Folti, ​a hős 8 csillagozás

Megan Rix: Folti, a hős

Joe mindig is vágyott egy kutyára. Amikor találkozik Foltival, az aranyszőrű labradorkölyökkel, rögtön tudja, hogy megtalálta, akit keresett. A fiú szeretetteli figyelmének köszönhetően Folti játékos kiskutyából igazi segítőkutyává válik. De vajon hogy viseli majd Joe, ha el kell válnia kis barátjától? Hiszen Folti a Segítő Mancsok Egyesület záróvizsgája után egy mozgásában korlátozott gazdihoz kerül, hogy különleges tudásával megkönnyítse annak mindennapjait.

Megan Rix megindító regényében egy apa nélkül maradt tizenegy éves fiú és egy különleges kiskutya egyre szorosabbra fonódó barátságát követhetjük végig.

Eredeti mű: Megan Rix: The Hero Pup

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634032694 · Fordította: Tóth Gábor

Enciklopédia 5


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Lívia_Márkus
Megan Rix: Folti, a hős

Aranyos történet, Foltiról aki az idő múlásával segítőkutyává válik és a kis Joe-nak el kell válnia tőle. Egyaránt ajánlom gyerekeknek és felnőtteknek is. Kellemes kikapcsolódást nyújt.

>!
cirmilla
Megan Rix: Folti, a hős

Édes kis történet gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Tisztelgés a segítőkutyák kiképzői előtt. Foltiba én is beleszerettem.


Népszerű idézetek

>!
Kek P

Joe azonnal észrevette, hogy némelyik gazdi nagyon hasonlított a kutyájára. Az egyik hölgynek például, aki egy ír szetter kölyköt hozott, pontosan olyan színű volt a haja, mint a kutyája bundája. Egy másik, mérges tekintetű hölgynek pedig olyan mopszlija volt, ami szintén morcosnak tűnt, és mérgesen felvakkantott, amikor egy másik mopszlival találkozott. Egyes gazdik Joe-ra mosolyogtak, vagy épp a szemüket forgatták a túlzottan izgága kutyusaik miatt, de a legtöbben inkább idegesnek tűntek.
– Lassabban, Noah! – szólt rá egy magas, vékony férfi a szintén nyurga, ír farkaskutyakölykére, aki megállás nélkül rángatta a pórázt. – A végén még megint elrántasz. – Noah azonban olyan izgatott volt a többi kutyával való találkozás miatt, hogy nem bírt lassítani.

57-58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kutya
>!
Kek P

Marnie, az ötéves, sárga szőrű labrador a bejárati ajtó előtt állt és vakkantott.

(első mondat)

>!
Kek P

Nagyon szerette a Segítő Mancsokat, ahol speciális igényű emberek számára képeztek ki segítőkutyákat. A közelben volt a helyi központjuk, amit a barátja, Lenny vezetett. A cikk szerint önkéntes kölyökkutya-nevelőket kerestek a jótékonysági szervezetük számára.

6. oldal

>!
Kek P

Karácsony. Joe gyomra összerándult a gondolatra, hogy a következő karácsonyt már az édesapja nélkül kell töltenie.

10. oldal

>!
Kek P

Marnie alig egy órája aludt, amikor egyszer csak kinyílt a szeme és felvakkantott.
Mrs. Hodges is felébredt, és megdörzsölte a szemét.
– Te jó ég! Itt az idő? – kérdezte, majd ránézett Marnie-ra, és látta, hogy az első kiskutya már meg is született. A következő pár órában öt másik kicsi követte az elsőt.
– Micsoda ügyes kislány vagy, Marnie! Hat kiskölyök! – mondta Mrs. Hodges miközben egyesével megvizsgálta az újszülötteket.
Négy fiú és két lány volt és mindannyian vajsárga színűek voltak, kivéve az egyik fiút, akinek volt egy fekete folt a jobb fülén.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kutya
>!
Kek P

– Vakon és süketen születnek – magyarázta Mrs. Hodges Joe-nak. – Az első pár hétben pedig leginkább csak esznek, alszanak és kakilnak.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halláskárosodás · kutya · vak
>!
Kek P

– Mi az a Flyball? – kérdezte Joe.
Lenny mosolygott.
– Ez amolyan csapatverseny kutyáknak. A kutyák csapatokat alkotnak, és egymást váltva futnak egy teniszlabda után, amit ez a gép lő ki magából – mondta, és megpaskolt egy nyomópedállal ellátott dobozt. – A kutya lenyomja a pedált, elkapja a labdát a szájával, majd gyorsan visszaszalad a gazdájához, általában különféle akadályokon át, aztán a következő kutyán a sor.
– Jó mókának tűnik.
– Az bizony. A péntekek viszont emiatt nagyon zajosak tudnak lenni, mert mindenki kiabálva biztatja a kutyáját, a kutyákat pedig majd szétveti az izgalom, hogy mikor kerül rájuk a sor.

55-56. oldal

Kapcsolódó szócikkek: játék · kutya · sport
>!
Kek P

Az ugrásokkal és a pallón való egyensúlyozással azonban itt még nem foglalkozunk, mert a kölyökkutyák ízületei nagyon törékenyek és még fejlődésben vannak.

59. oldal

>!
Kek P

Végezetül pedig szeretnék külön köszönetet mondani az én kedves férjemnek, valamint a két kutyánknak, Traffynek és Bellának, akik a kutatásom alatt rengeteg kutyajótékonysági összejövetelre és találkozóra elkísértek engem. Az elmúlt pár évben Traffy egy helyi iskolába kezdett járni, ahol olvasásterápiás kutyaként hallgatja, ahogy a gyerekek felolvasnak neki. Mindig nagy hévvel húz maga után, amikor megérkezünk az iskolához, így biztos vagyok benne, hogy nagyon szeret oda járni, az iskola pedig jelentős javulásról számolt be a Traffynek felolvasó gyerekek esetében.

292. oldal

>!
Kek P

A kiskutyák jók akarnak lenni, de nehéz rájönniük, hogyan viselkedjenek, ha nem mutatjuk meg nekik.

277. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Fletcher: Christmasaurus
Ivona Brezinová: Add a mancsod!
Kate DiCamillo: Penny miatt
Jack London: A vadon szava
Phyllis Reynolds Naylor: Tappancs veszélyben
Jeff Kinney: Egy ropi naplója – Az utolsó szalmaszál
J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek
Holden Rose: Az ellopott karácsony
Thomas Brezina: Viharos karácsony
John Hughes: Reszkessetek, betörők!