68. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Holttest ​az Ambróziában (Rózsakői rejtélyek 1.) 115 csillagozás

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Amikor ​azzal az emberrel kell összefognod, akitől legjobb lenne távol tartani magad, a következmények beláthatatlanok…

Flóra házassága romokban, és a katasztrófát azzal tetézi, hogy a munkahelyén is felmond. Valóságos megváltás, mikor az apja hazahívja Rózsakőre, hogy távollétében felügyelje a családi kávézót, az Ambróziát. Ám néhány nap a békés kisvárosban, és Flóra élete ismét fenekestül felfordul. Holttestre bukkan az Ambróziában, és kénytelen a helyi magánnyomozó, Ben segítségét kérni, pedig semmi szüksége egy újabb megbízhatatlan nőcsábászra.

Ben élete egykor a bulizás és a nők körül forgott, de kimászott a gödörből, megnyitotta magánnyomozó irodáját. Most mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy eltervezte. Nem válogathat a megbízások között, pedig Flórát jobb lenne messzire elkerülnie. Közös nyomozásba kezdenek, ami egyre váratlanabb fordulatokat vesz, a kalandok során pedig csak egymásra és kissé bolondos barátaikra számíthatnak.

Sikerül ép bőrrel… (tovább)

>!
NewLine, Bakháza, 2020
432 oldal · ISBN: 9786156182111
>!
NewLine, Bakháza, 2020
432 oldal · ISBN: 9786156182128
>!
NewLine, 2020
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956690

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Benjamin Burke · Abonyi Flóra · Karai Alex · Liza


Kedvencelte 21

Most olvassa 12

Várólistára tette 152

Kívánságlistára tette 161

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

A Rózsakői rejtélyek emlékeztetett engem arra, miért is olvasok romantikus krimit szinte csak magyar szerzőktől. Egész egyszerűen azért, mert felesleges a külföldi piacon keresgélni, mikor itthon ilyen tehetséges írónők vannak, mint Megyeri Judit, és olyan zseniális történeteket írnak, mint a Holttest az Ambróziában.

A könyv igazi könnyed, nyári kikapcsolódást nyújtott. Nagyon tetszett a történetvezetés, ahogy a jelen összefonódott a múlttal. Megvolt benne a kellő izgalom és rejtély, és természetesen a szerelmi szál is, ami viszont egyáltalán nem volt tolakodó. Nagyon várom a következő, Skóciában játszódó történetet! :)

4 hozzászólás
Pati28 P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

„Mindenki hibázik, és mindenkinek van a múltjában szégyellnivaló. Nehogy azt hidd, hogy te a saját sötét foltjaiddal annyira kilógsz a sorból!”

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de valami eszméletlenül fantasztikus ez a regény.
Teljesen a rabjává váltam olvasás közben.
Imádom a romantikát a krimi szállal vegyítve. Kiszámíthatatlan volt a cselekmény, és végig izgultam, hogy ki lehet a bűnös. Miután mindenre fény derül, bevallom nagyon meglepődtem, de pont ettől a fordulattól lett a vége annyira jó. Az eseményeket két szálon követhetjük nyomon, múlt és jelen váltakozásával. Míg a jelenben Flóra és Ben nyomoz, addig a múltban Gréta és Marci történetéhez kerülünk közelebb.
Flóra és Ben teljesen belopta magát a szívembe, és Ben a tökéletes példa rá, hogy az emberek igenis képesek megváltozni, és nem szabad a múltbéli tetteik miatt megbélyegezni őket.
Liza és Alex szóváltásait is nagyon élveztem. Az epilógus pedig csak hab a tortán. Teljesen letaglózott.
Mindenképp a kedvenc könyveim közé kerül, és már alig várom a folytatást. :)

2 hozzászólás
cicus61 P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Hát ez a könyv fantasztikus volt! Végig szétizgultam magam :) Izgalom, kaland, humor, szerelem, mi kell még? :) Flóra egy szuper talpraesett nő és Ben persze a hős, akire mind vágyunk :) Tetszett, ahogy Flóra próbált ellenállni Bennek, persze nyílván sikertelenül. A történet nagyon izgalmas volt, egy perc sem volt, amikor unatkoztam, pláne a közepétől egészen a végéig. A vége is jó lett, egy jó pár csavarral. Imádtam, jöhet a következő.

5 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Izgatottan vettetem bele magam a Rózsakői rejtélyek első részébe. A mű borítója tökéletes képzetet nyújt a történet fő helyszínének elképzelésére, az Ambrózia kávézóéra. A fülszöveg kellő figyelemfelkeltést közvetít az olvasó számára, ahol szinte gigászi pontossággal van felvázolva a történet kerete. Mindez pedig véleményem szerint szenzációs kezdése egy regénynek.

