Csontvázak ​a szekrényben (Rózsakői rejtélyek 2.) 118 csillagozás

Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Ha ​a legmocskosabb titkod napvilágra kerül, a következmények beláthatatlanok…

Alex azt hitte, nem tartogat semmilyen meglepetést a jövő. Ugyanaz a munka az apja cégénél, ugyanazok az arcok a bulikban, ugyanolyan nők az ágyában. Aztán előkerül a lánya, akiről eddig nem is tudott, és a mindennapjai fenekestől felfordulnak. Apává kell válnia, de fogalma sincs, hogyan csinálja, ráadásul valaki nyilvánosságra akarja hozni a múltja legsötétebb foltját, amivel romba döntheti az egész életét.

Liza azt hitte, jó ötlet Rózsakő közelébe költözni. Így legalább a barátnője, Flóra mellett lehet, akit nemrég majdnem megölt egy őrült gyilkos. Állást vállal a szomszéd város gimnáziumában, közben görcsösen igyekszik bizonyítani, hogy nincs szüksége komoly kapcsolatra, és semmit sem jelent neki Alex meg a hónapokkal korábban együtt töltött éjszakájuk. A férfi zsarolója azonban mindent összezavar.

Alex és Liza folyton hajba kapnak, izzik körülöttük a levegő,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
NewLine, 2021
482 oldal · ISBN: 9786156309488
>!
NewLine, 2021
482 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309471

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Benjamin Burke · Karai Alex · Liza


Kedvencelte 17

Most olvassa 4

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Janka196>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Annyira vártam már, hogy végre a kezemben tarthassam. Előrendeltem így a megjelenés után pár nappal már nálam volt, de sajnos a vizsgák és az új munkahelyem miatt nem volt időm elolvasni. Most, hogy közeleg a vizsga így az előzetes, mindennapi tanulás után megengedtem magamnak egy szusszanást és kezembe vettem a könyvet. Mint az előzőnél így ennél is hatalmas csalódás ért, de csak pozitívan. Ismét egy hibátlanul megírt könyvet tarthattam a kezemben. Végig izgultam Alex és Liza történetét, ami brutálisan jól sikerült. Iszonyatosan kíváncsi voltam már rájuk és hogy hogyan alakul az életük, főleg a Holtest az Ambróziában c. könyv lezárása miatt. Bírom Lizát és Alexet, és sokat nevettem azon ahogy szivatják egymást, még akkor is amikor rossz a helyzet. Sajnálom Alexet a múltjában hozott döntések és azok következményei miatt. De tetszik, hogy megváltozott és felelősségteljesen vállalja a felelősséget. Jól helyt áll apaként amiben sokat segítenek a barátai és persze Liza is.
Imádtam hogy közben egy kicsit bepillantást kaphattunk az előző könyv szereplőinek (Ben és Flóra) életébe is, nemcsak megemlítve lettek mint a főszereplők barátai, hanem kaptunk egy kicsit az ő életükből is. Sosem szerettem amikor nem tudom mi a folytatása egy könyveknek, mindig azon gondolkodtam vajon együtt maradnak-e az átélt események és a könyv végén leírt happy end után. Köszönöm Megyeri Juditnak, hogy végre ezt is megélhettem és végre több bepillantást kaphattam, és köszönöm a sok átélt izgalmat ami a történet olvasása közben ért, és hogy megszerettette velem a krimit. ❤

4 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Az a nagy szerencse ért, hogy megjelenés előtt olvashattam a Rózsakői rejtélyek második részét. Köszönöm @Judit_Megyeri ! :)

Már a Holttest az Ambróziában is nagyon tetszett, de a második résznek sikerült túlszárnyalnia. Ebben szerepet játszott az is, hogy felvezetőt kaptunk mi vár ránk: egy békés kisváros, ami nem is annyira békés,inkább titkokkal terhes, és egy göröngyös út Pápaszem és Bájgúnár számára, akiknek alig vártam a szócsatáit.
Örömmel vettem, hogy bár inkább Liza és Alex van fókuszban, Ben és Flóra is aktív szereplői maradnak a történetnek. Mindannyian hordoznak a múltjukból olyat, amire cseppet sem büszkék, és ez szimpatikussá és az olvasók számára elérhetővé teszi őket. Nagyon tetszett, hogy az írónő nem félt Lizát függetlenebbnek ábrázolni, ez sajnos sok könyvben csak a férfiak „kiváltsága”. Pedig semmi baj nincs azzal, ha egy nőnek nem sikerül megtalálnia az igazit sokáig és emiatt néha alkalmi viszonyokba bonyolódik.

A cselekmény első oldaltól fogva vérbeli romantikus krimi, ahol a műfaji sajátosságok teljesen kiegyensúlyozottan vannak jelen, egyik sem nyomja túl a másikat. Érdekelt a szereplők magánélete, az érzelmek alakulása (nem csak a szerelemé), de a bűntény és a nyomozás egyenesen izgalomban tartott. A tettes mindig felbukkan, de mindig csak az árnyékban, ez sejtelmes hangulatot ad a történetnek. A Halloween-i bulitól kezdve pedig a szőr is felállt a hátamon, borzongató volt olvasni a szereplők balsejtelmeiről és az árnyékban mozgó gyilkosról.

Összességében egy hangulatos és könnyed, mégis egyben mély történetet kaptam, amit az olvasmányos stílus miatt nehéz volt letennem. A vége pedig felkeltette a kíváncsiságom és folytatásért kiált, ezért nagyon várom hogy visszatérhessek majd a jövőben Rózsakőre, hogy megtudhassam az egyik legrejtélyesebb szereplő nagy titkát. :)

1 hozzászólás
Pati28>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

”– Adhatok egy jótanácsot? Bocsáss meg magadnak minél előbb. Még azelőtt, hogy a bűntudat annyira részeddé válna, hogy már nem tudsz tőle megszabadulni.

Izgalmas, humoros, letehetetlen olvasmány, mely az első oldaltól kezdve beszippantott. Ahogy az olvasási időm is mutatja, szinte alig két nap alatt befaltam a könyvet, és ha lehet ilyet mondani, még sokkal jobban tetszett, mint az első rész.

Nagyon vártam Alex és Liza történetét, hiszen már a Holttest az Ambróziában c. regényben is sejtelmes a viselkedésük, érezhető volt, hogy lappang valami a háttérben. Imádtam a szócsatáikat, Pápaszem és Bájgúnár a legkülönfélébb esetekben is hozta a formáját. Ami viszont kellemes meglepetést okozott, az az, hogy Flóra és Ben is ugyannyi szerepet kapott, mint barátaik, így nem kellett róluk teljesen lemondanom. Szereplőink életébe visszacsöppenve, újabb rejtélyes nyomozásban vehetünk részt, ahol ezúttal az ellenség egy kegyetlen és pszichopata gyilkos, aki mindvégig sakkban tartja őket, miközben próbálnak rájönni a kilétére.
Nem tagadom, végig izgultam az utolsó oldalakat, a halloween-i buli és az utána történtek pedig fergetesen jóra sikeredtek.
Bár egyre több minden lát napvilágot Ben és Alex zűrös múltjából, addig nekem Ben irányába még mindig hatalmas kérdőjel van, de a befejezés is sejteti, hogy Rózsakőn még nem érnek véget a kalandok szereplőink számára. :)
off

1 hozzászólás
cicus61 P>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Ezért nem szeretek sorozatot olvasni, mert menet közben sok mindent elfelejtettem az első részből, néha van visszautalás, de az nagyon kevés. Ez a rész most annyira nem tetszett, túl sok mindent akart bepréselni az írónő a történetben, így elvesztette kicsit az első rész varázsát. Alex gyereke, a zsarolás, Lizával való kapcsolata. Alex és Liza most nem voltak szimpik, túl erőltetett volt sok minden, amit csináltak. Megint az jön, hogy a kevesebb több lett volna.

Papírra_vetett_gondolataim>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Mit is mondhatnék… Imádom a szerző könyveit, és igazándiból az élmény itt sem maradt el. Alex és Liza csipkelődései számomra igazán szórakoztatóak, illetve az a fajta humor ,amit az írónő képvisel az számomra még mindig megnyerő. Szerelem, akció, nyomozás, minden , ami kell egy jó Megyeri Judit könyvbe. :)
https://www.youtube.com/watch…

