Rózsakő ​– Liza & Alex (Rózsakői rejtélyek 1,5) 30 csillagozás

Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Ingyenesen letölthető novellák a Rózsakői rejtélyekhez.

HÁROM NAP KARÁCSONYIG
Liza utána akar járni egy rejtélynek, ami elég érzékenyen érinti, ám ehhez hostess munkát kell vállalnia a karácsonyi tömegtől zsúfolt plázában, ráadásul egy olyan főnök irányítása alatt, aki nagyon vonzó… egészen addig, amíg meg nem szólal. Vajon sikerül kiderítenie az igazságot?

MASKARÁS HÁZ
Alex egy álarcot talál a lakása kilincsén, rátűzve pedig egy meghívót szilveszterre a Maskarás Házba. Nem bír a kíváncsiságával, és elmegy a buliba, de vajon mi vár ott rá?

Tartalomjegyzék

>!
NewLine, 2020
70 oldal · ISBN: 9786156182968

Kedvencelte 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Megyeri Judit Rózsakő sorozat eddig nálam totális siker kategóriájába esik. Pont olyan, amit szívesen olvasok, így az új novellákat meglátva rögtön lecsaptam rá,.
Valójában két novellát tartalmaz ez az elektronikus kötet, két mellékszereplő történetét. Nagyon érdekes, hiszen nincs közöttük túl sok hasonlóság (más nézőpont, teljesen más helyzetek), mégis mindkettőben benne volt az a kellemes karácsonyi érzés, a nagyon erős konfliktusokkal.

Három nap karácsonyig A történet lényege, hogy Liza egy diákmunkát csinál, ahol vevőket kellene csalogatnia a sminkes pulthoz, miközben feltétlezi, hogy a sminkelőhölgy az életének egy fontos része (volt), így megpróbálja kideríteni az igazságot.
Az egész novella legnagyobb pozitívuma, hogy tényleg átérzi az ember a karácsonyi készülődést. Egyszerűen ott van a mézeskalács latte, amit érez az ember, a kis negatív érzések, hogy nemsokára karácsony, hogy jó, és szép karácsonyt szeretne a főszereplő, miközben annyi dolga van… Izgalmas felütés, és egyszerűen csodálatos volt olvasni, mert a konfliktus ellenére (vagy pont azért?) nagyon hamar megkaptam az instant karácsony életérzést.
Pici negatívum a történettel kapcsolatban, hogy bár a szerelmi rész egyértelmű, azért egy picit jobb bevezetése nem lett volna rossz. Kicsit hirtelen volt számomra a vége.

Maskarás Ház Alex a kilincsén talál egy maszkot, ami elhívja őt egy szuper szilveszteri buliba. Alex kíváncsi, izgatott, és elhatározza hogy elmegy ebbe a buliba.
Ebben a novellában a karácsonynak kevesebb szerepe volt. Sőt, valójában inkább a két ünnep közötti időszak, és a szilveszterre készülés volt előtérben. ETtől függetlenül erre a novellára is jellemző a készülődés, az ünnep előtti izgalom.
Maga a történet… oké. Nem jó, mert azért vannak erkölcsi kétségeim afelől, hogy a két szereplő mit és miért csinált. Közben viszont azt se mondhatom, hogy borzasztó rossz lenne, hiszen jól meg volt írva, végeredményben érdekes, izgalmas volt, de itt úgy éreztem, ez csak egy nagyobb történet bevezetője, és a következő történetben majd lesz Hamupipőke ám rendesen.

Bátran ajánlom ezt az ingyenesen letölthető elektornikus kötet a két novellával. nem okozott csalódást, nagyon szerettem olvasni mindkét történetet.

1 hozzászólás
luthienlovemagic IP>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

A Rózsakői rejtélyek sorozat nagyon betalált nálam. Mind az első rész, a Holttest az Ambróziában, mind az előzménynovellák, a Rózsakő – Kezdetek nagyon igényes munka szerethető szereplőkkel, és magával ragadó, izgalmas cselekménnyel. Ezért nem meglepő, hogy nagyon várom a sorozat második részét (Csontvázak a szekrényben) is. De előtte úgy döntöttem, hogy mivel ez a rész Liza és Alex könyve lesz, így sort kerítek a karakterüket bevezető, Rózsakő – Liza & Alexre is, amit egyáltalán nem bántam meg, sőt, ezek a rövid írások kitűnő alapot, illetve emlékeztetőt adnak a két karakterhez.

