Mindörökre ​behálózva 64 csillagozás

Házasság a 21. században
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Alice Buckle példás feleség, háziasszony és családanya – volt. Hamarosan betölti ugyanis a 45. életévét, s annyi idős lesz, mint édesanyja, amikor meghalt. Élete fordulóponthoz érkezett: házassága kihűlt, drámatanári állása már nem ígér kihívásokat, kamasz gyermekei távolodóban. Érzi, ahogy összecsapnak feje fölött a hullámok.
Ám egy nap különös e-mailt talál a postaládájában: meghívják, hogy legyen egy névtelen házassági felmérés résztvevője. S az internetfüggő asszonyt hamarosan beszippantja a virtuális valóság és egy ismeretlenül is vonzó levelezőpartner varázsa…

Melanie Gideon regényében nem csupán a dolgozó családanyákhoz szól, arra is rávilágít, hogy az internet térhódításával egyre inkább elhanyagoljuk azokat, akik igazán megérdemlik a figyelmünket: a szeretteinket.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Athenaeum, Budapest, 2012
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632932088 · Fordította: Sóvágó Katalin

Enciklopédia 8


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Nekem tetszett ez a könyv, tetszett a felépítése, szimpatikusak voltak a szereplők. Tetszett, ahogy Alice a válaszokban bemutatta a házasságukat, a szerelmüket, a gyerekeit, a barátait, a kutyáját, és nem mellesleg beleláttunk a hétköznapjaiba is. Bejött az ironikus humor, az egész könyvet végigkuncogtam.

Bővebben itt: http://konyvutca.blogspot.hu/2015/05/melanie-gideon-min…

2 hozzászólás
Pnikolett>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Nos,ez a könyv már egy ideje várakozott a polcomon és végre levettem. Nem bántam meg :)
Nem az én korombelieknek szól,de mégis nagyon élvezhető olvasmány.
Az írónő stílusa megkapó,kellemes,humoros,már ez plusz pont volt nálam,mivel így a főszereplőnk,Alice nagyon is szimpatikussá vált a számomra. Annyira valódi,teljesen rólunk szól,akik ebben az internet által vezérelt világban élünk.

A történet érdekelt, és amikor feltűnt a 101-es kutató,tudtammm,annyira tudtam,hogy mi fog történni…. Aztán koppantam egyet,mert az történt amire nem számítottam :D Jajj de örültem neki,hogy meg tudott lepni a könyv. Nem számítottam rá egyáltalán és olyan aranyossá,édessé vált ez a könyv a végére és annyira örültem annak,ahogy végződött. Mennyi mindenre képes egy férfi ha szeret egy nőt…ha szereti a feleségét. Nem feladni,megpróbálni megjavítani, ami elromlott. Ezt nagyon sokan eltanulhatnák a férfitól.

Nem felkapott a könyv, de ennek ellenére én buzdítok mindenkit az olvasására.Nem kell tőle ki tudja milyen izgalmakat várni,viszont érdekes tanulságok vonhatóak le belőle. :)

Nefi P>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Azt hittem, hogy ez csak amolyan lim-lom nyári limonádé lesz. Kicsit meglepődtem, hogy nem az.
Nem tudom miért hasonlították Brigdet Joneshoz. Én nem hozzá mérném…
Középéleti válságról szól a könyv, ehető fanyar humorral és életigenléssel. Sok AHA élményem volt, bár még nem vagyok abban a korban, ahol a főszereplő van, de ettől függetlenül nagyon sok hasonló problémával találkoztam már. Ha nem én, akkor valakin (család, barát, ismerős) keresztül.
Aki egy romantikus nyári történetre vágyik, ne ezt vegye elő. Akinek viszont nyitva van a lelke mások rezdüléseire és mások gondjaira, aki kellő empátiával tudja szemlélni embertársait annak tudom ajánlani.
Olvasmányos élvezhető a stílus, nekem a vége lett kicsit sok(k) nem szeretem feltétlenül mindenen a cukormázat, ezért a fél csillag levonás :)

sztinus>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Valahol a gagyi és a jó között van ez a könyv.
Mivel valós, és számomra mindennapi problémákat tárgyal ( hogyan élhető túl egy házassàg 22 èven át és utàna), kicsit több pontot kap.

