Életeim 14 csillagozás

Melanie Golding: Életeim

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A hajnali csendbe belehasít a rendőrségi segélyhívó hangja. A helyi kórházból érkezik a hívás, az újszülöttosztályról. Egy kétségbeesett nő kér segítséget, a hangjából páni félelem árad. Lauren utolsó lehetőségként tárcsázta a rendőröket: a kórházi mosdóba bezárkózva segítségért könyörög, mivel valaki el akarja rabolni a pár órás ikreit.
Ki lehet az, aki észrevétlenül bejutott a kórházba, kikerülve a biztonsági őrök és a nővérek vigyázó tekintetét? Ugyan mi vezérelheti, hogy elrabolja egy vadidegen nő újszülötteit?
És vajon létezik egyáltalán?

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
General Press, Budapest, 2019
344 oldal · ISBN: 9789634523451 · Fordította: Chovanecz-Molnár Éva
>!
General Press, Budapest, 2019
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523185 · Fordította: Chovanecz-Molnár Éva

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

luthienlovemagic IP>!
Melanie Golding: Életeim

A General Press Kiadó által megjelentetett Életeim fülszövege annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy nagy kíváncsisággal vettem a kezembe. A borító, illetve a belsőfülön lévő idézet csak fokozta ezt a várakozást. Viszont a történet előrehaladtával ez a lelkesedés egyre jobban apadt, mert a szerző száraz stílusa nem tudott annyira megérinteni, ahogyan a történet indokolta volna. Végig azt éreztem, hogy a szerző kívül maradt a történeten, ami számomra kissé taszítóan hatott.

Ez az alapfelállás számomra annyira parának tűnt, hogy úgy döntöttem, a sci-fik és a fantasyk után szükségem van valami másra, egy hátborzongató thrillerre. A könyv elején még úgy tűnt, meg is fogok kapni, amihez ráadásként jött a misztikus szál, ami még érdekesebbé tette a könyvet.

Az egész könyv egyik legnagyobb problémája, ami a stílusban keresendő. A szerző főleg az elején próbálkozott azzal, hogy az olvasót érzékenyítse Lauren állapota iránt, amit a nő gondolataiba való bepillantásokkal részben el is ért, viszont ehhez olyan száraz, szinte már érzelemmentes írói stílust választott, hogy majdnem az ellentétes hatást érte el. Emiatt nagyon nehezen haladtam a könyvel, sokszor taszított a szöveg, és nem a tartalom, hanem a ridegsége miatt.

A mellékszereplők egy kicsit javítottak nálam az összképen. A főszál mellett főleg Harper nyomozó szála volt elég erős és érdekes ahhoz, hogy lekössön. Nem egyszer az ő története miatt tudtam továbbolvasni a könyvet, mert érdekeltek a múltjának fokozatosan előbukkanó darabjai. Illetve szerepelt benne egy különc informatikus, aki rövid jelenete ellenére a legemlékezetesebb szereplő lett számomra a regényben. Ezt egyedi humorával érte el, amivel nálam nagyon betalált.

A teljes kritika az alábbi linken olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2020/01/31/konyvkritika_…

Dors_Peabody>!
Melanie Golding: Életeim

A csillagozásokat tekintve abszolút pozitív csalódás volt. Számomra meglepően jó volt ez a könyv. Redondo óta vevő vagyok a misztikumra és ebben a regényben pont annyi van belőle, hogy izgalmassá, borzongatóvá tegye a történetet. spoiler

pribrgre P>!
Melanie Golding: Életeim

Ennek a könyvnek se füle, se farka. Kb 5x gondoltam rá, hogy abbahagyom és elkezdek valami mást, de inkább erőt vettem magamon és leküzdöttem.
Egyáltalán nem kötött le, a szereplők sorsa sem érdekelt egyáltalán és az alaptörténet is felejthető.

silverstark>!
Melanie Golding: Életeim

Fun fact:
– Ezt a könyvet egyetlen terhes nőnek sem ajánlatos elolvasni…különösen ha ikreket vár az illető…különösen ha fiúkat
– ez a könyv lassú lefolyású, de az ember hajlamos olvasása közben azt észre venni magán, hogy retteg, kezd paranoiás lenni és ha van kisgyereke, elkezd félni tőle
– a könyv úgy mutatja be a szülést és az azután következő pár óra borzalmait, hogy az ember lánya azon kapja magát már jelentkezik is a legközelebbi apácazárdába
– a könyv olvasása során az ember azon kapja magát, hogy tulajdonképpen jobb lenne nap közben olvasni és úgy hogy nincs egyedül a házban

Misztikus thriller a javából, nem tökéletes, de határozottan leköti az ember figyelmét és felkelti benne a paranoiás énjét. Úgy is hatásos ha az embernek nincsenek csecsemő ikerfiai, ám a hatás nyilván úgy a leghátborzongatóbb, ha az ember lánya ikrekkel terhes…

Cormia>!
Melanie Golding: Életeim

Ez meg mi volt!? Egyértelműen a legnagyobb csalódásom idén…
A fülszöveg nagyon érdekesnek tűnt és itt a horror címke is, így egyértelmű volt, hogy elolvasom.
Vontatott, kb. nem történt semmi. A tündéres történetek érdekesek voltak, Harper is szimpatikus volt, de összesen ennyi a pozitívuma a könyvnek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul
Tom Sweterlitsch: Letűnt világok
Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Dean R. Koontz: Az ősellenség
Madeleine Roux: Catacomb – Az eltemetett múlt
Ania Ahlborn: És bebújt az ördög
Alma Katsu: Éhség
Stephen King: A halálsoron
Dan Wells: Nem akarlak megölni