Csontvázak ​a szekrényben (Rózsakői rejtélyek 2.) 74 csillagozás

Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Ha ​a legmocskosabb titkod napvilágra kerül, a következmények beláthatatlanok…

Alex azt hitte, nem tartogat semmilyen meglepetést a jövő. Ugyanaz a munka az apja cégénél, ugyanazok az arcok a bulikban, ugyanolyan nők az ágyában. Aztán előkerül a lánya, akiről eddig nem is tudott, és a mindennapjai fenekestől felfordulnak. Apává kell válnia, de fogalma sincs, hogyan csinálja, ráadásul valaki nyilvánosságra akarja hozni a múltja legsötétebb foltját, amivel romba döntheti az egész életét.

Liza azt hitte, jó ötlet Rózsakő közelébe költözni. Így legalább a barátnője, Flóra mellett lehet, akit nemrég majdnem megölt egy őrült gyilkos. Állást vállal a szomszéd város gimnáziumában, közben görcsösen igyekszik bizonyítani, hogy nincs szüksége komoly kapcsolatra, és semmit sem jelent neki Alex meg a hónapokkal korábban együtt töltött éjszakájuk. A férfi zsarolója azonban mindent összezavar.

Alex és Liza folyton hajba kapnak, izzik körülöttük a levegő,… (tovább)

>!
NewLine, 2021
482 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309471
>!
NewLine, 2021
482 oldal · ISBN: 9786156309488

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Benjamin Burke · Karai Alex · Liza


Kedvencelte 17

Most olvassa 5

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Janka196>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Annyira vártam már, hogy végre a kezemben tarthassam. Előrendeltem így a megjelenés után pár nappal már nálam volt, de sajnos a vizsgák és az új munkahelyem miatt nem volt időm elolvasni. Most, hogy közeleg a vizsga így az előzetes, mindennapi tanulás után megengedtem magamnak egy szusszanást és kezembe vettem a könyvet. Mint az előzőnél így ennél is hatalmas csalódás ért, de csak pozitívan. Ismét egy hibátlanul megírt könyvet tarthattam a kezemben. Végig izgultam Alex és Liza történetét, ami brutálisan jól sikerült. Iszonyatosan kíváncsi voltam már rájuk és hogy hogyan alakul az életük, főleg a Holtest az Ambróziában c. könyv lezárása miatt. Bírom Lizát és Alexet, és sokat nevettem azon ahogy szivatják egymást, még akkor is amikor rossz a helyzet. Sajnálom Alexet a múltjában hozott döntések és azok következményei miatt. De tetszik, hogy megváltozott és felelősségteljesen vállalja a felelősséget. Jól helyt áll apaként amiben sokat segítenek a barátai és persze Liza is.
Imádtam hogy közben egy kicsit bepillantást kaphattunk az előző könyv szereplőinek (Ben és Flóra) életébe is, nemcsak megemlítve lettek mint a főszereplők barátai, hanem kaptunk egy kicsit az ő életükből is. Sosem szerettem amikor nem tudom mi a folytatása egy könyveknek, mindig azon gondolkodtam vajon együtt maradnak-e az átélt események és a könyv végén leírt happy end után. Köszönöm Megyeri Juditnak, hogy végre ezt is megélhettem és végre több bepillantást kaphattam, és köszönöm a sok átélt izgalmat ami a történet olvasása közben ért, és hogy megszerettette velem a krimit. ❤

4 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Az a nagy szerencse ért, hogy megjelenés előtt olvashattam a Rózsakői rejtélyek második részét. Köszönöm @Judit_Megyeri ! :)

Már a Holttest az Ambróziában is nagyon tetszett, de a második résznek sikerült túlszárnyalnia. Ebben szerepet játszott az is, hogy felvezetőt kaptunk mi vár ránk: egy békés kisváros, ami nem is annyira békés,inkább titkokkal terhes, és egy göröngyös út Pápaszem és Bájgúnár számára, akiknek alig vártam a szócsatáit.
Örömmel vettem, hogy bár inkább Liza és Alex van fókuszban, Ben és Flóra is aktív szereplői maradnak a történetnek. Mindannyian hordoznak a múltjukból olyat, amire cseppet sem büszkék, és ez szimpatikussá és az olvasók számára elérhetővé teszi őket. Nagyon tetszett, hogy az írónő nem félt Lizát függetlenebbnek ábrázolni, ez sajnos sok könyvben csak a férfiak „kiváltsága”. Pedig semmi baj nincs azzal, ha egy nőnek nem sikerül megtalálnia az igazit sokáig és emiatt néha alkalmi viszonyokba bonyolódik.

A cselekmény első oldaltól fogva vérbeli romantikus krimi, ahol a műfaji sajátosságok teljesen kiegyensúlyozottan vannak jelen, egyik sem nyomja túl a másikat. Érdekelt a szereplők magánélete, az érzelmek alakulása (nem csak a szerelemé), de a bűntény és a nyomozás egyenesen izgalomban tartott. A tettes mindig felbukkan, de mindig csak az árnyékban, ez sejtelmes hangulatot ad a történetnek. A Halloween-i bulitól kezdve pedig a szőr is felállt a hátamon, borzongató volt olvasni a szereplők balsejtelmeiről és az árnyékban mozgó gyilkosról.

Összességében egy hangulatos és könnyed, mégis egyben mély történetet kaptam, amit az olvasmányos stílus miatt nehéz volt letennem. A vége pedig felkeltette a kíváncsiságom és folytatásért kiált, ezért nagyon várom hogy visszatérhessek majd a jövőben Rózsakőre, hogy megtudhassam az egyik legrejtélyesebb szereplő nagy titkát. :)

1 hozzászólás
Pati28 P>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

”– Adhatok egy jótanácsot? Bocsáss meg magadnak minél előbb. Még azelőtt, hogy a bűntudat annyira részeddé válna, hogy már nem tudsz tőle megszabadulni.

Izgalmas, humoros, letehetetlen olvasmány, mely az első oldaltól kezdve beszippantott. Ahogy az olvasási időm is mutatja, szinte alig két nap alatt befaltam a könyvet, és ha lehet ilyet mondani, még sokkal jobban tetszett, mint az első rész.

Nagyon vártam Alex és Liza történetét, hiszen már a Holttest az Ambróziában c. regényben is sejtelmes a viselkedésük, érezhető volt, hogy lappang valami a háttérben. Imádtam a szócsatáikat, Pápaszem és Bájgúnár a legkülönfélébb esetekben is hozta a formáját. Ami viszont kellemes meglepetést okozott, az az, hogy Flóra és Ben is ugyannyi szerepet kapott, mint barátaik, így nem kellett róluk teljesen lemondanom. Szereplőink életébe visszacsöppenve, újabb rejtélyes nyomozásban vehetünk részt, ahol ezúttal az ellenség egy kegyetlen és pszichopata gyilkos, aki mindvégig sakkban tartja őket, miközben próbálnak rájönni a kilétére.
Nem tagadom, végig izgultam az utolsó oldalakat, a halloween-i buli és az utána történtek pedig fergetesen jóra sikeredtek.
Bár egyre több minden lát napvilágot Ben és Alex zűrös múltjából, addig nekem Ben irányába még mindig hatalmas kérdőjel van, de a befejezés is sejteti, hogy Rózsakőn még nem érnek véget a kalandok szereplőink számára. :)
off

1 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Mit is mondhatnék… Imádom a szerző könyveit, és igazándiból az élmény itt sem maradt el. Alex és Liza csipkelődései számomra igazán szórakoztatóak, illetve az a fajta humor ,amit az írónő képvisel az számomra még mindig megnyerő. Szerelem, akció, nyomozás, minden , ami kell egy jó Megyeri Judit könyvbe. :)
https://www.youtube.com/watch…

1 hozzászólás
ppuummukli>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Valahogy nem találtuk meg egymást ezzel a kötettel, nekem az első rész nagyon tetszett, szerettem. Lehet emiatt vártam többet ettől. Számomra túl sok volt benne az erotikus-romantikus rész, mintha a szereplőink agya csak a szexen járt volna. Semmi bajom az erotikus könyvekkel, de úgy éreztem itt most áttolódott a hangsúly és ezt a krimi szál sínylette meg. Ennek ellenére ez egy olvasmányos történet és továbbra is kedvelem ezt a sorozatot és a szereplőit. A további köteteket is el fogom olvasni, sőt várom is őket, de nem ez lesz a kedvencem.

Nora42>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Kerestem a plusz csillagokat, mert az 5 csillagot kevésnek találtam, de sajnos nem találtam. Annyira imádom Judit könyveit, nyújtottam volna mint a rétestésztát az olvasását, de már a közepétől nem bírtam letenni. Mikor megláttam a borítót, ami csodaszép, de a vastagsága még sokkal csábítóbb volt, annyira örültem, tartogattam csemegének, mert megfáradt lelkem meg tud pihenni miközben olvasom.Szépen,lassan olvastam, minél tovább tartson az élvezet, de volt az a pont amikor már nem bírtam, és faltam éjszakába nyúlóan. Köszönöm Judit hogy vagy, és hogy ezeket a fantasztikus gyöngyszemeket megirod nekünk, szívem, lelkem megpihen miközben olvasom ezeket a csodákat!

