A ​fiú a házból (Fiú 1.) 185 csillagozás

Meggin Cabot: A fiú a házból

Címzett: John Trent Feladó: Jason Trent Tárgy: Minden rendben?; A lány vörös hajú? ENNYI? Mire vársz? Hogy megőrüljük a kíváncsiságtól? MI TÖRTÉNT??? Jason. Címzett: Nadine Wilcock Feladó: Mel Fuller Tárgy: Megtörtént; Mi volt rajtad? A rövid fekete Calvin Klein, átcsapós szoknya volt rajtam a V-kivágású, háromnegyedes ujjú, világoskék selyemkardigánnal és a hozzá illő, magas sarkú kék szandálommal. Hová mentetek végül vacsorázni? Sehová. Legalábbis nem vacsorázni. Jó volt? IGEN. MI TÖRTÉNT??? Megtörtént. Vagyis nem egészen, de majdnem. Mel.

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Ciceró, Budapest, 2003
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635394187 · Fordította: Tulics Mónika
>!
Ciceró, Budapest, 2003
362 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635394180 · Fordította: Tulics Mónika

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

John Trent · Mel Fuller


Kedvencelte 20

Most olvassa 5

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Adryenne1991
Meggin Cabot: A fiú a házból

Imádom Meg Cabotot. Talán ő az egyik író, akinek sikerült velem megszerettetni a könyvek világát. Szinte az összes könyvét olvastam, és majdnem mind a kedvenceim közé került.

Ez nem egy hagyományosan megírt könyv, hiszen e-mail formában íródott, ami nagyon jól illett ehhez a történethez.
A moly-os címkék alapján, romantikus regényről van szó, de én még szívem szerint kiegészíteném a humor és a krimi címkékkel is. Hihetetlenül szórakoztató, szinte falja az ember az oldalakat.
A romantikus és szórakoztató oldala mellett találkozhatunk egy krimis vonallal is, ami izgalmassá is teszi a cselekményt.

Annak ellenére, hogy nem először olvasom a könyvet, néhol még mindig hangosan felnevettem, néhol meg izgatottan olvastam, hogy na most vajon mi lesz.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet. Legyen az illető fiú vagy lány, 14 vagy 90 éves.

1 hozzászólás
>!
_Enii_ P
Meggin Cabot: A fiú a házból

Ez a könyv valami elképesztő,az írónő pedig egy zseni. *-* Az egész történetet e-mailek formájában tárja az olvasó elé. Az elején elképzelni se tudtam,hogy akkor én most ezt hogyan fogom érteni. Őszintén,az első oldalakon rengeteg kétely volt bennem ezzel kapcsolatban,de a lapok pergésével a bizonytalanságom is szép lassan eltűnt. Keveredett benne a humor a romantikával és egy kis krimi-szállal ami igazán üdítően hatott a könyvre. A 4,5* pedig csak azért,mert nem tudom a többi milyen lesz. :))

>!
kratas P
Meggin Cabot: A fiú a házból

Aranyos volt, bolondos, de enyhén bugyuta is. Nem tudnám igazán megfogalmazni, hogy miért, hiszen megvolt benne minden, ami egy chick-lit-ben kötelező elem, de mégsem hozta azt a felszabadult érzést, amit az ilyen könyvektől elvárok. Egy olvasásnak jó volt.

>!
Barnabás_The_Good_Girlboi
Meggin Cabot: A fiú a házból

Az egyik kedvenc Meg Cabot könyvem!
Megunhatatlan klasszikus :-)

>!
Varga_Szandi
Meggin Cabot: A fiú a házból

Totálisan lerágott csont, kiszámítható minden lépés és az ember mégis csak azt veszi észre, hogy már mennyi mindenen túl van, képes teljesen elfeledkezni az időről.
Mivel nem olvastam fülszöveget, így kicsit másra számítottam, de elég jól össze lehet rakni a képet néhány üzenet elolvasása után. Na, meg azt is, hogy Mel nem túl szimpatikus személyiség, legalábbis nekem. Voltak pillanatok, amikor kezdtem meglátni pozitív tulajdonságait, aztán gyorsan lerombolta. Ellenben a mubkahelyén lévő körlevelezés egy-egy szaftosabb témáról vicces volt. George leveleit is nagyon szerettem, valahogy nem tudtam egészen komolyan venni, nem is kellett szerintem. A férfiúi oldalon Jasonnel szimpatizáltam, valahogy a többiekkel annyira nem jöttem ki.
Összességében tetszetős olvasmány volt. :-)

>!
minnie
Meggin Cabot: A fiú a házból

Szeretem ezt a könyvét. Ez volt első olyan regényem, ami nem hagyományos könyv, mert e-mail-ekből áll. :) Ezért akkor még nekem nagyon különleges volt. :D
Az összes karakter nagyon szerethető, maga a történet meg nagyon vicces. :)

>!
Zizifalva
Meggin Cabot: A fiú a házból

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy még mindig vannak olyan Cabot-könyvek, amiket nem olvastam. :)
A történet nagyon szórakoztató és könnyed, viszont a tettes kilétére az utolsó oldalakig nem jöttem rá. A szereplők változatosak, színesebbé teszik a könyvet. Stacy és Jason egyszerűen elképesztőek, ahogy a második részben is. Nincs olyan dolog, amiben ezek ketten meg tudnak egyezni. :D John nagyon aranyos, Mel pedig elég talpraesett. Amikor éppen megoldódni látszott minden – ezen csodálkoztam is, mert elég sok volt még a könyvből –, akkor jöttek a problémák. Igazi Meg Cabot-féle felépítés. Ezek után kíváncsi vagyok a harmadik részre. :)

>!
Rileey
Meggin Cabot: A fiú a házból

Jópofa könnyed olvasmány a letehetetlen fajtából, ráadásul hamar végigszalad rajta az ember. A Ki nevet a végénhez hasonlóan ez is elbírt volna több humort, de a formátum még mindig nyerő.

>!
julicsenge IP
Meggin Cabot: A fiú a házból

Miért maradt ez ki eddig? Humoros, pörgős, elképesztően aranyos történet, minden szereplő tökéletesen el van találva. Ebből kellene film is! :D
Furcsa, hogy a Ki nevet a végén?-t előbb olvastam, mert már félig-meddig ismertem a szereplőket, de azt hiszem, most azt is újraolvasom, hogy teljes legyen az élmény.

>!
mcborzaska
Meggin Cabot: A fiú a házból

Imádom Meg Cabot sajátos stílusát. Megunhatatlan.
Eleinte furcsálltam, hogy csak e-mailekből áll az egész könyv, bár később hozzászoktam.
Ezek után kíváncsi vagyok a többire is :)


Népszerű idézetek

>!
_Enii_ P

7:15 – Beindul az ébresztő. Lecsapom.
7:20 – Beindul az ébresztő. Lecsapom.
7:25 – Beindul az ébresztő. Lecsapom.
7:26 – A szomszéd kutyájának ugatására ébredek.

1 hozzászólás
>!
bleknajt

Te pedig tanácsot fogadtál el a feleségemtől. Egy olyan nőtől, aki tegnap egyedül megevett egy egész meggy tortát, egészen pontosan 12 szeletet. Vacsorára. És morgott rám, amikor el akartam venni tőle a kanalat.

221. oldal

>!
Mircsi 

Kérem, tegyék lehetővé, hogy mielőbb igénybe vehessem az alkalmazottak számára biztosított Tanácsadás Krízishelyzetben Program szolgáltatásait. Értékelném, ha olyan pszichiátert találnának nekem, aki hasonlít Brandon Fraserre, és aki terápiás foglalkozásait meztelen felsőtesttel tarja.

18. oldal

>!
_Enii_ P

Túlságosan különbözőek vagyunk: te Stephen Hawkingra esküszöl,én Stephen Kingre. Te is tudod, hogy ez a kapcsolat nem volt működőképes.

>!
_Enii_ P

Jaj, John, az isten szerelmére, hívd fel a Zabar vendéglőt, és egyszerűen rendeld meg, ahogy azt minden normális ember teszi. Aztán úgy teszel, mintha te készítetted volna. Te azt hiszed, én tudok főzni? Hát nem! A sült csirkém? Kenny Rogerstől. A rákkal töltött lepényhalam? A Jefferson piacról. A sült krumplim? Előre felszeletelt, mélyhűtött! Most már tudod. El ne mondd Jasonnek! Elvesztené minden illúzióját.

>!
Tíci P

Túlságosan különbözőek vagyunk: te Stephen Hawkingra esküszöl, én Stephen Kingre.

Kapcsolódó szócikkek: Stephen Hawking · Stephen King
1 hozzászólás
>!
Rozmaring

Látod, mennyire egyszerű minden, ha nem analizálod túl a dolgokat? De te mindig is ilyen voltál. Emlékszem a feleletválasztós biológiatesztjeinkre, állandóan túlmagyaráztad őket: „Nem lehet az A, mert az túl nyilvánvaló lenne. Biztosan félre akarnak vezetni.” Aztán kiválasztottad a D-t, mikor egyértelműen az A volt a helyes válasz.

49. oldal

>!
Cheril

VALAMI BAJ VAN VELED, STACY???
Úgy értem, azon kívül, hogy a bátyámhoz mentél feleségül.

>!
Cheril

El tudod ezt hinni? Egy férfi, akinek van kötelességtudata! Azóta sem tértem magamhoz.

>!
julicsenge IP

P. S.: Kérdésedre válaszolva, Dolly azért dobálja iratkapcsokkal az íróasztalodat, mert látni szeretné, nem jársz-e kicsit furcsán Max Friedlander hatalmas méretű… nos, irántad érzett odaadása miatt. Bármi történjen is, ne dőlj be a cseleinek.


A sorozat következő kötete

Fiú sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: Egomániás
Meg Cabot: Locsifecsi királynő férjhez megy
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Tammara Webber: Sweet – Édesem
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Lauren Graham: Egy nap talán
Graeme Simsion: A Rosie projekt