1 hozzászólás
DzsDzs88 IP>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Számomra a két kötet együtt lett egy teljes egész.
Élveztem, hogy a jelenetek úgy pörögnek a fejemben, mintha csak filmet néznék, és ez különösen igaz volt az akciójelenetekre – ami nagyon meglepett. Ez volt a könyv egyik fő erőssége, ahogy az alaposság is, ami végig jellemezte.
Nagyon tetszett, ahogy Judit írt. Két teljesen különböző párt alkotott meg, és teljesen egyedi karaktereket. Ráadásul úgy hatott, mintha Alex és Liza hangulata hatással lenne a szövegre. És ezáltal a történet hangulata is folyamatosan változott – köszönhetően annak, ahogy Alex közel került Pipihez és Lizához is, és Liza kezdte magát összeszedni. off
A történet csavaros, és jó arányban adagolta a karakterek jellemfejlődését, a háttér információkat, a nyomozást, az akciót, és az erotikus vonalat – egyensúlyban volt. Jó volt olvasni. Mindig tartogatott meglepetést.

off
off

9 hozzászólás
ppuummukli>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Valahogy nem találtuk meg egymást ezzel a kötettel, nekem az első rész nagyon tetszett, szerettem. Lehet emiatt vártam többet ettől. Számomra túl sok volt benne az erotikus-romantikus rész, mintha a szereplőink agya csak a szexen járt volna. Semmi bajom az erotikus könyvekkel, de úgy éreztem itt most áttolódott a hangsúly és ezt a krimi szál sínylette meg. Ennek ellenére ez egy olvasmányos történet és továbbra is kedvelem ezt a sorozatot és a szereplőit. A további köteteket is el fogom olvasni, sőt várom is őket, de nem ez lesz a kedvencem.

Navi>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Egy hajszálnyival gyengébbnek éreztem, mint az első részt, bár ez valószínűleg csak a bájgúnár-pápaszem esetében érvényes. Nem tudom, ez annyira gyerekes volt, mintha nem is 28, hanem 18 évesek lettek volna. Egyébként nagyon tetszett, Emma karaktere érdekes újdonság volt, a zsarolót sejtettem, hogy ki, csak a miért nem jött össze. Tudtam, hogy nem véletlenül emlegetik annyit :) Azt nem gondoltam viszont, hogy Újvári meglépi azt, amit a végén tett. Kíváncsi vagyok az ő könyvükre is :D Árpi és Márk, valamint id. Karai viszont, főleg Árpi, hát, adtam volna nekik :(
Mikor jön a folytatás?????????

B_Kittina P>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

A Fairbook kiadó Facebook-os játéka soron jutottam hozzá az e-könyvhöz, és még szerencse, hogy ezt a részt is sikerült megszereznem, mert az első rész epilógusa után igencsak szükség volt a magyarázatra. :D

Ismét felbolydult a hőseink élete, ezúttal éppen zsarolólevelek miatt. Ezúttal még ötletem sem volt, hogy ki lehet a tettes, annyira megvoltak csavarva a szálak.
A két főszereplőt, Alexet és Lizát
imádtam! A folytonos csipkelődéseiket nagyon élveztem.
Pipi nagyon cukii! :)
Ben és Flóra ismét fontos szerepet kapott. (Néha azt éreztem, hogy mintha megint ők a főszereplők. Ezért is a fél csillag levonás.)

Remélem, hogy még maradtak csontvázak a szekrényekbem, mert még szeretnék olvasni még több történetet Rózsakőről. :)

>!
NewLine, 2021
482 oldal · ISBN: 9786156309488
Nora42>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Kerestem a plusz csillagokat, mert az 5 csillagot kevésnek találtam, de sajnos nem találtam. Annyira imádom Judit könyveit, nyújtottam volna mint a rétestésztát az olvasását, de már a közepétől nem bírtam letenni. Mikor megláttam a borítót, ami csodaszép, de a vastagsága még sokkal csábítóbb volt, annyira örültem, tartogattam csemegének, mert megfáradt lelkem meg tud pihenni miközben olvasom.Szépen,lassan olvastam, minél tovább tartson az élvezet, de volt az a pont amikor már nem bírtam, és faltam éjszakába nyúlóan. Köszönöm Judit hogy vagy, és hogy ezeket a fantasztikus gyöngyszemeket megirod nekünk, szívem, lelkem megpihen miközben olvasom ezeket a csodákat!

Ismét nem kellett csalódnom, imádtam Flóra és Ben párosát, de ebben a részben is Liza volt a kedvencem. Imádom ezt a locsifecsi szókimondó barátnőt, kemény csajnak akar látszani, de mindig kibujik a szög a zsákból.Imádtam Alexxel a szócsaatáikat! Jókat kuncogtam! Alex méltó ellenfele, na de Pipi még a kemény macsó álarca mögé is beférkőzik. Annyira kis cuki, de mégis okos, komolyan gondolkodó pici lány.
https://brigeri.blog.hu/2021/08/27/egy_konyv_ami_a_sziv…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

DzsDzs88 IP>!

Összeszorult a torka. Annyi mindenről lemondott… Észrevétlenül lett egy teljesen más ember.

226. oldal

2 hozzászólás
Pati28>!

Azok a hülye érzelmek… Ha megjelennek, csak felfordulást okoznak.

84. oldal

DzsDzs88 IP>!

…Liza pedig a kávéfőzővel szemezett.
– Segítsek? – lépett mellé Alex, jól szórakozva a nő összeráncolt homloka láttán.
– Aha, légyszi. Ennél a kávéfőzőnél vannak kevésbé bonyolult űrhajók is…
– Mi az, ennyire jártas vagy az űrtechnikában?
– Régebben néztem a Star Treket.
– Ez mindent megmagyaráz.

338. oldal

1 hozzászólás
DzsDzs88 IP>!

– Mert már reggel van, Alex – suttogta a kislány, de olyan hangosan, hogy azt a szomszéd szobában is hallani lehetett –, miért alszik Liza az ágyadban?

– Figyelj, Pipi… – motyogta jobb híján. – Mi lenne, ha kiválasztanád, mit szeretnél ma felvenni? Én is mindjárt megyek utánad.
Pipi ugyanúgy húzta fel a szemöldökét, ahogy ő szokta, amikor szánalmasnak találja valakinek a magyarázatát.
– Nem akarsz válaszolni nekem, Alex?
– Később megbeszéljük, jó?
– Arra számítasz, hogy majd elfelejtem, ugye? – kérdezte a kislány olyan szigorúan, hogy Alex elnevette magát.
– Tényleg arra.
– Nem fogom. – közölte Pipi. Vetett meg egy kíváncsi pillantást Alex háta mögé, aztán szerencsére sarkon fordult, és kiszaladt a szobából.
– Bassza meg… – morogta Alex, majd meghallotta, hogy Liza felkuncog mögötte. – Hé, ez nem vicces!
– Azért egy kicsit az.

336. oldal

1 hozzászólás
DzsDzs88 IP>!

– Rátok tört? – húzta fel a szemöldökét, hol rá, hol Lizára pillantva.
– Hagyjuk – morogta Alex. – Neked nincs véletlenül dolgod?
– Ó, már mindent értek – vigyorodott el Ben. Ő is felállt az asztaltól, bár majdnem ugyanolyan nehezen, mint Emma. – Furcsa is volt, hogy nem ölitek egymást, csak Újvári hisztije elterelte a figyelmemet.

357. oldal

1 hozzászólás
DzsDzs88 IP>!

– Próbállak sajnálni, de nem annyira megy – közölte Újvári.

380. oldal

Harriet P>!

– Adhatok egy jótanácsot? Bocsáss meg magadnak minél előbb. Még azelőtt, hogy a bűntudat annyira részeddé válna, hogy már nem tudsz tőle megszabadulni.

412. oldal

DzsDzs88 IP>!

– A francba – csattant fel Újvári – már mindenki tud mindent az elvileg titkos nyomozásról?!
– Nem tudom, miért vagy ezen meglepődve – Alex letette a csészéjét az asztalra, és Emmára nézett. – Folytasd!

354. oldal

DzsDzs88 IP>!

– Nem vagyok bűnöző. Évekkel ezelőtt betörtem a rendőrség belső rendszerébe azért, hogy felhívjam a hiányosságokra a figyelmet. Nem ítéltek el érte.
– Ami a magyar igazságszolgtatás csődje! – Ezúttal Újvári felemelte a hangját, ami mindannyiukat meglepte. Emmát azonban továbbra sem hatotta meg.

355. oldal

DzsDzs88 IP>!

-..Mit derítettél ki, Újvári? – kérdezte a főhadnagyot, aki erre azonnal elfintorodott.
– Ez a karrierem csúcspontja. Egy magánnyomozónak jelentek…

380. oldal


A sorozat következő kötete

Rózsakői rejtélyek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Regényélet
Farkas Anett: A 33-as beteg
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Guillaume Musso: Az éjszaka és a lányka
Meghan March: Buja éjszakák
Diana Hunt: Őrület határán
Carlos Ruiz Zafón: Lelkek labirintusa
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Ludányi Bettina: Kisujjeskü
Gillian Flynn: Holtodiglan