Ismét nem kellett csalódnom, imádtam Flóra és Ben párosát, de ebben a részben is Liza volt a kedvencem. Imádom ezt a locsifecsi szókimondó barátnőt, kemény csajnak akar látszani, de mindig kibujik a szög a zsákból.Imádtam Alexxel a szócsaatáikat! Jókat kuncogtam! Alex méltó ellenfele, na de Pipi még a kemény macsó álarca mögé is beférkőzik. Annyira kis cuki, de mégis okos, komolyan gondolkodó pici lány.
https://brigeri.blog.hu/2021/08/27/egy_konyv_ami_a_sziv…

4 hozzászólás
l_moni>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Nagyon jó könyv!
Örömmel tértem vissza Rózsakőre, kedvenc párosom mellett pedig megismertem Alexet és Lizát.
Alex és Liza között igazán működött a kémia :) Nem is igazán értem, hogy miért küzdöttek annyira ellene.
A krimi rész most kicsit kevesebb volt, Lizáékon volt a nagyobb hangsúly, de ez cseppet sem zavart.
A gyilkost sejtettem, hogy ki lehet, igaz már csak a könyv vége felé, de bejött.
Kíváncsian várom a nyomozó történetét, mert most ő jön, remélem.

1 hozzászólás
Fróna_Zsófia IP>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Tudtam! :D
Tudtam, hogy ki a gyilkos. Yesss!
Na ez nem nagy érdem, mert mindenki gyanús volt, így ha másról derül ki, akkor is ezt mondtam volna XD
Egyébként imádtam ez egészet. Életem első romi-krimije volt. Krimit már olvastam, de a romi messze van tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Ennek ellenére nagyon tetszett. Szerintem jó arányban volt benne a romi meg a krimi is. Picit úgy éreztem, hogy főleg a belső örlődésekre van fektetve a hangsúly, mégis azért pörögtek az események, így jól lehetett haladni az olvasással, mert meg volt a „csak még egy fejezet” érzés.
Bírtam az összes szereplőt, de Alex és Liza volt az abszolút kedvencem :)
4 szemszögből lehet követni az eseményeket, és jó volt, hogy mind a négy jól érezhetően elkülönül egymástól. Fe lehetett ismerni, hogy kinek a szemszögében vagyunk épp.
Bár én nem bírom a túlságosan részletesre megírt szex jeleneteket, de itt még ez sem zavart. Eleve nem volt benne olyan sok, ami volt az meg kellett. Plusz tetszett, hogy még ezek is úgy voltak megírva, hogy az adott párosra jellemző legyen. Ben és Flóra már egy stabil kapcsolatban voltak így az ő intim jelenetük ezt is tükrözte, míg a vadabb páros Alex és Liza szex jelenetei inkább az ő kapcsolatukat és személyiségüket tükrözte.
Na persze azért örülök, hogy mindezek ellenére a rejtélyeken és a nyomozáson volt a hangsúly XD
Szerintem tök jól lett felépítve az egész sztori, és tudom, hogy folytatás, de az első kötet ismerete nélkül is tökéletesen élvezhető történet volt.
Ja, igen, én nem olvastam az elsőt… még :D
Szóval aki ettől parázik, az ne tegye ;)

2 hozzászólás
Buótyik_Dorina I>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Sokkal jobbnak találtam ezt a történetet az első résznél. Elejétől a végéig ott lebegett a feszültség, csavarokban és fordulatokban pedig nem szűkölködik. Megvagyok elégedve a szövegével is, hiszen Judit megint csodálatosat írt. Jók voltak a párbeszédek is.
Pontosan nem találtam ki a gyilkost, de sejtettem, hogy köze van valahogy.

Most azt kell mondanom, hogy jobban megkedveltem Alexet és Lizát, mert talán közelebbről is megismerhettük őket. Bent kezdem megszokni, Flóra továbbra sem a kedvencem. Pipi meg elég vagány, huncut kislány!

Egy valami volt, ami zavart itt is, mint az első részben is – a sok erotika.

Köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam. Remélem sok ilyen krimit fogok még tőle olvasni!

medizonka>!
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben

Mint külön krimi és külön romantikus történet nagyon szépen megszerkesztett regény lenne ez, de valahogy így egyben mint romantikus krimi … valahogy nem találjuk egymással az összhangot. Félre értés ne essen, szépen meg van szerkesztve, jó ízléssel fel van építve a történet, megfelelő adagban adagolva az izgalmakat és az érzelmeket csak valahogy nekem nem jön össze ez a műfaji erős váltás regényen belül vagy inkább a kettőnek az összefésülése. Nagyon tetszett a halloweeni buli izgalmas, feszültséget jól adagoló leírása és az árnyékban fel-fel bukkanó gyilkos alakja, a szereplők balsejtelmeinek magasfeszültségig való adagolása. Vérbeli krimi kellékek profi alkalmazása. Nagyon tetszett a szereplők érzelmi életének jól felépített, árnyalt bemutatása, felépítése. Ez esetben is jó érzékkel és ízléssel adagolva . elrendezve a műfaji sajátosságokat. Csak … mintha két külön könyvet olvastam volna. Azért Rózsakőt mint helyszínt megkedveltem és mégis csak jó lenne, ha lenne folytatása a történetnek.