Miestas>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Talált, süllyedt !!!
Szerelem első olvasatra…., másnak talán nem , de én pont annyi éves vagyok, mint a főszereplő Alice, kb annyi éve házas, és pontosan tudom miről beszél! Éreztem a finom humort, a sértett rezdüléseket , a megbocsátás örömét. Ismered azt az érzést, hogy megérintenéd a másik feled,megölelnéd, de félúton megáll a kezed, elakad a hangod, és csak egy halk sóhajtás lesz a mozdulatból? Igen? Akkor ez neked való.
Olyan életszerű ez a könyv, hogy akár rólam is szólhatott volna….ajaj, de még hány negyvenes párról is szólhatna.

6 hozzászólás
ppeva P>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Nem tudom, miért is hoztam haza a könyvtárból. Van az úgy, hogy egy könyv rám akaszkodik, és kihozatja magát.
Gondoltam, jó lesz kikapcsolódásnak két nehezebb olvasmány között. Jó néha ilyen könyveket is olvasni, a szórakoztató irodalomnak is szeretek helyet és időt hagyni. Meg kíváncsi voltam, milyen is a házasság a 21. században.
Az elején kimondottan idegesített. Jól gondoltam, gondoltam, ez amolyan „egynek jó” vatta-könyv, időtöltés, ha éppen nincs kedvem komolyabbhoz. De aztán kezdtem úgy érezni, hogy van benne olyan is, ami némi távolságból szemlélve, értve az iróniát tükröt tart, és tanulságos lehet.
Rengeteg dolog nagyon nem tetszett. Ha a 21. századi életmód (házasság) ez, akkor én szívesebben vallom magam 20. századinak. A mi saját VV-nkben is sok helyet és időt foglal el az internet (pl. most is épp veletek osztom meg, mit gondolok erről a könyvről…), de azért hüledeztem, hogy 40 körüli/feletti emberek (is) a Facebookon élik (ki) az életüket, és ha épp eszükbe jut valami vagy ott vannak valahol, azonnal tudatniuk kell ezt az ismerőseikkel. Mintha csak azért élnének, hogy legyen mit posztolniuk a FB-on. Vagy van egy VV-uk, amivel elégedetlenek, és teremtenek egy másik, szebb virtuális életet, a FB-on, hogy mások irigyeljék őket. Hogy ennek mi értelme van?!
Idegesítő volt Alice állandó guglizása is – oké, guglizni kell (gugli nélkül már nem élet az élet), de komoly, hogy amint megjelenik a fején egy pattanás, máris rákeres a pattanás címszóra?! Meg az idegesített, hogy a gyerekeit folyton be akarta zárni egy „kockába” (biztos meleg, biztos evészavaros), mert ez is olyan „menő”, hogy ő ilyen ráérző meg toleráns. Mert az rendben, hogy aggódsz és néha „résen vagy”, de szörnyű az állandó hülyelibás para, meg az, hogy jóformán beléjük beszéli! Hogy egy 12 éves kisfiú azzal coming-out-ol az anyukájának, hogy „bocs, anyu, el kell mondanom valamit: hetero vagyok. Érted, HETERO vagyok!”
Ha egy könyvben ennyire sok a hülyeség, azért előbb-utóbb gyanakodni kezdek, hogy ez nem irónia, hanem komolyan gondolja.
A tanulság jó volt (figyeljünk egymásra, mert a jó házasság, a jó család nem magától értetődő – dolgozni kell rajta és érte mindenkinek), a szereplők fejlődtek némiképp, a csavar nem lepett meg egyáltalán, a történet viszont legtöbbször annyira idegesítően amerikai volt. Na én ott megőrülnék, ahol az élet legnagyobb részét a látszatok és lózungok töltik ki.
Egyébként megvolt benne minden fontos kellék: gyerek (kisbaba is), kutya, kedves idős emberek, titokzatos idegen pasi a netről, és egy nagyon szimpatikus leszbi házaspár is.
Négy csillag a saját kategóriájában.

3 hozzászólás
Nitetisz>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Az eleje nyögve nyelősen indult nekem. Az volt a szerencs, hogy akár milyrn pocsék könyv van a kezemben, én végig szenvedem. Hát így tovább olvastam! 50-60 oldal után magamra ismertem. Én is folyamatosan analizálom a gyerekeimet, és elég sokszor a háttérből belenyúlok a dolgok menetébe. Tudom rossz szokás, de mentségemre szóljon eddig mindig bejött :) Szóval érdekes volt a hàzasságról olvasni. Plátói szerelmek, valós helyzetek, gyerek nevelési buktatók, családi összetartás. Estig sorolhatnàm. Még is azt gondolom, hogy minden hàzasságban eljön az a pillanat, mikor azt érzi az ember, hogy valami nem jó. Nem feltétlen lehet megmagyarázni az érzést, de rátelepszik a mindennapokra. Ez az a pont, ahol tudni kell változtatni, helyre hozni, esetleg bátornak lenni. Nincs recept, ami megoldást mutat. Talán ezért van olyan sok válàs is , mert a pàrok nem megoldást keresnek, hanem „bátrak” ! Én még mindig a család rendszerét támogatom! ;)

chhaya P>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

A zinternet és az unatkozó háziasszony modern meséje.

Nem is, nem csak az unalom. A túlzott megszokás, belesüppedés a mindennapokba, a semmi különleges, a mellőzöttség érzése, többre vágyódás, az új izgalmak keresése, a régi szenvedély visszasírása, nosztalgia, a szeretve lenni hiánya, a kamaszok problémái, a társ titkai, kapuzárási pánik, az anya hiánya, családi gondok, még mindig a gyász, és különben is, mire jó a házasság.

Alice olyan… emberi. Könnyű megkedvelni, és együtt érezni vele.

anni_olvas>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Hát ez nagyon aranyos volt! Lehet nagyon naiv vagyok, de én nem jöttem rá a cselre :))) Egészen a végéig egy erős közepes volt a könyv, a vége viszont nagyon feljavította a szememben. Alice-t azért nem kedveltem meg :)

2 hozzászólás
nat>!
Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Ez a könyv egy kész hullámvasút volt számomra. Annyira vegyesek az érzéseim, hogy az elmondhatatlan. Na jó, azért megpróbálom szavakba önteni.
Az eleje jól indult, aztán annyira megutáltam Alice-t és a levelezőpartnerét, hogy az nem mindennapi. Úgy néz ki, hogy egyszerűen nekem nem valók az ilyen netes kapcsolatokról szóló könyvek. Annyira modorosnak érzem ezeket a beszélgetéseket. Taszít, ahogy két felnőtt megpróbálja eljátszani az érdekes személyt a másik előtt. Kínosnak érzem, ahogy belelátok a flörtölésükbe. Tudom, hogy én se lennék jobb, de itt ugye másokról kell olvasnom, nem magamról. Ráadásul ott van az is, hogy hányingerem van attól, hogy valaki egy működő párkapcsolatban megpróbál fenntartani egy virtuálisat, vagy bármilyen másikat.
Nem tetszettek a Facebook bejegyzések sem. Elfogadom a létjogosultságát a Facebooknak, ilyen lett a világ, de az, hogy negyven éves emberek érzelmi állapotaikat és aktuális tevékenységeiket próbálják közzétenni szerintük vicces formában, na, az szerintem nem vicces. Mármint én biztos kiakadnék, ha azt látnám, hogy a férjem az üzenőfalára titokzatosnak és frappánsnak szánt üzeneteket rak ki. Pl: „Gond egy olyan dolog, ami rossz ha van”. Ezek után, hogy lehet az, hogy nem kérdezem meg tőle: van valami bajod???
Ugyanakkor meg a kérdésekre adott válaszoknál Alice visszaemlékezéseit nagyon szerettem, nagyon szerettem a könyv végét, Alice szerintem a családja körében működött jól és nem a levelezőpartnerrel.
Mivel nem tudtam letenni, ezért igazságtalanság lenne, ha négy csillagnál kevesebbet adnék :) Mindenesetre ez a könyv egyben taszító és vicces, aranyos. Fura…