Megyeri Judit regénye egy kalandos utazásra hív. Élveztem a történetet, mert az írónő nem engedte ellaposodni a cselekményszálakat. Mindig akkor robbantott egyet, amikor szükség volt rá. Ráadásul a krimi vonal teljes mértékben olyan volt, mint amilyennek lennie kellett – kellő borzongást rejtett magában, a szükséges jellemvonásokat magán viselte. A romantika elemei is megtalálhatóak benne, de csak minimális mértékben, így alkot tökéletes egyveleget a történetben a két zsáner.

Ajánlom a könnyedebb krimi zsáner olvasóinak, akik szívesen olvasnak a gyilkosság felderítésének útján vezető kalandokról!
(Bea)

Teljes értékelés: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/05/09/megyeri_ju…

2 hozzászólás
ppuummukli>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Magába szippantott a történet, végig azon agyaltam, hogy mi fog kiderülni a múltbéli szálon. Izgalmas volt és végig fenntartotta a kíváncsiságomat. Flóra és Ben is szimpatikusak voltak, én végig szurkoltam kettőjüknek. Szerettem, hogy a hibáikkal együtt is kedvelhető karakterek voltak. Nagyon kíváncsi vagyok hogyan alakul majd Liza és Alex kapcsolata a jövőben. Biztos, hogy be fogom majd szerezni a folytatásokat is, remélem minél hamarabb megjelennek. :)

2 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

A történet első fele nagyon-nagyon tetszett, izgalmas és kellemes olvasmány volt. Teljesen elmerültem a nyomozásban, izgatottan olvastam, hogy mi fog kisülni ebből az egészből. Aztán a történet felénél jött egy üresjárat, ahol leállt a nyomozás, ez a rész a romantikus szál elegyengetéséről szólt, aztán kb. 100 oldal után ismét átváltott a kötet és újra izgalmas lett. A közepét nagyon untam sajnos, alig vártam, hogy végigjussak rajta, de szerencsére a történet vége kárpótolt érte.
spoiler

Papírra_vetett_gondolataim>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Az a helyzet, hogy én úgy nyúltam ehhez a kötethez, hogy tudtam, hogy egy jót fogok olvasni, és bízok Megyeri Juditban. Igazam is lett, sőt! A történet csak úgy vitt magával, és ha több időm lett volna, akkor biztos, hogy pár nap alatt végig is olvasom, mert annyira izgalmas és letehetetlen. Megyeri Judit köteteiben azt szeretem a legjobban, hogy, még amikor nem olvasok, akkor is ott motoszkál a fejemben, hogy akkor most vajon mi is történhetett. A cselekményszál igazán izgalmas volt, sokszor gyomorgörccsel olvastam egy-egy jelenetet. Amit kiemelnék Megyeri Judit stílusában az az, hogy tökéletesen ötvözi a romantikát a krimivel. Egyikből sem kapunk többet, hanem szépen együtt használja őket, így mindig van valami izgalom, vagy rejtély, ami fenntartja az érdeklődésünket. Én azt mondom, hogyha jó romantikus-krimit akartok olvasni, akkor Megyeri Judit, mert szerintem ő zseniálisan ötvözi ezt a két műfajt!

http://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2020/05/me…

2 hozzászólás
Garbai_Ildikó P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Nagyon izgalmas történet volt. Nem volt unalmas a számomra. Néha a nagy kémia vonzása kicsit sok volt nekem de ez az én hitetlen természetem miatt van valószínűleg.. :) Jól felépített történet egyre feszültebb izgalom és mikor már azt hittem itt a vég nyugi van csavart rajta még az írónő egyet. Hát nagyon szuperre sikeredett. Utazókönyvként ismertem meg,köszönöm a lehetőséget.

2 hozzászólás
ap358 P>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

A kötet előzménynovelláját olvasva már biztosan tudtam, hogy a könyvet is be fogom szerezni, és miután azt is elolvastam, elmondhatom, az írónő igen magasra tette a mércét spoiler.
Ez a könyv minden tekintetben hibátlan volt, profi munka. Nem is vesztegetném a szót ilyenekre, hogy tördelés, szerkesztés vagy írástechnika, mert miután kézbe vettem és elkezdtem olvasni, egyértelműen kiderült, hogy itt minden a helyén van, és a legnagyobb komfortban élvezhettem a sorokat.
A történet krimi, némi romantikával fűszerezve. A címkék között szerepel az erotika szó is, de ez ne tévesszen meg senkit, mert nagyon finom és ízléses köntösbe bújtak a felnőtt jelenetek, és ezek nem a kötelező testiséget, hanem a szereplők közti kapcsolatot erősítették.
Az oldalszám ellenére könnyen és gyorsan olvasható a könyv, csak úgy pörögtek a lapok. A stílus nagyon gördülékeny, és ezt már a novellánál is említettem, így le merném fogadni, ha kétszer ilyen hosszú lett volna a könyv, azt se vettem volna észre.
A cselekmény elsősorban a gyilkosság körül forog, közben betekinthetünk Flóra és Ben életébe is, valamint minden fejezet végén kapunk egy harmadik nézőpontot, ami szép lassan bontakozik ki és kapcsolódik a bűntetthez.
Miközben szereplőink nyomoznak, kialakul köztük a vonzalom, és saját sérelmeiket, múltjukat is fel kell dolgozniuk. Tetszett, hogy lassan nyílnak meg egymásnak, fokozatosan épül a kapcsolatuk, és mindig szem előtt tartják a feladatukat.
A karakterek nem voltak szélsőségesek, nem hisztiztek, nem követtek el égbekiáltó ostobaságokat, csak hogy a másik fél megmenthesse őket, és Flóra sem egy badass nő. Bennel együtt mind a ketten valósnak, kézzel foghatónak tűnnek, és ezzel csak még szerethetőbbé váltak.
A nyomozás menete elsősorban Flóra, az apja és az alkalmazottak „kimosására” irányult, mivel a gyanú elég hamar rájuk terelődik, így jön a képe Ben, a magánnyomozó, aki a rendőrséggel párhuzamosan elkezd bizonyítékokat gyűjteni. Ben egy elég higgadt nyomozó, különösen megragadtak a jelenetek, ahol ő maga értesíti a rendőrséget vagy éppen feljelentést tesz, ezzel is teljesen hivatalossá téve a folyamatot. Nem az a sablonos alkoholista és önfejű figura, habár mind a két jellem ott van benne, de az esze folyton a helyén van.
A bűntény előzményei elég hamar összeállnak, és valahol a könyv utolsó harmadában már a végkifejletre is vannak finom utalások, mégis tudott meglepetést okozni az írónő.
Remélem, a folytatásra nem kell sokat várni, és szívesen olvasnék még Alexről, ő lett a kedvenc mellékszereplőm, és az írónő pedig a kedvenc hazai krimi íróm.

2 hozzászólás
luthienlovemagic IP>!
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Az író jóvoltából lehetőségem volt elolvasni a Holttest az Ambróziában című kötetet is, amely annyira jól sikerült, hogy Megyeri Judit a kedvenc szerzőim közé lépett elő. A kötet az elejétől kezdve magával ragadott, és ez egészen a végéig kitartott, sőt, ha úgy vesszük, még tovább is, mert nagyon várom, milyen kalandokba keverednek még a szereplők.

Végig a múlt és jelen összefonódása és a kettő közötti hangulatkülönbség határozza meg a történetet. Viszont a jelen azért előtérbe kerül, ami szükséges ahhoz, hogy a szerző végig fenntartsa a figyelmet. Ez pedig kitűnően megy neki. Egy percnyi üresjárat sincs a műben, mert hol a nyomozásban következik be fordulat, hol a karaktereket mélyíti el, hol pedig a szerelmi szálban történik előrelépés. Folyamatos mozgásban van a történet, ám ez nem azt jelenti, hogy nincs benne megállás, csak annyit, hogy a nyugisabb részek se válnak unalmassá. Sőt, azok néha még az akciójeleneteknél is jobban megragadtak. spoiler Leginkább a jelenet meghittsége ragadott meg, az, hogy összebújtak, de nem mentek ennél tovább, megtartva a fokozatosságot. Ez mind a krimiszálra, mind a szerelmi szálra áll – fokozatosan derülnek ki az indítékok, mélyül el a szereplők kapcsolata. A romantikus/erotikus jelenetek sok más hasonló történettel ellentétben nem túlzóak, sőt, teljesen természetesek. Olyanok, amik a valóságban is megtörténhetnek bármelyik párral, mert nincsenek bennük nyakatekert pózok, lehetetlen helyszínek. Egy egyszerű misszionárius pózból is olyan kiváló jelenetet hozott ki a szerző, hogy öröm volt olvasni. Kár is lett volna túltolni, mert nem lett volna hiteles. Így viszont a karakterek hétköznapi embereknek tűntek, ezért jobban bele tudtam élni magam olvasás közben. A szexpozitúrák cifrázása helyett annál több érzelmet jelenített meg, ami a testiségnél sokkal erősebb, és ez a szenvedély, féltés, aggodalom, fellángoló szerelem átsüt a lapokon. És annak ellenére erotikus, incselkedő, ingerlő, hogy sok esetben nem is történik intim együttlét. A kémia ennek ellenére kiválóan működik Ben és Flóra közt.

A Holttest az Ambróziában összességében egy kitűnő sorozatnyitó kötet, amiben a szerző ügyesen lezárja a történetben elindított fő cselekményszálat, ugyanakkor a szereplők érzelmi íve nyitott marad, ezáltal marad lehetőség a folytatásra. Ennek ellenére a cselekményív lezárt, így nem marad olvasás után hiányérzet, mert a kötet önállóan is megállja a helyét. Különösen tetszett benne, hogy a krimiszál és a szerelmi szál összhangban van. Előbbi van az előtérben, és utóbbi ennek hatására alakul, fejlődik. Az erotikus részek életközeliek, az író nem esett velük túlzásba. Remekül belesimulnak a szövegbe, jól megférnek a nyomozással.

Bővebben (A bejegyzés további része spoilert tartalmazhat!):
https://luthienkonyvvilaga.blogspot.com/2020/08/megyeri…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Pati28 P>!

Mindenki hibázik, és mindenkinek van a múltjában szégyellnivaló. Nehogy azt hidd, hogy te a saját sötét foltjaiddal annyira kilógsz a sorból!

304. oldal

Judit_Megyeri IP>!

– Összetörted a szívem azzal a nemmel! – tódította Ben.
– Erősen kétlem. Még aznap kerítettél magadnak egy másik lányt, aki elment veled.
– De ő sem tudott pótolni téged!
– Tényleg? Pedig láttam, mennyire próbálkozott. Az autód hátsó ülésén, egy szál melltartóban.

103-104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abonyi Flóra · Benjamin Burke
Judit_Megyeri IP>!

– Lehet, hogy a gyilkos lenyúlta valamelyikünk kulcsát, és így jutott be a kávézóba – mondta végül.
– És miután jól végezte a dolgát, visszacsempészte? – érdeklődött szkeptikusan Tibi. – Vagy elvitte egy másolóba? Előttem van a jelenet… Jó napot, lemásolná nekem ezt a kulcsot? Egy gyilkossághoz kellene.

59. oldal

Harriet P>!

– Kitalálom! Egy olyan regényt kéne írnom, aminek a főszereplője egy jóképű, vörös hajú magándetektív?
– Nem pont erre gondoltam, de egész jó ötlet – vigyorodott el a férfi.

103. oldal

3 hozzászólás
Harriet P>!

… mindenkinek van valamilyen mocskos kis titka, csak meg kell találni.

118. oldal

l_moni>!

Olyan volt a pasas, mint valami villámgyors hatású drog, Flóra könnyedén a rabjává tudott volna válni.

2 hozzászólás
Zyta88>!

– Mi a helyzet a tenderrel? Olvastad a pályázatkiírást?
– Igen, de jobb lenne, ha te is átfutnád. – Ben odanyújtotta a kinyomtatott lapokat Alexnek, és a barátja elkezdte végignézni őket.
– Tényleg ért hozzá? – Liza felült az íróasztal egyik sarkára, és kinyújtóztatta hosszú lábait. (…)
– Persze! – vette védelmébe Flóra Alexet. – Mondtam, hogy a kávézónál is segített.
– Na, mi az, pápaszem, csak nem kezded felfedezni az erényeimet? – szúrta közbe Alex újra a papírokat bújva.
– Inkább csak meglepődtem, bájgúnár. Eddig azt sem nagyon hittem, hogy tudsz olvasni.

254-255. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abonyi Flóra · Benjamin Burke · Karai Alex · Liza
Anarchia_Könyvblog>!

– Az utóbbi pár hetem eléggé elbaszott volt, de annak örülök, hogy újra találkoztunk. Nagyon is.
Flóra először nem felelt. Ben már azt hitte, hogy elaludt, és nem is hallotta a szavait. Aztán a nő váratlanul megszólalt:
– Én is. Még akkor is, ha ehhez egy hullát kellett találnom.

Judit_Megyeri IP>!

A pult feletti lámpa fénye fura, torz képet rajzolt a csupasz, vérfoltos asztalra, mintha még mindig ülne valaki a padon, és ő maga nem, csak az árnyéka látszódna. Flórát kirázta a hideg, gyorsan elkapta a tekintetét.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abonyi Flóra

Népszerű triviák

Judit_Megyeri IP>!

Háttér-információ és képek a regényben megjelenő helyszínekről.

[megyerijudit.blogspot.com]

Kapcsolódó könyvek: Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Kapcsolódó alkotók: Megyeri Judit

Judit_Megyeri IP>!

Háttér-információ a regényben előforduló küzdősportokhoz.

[megyerijudit.blogspot.com]

Kapcsolódó könyvek: Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában

Kapcsolódó alkotók: Megyeri Judit


A sorozat következő kötete

Rózsakői rejtélyek sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Guillaume Musso: Holnap
Karen Rose: Halj meg értem
Kerstin Gier: Fellegszálló
Csóti Lili: Hetedvérig
Jay Crownover: Az utcák királya
Marilyn Miller: A vezér
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák