Mondd, ​hogy sajnálod (Morgan Dane 1.) 41 csillagozás

Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

A ​volt ügyésznő élete legszemélyesebb
és leghalálosabb esete előtt áll.

Férje tragikus elvesztése után Morgan Dane visszatér a szülővárosába, hogy a családja körében vigasztalódjon. Lassan végre békére lel, és egy ígéretes karrierlehetőség is feltűnik számára – csakhogy váratlanul meggyilkolják a bébiszitterét, a szomszédja pedig felkéri őt a fia, Nick védelmére, akit a gyilkossággal vádolnak.

Tessa, az áldozat igazi „szomszéd lány” volt, a közösséget felzaklatja a halála. Morgan viszont évek óta ismeri Nicket, és a felhalmozott bizonyítékok ellenére sem tudja elhinni, hogy bűnös. Segítséget kér barátjától, Lance Krugertől, aki exrendőrből lett magánnyomozó. Morgan és Lance eltökélik, hogy megtalálják a valódi gyilkost. Belevetik magukat a nyomozásba, szembeszállva a várossal, a rendőrséggel és egy buzgó kerületi ügyésszel. Végül azonban olyan titkokat tárnak fel, amik felbolygatják a közösséget, és egy rejtőzködő őrült célpontjává teszik őket.

Sok… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fekete macska regénytár Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577393 · Fordította: Hrabovszky Dóra
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
408 oldal · ISBN: 9789633733349 · Fordította: Hrabovszky Dóra
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
408 oldal · ISBN: 9789633733929 · Fordította: Hrabovszky Dóra

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Lance Kruger · Morgan Dane


Most olvassa 1

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Egy kevésbé szappanopera típusú romantikus krimi, olyan recepttel, amit ugyan már százszor olvashattam, de azért újra lecsúszik. Ahol egyrészről (nyilvánvalóan) izgulhatunk azon, hogy ki áll a bűntény hátterében, másrészt (mint általában az ilyen kisvárosi gyilkosságok esetében), hogy a nyomozás által bemutassa karaktereit, kisebb – nagyobb drámáit, hogy aztán mintegy észrevétlenül egybeszője őket a bűnténnyel és végül magabiztosan vezessen el bennünket egy valamelyest kevésbé erős, de mégis izgalmas végkifejletig. A befejezése, ahol végérvényesen összeérnek a szálak, sötét képet fest a szerelemről. De talán ez is csak azt mutatja, hogy a felvázolt társadalmi szakadékok és párhuzamok félelmetesen aktuálisak. Klisékre épít, viszont kiválóan használja fel azokat a karakterek között meglévő dinamikának köszönhetően, ezáltal mindvégig éreztem, hogy az írónő rutinosan viszi előre a cselekményt, folyamatosan, de nem görcsösen azon van, hogy apró fordulatokkal lepjen meg. A történeten és az érzelmi utazáson túl izgalmas kérdéseket, mindannyiunk életében felmerülő problémákat is fel vet, és ez az, ami miatt még egy plusz szinten működik. Egy hangulatos, figyelmet igénylő sorozatot kaphatunk (ha a kiadó is úgy gondolja), ami tökéletesen szolgálja azt a célját, hogy a műfaj rajongóinak egészen bizonyosan örömteli olvasást okozzon.

NemesTimi>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Erős közepes krimi, ami vègig képes volt fent tartani az érdeklődésem, de azért a körmöm nem rágtam le tövig. Ja és a stósz szót szerintem életemben nem használtam annyiszor, mint ahányszor ebben a könyvben szerepelt. :O

Judit_Megyeri IP>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Annyira örülök, amiért a Fekete macska regénytárban egyre több a romantikus krimi, hogy automatikusan elnézőbb vagyok. Bár igazából nincs túl sok minden, amit el kéne néznem. Ez egy tök jó történet annak ellenére is, hogy a krimi részében nincsenek túl nagy fordulatok, de a nyomozás így is izgalmas. Plusz pont, amiért az amerikai büntetőjogi rendszert nagyon hitelesen mutatja be. A romantikus szál kicsit halovány, épp hogy csak jelen van, ami biztos tetszeni fog azoknak, akik inkább a krimi miatt olvassák a könyvet, de én el bírtam volna viselni több érzelmet és kémiát. Vagy több csavart a történetbe.
A karakterek szerethetőek, nagyon tetszett, hogy Morgannek vannak gyerekei. Kevés az olyan hősnő a krimikben, akinek családja van. Az is tetszett, hogy nem kell folyton megmenteni, mert megmenti ő saját magát is, és ettől Lance nem tűnik kevésbé férfiasnak, csupán egyenrangú társa a nőnek.
Ami mellett viszont képtelen vagyok elmenni, az a hanyag fordítás és szöveggondozás. Rendszeresen fel vannak cserélve a nevek, az alanyváltások sokszor nincsenek jelölve, és egy ponton benne maradt a szövegben egy olyan mondat, ami vagy fordítói, vagy szerkesztői megjegyzés lehetett. (275. oldal: "Javítás: a lépcső a lakásból vezetett le.") Az ilyen hibák pedig egy jó történetet is elég hamar igénytelenné tudnak tenni.
Pont tegnap láttam, hogy jön a sorozat következő része. Reménykedem benne, hogy ott már ilyen gondok sem lesznek.

4 hozzászólás
Mónika_T P>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

A történet rögtön egy gyilkossággal kezdődik. Egy fiatal lány brutális megölésével.
Aztán megismerünk rengeteg szereplőt, amitől kuszának érződik az egész. Kissé vontatott lesz, és lassan bontakozik ki a cselekmény.
Nick letartóztatásától kezd újra érdekes lenni a történet, majd nemsokkal utána beindul a nyomozás is – Morgan, Lance, és Sharp részéről.
Morgan megrendíthetetlenül hisz a fiú ártatlanságában, és elvállalja a védelmét. A magánnyomozók segítségével meg akarja találni a valódi gyilkost.
Nickről mi hamar megtudjuk az igazat, de bőven van miért izgulni érte, miközben szembesülünk a börtönben töltött napjainak megpróbáltatásaival. off
Közben sorra bukkannak fel a gyanúsabbnál gyanúsabb lehetséges elkövetők. A történet pedig egyre izgalmasabb lesz. A végére szinte mindenkiről kiderül ez-az. A valódi gyilkos kiléte viszont nem okoz túl nagy meglepetést.
A szerelmi szál nekem nem tetszett. Túlerőltetett. A szokásosan tragikus múltú, sérült és sérülékeny lelkű főszereplők huzavonája. Akarják egymást, de mégsem tudnak mit kezdeni a helyzettel, csak próbálnak az érzéseik ellen küzdeni.
Lance meg aztán olyan izmos pasi volt, hogy hűha. De ez annyiszor le lett írva, hogy totál kiábrándultam belőle, pedig amúgy szimpatikus lett volna.
Morgan bátor, belevaló nő. Talán már túl bátor is. off
Visszatérve a történethez, a végére még jobban felgyorsulnak az események. Akciók, lövöldözések, kisebb nagyobb sérülések. Aztán hirtelen vége.
Összegzésként megkapjuk a magyarázatokat, de nem minden mellékszál lett lezárva.
Szerintem még jöhetett volna egy fejezet arról, hogy a valódi tettes kiléte, letartóztatása mit vált ki a közösségből.

Jó kis történet volt, de azt azért nem mondanám, hogy tűkön ülve várom a folytatást.

Navi P>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Hát ez nem jött be :( Nagyon hamar sejteni lehetett a végét, nekem nem volt nagy csavar. A párosunk sem volt az igazi, Sophie vitte egyedül a prímet, ő tényleg különleges volt.
Nem izgultam a szereplőkért, leginkább a hányinger kerülgetett, hangulatkeltésből jeles.
Sajnálom a rá áldozott időmet :(

meteoritastar>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam ebbe a történetbe.
A lelkesedésem meg is maradt a könyv végéig.

Jó volt a krimi vonal. Tippelgetni lehetett. Ezért már imádtam.
Élveztem a nyomozást a szereplőkkel. Jó volt velük együtt felfedni a nyomokat, átgondólni a teoriákat, gyanusítottakat keresni.
A két szereplőt egyből megkedveltem. Jó páros volt. Egyedül azt sajnálom, hogy a romantikus vonal nagyon háttérbe került és inkább a könyv végefelé kapott picike főszerepet. Lehetett volna benne több is. De így se panaszkodhatok. Volt benne romantika és a krimi szál is tetszett.
Ez egy jó könyv volt.

Borcsy P>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Jó krimi volt. Végig érdekes volt a történet, bár én hamar rájöttem ki a hunyó. Ész veszejtő fordulatok nincsenek a történetben, mégis izgalmas volt.
A romantikus szál is tetszett.
A fordítási hibák nagyon zavartak. Sokszor felcserélődnek a nevek, fura szófordulatokat használ a fordító: „Lance elkezdett vezetni. Lelakatolta a kocsi ajtajait.” Talán inkább bezárta / lezárta.
Emiatt 4 csillagot adok a könyvnek.

Pónika73 P>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Én azt mondom, hogy sajnálom, hogy véget ért ez a regény, és nem kapható jelenleg a következő rész, mert szerettem olvasni. Megkedveltem Morgan és Lance karakterét, jól megformált a személyiségük. A történet magával ragadott, és vártam a végkifejletet. Mint romantikus bűnügyi regény valóban megállja a helyét, mondhatni egyensúlyban volt benne minden, bűnügy, izgalom és szerelem, ugyanakkor könnyed, következetes, gördülékeny, érthető és letisztult volt számomra.

kinga133>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Jó kis krimi volt, de egyértelmű, hogy egy sorozat első része ez a regény. A gyilkosság megoldódott, de nem minden szál lett elvarrva, gondolom majd a folytatásban lezáródnak. Összességében kellemes olvasmány volt, még úgyis, hogy a végét összecsapva éreztem a kórházi incidenstől. Mindezek ellenére kíváncsi vagyok a történet folytatására, pontosabban a szereplőkre, hogy hogyan is alakul az életük. Rakéta pedig tündéri volt.

Kathreen>!
Melinda Leigh: Mondd, hogy sajnálod

Morgan Dane elvállalja egy fiú védelmét, akinek ártatlanságába nagyon kevesen bíznak. A nyomozás során kiderítik, hogy mi vezetett Tessa halálához. Ami nekem érthetetlen, hogy a rengeteg mellékszál, amin elindulnak, nem mindegyike kerül lezárásra és a vége is egy kicsit gyorsan lezárul. Bár lehet következő kötetekbe megint szerepet kapnak ezek a mellékszálak.


Népszerű idézetek

mate55 P>!

A kamaszok bizalma olyan törékeny, mint a tojáshéj. Ha egyszer megsérül, lehetetlen rendbe hozni.

51. oldal (e-book)

Kapcsolódó szócikkek: kamaszkor · önbizalom
mate55 P>!

Az alkohol még soha senkinek nem segített jó döntést hozni.

34. oldal (e-book)

3 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

A férfihoz fordult.
– Ez így nincs rendjén. A kamaszoknak nem lenne szabad meghalniuk. Tessának életben kellene lennie, Nicknek pedig azon kellene aggódnia, hogy milyen mozifilmre viszi el a hétvégén. Hogy történhetett ez?
Felvette a whiskey-t, abban bízva, hogy hamar elzsibbasztja.
– Nem így kell birkózni a helyzettel. – Lance a nő poharáért nyúlt. – Mit szólsz valami ételhez? Egy omlett?
– Nem vagyok éhes. – A férfi kartávolságán kívül helyezte az italát. – Talán nem is akarok megbirkózni a helyzettel. Talán elegem van abból, hogy mindennel csak birkóznom kell. Talán egy éjszakára szeretném, ha végre nem kellene gondolkodnom.

Könyvmolyképző KU>!

Nem akarta megölni a lányt. De a düh átvette felette az irányítást. Állati ösztön vezérelte, ami azt üvöltözte, hogy az övé.
Ha csak eszébe jutott, tudta, hogy nem igaz. Nem volt az övé. Egyszerűen kérdés nélkül elvette, amit akart.
Ugyanakkor, mindig is voltak sötét gondolatai. Egész életében küzdött magában a sötétséggel. Elrejtette, hogy senki más ne lássa meg. A lány viszont megtörte az önuralmát.
Amióta először meglátta, képtelen volt tisztán gondolkozni.

Könyvmolyképző KU>!

– Amikor dolgozom, fontos számomra, hogy megfelelően nézzek ki. – Morgan úgy vélte, hogy a kinézete csak fontosabb lett azóta, hogy elkezdett dolgozni Nick ügyén. Most, hogy az ügyészi hivatal nem állt mögötte – és a nyilvánosság véleménye nem az ő oldalát szolgálta –, a szokásosnál nehezebb feladat volt elérnie az emberek együttműködését. – Az emberek az alapján ítélnek meg egy ügyvédet, hogy mennyibe kerül a ruhája, és milyen kocsit vezet. Én egy kisbuszt vezetek. Úgyhogy csak a kosztümöm maradt.
És arra harci páncélzatként tekintett.

Mónika_T P>!

Az élet nem igazságos. Ideje ezt elfogadni és továbblépni.

Mónika_T P>!

Puszta mese, hogy valaki ártatlan, amíg bűnösnek nem bizonyul.

Mónika_T P>!

Bármilyen alap összeomlik, ha elég lyukat fúrnak bele.


A sorozat következő kötete

Morgan Dane sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Verity
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
E. K. Blair: Hush
Monika Feth: Az eperszedő
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Karen Rose: Számolj tízig
J. D. Robb: Halálos bosszú
Eva García Sáenz de Urturi: A fehér város csöndje
John Marrs: The One – A tökéletes pár