Egy ​végső búcsú (Morgan Dane 2.) 28 csillagozás

Melinda Leigh: Egy végső búcsú

A ​következő búcsúszavunk akár a végső búcsúnk is lehet…

Az ifjú édesanya, Chelsea Clark elindul otthonról egy csajos estére… majd nyoma vész. A családja tudja, hogy magától soha nem hagyná hátra a két kisgyermekét. Kétségbeesett férje — aki egyben az első számú gyanúsított — felfogadja Morgant, hogy megtalálja a feleségét, és bebizonyítsa a férfi ártatlanságát.

Egyedülálló anyaként Morgan együttérez Chelsea családjával, és eltökéli, hogy megtalálja a nőt. Összeáll a magánnyomozóval, Lance Krugerrel, ám minél mélyebbre ássák magukat az ügybe, az annál fenyegetőbb lesz. Amikor Morgant zaklatni kezdi egy erőszakos szexuális ragadozó, minden és mindenki komoly veszélybe kerül, aki számára fontos.

Így Morgannek meg kell találnia egy eszelős bűnözőt, hogy megvédje a családját… de nem kell elhagynia az otthonát ahhoz, hogy megtalálja. Ő ugyanis a férfi következő célpontja.

Mozgalmas, komor, borzongató krimi, melyet a romantikus szál és a meghitt családi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Fekete macska regénytár Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
392 oldal · ISBN: 9789635616206 · Fordította: Hrabovszky Dóra
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
392 oldal · ISBN: 9789635616213 · Fordította: Hrabovszky Dóra
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577867 · Fordította: Hrabovszky Dóra

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

szentesi_katalin P>!
Melinda Leigh: Egy végső búcsú

Könnyed „lájtos” krimi, romantikával és családias hangulattal. Nekem az első rész jobban tetszett spoiler, de anélkül is tökéletesen olvasható. Nem rossz a cselekmény, két ügy is lezárásra kerül benne. Egyedül az idővonallal voltam bajban, nagyon összefolytak a napok. Azt sem tudtam, hogy mikor mennyi idő telt el…
Egy olvasásnak elment.

Scarlet_Rose2505 P>!
Melinda Leigh: Egy végső búcsú

A korábbi résznél egy kicsivel jobban tetszett. Ebben is volt bőven romantika, viszont a krimi szál izgalmasra sikerült. A történet 1/3-nál az írónő elhúzta a mézesmadzagot az orrom ellőtt, így kicsit tartottam tőle, hogy a megoldás túl egyszerű lesz, de szerencsére nem így lett. Nagyon tetszett a befejezés, egyrészt mert spoiler, másrész pedig spoiler.
Nem életem legjobb krimisorozata, de azért szívesen elolvasnám a többi részt is. Remélem, a kiadó lefordítja azokat is.

kinga133>!
Melinda Leigh: Egy végső búcsú

Romantikus krimi. Igaz, hogy sorozat rész, de önállóan is olvasható. Izgalmas, fordulatos még ha a bűnözők kiléte nem is meglepő. A műfaj kedvelőinek tetszhet.

turanett P>!
Melinda Leigh: Egy végső búcsú

Ez a rész talán még izgalmasabbra sikeredett, mint az első rész. Itt egy eltűnt édesanya után nyomoznak. Tim, a férj kéri fel Morganéket, hogy találják meg a feleségét, mert a seriff nem tesz semmit az ügy érdekében. Igen kegyetlen, és beteg elkövetőt kaptunk, bár elég gyorsan rá lehet jönni, hogy ki is az illető, de ez mit sem von le az izgalomból. Morgan sokszor volt meggondolatlan, hítelen cselekvő. Pedig neki nem kevés vesztenivalója van. Ott vannak a lányok, akiket könnyen veszélybe sodorhat. De Lance szerencsére mindig ott van, és kihúzza a slamasztikából. Párosunk végre kezd egy kicsit összemelegedni, és az ő mellékszáluk is halad szépen. A kedvencem az Lance és Shophie kapcsolata. Az elején mennyire tartózkodó volt a kislány, most pedig mennyire imádja a férfit. Remélem lesz folytatása, mert nagyon megkedveltem a párost, és főleg a nagypapát :)

meteoritastar>!
Melinda Leigh: Egy végső búcsú

Kicsit lassan indult be a történet. De ez azért volt,mert hiányzott nekem az első talákozás izgalma, ahogy a romantkius szál elkezdődik. De ez érthető, hisz az első részben megismert páros következő ügyében vehetünk részt most.
De ahogy jobban beindult a krimi vonal, már nem volt zavaró tényező. Najó, csak egy dolog.
Hamar rájöttem a gyilkos kilétére és még pár extrára vele kapcsolatban. Bár így is tartogatott meglepetéseket és csavarokat is a könyv. Szóval kárpotólva lettem valamilyen szinten. Ráadásul eléggé kegyetlen gonosztevőt kaptunk itt. Voltak izgalmas pillanatokban részem. Az is tetszett, ahogy viszonyultak a bünözőkhöz. Nem voltak nagy szavak, így bocsánat meg úgy. Egy ilyen ügy mellett, amivel foglalkoztak ebben a könyvben, így kellett hozzá állni a dolgokhoz.
A szereplők, ahogy az első részben itt is nagyon szimpatikusak voltak. Különösen Lance és a 3 éves kislány barátkozása.
Kedvelem a párost, de több romantika kellett volna még a törétnetbe. Több romantika és szuper a könyv.

Pónika73 P>!
Melinda Leigh: Egy végső búcsú

A második könyvem volt az írónőtől, és nagyon jó kis borzongató krimit kaptam ismét. Gyorsan pörögtek az események, a nyomozás követhető volt, sodródtam az eseményekkel, és közben tovább alakult Morgan és Lance romantikus kapcsolata. Nagyon várom, hogy a folytatást megjelenjen magyar nyelven is.

MoMe>!
Melinda Leigh: Egy végső búcsú

Egy sima krimi,minden izgalom nélkül.Könnyen haladós,rengeteg párbeszéddel,viszonylag kitalálható a vége,bár egy csavar azért van benne. Nagyon nem emlékeztem az első részre,de elég sok a visszautalás,így fel lehet venni a fonalat.Kezdő krimi olvasóknak biztos jó,nekem kicsit ingerszegény volt.

baba03 P>!
Melinda Leigh: Egy végső búcsú

Ez a rész is tetszett, jó volt, hogy volt már egy alap Lance és Morgan között, ahonnan továbbfejlődhetett a kapcsolatuk.
Tetszett a Morgan, Lance, Sharpe páros, ahogy nyomoznak. Lance anyját is be-bevonják, és bizony Morgan családja is besegít itt-ott. Morgan gyerekeit és a kapcsolatukat Lance-szel nagyon szerettem, különösen Sophie lopta be magát a szívembe.
A gyilkosunk most elég brutálisra sikeredett, igen beteg, elborult gondolatai voltak/vannak a nőkről. Nekem nem sikerült rájönnöm, hogy ki áll a háttérben, csak sejtettem, hogy merrefelé puhatolóznék. Nem volt egyszerű, de nagyon bírtam, ahogy Lance nem finomkodott, tette amit kell. Morgan is meglepett párszor, amikor a szürke zónába kerültek, de pont így volt jó.
Az ügy jellegéből adódóan elég sokat emlegették Lance apjának eltűnését, kíváncsi vagyok, hogy kiderül e a későbbiekben, hogy mi is történt vele.

BBetti86>!
Melinda Leigh: Egy végső búcsú

Leigh tartja a szintet. Ha nagyon röviden akarnám a könyvet jellemezni, elég lenne annyi is, hogy éppen olyan, mint az első kötet volt. Ami egyszerre jó is, meg nem is.