Népszerű idézetek

Sisyll>!

A remény nem olyasmi, amit terelni lehet. Megy ahova akar.

185. oldal, 45. fejezet

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Kapcsolódó szócikkek: remény
tamii>!

Úgy tűnik, eljutottunk arra a pontra, ahol a tapasztalataink, az emlékeink -tulajdonképpen az egész életünk- már csak akkor valóságosak, ha feltöltjük őket a netre. Nem is tudom, nem hiányzik-e az idő, amikor még elérhetetlenek voltunk.

89. oldal

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Sisyll>!

A szerelem nem egy feneketlen varázspohár, ami magától feltöltődik. Mindenkinek magának kell feltöltenie. Ez a házasság titka.

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Kapcsolódó szócikkek: házasság · szerelem
Sisyll>!

A várakozás művészete kihalóban van. A mai világban mindenki másodpercek töredékeit hajszolja, ami szerintem nagy kár, mert úgy tűnik nem tudjuk már értékelni a távozás és a visszatérés valódi örömét.

105. oldal 25. fejezet

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Kapcsolódó szócikkek: várakozás
Sisyll>!

Az élet nem tisztességes. Nem vagyunk egyenlők. Valakinek statisztaszerepet kell játszania. És valakinek sztárnak kell lennie. Tudom, hogy olyan korban élünk, amikor igyekszünk úgy tenni, hogy ez nem igaz.

238-239. oldal, 59. fejezet

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

tamii>!

Én is úgy kezelem az életet, mint valamit, amit ki kell aknázni, aztán be kell csomagolni közfogyasztásra. Minden poszt, minden feltöltés, minden lájk, minden érdeklődési kör, minden komment egy produkció. De mi történik a színésszel, ha üres nézőtérnek játszik? És mikor ürült ki így az igazi világ? Amikor elhagyta mindenki az internetért?

330. oldal

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Lunantishee>!

– Maga háborúzik?
– Lehetséges.
– Hogy „lehetséges” háborúzni? Azt nem látja a vak is?
– A háború nem mindig látható, főleg ha önmagával háborúzik valaki.
– Miféle háborút vív önmagával valaki?
– Olyan háborút, amelyben az egyik része azt gondolja, hogy átléphet egy határt, és a másik része azt gondolja, hogy a határok esedezve kérik, hogy átlépje őket.

264. oldal

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

hedda>!

Szeretném, ha át tudnánk élni a jelent, és nem töprengenénk örökösen a jövő döntésein.

142. oldal

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

tamii>!

Valamikor réges-régen a férjem és én minden este elalvás előtt megbeszéltük az ágyban a „Facebook-posztjainkat”:
Alice-nek nagyon rossz napja volt. William úgy gondolja, hogy holnap jobb lesz.
Azt kell mondjam, hogy ez hiányzik.

105. oldal

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században

Kapcsolódó szócikkek: Facebook
3 hozzászólás
HalaszEszter>!

GOOGLE KERESÉS – „Lógó szemhéj”

(első mondat)

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva Házasság a 21. században


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Sírig hű szerelmed
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Anne Tyler: Az alkalmi turista
Judith McNaught: Varázslat
Emma Chase: A királynő férjet keres
Simone Elkeles: Chain Reaction – Láncreakció