A ​fiú a házból (Fiú 1.) 197 csillagozás

Meggin Cabot: A fiú a házból

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mel ​Fuller, a New York Journal pletykarovat vezetője, Max Friedlander pedig nőcsábászsága révén is hírhedtté vált fényképész. Szomszédasszonya kórházba kerülésekor Mel valójában nem az igazi Maxet ismeri meg, hanem John Trentet, aki egy régi tartozását törleszti Maxnek a nagynéni háziállatainak gondozásával. John a kutyasétáltatás ürügyén Mel szomszédjává válik, s így a kapcsolat aránylag könnyen alakul – titkokkal terhes – bensőséges, mégsem egészen őszinte szerelemmé. Mel cikkére, mely szerint a milliomos Trent házasodni készül, nők ezrei torlaszolják el a New York Chronicle bejáratát. Aztán a hetekig tartó férjvadász ostrom lassan lecsillapodik, és Mel egy napon ismét e-mailt ír Johnnak.
A közelmúltban, hazánkban is nagy sikerű ifjúsági írónőként feltűnt Meg Cabot (A neveletlen hercegnő naplója 1-4.; Hívószám 1-800: Tudom, hol vagy! stb.) e könyvét e-mailekből építi fel. A rutinos szerző a legjobb barátnő, a vőlegénye, a pletykás Dolly, a fura Tim, a buzgó személyzetis… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Ciceró, Budapest, 2003
362 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635394187 · Fordította: Tulics Mónika
>!
Ciceró, Budapest, 2003
362 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635394180 · Fordította: Tulics Mónika
>!
Ciceró, Budapest
382 oldal · ISBN: 9789635394180

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

John Trent · Mel Fuller


Kedvencelte 20

Most olvassa 3

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Adryenne1991>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Imádom Meg Cabotot. Talán ő az egyik író, akinek sikerült velem megszerettetni a könyvek világát. Szinte az összes könyvét olvastam, és majdnem mind a kedvenceim közé került.

Ez nem egy hagyományosan megírt könyv, hiszen e-mail formában íródott, ami nagyon jól illett ehhez a történethez.
A moly-os címkék alapján, romantikus regényről van szó, de én még szívem szerint kiegészíteném a humor és a krimi címkékkel is. Hihetetlenül szórakoztató, szinte falja az ember az oldalakat.
A romantikus és szórakoztató oldala mellett találkozhatunk egy krimis vonallal is, ami izgalmassá is teszi a cselekményt.

Annak ellenére, hogy nem először olvasom a könyvet, néhol még mindig hangosan felnevettem, néhol meg izgatottan olvastam, hogy na most vajon mi lesz.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet. Legyen az illető fiú vagy lány, 14 vagy 90 éves.

1 hozzászólás
_Enii_>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Ez a könyv valami elképesztő,az írónő pedig egy zseni. *-* Az egész történetet e-mailek formájában tárja az olvasó elé. Az elején elképzelni se tudtam,hogy akkor én most ezt hogyan fogom érteni. Őszintén,az első oldalakon rengeteg kétely volt bennem ezzel kapcsolatban,de a lapok pergésével a bizonytalanságom is szép lassan eltűnt. Keveredett benne a humor a romantikával és egy kis krimi-szállal ami igazán üdítően hatott a könyvre. A 4,5* pedig csak azért,mert nem tudom a többi milyen lesz. :))

kratas P>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Aranyos volt, bolondos, de enyhén bugyuta is. Nem tudnám igazán megfogalmazni, hogy miért, hiszen megvolt benne minden, ami egy chick-lit-ben kötelező elem, de mégsem hozta azt a felszabadult érzést, amit az ilyen könyvektől elvárok. Egy olvasásnak jó volt.

Barnabás_The_Good_Girlboi>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Az egyik kedvenc Meg Cabot könyvem!
Megunhatatlan klasszikus :-)

NovaTime>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Totálisan lerágott csont, kiszámítható minden lépés és az ember mégis csak azt veszi észre, hogy már mennyi mindenen túl van, képes teljesen elfeledkezni az időről.
Mivel nem olvastam fülszöveget, így kicsit másra számítottam, de elég jól össze lehet rakni a képet néhány üzenet elolvasása után. Na, meg azt is, hogy Mel nem túl szimpatikus személyiség, legalábbis nekem. Voltak pillanatok, amikor kezdtem meglátni pozitív tulajdonságait, aztán gyorsan lerombolta. Ellenben a mubkahelyén lévő körlevelezés egy-egy szaftosabb témáról vicces volt. George leveleit is nagyon szerettem, valahogy nem tudtam egészen komolyan venni, nem is kellett szerintem. A férfiúi oldalon Jasonnel szimpatizáltam, valahogy a többiekkel annyira nem jöttem ki.
Összességében tetszetős olvasmány volt. :-)

minnie>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Szeretem ezt a könyvét. Ez volt első olyan regényem, ami nem hagyományos könyv, mert e-mail-ekből áll. :) Ezért akkor még nekem nagyon különleges volt. :D
Az összes karakter nagyon szerethető, maga a történet meg nagyon vicces. :)

Zizifalva>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy még mindig vannak olyan Cabot-könyvek, amiket nem olvastam. :)
A történet nagyon szórakoztató és könnyed, viszont a tettes kilétére az utolsó oldalakig nem jöttem rá. A szereplők változatosak, színesebbé teszik a könyvet. Stacy és Jason egyszerűen elképesztőek, ahogy a második részben is. Nincs olyan dolog, amiben ezek ketten meg tudnak egyezni. :D John nagyon aranyos, Mel pedig elég talpraesett. Amikor éppen megoldódni látszott minden – ezen csodálkoztam is, mert elég sok volt még a könyvből –, akkor jöttek a problémák. Igazi Meg Cabot-féle felépítés. Ezek után kíváncsi vagyok a harmadik részre. :)

julicsenge IP>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Miért maradt ez ki eddig? Humoros, pörgős, elképesztően aranyos történet, minden szereplő tökéletesen el van találva. Ebből kellene film is! :D
Furcsa, hogy a Ki nevet a végén?-t előbb olvastam, mert már félig-meddig ismertem a szereplőket, de azt hiszem, most azt is újraolvasom, hogy teljes legyen az élmény.

mcborzaska>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Imádom Meg Cabot sajátos stílusát. Megunhatatlan.
Eleinte furcsálltam, hogy csak e-mailekből áll az egész könyv, bár később hozzászoktam.
Ezek után kíváncsi vagyok a többire is :)

borayo>!
Meggin Cabot: A fiú a házból

Ezt a könyvet csak azért olvastam el, mert egy kihíváshoz szükséges volt. Na meg mert gyerekkoromban nagyon szerettem Meg Cabot könyveit. (Mondjuk ez pont nem gyerekeknek való :D)
Mivel az egész könyv e-mailezésekből áll, ezért nem jött át az idő múlása a könyvben. Mert természetesen az sincs a levelezések mellett, hogy mikor íródott. Ez eléggé zavaró volt. Szóval mikor hirtelen beközölték, hogy eltelt három hónap a szereplők találkozása óta és John megakarja kérni Mel kezét, akkor azért kiakadtam :D
Összességében ez egy olyan könyv volt, amit nem bántam volna, ha kimarad az életemből. Nem volt rossz, de jó sem volt. Tuti, hogy olvasok majd még olyan Meg Cabot könyveket, amiket gyerekként imádtam, és tudom, hogy most is szeretni fogom őket. Ez sajnos nem ilyen volt.


Népszerű idézetek

_Enii_>!

7:15 – Beindul az ébresztő. Lecsapom.
7:20 – Beindul az ébresztő. Lecsapom.
7:25 – Beindul az ébresztő. Lecsapom.
7:26 – A szomszéd kutyájának ugatására ébredek.

1 hozzászólás
bleknajt>!

Te pedig tanácsot fogadtál el a feleségemtől. Egy olyan nőtől, aki tegnap egyedül megevett egy egész meggy tortát, egészen pontosan 12 szeletet. Vacsorára. És morgott rám, amikor el akartam venni tőle a kanalat.

221. oldal

Mircsi>!

Kérem, tegyék lehetővé, hogy mielőbb igénybe vehessem az alkalmazottak számára biztosított Tanácsadás Krízishelyzetben Program szolgáltatásait. Értékelném, ha olyan pszichiátert találnának nekem, aki hasonlít Brandon Fraserre, és aki terápiás foglalkozásait meztelen felsőtesttel tarja.

18. oldal

_Enii_>!

Túlságosan különbözőek vagyunk: te Stephen Hawkingra esküszöl,én Stephen Kingre. Te is tudod, hogy ez a kapcsolat nem volt működőképes.

_Enii_>!

Jaj, John, az isten szerelmére, hívd fel a Zabar vendéglőt, és egyszerűen rendeld meg, ahogy azt minden normális ember teszi. Aztán úgy teszel, mintha te készítetted volna. Te azt hiszed, én tudok főzni? Hát nem! A sült csirkém? Kenny Rogerstől. A rákkal töltött lepényhalam? A Jefferson piacról. A sült krumplim? Előre felszeletelt, mélyhűtött! Most már tudod. El ne mondd Jasonnek! Elvesztené minden illúzióját.

Tíci>!

Túlságosan különbözőek vagyunk: te Stephen Hawkingra esküszöl, én Stephen Kingre.

Kapcsolódó szócikkek: Stephen Hawking · Stephen King
1 hozzászólás
Cheril>!

VALAMI BAJ VAN VELED, STACY???
Úgy értem, azon kívül, hogy a bátyámhoz mentél feleségül.

Cheril>!

El tudod ezt hinni? Egy férfi, akinek van kötelességtudata! Azóta sem tértem magamhoz.

Cheril>!

Hol az ördögben van Fuller? Remélem, nem a női mosdóban! Annyi időt töltötök mindannyian azokban az átkozott kis fülkékben, hogy esküszöm, kezdem azt hinni, hogyv valaki koktélt szolgál ott fel nektek….

julicsenge IP>!

P. S.: Kérdésedre válaszolva, Dolly azért dobálja iratkapcsokkal az íróasztalodat, mert látni szeretné, nem jársz-e kicsit furcsán Max Friedlander hatalmas méretű… nos, irántad érzett odaadása miatt. Bármi történjen is, ne dőlj be a cseleinek.

Kapcsolódó szócikkek: iratkapocs

A sorozat következő kötete

Fiú sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: Egomániás
Meg Cabot: Locsifecsi királynő férjhez megy
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Tammara Webber: Sweet – Édesem
Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Lauren Graham: Egy nap talán
Graeme Simsion: A Rosie projekt