejezet (General Press Könyvkiadó 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Snyder
Shine >!

-Összefutottam Rubyval, amikor épp hozzád indultam. „Idiótának" tituált engem és a kutyát. Azt tudom, Diogeere miért mondta, ő tényleg idióta. De azt állította, annak alapján, amiket hallott, én is az vagyok. Sejted, hogy mire gondolhatott?

272. oldal, 16. fejezet (General Press Könyvkiadó 2020)

Kapcsolódó szócikkek: Diogee · Ruby Shaffer
Caledonia_Valley P>!

MacGyver kinyitotta a szemét, és elégedetten dorombolni kezdett.

(első mondat)

Caledonia_Valley P>!

Nem volt semmi baja a laptoppal, de ha listákat vagy terveket kellett írnia, még mindig előnyben részesítette a papírt és a tollat.

Caledonia_Valley P>!

Emlékeztetnie kellett magát, hogy Jamie csak ember, és nem lehet tőle elvárni, hogy mindent megértsen.

Szösszenet P>!

Mac bevitt egy villámgyors csapást az egyik mancsával.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: MacGyver

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A viszony
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
W. Bruce Cameron: Karácsonyi kutyavásár
Vi Keeland: A beosztott
R. Kelényi Angelika: Halálos Hollywood
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Kerstin Gier: Fellegszálló
Jodi Taylor: Semmi lány