Népszerű idézetek

Pati28 P>!

Azok a hülye érzelmek… Ha megjelennek, csak felfordulást okoznak.

84. oldal

n_zsebi>!

…mindig furcsán érintette Alex jelenléte. Mint ahogy egy pusztító tűzvészre, úgy rá sem lehetett előre felkészülni.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Karai Alex · Liza
Harriet P>!

– Adhatok egy jótanácsot? Bocsáss meg magadnak minél előbb. Még azelőtt, hogy a bűntudat annyira részeddé válna, hogy már nem tudsz tőle megszabadulni.

412. oldal

n_zsebi>!

– Valaki az őrületbe akar kergetni! – panaszolta a nyeszlett fickó enyhe remegéssel a hangjában, és Ben arra gondolt, hogy annak a valakinek bizony könnyű dolga lesz.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Benjamin Burke
Harriet P>!

A zene és a mozgás legalább kimosott minden gondolatot Liza fejéből. Nem figyelt egyébre, csak a fülében, majd már az egész testében dübörgő ütemre. Ezért szeretett legjobban bulizni. Nem az ivás, nem is a pasizás kedvéért. A zene és a tánc mindent feledtető, eufórikus érzése miatt.

112-113. oldal

Harriet P>!

Liza azonnal a férfi felé fordult, és csak nézett némán a szurokfekete szempárba, amiben ezúttal könnyedén tudott olvasni. Mintha Alex hagyta volna, hogy lássa az érzelmeit. A parázsló dühöt, az aggodalmat, és valami szokatlan gyengédséget. Aztán a keze után nyúlt, megszorította remegő ujjait. Ettől pedig varázslatos módon eltűnt a pánik.

265. oldal

Harriet P>!

Alex jó ember, ébredt rá hirtelen, ettől pedig halálra rémült.

287. oldal

Harriet P>!

Pipi erre boldogan elmosolyodott, és ez a mosoly egy pillanatra elfeledtetett Alexszel mindent. Azt, hogy mennyire nem lesz egyszerű, mennyire meg fog változni az élete, és még azt is, hogy egy olyan elbaszott alak közelébe, mint amilyen ő, nem szabadna gyereket engedni. Abban a pillanatban azt hitte, hogy helyrehozhatja a hibáit. De nyilvánvalóan tévedett. A gondosan őrzött csontvázak kezdenek kihullani a szekrényből, ő pedig semmit sem tud tenni ellene. Mert vannak olyan hibák, amiket nem lehet helyrehozni. A gondolattól görcsbe rándult a gyomra.

296-297. oldal

Harriet P>!

Az elhagyott gyárépület udvaráról ijedten reppentek fel a galambok, amikor a koromfekete Audi beszáguldott az utcába, és lefékezett a nyomozóiroda előtt. Liza figyelte, ahogy Alex kipattan az autóból, közben elöntötte az az ismerős érzés. Olyan volt, mintha hirtelen valaki erősen belemarkolna a mellkasába. Mélyen be kellett szívnia, majd kiengednie a levegőt, hogy elmúljon.

160. oldal

n_zsebi>!

– Nem is értem, hogy nem törik ki a nyaka ennyi haj alatt… – dünnyögte.
Pipi azzal a vidám, gyöngyöző nevetésével kacagottfel, amit kizárólag Bennek tartogatott.
– Ben bácsi, az csak haj! Az nem is nehéz!
– Hát azért én megnézném, hogy bírsz el egy olyan hoszszú copfot, ami a földet sepri.
– Akkor majd megnövesztem és megmutatom – jelentette ki Pipi, mire Alex fájdalmasan felszisszent a kanapé másik végéből.
– Ne biztasd ilyenekre, haver! Tudod milyen nehéz így is megfésülni a haját? Fél órát szenvedek vele minden reggel, amikor én viszem óvodába, és így is pocsék lesz a frizurája.
– De csak azért, Alex – csipogta Pipi –, mert ügyetlen vagy. A nagyi egy perc alatt megcsinálja. És most pszt, nézzük a mesét!

28. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Colleen Hoover: Verity
Loreth Anne White: Sötétedik
Baráth Viktória: A főnök 2.
Helena Silence: Ezüsthíd
E. K. Blair: Hush
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Lakatos Levente: Aktus