Holttest ​az Ambróziában (Rózsakői rejtélyek 1.) 200 csillagozás

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Amikor ​azzal az emberrel kell összefognod, akitől legjobb lenne távol tartani magad, a következmények beláthatatlanok…

Flóra házassága romokban, és a katasztrófát azzal tetézi, hogy a munkahelyén is felmond. Valóságos megváltás, mikor az apja hazahívja Rózsakőre, hogy távollétében felügyelje a családi kávézót, az Ambróziát. Ám néhány nap a békés kisvárosban, és Flóra élete ismét fenekestül felfordul. Holttestre bukkan az Ambróziában, és kénytelen a helyi magánnyomozó, Ben segítségét kérni, pedig semmi szüksége egy újabb megbízhatatlan nőcsábászra.

Ben élete egykor a bulizás és a nők körül forgott, de kimászott a gödörből, megnyitotta magánnyomozó irodáját. Most mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy eltervezte. Nem válogathat a megbízások között, pedig Flórát jobb lenne messzire elkerülnie. Közös nyomozásba kezdenek, ami egyre váratlanabb fordulatokat vesz, a kalandok során pedig csak egymásra és kissé bolondos barátaikra számíthatnak.

Sikerül ép bőrrel… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
NewLine, Bakháza, 2020
432 oldal · ISBN: 9786156182111
>!
NewLine, Bakháza, 2020
432 oldal · ISBN: 9786156182128
>!
NewLine, Bakháza, 2020
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956690

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Benjamin Burke · Abonyi Flóra · Karai Alex · Liza · Tibi


Kedvencelte 24

Most olvassa 6

Várólistára tette 178

Kívánságlistára tette 168

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Pati28 P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

„Mindenki hibázik, és mindenkinek van a múltjában szégyellnivaló. Nehogy azt hidd, hogy te a saját sötét foltjaiddal annyira kilógsz a sorból!”

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de valami eszméletlenül fantasztikus ez a regény.
Teljesen a rabjává váltam olvasás közben.
Imádom a romantikát a krimi szállal vegyítve. Kiszámíthatatlan volt a cselekmény, és végig izgultam, hogy ki lehet a bűnös. Miután mindenre fény derül, bevallom nagyon meglepődtem, de pont ettől a fordulattól lett a vége annyira jó. Az eseményeket két szálon követhetjük nyomon, múlt és jelen váltakozásával. Míg a jelenben Flóra és Ben nyomoz, addig a múltban Gréta és Marci történetéhez kerülünk közelebb.
Flóra és Ben teljesen belopta magát a szívembe, és Ben a tökéletes példa rá, hogy az emberek igenis képesek megváltozni, és nem szabad a múltbéli tetteik miatt megbélyegezni őket.
Liza és Alex szóváltásait is nagyon élveztem. Az epilógus pedig csak hab a tortán. Teljesen letaglózott.
Mindenképp a kedvenc könyveim közé kerül, és már alig várom a folytatást. :)

5 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

A Rózsakői rejtélyek emlékeztetett engem arra, miért is olvasok romantikus krimit szinte csak magyar szerzőktől. Egész egyszerűen azért, mert felesleges a külföldi piacon keresgélni, mikor itthon ilyen tehetséges írónők vannak, mint Megyeri Judit, és olyan zseniális történeteket írnak, mint a Holttest az Ambróziában.

A könyv igazi könnyed, nyári kikapcsolódást nyújtott. Nagyon tetszett a történetvezetés, ahogy a jelen összefonódott a múlttal. Megvolt benne a kellő izgalom és rejtély, és természetesen a szerelmi szál is, ami viszont egyáltalán nem volt tolakodó. Nagyon várom a következő, Skóciában játszódó történetet! :)

4 hozzászólás
cicus61 P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Hát ez a könyv fantasztikus volt! Végig szétizgultam magam :) Izgalom, kaland, humor, szerelem, mi kell még? :) Flóra egy szuper talpraesett nő és Ben persze a hős, akire mind vágyunk :) Tetszett, ahogy Flóra próbált ellenállni Bennek, persze nyílván sikertelenül. A történet nagyon izgalmas volt, egy perc sem volt, amikor unatkoztam, pláne a közepétől egészen a végéig. A vége is jó lett, egy jó pár csavarral. Imádtam, jöhet a következő.

5 hozzászólás
RTMariann P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Kezdjük azzal, hogy elmondom van az a rossz szokásom, hogy elolvasok egy fülszöveget, megtetszik és listára teszem. Utána nem olvasom el többször.
Így történt, hogy nagyon meglepődtem, hogy a sztori napjainkban játszódik… A borító és a cím alapján valamiért egy korábbi korban képzeltem el a kémes kalandot.
Ettől függetlenül tetszett persze. Elég összeszedett történet volt, bár bevallom nem minden esetben tetszett a leírás módja vagy a megfogalmazások. A sztori viszont nagyon jó volt. Kedveltem a szereplőket, még azokat is akiket csak emlékeken keresztül ismertünk meg. Bár Árpád és Márk háttérkapcsolata azért nekem is bosszantó volt, simán úgy reagálnék rá, mint Flóra.
Remélem a folytatásban is Ben áll majd a középpontban és a nyomozóirodája, tetszett ahogy kibontakozott a bonyodalom. Sokkal jobban lekötött, mint az évődős részek (olykor a lazának szánt spoiler utalások és leírások eléggé közönségesre sikerültek. Számomra nagyon elütött a stílusa és a hangulata az addig megszokottól.)
Mindent egybevetve tetszett és érdekel a folytatás is.

csgabi P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Miután befejeztem ezt a regényt, elkezdtem mesélni róla @Nikolett0907-nek, aki – miután végighallgatta „ömlengésemet” :-D – valami olyasmit mondot, hogy „ez tényleg jó könyv lehet, mert ritkán beszélsz így egy kötetről”. :-D

Gyerekek, ez tényleg jó volt. Nem számítottam erre, amikor megláttam, hogy @papeerzsepi-nél van az utazókönyv, és én is feljelentkeztem rá. Nem ismertem a szerző könyveit, abszolút zöldfülűként kezdtem bele az olvasásba. Aztán kicsit megcsúsztam a határidővel, szóval továbbküldtem a könyvet a következő jelentkezőnek, és meg megvettem és folytattam az olvasást. :-D
Folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet a történet, nem voltak üresjáratok, pergő volt és eseménydús, de mégsem volt tömény és élvezhetetlen.
A karaktereket szerettem, a helyszín nagyon tetszett, már várom, hogy olvashassam a második részt, ami szintén itthon van, hiszen – természetesen – megrendeltem az elsővel.

Köszönöm a szerzőnek, hogy megírta és utaztatja a regényt. :-)

Anarchia_Könyvblog>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Izgatottan vettetem bele magam a Rózsakői rejtélyek első részébe. A mű borítója tökéletes képzetet nyújt a történet fő helyszínének elképzelésére, az Ambrózia kávézóéra. A fülszöveg kellő figyelemfelkeltést közvetít az olvasó számára, ahol szinte gigászi pontossággal van felvázolva a történet kerete. Mindez pedig véleményem szerint szenzációs kezdése egy regénynek.

Megyeri Judit regénye egy kalandos utazásra hív. Élveztem a történetet, mert az írónő nem engedte ellaposodni a cselekményszálakat. Mindig akkor robbantott egyet, amikor szükség volt rá. Ráadásul a krimi vonal teljes mértékben olyan volt, mint amilyennek lennie kellett – kellő borzongást rejtett magában, a szükséges jellemvonásokat magán viselte. A romantika elemei is megtalálhatóak benne, de csak minimális mértékben, így alkot tökéletes egyveleget a történetben a két zsáner.

Ajánlom a könnyedebb krimi zsáner olvasóinak, akik szívesen olvasnak a gyilkosság felderítésének útján vezető kalandokról!
(Bea)

Teljes értékelés: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/05/09/megyeri_ju…

2 hozzászólás
ppuummukli>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Magába szippantott a történet, végig azon agyaltam, hogy mi fog kiderülni a múltbéli szálon. Izgalmas volt és végig fenntartotta a kíváncsiságomat. Flóra és Ben is szimpatikusak voltak, én végig szurkoltam kettőjüknek. Szerettem, hogy a hibáikkal együtt is kedvelhető karakterek voltak. Nagyon kíváncsi vagyok hogyan alakul majd Liza és Alex kapcsolata a jövőben. Biztos, hogy be fogom majd szerezni a folytatásokat is, remélem minél hamarabb megjelennek. :)

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

A történet első fele nagyon-nagyon tetszett, izgalmas és kellemes olvasmány volt. Teljesen elmerültem a nyomozásban, izgatottan olvastam, hogy mi fog kisülni ebből az egészből. Aztán a történet felénél jött egy üresjárat, ahol leállt a nyomozás, ez a rész a romantikus szál elegyengetéséről szólt, aztán kb. 100 oldal után ismét átváltott a kötet és újra izgalmas lett. A közepét nagyon untam sajnos, alig vártam, hogy végigjussak rajta, de szerencsére a történet vége kárpótolt érte.
spoiler

BeliczaiMKata>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Először is köszönöm szépen az írónőnek, hogy utazókönyv formájában olvashattam a történetet! Szerintem nagyon jó, izgalmas krimi volt, kellő bonyodalommal és izgalommal. Nem lehetett mindent előre sejteni, ez is tetszett. Picit meglepődtem, hogy erotikus részek is vannak benne, de végül nem zavart. Ajánlom mindenkinek, mert tényleg jó, és szerintem a folytatást is el fogom olvasni. Gondolom még lesz spoiler szerepe és persze a kislány, Pipi sorsa is érdekel.

Garbai_Ildikó P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Nagyon izgalmas történet volt. Nem volt unalmas a számomra. Néha a nagy kémia vonzása kicsit sok volt nekem de ez az én hitetlen természetem miatt van valószínűleg.. :) Jól felépített történet egyre feszültebb izgalom és mikor már azt hittem itt a vég nyugi van csavart rajta még az írónő egyet. Hát nagyon szuperre sikeredett. Utazókönyvként ismertem meg,köszönöm a lehetőséget.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pati28 P>!

Mindenki hibázik, és mindenkinek van a múltjában szégyellnivaló. Nehogy azt hidd, hogy te a saját sötét foltjaiddal annyira kilógsz a sorból!

304. oldal

Judit_Megyeri IP>!

– Összetörted a szívem azzal a nemmel! – tódította Ben.
– Erősen kétlem. Még aznap kerítettél magadnak egy másik lányt, aki elment veled.
– De ő sem tudott pótolni téged!
– Tényleg? Pedig láttam, mennyire próbálkozott. Az autód hátsó ülésén, egy szál melltartóban.

103-104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abonyi Flóra · Benjamin Burke
Judit_Megyeri IP>!

– Lehet, hogy a gyilkos lenyúlta valamelyikünk kulcsát, és így jutott be a kávézóba – mondta végül.
– És miután jól végezte a dolgát, visszacsempészte? – érdeklődött szkeptikusan Tibi. – Vagy elvitte egy másolóba? Előttem van a jelenet… Jó napot, lemásolná nekem ezt a kulcsot? Egy gyilkossághoz kellene.

59. oldal

l_moni>!

Olyan volt a pasas, mint valami villámgyors hatású drog, Flóra könnyedén a rabjává tudott volna válni.

2 hozzászólás
Harriet P>!

– Kitalálom! Egy olyan regényt kéne írnom, aminek a főszereplője egy jóképű, vörös hajú magándetektív?
– Nem pont erre gondoltam, de egész jó ötlet – vigyorodott el a férfi.

103. oldal

3 hozzászólás
Harriet P>!

… mindenkinek van valamilyen mocskos kis titka, csak meg kell találni.

118. oldal

Viktória_Erdei P>!

– Hű – füttyentett a férfi –, valaki sok krimit néz!
– Inkább olvas.
– Olvasás?! Az olyan elavult, bölcsész dolog.
Flóra az egyre katasztrofálisabbá váló helyzet ellenére elnevette magát.
– Most úgy csinálsz, mintha nem láttam volna, hogy az irodai szekrényed felső két polcán kizárólag regények vannak. Ráadásul egy csomó Agatha Christie.
– Hoppá, lebuktam ‒ grimaszolt Ben, viccesen elhúzva a száját.
– Ne aggódj, megőrzöm a titkod! ‒ kuncogott Flóra. ‒ Azt főleg, hogy ott volt a könyvek között a Szürke ötven árnyalata is. Most komolyan, Ben! Egy polcra tenni a Szürkét Poirot-val?! Szegény Agatha forog a sírjában! Ráadásul azt hittem, ennél azért jobb az ízlésed!
Amikor a férfi rávillantotta a szemét, Flóra nyomban sejtette, hogy még megbánja a tréfásnak szánt megjegyzést. Ben az asztalra könyökölt, és egészen előrehajolt, az orrukat alig néhány centi választotta el egymástól.
– Hirtelen nem is tudom eldönteni, hogy az olvasmányaimra vagy a szexuális ízlésemre célzol.

5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Christie
DzsDzs88 P>!

– Ismersz… Vagy szórakoztató társaság vagyok, vagy a sebeimet nyalogatom. A kettő egyszerre nem megy.

9. oldal

a_bookworm_named_honey P>!

– Ne aggódj, megőrzöm a titkod! – kuncogott Flóra. – Azt főleg, hogy ott volt a könyvek között a Szürke ötven árnyalata is. Most komolyan, Ben! Egy polcra tenni a Szürkét Poirot-val?! Szegény Agatha forog a sírjában!

88. oldal, 5. fejezet (NewLine Kiadó, 2020)


Népszerű triviák

Judit_Megyeri IP>!

Háttér-információ és képek a regényben megjelenő helyszínekről.

[megyerijudit.blogspot.com]

Kapcsolódó könyvek: Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Kapcsolódó alkotók: Megyeri Judit

Judit_Megyeri IP>!

Háttér-információ a regényben előforduló küzdősportokhoz.

[megyerijudit.blogspot.com]

Kapcsolódó könyvek: Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Kapcsolódó alkotók: Megyeri Judit


A sorozat következő kötete

Rózsakői rejtélyek sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Lakatos Levente: Bomlás
Guillaume Musso: Holnap
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Csóti Lili: Hetedvérig
Guillaume Musso: Az angyal hív
Karen Rose: Halj meg értem
Sarah J. Maas: Föld és vér háza