Emmi 43 csillagozás

Méhes György: Emmi

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az egyedül élő öregasszonyról, Emmi néniről már senki sem tudja, hogy hajdanában álomélet várt rá. Szépsége mellett gyönyörű hanggal áldatott meg, Európa operaszínpadjai, délceg vőlegény, siker és boldogság ígérkezett, míg el nem jött a végzetes nap.

A mindent elsöprő szerelem áldozatául esett Orsolya és a pénz ördögi világában fuldokló Gina után Emmi a harmadik erdélyi grácia, akinek története olyannyira fájdalmas, akár egy görög tragédia. Érzelmes, ugyanakkor kegyetlen ez a regény, ragyogó ötvözete lélekrajznak és kalandnak.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2007
192 oldal · ISBN: 9789632540375

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

panna_cotta>!
Méhes György: Emmi

Méhes egy bizonyos korszakot képvisel, és ezt jelenti számomra is. A harmincas évek Kiss Manyis, Latabáros, Perczel Zitás filmjeinek hangulatát kemény kötésben. Amikor vasárnap délben megnéznék egy Katyit, de épp nincs egyik csatorna műsorán sem, na akkor esik jól egy Méhes regény. Nem több, és nem kevesebb, mint a boldog békeidők szórakoztatóiparának hangulata pár órára. Könnyed időutazás nagyanyáink világába.

mosolytó>!
Méhes György: Emmi

Olyan könyv, ami simán lehetne még hosszabb. Pláne, hogy a vége, a baleset utáni élet eléggé összecsapott. Addig minden szépen kifejtett, utána meg egy-két oldalas összefoglaló.
A bécsi évek, az ívelés, a szerelmi szál – mind jók voltak, még a karakterek, Emmichen, Alois, a szülők is tetszettek.
Kis olvasmányos, napozós-tengerpartos olvasmány.

kristina_b>!
Méhes György: Emmi

Romantikus történet egy erdélyi lányról, aki szinte a semmiből ünnepelt énekesnővé vál(hatot)t (volna), ha apró kis baleset nem töri ketté a karrierjét. Nagyon tetszett a bécsi évek leírása, de szerintem a vége túlságosan össze lett csapva. Olvastam volna még a baleset utáni évekről szívesen…

ritusss P>!
Méhes György: Emmi

Több esélyt (oldalt) adtam a könyvnek, mégsem fogott meg, vontatott, unalmas, számomra kicsit követhetetlen is.

Zsuzsanna_Sinka>!
Méhes György: Emmi

A könyvtől azt kaptam, amit vártam. Lassú cselekmény, lassú és halk tanulságok.

zsofifa>!
Méhes György: Emmi

Szeretem Méhes György könnyed, olvasmányos, szórakoztató regényeit. A kedvencem a Kolozsvári milliomosok, de az Emmit is nagyon élveztem.

lakatoszoltan>!
Méhes György: Emmi

Kíváncsi voltam és a könyv rövid. Az írás szép, a mondatok könnyedek, kissé csapongó, de szépen halad egy életrajz. De én nem tudtam kiolvasni semmi mélyebb mondanivalót belőle, sőt, még a melankolikus történések fel is dühítettek. Mit akart üzenni az író ezzel a történettel? Mi lett volna az átadandó üzenet? A befejező oldalak pedig számomra teljességgel értelmezhetetlenek voltak.
Szóval hacsak nincs jobb könyv a közelben, akkor a kellemes, könnyed stílusa miatt ajánlanám unaloműzőnek, de különben egy szomorú élet (számomra) felesleges leírása.

Véda P>!
Méhes György: Emmi

Mint amikor lekésted az egy órában egyszer induló buszt és ott maradsz a padon egy kedves öreg nénivel, aki élete élményeivel untat. Untat, mert a számomra oly kedves és a regénytől is várva-várt ’30as-’40es évek hangulatából semmit nem adott vissza. A Monarchiára vonatkozó részek tetszettek, de összességében abból is lehet sokkal jobbakat találni a műfajban.


Népszerű idézetek

Chillingó>!

Egy magára hagyott öreg számára a képzeletében lejátszódó események ugyanolyan valósággá válnak, mintha megtörténtek volna.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tamási Áron: Bölcső és bagoly
Wass Albert: A funtineli boszorkány
Kemény János: Víziboszorkány
Szántó György: Öt fekete holló
Jósika Miklós: Az utolsó Bátori
Szilágyi István: Kő hull apadó kútba
Bánffy Miklós: Darabokra szaggattatol
Ignácz Rózsa: Papírmalom
Nyirő József: Uz Bence
Szász Hargita: Kötelék