A Rózsakő – Liza & Alex az előző novelláskötethez, a Rózsakő – Kezdetekhez hasonlóan két történetet tartalmaz, ami a két kulcsszereplő szemszögéből mesél egy egy-egy előzménytörténetet, amik betekintést engednek a központi karakter jellemébe, motivációiba (Liza), vagy éppen megmutatnak az adott szereplő életében a későbbiekben fontos szerepet játszó eseményeket (Alex). Abban is hasonlóság mutatkozik a két kiegészítő kötet között, hogy mindkettő a decemberi ünnepekhez (karácsony, szilveszter) kapcsolódik, ezáltal a cselekménytől függetlenül egyfajta kellemes alaphangulat lengi őket körül. Emiatt annak ellenére is jó olvasni ezeket a szövegeket, hogy hagynak némi hiányérzetet maguk után, főleg Liza novellájánál éreztem ezt a végén.

Erről a két szövegről nehezebb egységként beszélni, mint a Kezdetek esetében, mert míg Liza szövege csak laza kapcsolatban van az első résszel, addig Alexé egy fontos momentum előzményét tárja fel az olvasó előtt. E kettősség miatt ez a kötet kissé széttart. A Három nap karácsonyig Liza pár random napját mutatja meg, és noha ez a szereplő szempontjából fontos, de a nagy egész szempontjából kevésbé. Ezért kevésbé tudtam átérezni, annak ellenére is, hogy volt benne történés. Alexé viszont végig izgalmas, és egy olyan részletet mutat meg, ami továbbvezet a Csontvázak a szekrényben egyik (reményeim szerint) fő konfliktusához: mit fog kezdeni Alex a kislányával? Hova fejlődik az új helyzet miatt a karakter? Ezek mind-mind izgalmas kérdések, amiket a Maskarás Ház című novella mind a felszínre hozott, és ott motoszkálnak a fejemben, miután végigolvastam a szöveget. Ennélfogva a folytatást is nagyon várom, szerencsére már nem kell sokáig, mert ma megjelenik a kötet.

A különbségeken túl azért hasonlóság is van a két írás között. Alapvetően jó kiegészítő történetek, mert a szereplők olyan tapasztalatait fedik fel, amik a későbbi motivációik és kapcsolatuk alakulása szempontjából fontosak lehetnek. Az is pozitívum, hogy a rövid terjedelem ellenére mindkét történet cselekménye kidolgozott és részletesen átgondolt, a szerző tartotta magát az elképzeléseihez, ami csaknem tökéletes olvasmányélményt eredményezett.

A Rózsakő – Liza & Alex összességében jó kiegészítő kötet. A szerzőtől megszokott magas színvonalú szövegeket tartalmaz, amik csaknem tökéletes olvasmányélmény nyújtanak. Liza és Alex történetét is biztos kézzel vezeti a szerző, a szöveg érett és gördülékeny, egyben jó olvasni.

A teljes kritika a linken olvasható: link

2 hozzászólás
rosemary_goth P>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Először is, ami nem tetszett: túl kevés.
Tudod jól @Judit_Megyeri, hogy imádom, amit írsz. Erre kiszúrod a szemünket ennyivel…
Kérem a következőt!

Komolyra fordítva:
Tetszett. Szépen megírt, érdekes történeteket kaptunk.
Nekem Alex szivatós bulija jobban tetszett. Az számomra jobban „megyerijuditos” volt. A titokzatosság, és izgalmas felvezetés nagyon profin megy :).
Persze nem mondom, hogy Liza sztorija kevésbé volt jó, csak azt sokkal inkább romantikusnak éreztem. Viszont nagyon tetszett a befejezés off.
Mindenesetre az tuti, hogy hamisítatlan Megyeri Judit stílust kaptunk, a tőle már megszokott színvonallal. Köszönöm, hogy elolvashattam off

2 hozzászólás
Kristin_M_Furrier IP>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Az idei évem egyik fogadalma, hogy sokkal több magyar szerzőtől olvasok.
Első olvasásom az írónőtől, bár figyelem egy ideje a munkásságát.
Teljesen realista a stílusa, könnyen befogadható, gördülékeny. Szerettem, hogy mennyire hitelesen jeleníti meg az életképeket, és az emberi reakciókat. Mintha, az olvasó is ott lenne. Olvastam volna még. Izgalmas volt, nem kiszámítható, és ízléses. Megtalálta a megfelelő egyensúlyt a részletek bemutatásánál, ami sosem könnyű egy írásnál. Remélem, idén még sikerül olvasnom tőle. Kellemes meglepetés volt.

2 hozzászólás
Judyt IP>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Igazán jó volt olvasni ezt a két rövidke novellát.

Valamiért a Holttest az Ambróziában című kötet alapján azt hittem, hogy Liza 5-6 évvel idősebb Flóránál, de a Három nap karácsonyig című történetből egészen úgy tűnik, hogy max. pár hónap lehet közöttük. Sőt, Liza sokkal, de sokkal szimpatikusabb lett számomra. :)

Mondjuk ezt Alexről nem tudom elmondani, a Maskarás Ház sem tudta igazán megkedveltetni velem. De kíváncsian várom a folytatást, hogy Alex bebizonyíthassa nekem, sokkal szimpatikusabb ember ő, mint ahogy eddig bemutatkozott. :)

Ami számomra apró negatívum, hogy volt olyan hiba, amit érdemes lenne javítani. Pár lemaradt betű, mondatkezdésnél kisbetű. De ettől függetlenül nagyon élveztem, jó volt olvasni. :)

Köszönöm ezt a kis karácsonyi meglepetést, @Judit_Megyeri :) ♥

>!
NewLine, 2020
70 oldal · ISBN: 9786156182968
1 hozzászólás
TiszlaviczMarcsi I>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Kellemes kikapcsolódást adott.
Liza története újat adott, nem emlékeztem az ő hátterére a regényből, ellenben Alex sztorija nem okozott meglepetést, sejtettem, miről, kiről fog szólni :)

2 hozzászólás
Janka196>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Az 1. részben imádtam Alex és Liza szópárbaját egymással.Nagyon kíváncsi voltam, hogy lesz-e kettőjük között valami. Gréta nagyon szimpatikus volt és annyira sajnáltam szegényt, viszont meg tudtam volna fojtani amikor kiderült ki is Pipi apja. Kíváncsi vagyok Alex ezek után hogy bírkózik meg a neveléssel.
Most ebben a novellája kicsit megismerhettük mi történt valójában, hogyan is volt az az egyéjszakás kaland, ami következményeket vont maga után, és megismerhetjük végre Lizát is, aki jóval kevesebbet szerepet kapott az előzőekben. :)

salemmacska>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Valamiért Alex története jobban tetszett. Most legalább megtudhattuk, miként fogant meg a baba, és hát nem semmi kis partyban :). Kár hogy azt nem tudhattuk meg, milyen lett Alex apaként? Hogyan alakult a sorsuk…vagy lehet ezt majd a folytatásban? :) Liza története talán azért nem fogott meg annyira, mert végül egy nagy kérdőjel maradt a végén, nem derült ki az igazság. Meg nekem egy kicsit klisés, hogy mindig olyanok jönnek össze, akik utálják egymást. Tényleg mint az oviban.

Kuri_Szilvia P>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Sorban olvastam el, így az volt a harmadik történet. A második ilyen picinyke novella, de az előző alapján már tudtam mire számítsak. Teszik, hogy a „nagy” történet előtt belelátunk a szereplők fiatalkorába, megismerjük őket. Persze így még jobban várjuk„hogy olvasunk róluk bővebben. Jó sok apróság volt belesűrítve, tetszett az írásmód, és olvastatja magát. Az előző után legalább tudjuk, hogy az álarcosbálon ki is volt Alexszel.
A borító nagyon szép. A szereplők szerethetők.

Anita_Simon>!
Megyeri Judit: Rózsakő – Liza & Alex

Nagyon szeretem @Judit_Megyeri történeteit, szép leírások, semmi olyan, ami untatna, vagy épp nem odaillő lenne. Nagyon köszönöm ezt az ingyen novella lehetőségét, bár számomra nem az ára volt a lényeg, mindenképp megvettem volna, hisz könyvpárti vagyok☺
Érdekes kis szösszenetek, novella, melynek 2 története Liz és Alex múltjába enged bepillantást.
Liz, aki anyukáját próbalja felkutatni, hisz 6 évesen elhagyta őt és az apját. Ez alapjában szomorú történet, ám apukája újranősült, és megkapta az anyai törődést és szeretetet, és ez a felismerés karácsony közeledtével kiélesedik a tudatában.
Alex, a gazdag fiú, ám még korának megfelelően még nem alakult ki az elképueléseiben, mit szeretne felnőttként csinálni, csak apja nyomásának eleget téve megjelenik a fontos összejöveteleken, hogy kapcsolatokat építsen. Ám Ben, Alex legjobb haverjaként egy kis színt visz az unalom közepébe, amely a titokzatos Maskarás házba viszi, es ott egy Őzikeszemű lánnyal találkozik….
Jujjj nagyon várom, milyen csontvázakat rejt az a szekrény, nagyon köszönöm, hogy olvashattam @Judit_Megyeri❤❤❤☺

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Rózsakői rejtélyek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Holnap
Kerstin Gier: Fellegszálló
J. D. Robb: Halálos ünnep
Marie Force: Végzetes viszony
Rejtelmes karácsonyok
Elyn Vee N.: Santa Night
Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlak
Anne L. Green: Titkok előszele
Agatha Christie: Adventi krimik
Mary Jo Putney – Madeline Hunter – Sabrina Jeffries: Téli csábítás