Az olvasó azt kapja, amit megszokott. Van egy olyan módon felépített krimi, hogy krimiként is lehessen értékelni a történetet. Ráadásul több oldalról, mert miközben Lance és Morgan az igazságot és a nőt keresik, azt is látjuk, mi történt az asszonnyal, hogyan küzd az életéért. Nem a komoly krimi, nem is tudtam aggódni a szereplők sorsáért, de szépen fel van építve. Látjuk, honnan hova tartanak, és miképpen szerzik meg a válaszokat.
Különben Chelsea még szimpatikusabb is volt, mint a mellékszál Morgan fenyegetettségével. Némileg erőltetettnek tűnt, hogy az olvasó drukkoljon a nőnek, de annyian védik, és annyira biztos helyen álló főszereplő, hogy igazán nem tudtam aggódni a fizikai épsége miatt.

Van egy olyan darabka is benne, amely a rendőrség ellen fogalmaz meg kritikát. Tim ideális gyanúsított, és felszínesen valóban sok minden mutat arra, hogy ő ártott a feleségének. Így a rendőrség rá koncentrál, és az igazság kevésbé tűnik fontosnak a részükről. Hasonlít a helyzet ahhoz, amiért Morgan kiábrándult az ügyészségi munkából. Megjegyzem itt, Morgan már nyomozó Lance cégénél, így már munkatársak is. Kissé ugyan fura, ahogy az ügyvédnő átvedlett nyomozóba, mert bizony nem ügyvédi feladatokat lát el most sem. Értem a regény szempontjából, ha fura is belegondolva. Mégiscsak van egy jó szakmája, diplomája, erre elmegy nyomozgatni minden előzmény nélkül. Csodálom is, hogy nem kellett magánnyomozói vizsgát tennie.

De, ahogy az előző kötetben, ebben sem a krimi az egyetlen vezető szál. Lance és Morgan között egyre inkább alakul valami, és Leigh képes azon húzni köztük a feszültséget, hogy mikor találnak egy kis időt, hogy kettesben és intim helyzetben legyenek. Mit ne mondjak, valahol tragikomikusnak találom, hogy a magánéleti szálon az a feszültség forrása, hogy mikor tudnak ágyba esni, mert valami mindig közbejön.
A korábbi kétségek nagyját lehúzta, és így nincs az a nagy szenvedés, ami korábban. Ettől könnyedebb is a történet, ha azért a nehézségek nem szűntek meg. Morgan még mindig egy háromgyerekes özvegy, ahogy Lance is a szülőjének gondviselője maradt.

Karakterfejlődés nincs. Mindenki maradt a szokott formájánál. Morgan, az együttérző és belevaló, aki nem fél a nehezebb helyzetekbe is belemenni. Lance, a sérülékeny és introvertált, akit a szerelem és az alakuló kapcsolata elkezd megnyitni, legalább a nő és a családja felé. Jó emberek, szép pár is. Romantikus regényesen el is van túlozva, ahogy a sorok között el van rejtve, hogy szép emberek is.
Visszatérnek a fix szereplők köröttük, éppen annyira jelen is vannak, hogy ne érződjön úgy, hogy ez teljesen Lance – Morgan körül forgó történet.

Olvasmányos most is. Sok a párbeszéd, nem ragad le egy.egy helyszín vagy tárgy vagy akármi bemutatásánál. Rövid és lényegre törő fejezetei vannak, mintha csak arra lennének kitalálva, hogy egyikből menjünk a másikba gyorsan.
Csajos, érzelmeket is ragozó kötet, de ebben fontos a krimi is, és nem csöpögős a románca. Csak van szerelmi szál is a nyomozópáros között.

Női kriminek még mindig jónak tartom. Kikapcsol. Komolyabb tartalma, vagy emlékezetessége nincs, de egyszeri olvasásra pont jó.


Népszerű idézetek

szentesi_katalin P>!

Olyan kötelék volt köztük, amit csak egy dolog szakíthat szét: a halál.

196. oldal

szentesi_katalin P>!

Minden kudarcot az előnyére fordíthat az ember.

9. oldal

szentesi_katalin P>!

Most már késő. A férfi nem hallhatja. Az volt a végső búcsújuk?

43. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Farkas Anett: A 33-as beteg
Ludányi Bettina: Kisujjeskü
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Nora Roberts: Biztos menedék
Karen Rose: Sikíts értem
E. K. Blair: Bang
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza