Megjelenésének várható időpontja: 2021. május 10.

Csontvázak ​a szekrényben (Rózsakői rejtélyek 2.) 8 csillagozás

Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Ha ​a legmocskosabb titkod napvilágra kerül, a következmények beláthatatlanok…

Alex azt hitte, nem tartogat semmilyen meglepetést a jövő. Ugyanaz a munka az apja cégénél, ugyanazok az arcok a bulikban, ugyanolyan nők az ágyában. Aztán előkerül a lánya, akiről eddig nem is tudott, és a mindennapjai fenekestől felfordulnak. Apává kell válnia, de fogalma sincs, hogyan csinálja, ráadásul valaki nyilvánosságra akarja hozni a múltja legsötétebb foltját, amivel romba döntheti az egész életét.

Liza azt hitte, jó ötlet Rózsakő közelébe költözni. Így legalább a barátnője, Flóra mellett lehet, akit nemrég majdnem megölt egy őrült gyilkos. Állást vállal a szomszéd város gimnáziumában, közben görcsösen igyekszik bizonyítani, hogy nincs szüksége komoly kapcsolatra, és semmit sem jelent neki Alex meg a hónapokkal korábban együtt töltött éjszakájuk. A férfi zsarolója azonban mindent összezavar.

Alex és Liza folyton hajba kapnak, izzik körülöttük a levegő,… (tovább)

>!
NewLine, 2021
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309471 · Megjelenés időpontja: 2021. május 10.

Kedvencelte 5

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 92


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Az a nagy szerencse ért, hogy megjelenés előtt olvashattam a Rózsakői rejtélyek második részét. Köszönöm @Judit_Megyeri ! :)

Már a Holttest az Ambróziában is nagyon tetszett, de a második résznek sikerült túlszárnyalnia. Ebben szerepet játszott az is, hogy felvezetőt kaptunk mi vár ránk: egy békés kisváros, ami nem is annyira békés,inkább titkokkal terhes, és egy göröngyös út Pápaszem és Bájgúnár számára, akiknek alig vártam a szócsatáit.
Örömmel vettem, hogy bár inkább Liza és Alex van fókuszban, Ben és Flóra is aktív szereplői maradnak a történetnek. Mindannyian hordoznak a múltjukból olyat, amire cseppet sem büszkék, és ez szimpatikussá és az olvasók számára elérhetővé teszi őket. Nagyon tetszett, hogy az írónő nem félt Lizát függetlenebbnek ábrázolni, ez sajnos sok könyvben csak a férfiak „kiváltsága”. Pedig semmi baj nincs azzal, ha egy nőnek nem sikerül megtalálnia az igazit sokáig és emiatt néha alkalmi viszonyokba bonyolódik.

A cselekmény első oldaltól fogva vérbeli romantikus krimi, ahol a műfaji sajátosságok teljesen kiegyensúlyozottan vannak jelen, egyik sem nyomja túl a másikat. Érdekelt a szereplők magánélete, az érzelmek alakulása (nem csak a szerelemé), de a bűntény és a nyomozás egyenesen izgalomban tartott. A tettes mindig felbukkan, de mindig csak az árnyékban, ez sejtelmes hangulatot ad a történetnek. A Halloween-i bulitól kezdve pedig a szőr is felállt a hátamon, borzongató volt olvasni a szereplők balsejtelmeiről és az árnyékban mozgó gyilkosról.

Összességében egy hangulatos és könnyed, mégis egyben mély történetet kaptam, amit az olvasmányos stílus miatt nehéz volt letennem. A vége pedig felkeltette a kíváncsiságom és folytatásért kiált, ezért nagyon várom hogy visszatérhessek majd a jövőben Rózsakőre, hogy megtudhassam az egyik legrejtélyesebb szereplő nagy titkát. :)

1 hozzászólás
Fróna_Zsófia IP>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Tudtam! :D
Tudtam, hogy ki a gyilkos. Yesss!
Na ez nem nagy érdem, mert mindenki gyanús volt, így ha másról derül ki, akkor is ezt mondtam volna XD
Egyébként imádtam ez egészet. Életem első romi-krimije volt. Krimit már olvastam, de a romi messze van tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Ennek ellenére nagyon tetszett. Szerintem jó arányban volt benne a romi meg a krimi is. Picit úgy éreztem, hogy főleg a belső örlődésekre van fektetve a hangsúly, mégis azért pörögtek az események, így jól lehetett haladni az olvasással, mert meg volt a „csak még egy fejezet” érzés.
Bírtam az összes szereplőt, de Alex és Liza volt az abszolút kedvencem :)
4 szemszögből lehet követni az eseményeket, és jó volt, hogy mind a négy jól érezhetően elkülönül egymástól. Fe lehetett ismerni, hogy kinek a szemszögében vagyunk épp.
Bár én nem bírom a túlságosan részletesre megírt szex jeleneteket, de itt még ez sem zavart. Eleve nem volt benne olyan sok, ami volt az meg kellett. Plusz tetszett, hogy még ezek is úgy voltak megírva, hogy az adott párosra jellemző legyen. Ben és Flóra már egy stabil kapcsolatban voltak így az ő intim jelenetük ezt is tükrözte, míg a vadabb páros Alex és Liza szex jelenetei inkább az ő kapcsolatukat és személyiségüket tükrözte.
Na persze azért örülök, hogy mindezek ellenére a rejtélyeken és a nyomozáson volt a hangsúly XD
Szerintem tök jól lett felépítve az egész sztori, és tudom, hogy folytatás, de az első kötet ismerete nélkül is tökéletesen élvezhető történet volt.
Ja, igen, én nem olvastam az elsőt… még :D
Szóval aki ettől parázik, az ne tegye ;)

2 hozzászólás
inci81 P>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Megyeri Juditot A múlt bűnei című könyve kapcsán ismertem meg. Aztán úgy alakult, hogy személyesen is találkozhattam az írónővel, amikor dedikálta nekem az első regényét.

Ezek után az a szerencse ért, hogy jóval megjelenés előtt olvashattam Megyeri Judit következő könyvét, a Holttest az Ambróziában (Rózsakői rejtélyek 1.) című kötetet.

Bevallom nem számítottam rá, hogy lehetőséget kapok a Csontvázak a szekrényben című könyv megjelenés előtti olvasására, teljesen váratlanul ért, de mint mindig, amikor ilyet ajánlanak fel nekem, most is rettentően hálás vagyok.

A Csontvázak a szekrényben egy nagyszerű kezdő kötet még nagyszerűbb folytatása, ugyanis az írónő képes volt fejlődni az előző könyv óta. Látszik az, hogy könnyedebben született meg ez a rész, mint az előző. Érezni, hogy gördülékenyebben jöttek a megfelelő szavak.

Habár az események fő vonala lezárult, de mégis érezni, hogy lesz itt még folytatás, és talán az sem titok, ha az ember odafigyel, hogy kik lesznek legközelebb a középpontban.

Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik egy fordulatokkal teli, igazán izgalmas történetet olvasnának, amelyből nem hiányoznak a rejtélyek, a romantika és a humor sem.

Bővebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/03/28/megyeri_judi…

2 hozzászólás
Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Mit is mondhatnék Judit zseniális történetet alkotott ismét. Tartsa csak meg a szokását. Imádom a történeteit olvasni, mindig is szerettem, illetve ma is szeretem a romantikus krimiket olvasni. Igazából kimondottan csak az ő könyveit olvasnám szívesen bármikor. Mert annyira jól lett felépítve, hogy nem lehetett tudni, hogy ki is a gyilkos igazából. Annyi karaktert sorakoztatott fel, hogy szinte mindenkinek volt indítéka Alex és Liza felé, de inkább Alex felé.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2021/04/eloolvasas-megyeri-…

2 hozzászólás
Harriet P>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Egy évvel ezelőtt a Holttest az Ambróziában értékelését azzal a gondolattal zártam, hogy Alex annyira jól sikerült figura, hogy igazán megérdemelne egy saját könyvet. És lássatok csodát, teljesült a kívánságom! Megyeri Judit megírta a Rózsakői rejtélyek második részét, amiben a bájgúnár és a pápaszem a két igazi főszereplő, azaz a sármos Alex és a nagyszájú tanító néni. Sejtettem én, hogy Liza belehabarodik majd ebbe a macsó pasiba, és hát Alex sem közömbös a lány iránt, de mint minden valamirevaló regényben, hosszú az út a boldogan éltek befejezésig. Na de kezdjük az elején! A négy jó barát – Ben, Flóra, Alex és Liza – egymás közelében laknak, időnként összejárnak, s mindannyian imádják Pipit, aki gyakran időz az apukájánál. A kicsi lány gyermeki aranyköpései viccesek és bájosak, gondoskodik róla, hogy az izgalom mellett némi humorban is legyen részünk. Visszatérve a főhősre, Alex annyira szeretnivaló pasas! Az üzleti életben sikert sikerre halmoz, de közben meg tele van gátlással. Kétségbeesetten próbál megfelelni a szülei, főleg az apja elvárásainak, de az öregnek persze semmi sem jó. A kislánya egyre jobban elbűvöli, de itt sem tud tökéletes lenni, mert úgy érzi, felelőtlenség egy ilyen apró emberkét a gondjaira bízni. A szerelmi élete sem zökkenőmentes, hisz váltig állítja, hogy csak alkalmi, egyéjszakás kalandokat akar, de valójában ki van éhezve a szeretetre és majd megőrül Lizáért. Az egész könyvben Alex személyisége a legjobb, legösszetettebb, szinte kedvem lenne megölelgetni és megvigasztalni. Jó érzés egyre mélyebbre látni a lelkébe és megismerni teljesen. És ha még nem lenne elég gondja szegénynek, valaki előásta a régi titkát, és most zsarolni kezdi. De nem csak őt, hanem Lizát is. Mert mindenkinek van szennyese. Potyognak a csontvázak a szekrényből rendesen! És lesz ám hulla is, szóval izgalmakra készüljetek! A négyes fogat nyomoz (bár nem mindenki olyan ügyes, mint Ben), gyanúsított akad bőven, a végére meg úgy felpörögnek az események, mint egy akciófilmben. Tökéletes romantikus krimi, ráadásul hazai környezetben, egy képzeletbeli kisvárosban játszódik, így még inkább a sajátunknak érezhetjük a történetet. Judit nagyszerű író, és a negyedik kötete, valamint számtalan novellája után bátran kimondom, hogy ami az ő tollából születik, az csak jó lehet. Rettentően élveztem az előolvasást, és végtelenül boldoggá tett, hogy részese lehetettem a végső simításoknak és beleláthattam, hogy válik hibátlanná egy kézirat. Kevesen alkotnak ebben a zsánerben, ahol a szerelmi szál és a nyomozás is egyformán dominál, s még kevesebben művelik ezt igazán kiválóan. Megyeri Judit neves külföldi szerzőket is maga mögé utasít, engem megnyert magának örökre, az már biztos. Alig várom, hogy végre kézzelfogható legyen a regény, mert azon nyomban újraolvasom az egészet elejétől a végéig. Utána meg várom a folytatást, mert úgy sejtem, lesz még rejtély Rózsakőn…

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Jay Crownover: Az utcák királya
Marilyn Miller: A vezér
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Guillaume Musso: Holnap
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Anne L. Green: Törött szárnyakkal
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar