Színjátszókönyv 1 csillagozás

Dramatizált művek 10-14 éveseknek
Megyesiné Agárdi Zsuzsanna: Színjátszókönyv

Megyesiné Agárdi Zsuzsanna az iskolai színjátszás lelkes híve és művelője: az általa vezetett színjátszókör rendszeresen fellép iskolai ünnepségeken, jótékonysági rendezvényeken, színjátszó fesztiválokon. Meséket, mondákat, elbeszélő költeményeket és regényrészleteket jelenítenek meg abból a témakörből, amellyel a gyerekek az irodalomórákon is találkoznak.
A legsikerültebb előadások szövegkönyveiből válogatott egy kötetre valót a szerző, hogy ezzel is szolgálja a sokak által oly fontosnak tartott színi nevelés ügyét.

Tartalomjegyzék

>!
Krónika Nova, Budapest, 2003
160 oldal · ISBN: 9879639423419

Kiemelt értékelések

Gáborr_Nagy>!
Megyesiné Agárdi Zsuzsanna: Színjátszókönyv

Megyesiné Agárdi Zsuzsanna: Színjátszókönyv Dramatizált művek 10-14 éveseknek

Ez a könyv sajnos teljesen használhatatlan. Színdarabokat tartalmaz, 10-14 éves diákok számára. Olyan színdarabok ezek, amik a diákszínjátszás hőskorában, kb. 50 éve mentek ki a divatból. Feszültség nélküli jelenetek, nulla jellemábrázolással, egymáshoz nem kapcsolódó jelenetekkel, 3 oldalon 4 helyszínváltással, narrátorral, hosszú, erőltetett megszólalásokkal, humor nélkül, nagyon modoros stílusban. Dramaturgiai csődtömegek a színdarabok. Az erkölcsi értékük is erősen megkérdőjelezhető. És a megcélzott korosztálynak szerintem nem is jó alapanyagok (felsős gyerekkel eljátszatni, hogy egy édesanyának az orra előtt gyilkolásszák meg a gyermekeit???)
Az internet tele van ezeknél százszor jobb színdarabokkal, az MDPT vagy az MMI kiadványai is rengeteg jó darabot tartalmaznak, és a színjátszó fesztiválokon is szerencsére már sehol sem találkozunk hasonlóval.


Hasonló könyvek címkék alapján

Pinczésné Palásthy Ildikó: Dráma, pedagógia, pszichológia
Gavin Bolton: A tanítási dráma elmélete
Gabnai Katalin: Drámajátékok
Montágh Imre: Gyermekszínjátszók beszédnevelő könyve
Lengyel Pál: Színházasdi
Kaposi László (szerk.): Színház és dráma a tanításban / TIE – Theatre in Education
Simon Cooper – Sally Mackey: Színháztudomány felsőfokon
Demeter Lázár Katalin: Játszótárs
Demeter Lázár Katalin: Játszótárs 2.
Sulyok Magda – Lengyel János – Gut Ferenc (szerk.): Vidám délután