Minden ​eltűnt lány 125 csillagozás

Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Nicolette ​Farrellnek boldog élete van Philadelphiában: sikeres a munkájában és nagyon szereti a vőlegényét. Most rövid időre mindkettőnek hátat kell fordítania, ugyanis vissza kell térnie beteg édesapjához szülővárosába, Cooley Ridge-be, ahol nem csak az elhelyezéséről kell gondoskodnia és eladnia családi házat, hanem szembenéznie a múlttal is: tíz év telt el azóta, hogy legjobb barátnője, Corinne, nyomtalanul eltűnt.

Az amerikai kisváros keveset változott ezalatt az évtized alatt, a korábbi rendőrségi vizsgálat érintettjei mindmáig itt élnek: Nic bátyja, Daniel, és felesége, Laura, gyermeket várnak; Jackson a városi bárban dolgozik; Tyler – Nic volt barátja – pedig Annaleise Carterrel randevúzik, aki a csapat alibijét jelentette arra az estére, amikor Corinne-nak nyoma veszett. Néhány nappal Nic hazaérkezését követően azonban Annaleise eltűnik. Nic és barátai ismét megrázó drámai események középpontjában találják magukat, amelyek felidézik Corinne esetét, és rég… (tovább)

Eredeti mű: Megan Miranda: All the Missing Girls

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2017
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634191872 · Fordította: Nagy Mónika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
352 oldal · ISBN: 9789634191889 · Fordította: Nagy Mónika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2016
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634191872 · Fordította: Nagy Mónika

Enciklopédia 1


Kedvencelte 9

Most olvassa 6

Várólistára tette 163

Kívánságlistára tette 130

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

A könyv első lapján, a méltató és elismerő szavak között, többször is szóba került a Holtodiglan, amit én szerettem, úgyhogy nagy reményekkel vágtam bele az olvasásba.
Végül sajnos nem egy újabb Holtodiglant tartottam a kezemben, de nem akarok mindig a negatív dolgokkal kezdeni, úgyhogy kezdem is a könyv pozitívumaival, mert azért voltak azok is.
A történet visszafelé elmesélése nagyon eredeti ötlet volt, amire nehéz szívvel, de azt kell mondanom, hogy szépen ki volt dolgozva. Ahogy haladtam visszafelé a napok között, egyre többet tudtam meg a történtekről, viszont, ha időrendi sorrendben ismertem volna meg az eseményeket, akkor bizony még ennyire sem élveztem volna a könyvet.
Olyan átlagos, enyhén depis főhősnő, egy déli város, egy sok évvel ezelőtt eltűnt lány, nyomasztó légkör, a kiegészítők jók voltak, de a tini tragédia, ami a fő attrakció volt, már nem igazán nyerte el a tetszésemet.
A történet lezárása gyors és semmilyen volt. Nem mondom, hogy nem volt csavar a végén, de ez egyáltalán nem az a leesik az állad féle csattanó volt.
Többet vártam ettől a könyvtől. De mindentől függetlenül, alig tudtam letenni, nagyon hamar el is olvastam, éppen ezért a pontozással is nagy bajban leszek…
http://konyvutca.blogspot.hu/2017/09/thriller-csutortok…

>!
Lomax
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Tulajdonképpen nem volt vele különösebben bajom, sőt, még az elején azon is gondoltam, miért van ennyire leszázalékolva, nem rossz ez. Sajnos ez a nem rossz érzés nem fejlődött, amiről én mindig is azt gondoltam, a világ legrosszabb jelzője. Mármint a „nem rossz” kifejezés.
Nem tudok vele semmit se kezdeni, nem is jó, nem is rossz. Az az ostoba állapot, amikor nem haladunk semerre, pedig valahova kéne, hogy legalább azt mondhassam, rossz volt. De pontosan ez a probléma. Nem volt rossz.
Az írásmód nem borzalmas, belehet fogadni, még ha néha én kicsit össze is zavarodtam, ki mondta, miért, hol.A hangulat a tökéletesen eltalált borongós, mély benyomást keltő, pont olyan, ami illik a témához. A szereplőkkel sincs semmi gond, nem lehet őket megszeretni, de ettől még rendben vannak.
S ezek ellenére valamiért mégse volt jó regény.
Maga az alapötlet, hogy visszafelé meséli el a történteket, hát, visszafelé is süt el.
Nem arról van szó, hogy idegesített volna na jó, egy kicsit, de nem azért, mert rossz ötlet egyszerűen csak nem volt jól kiaknázva. Nem használta ki a lehetőségeket, nem dolgozta ki eléggé, nem keltett valami összeszedett benyomást. És ezzel együtt, unalmas volt. De nagyon.
Nem fogott meg magának, nem kötött le, egyszerűen nem érdekelt a sztori. Egyáltalán nem kiemelkedő könyv, de annyira nem vészes. Olyan egyszer jó volt, de egy hét múlva már a borítójára se emlékszem típus.

>!
robinson P
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Az tény, hogy érdekes
és kiemelkedik az átlag tucat krimik áradatából. Kellő érzelmeket ébreszt az olvasóban. A történetet visszafelé ismerjük meg. Akinek ez a mód nem tetszik, nem szereti, nem is fogja élvezni ezt a jól megírt pszicho-történetet.

http://gaboolvas.blogspot.hu/2016/12/minden-eltunt-lany.html

>!
mate55
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Nem tudom kijelenteni, hogy szerettem ezt a regényt, hiszen sem a téma, sem a szereplők, sem az események nem éppen kedvemre valóak voltak. Mégis azt kell mondanom, hogy egy jól megírt történet, amely képes volt arra, hogy érzelmeket váltson ki belőlem, bőven adott agyalni és feldolgozni valót. Ez a könyv több, mint a múltbeli események bemutatása, mert a múlt történései mellett feltárul a szereplők jelleme, betekintést nyerhetünk a lelkük legmélyén megbújó érzelmeikbe, a legtitkosabb gondolataikba. Megértjük a tetteik motivációját, és ezek egyike sem az, ami miatt könnyen olvashatóvá válik a regény – éppen ellenkezőleg. Ez a történet nem krimi, több annál: egy jól megírt és megszerkesztett pszihó-thriller, egy olyan regény, amelyre elismerően nézel a szerkezete és mélysége miatt. A könyv egyetlen (kis) hibája az, hogy néha nehéz követni, mivel nem nagyon vagyok hozzászokva az olyan könyvekhez, ahol minden visszafelé játszódik le. A bonyolultság ellenére viszont végig értjük a történetet. Néha utal valamire, de csak annyira, hogy még épp ne legyen gyanús. Így aztán a csavarok meghatványozódnak, senki sem az, aminek elsőre tűnik, más a célja, mint amit a történet elsőre sugall. Némelyik „illúzió” annyira erős volt, hogy vissza kellett olvasnom, mert meg voltam győződve róla, hogy igenis egyértelmű utalást kaptam az adott helyzetre. Szeretem, ha egy könyv elgondolkodtat, és nem kínál tálcán mindent. Jelen esetünkben a szemünk mellett az agyunknak is erőteljesen kell dolgozni, hogy összerakjuk a mozaikdarabokat. A végén (vagyis az elején) pedig biztos vagyok benne, hogy sokan meg fognak lepődni. Az eddigieket összefoglalva ez egy üdítően friss, ötletes, bátor alkotás, mindenkinek ajánlott, aki nem veti meg az újdonságokat.

5 hozzászólás
>!
A_Shara
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Minden tiszteletem az írónőé.
Ezt a krimit nagyon szépen összerakta, óvatosan, hogy csak a végén értsük meg: ki, miért, hogyan.
Csak a végén derült ki mi történt 10 éve, illetve 15 nappal korábban. Ügyesen bánt a szavakkal, sejtelmes utalásokkal tarkítva Nic elbeszélését.
A végének pedig kifejezetten örülök.

>!
smetalin
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Időnként elálmosodtam, unatkoztam. Ez a visszafelé haladás az időben nálam nem nyert, nem hozta azt amit az írónő elszeretett volna érni. A címét se nagyon értem, de ez a legkisebb bajom.
A szereplőkről mit is írhatnék………nem kerültek közel hozzám, nem éltem magam bele a helyzetükbe, olyan semmilyen.
Tíz éve eltűnt egy lány, a legjobb barátnője elmenekült a városból, és most ilyen -olyan okokból visszatért a legjobb barátnő, Nic a városba. Ismét eltűnt egy lány. Hogy mi történt tíz éve és most, ezt tudhatjuk meg ráklépésben. Írhatnám, hogy közben megismerjük a lányokat és a többi szereplőt, de annyira nem. Egynek elmegy, de álmatlan éjszakákat nem fog okozni és emlékezni sem fogok rá hosszú ideig.

5 hozzászólás
>!
Tigrincs P
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog és ami a lényeg, nem tudom igazán, hogy mitől működik, de működik mégis. Ez a visszafelé mesélő szerkezet nagyon érdekes megoldás, hasonlót láttam a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot epizódjaiban; látunk egy végkifejletet, ami valami egyértelműnek és konkrétnak -egyben hihetetlennek- tűnik, de lehetetlen elképzelni, hogy hogyan jutott el a sztori A-ból B-be. Szerintem egészen kivételes elbeszélő tehetség kell ehhez a fajta időutazáshoz, legalábbis, ha továbbra is a végére akarjuk a csattanót.
A másik, amit meg akartam említeni, az az újrakezdés intézménye: elmenni, elmenekülni, hátat fordítani mindennek. Milyen nehéz és lehetetlen küldetés. Erről az jut eszembe, a Bates motelben hallottam, hogy sokan elmennek és új életet kezdenek valahol, de a többség csupán a régi életét folytatja máshol. Milyen igaz. Hiszen magunkat nem hagyhatjuk hátra.
Jó könyv.

>!
Niko_oka
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

…és a különleges történetvezetés működött!
Nem ért váratlanul, hogy elindultam visszafelé az időben, spoiler ezért hát figyeltem, amennyire csak tudtam. Nagyjából a 4. nap eseményeinél kezdtem úgy érezni, hogy szétesik a koncentrációm, darabjaira hullik a sztori, mindenki mindenkivel és benne van, én meg elsiklottam valami felett. Ráadásul az addig egészen remek fogalmazásmód valami pongyola vacakká fajult, mintha egy időkapun is átmentünk volna mind egyszerre, írónőstül-mindenestül. A végére persze összeállt az egész, a nyúlós rágógumidarabkák csattanva pattantak a helyükre, és rájöttem, hogy ez a hölgyemény nem kapkodott, hanem ravasz volt: a sebtiben odavetett, se füle se farka mondatok keszekuszaságával csak figyelemelterelt, a történetnek tokkal-vonóval-idősíkkal együtt keretes szerkezetet rittyentett, és már csak a producer hiányzik a köszönetnyilvánítás végéről. Ez bizony filmre kívánkozik, minden adott hozzá.
Várom, mi lesz az írónő következő dobása!

>!
Lénaanyukája P
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Akkor kezdjük az elején. Vagy a végén? Nagyon érdekes a regény koncepciója, hogy az események végétől halad vissza az eleje felé, agymunkának kiváló volt. De végére belefáradtam. Mindenesetre érdekes kísérlet egy ilyen felépítésű könyv, de remélem, a többi nem ilyen lesz.

1 hozzászólás
>!
OctoberRain
Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Kifogott rajtam ez a könyv.
Nagyjából a felénél jártam, amikor pár napig nem vettem a kezembe, időhiány miatt.
Aztán amikor folytattam volna, csak pislogtam, hogy most mi van?
Ez a visszafele dolog teljesen bekavart. Szóval elölről kezdtem..
Nekem tetszett. Oké, nem egy világmegváltó könyv. De valahogy ez a haladjunk vissza a történetben írásmód szerintem egészen jól sikerült. Sejtettem, hogy ki meg miért, de ez mégsem zavart.
Szeretem az ilyen kisvárosokban játszódó történeteket, valahogy teljesen más hangulatot kölcsönöznek a könyvnek.
A szereplők rendben vannak, szépen lassan mindenkiről kiderül ez-az.
spoiler
Bár tényleg tetszett az írásmód, azért őszintén remélem, az írónő következő könyve nem ilyen lesz.

Muszáj kiemelnem a borítót. Annyira gyönyörű!!*-*
És illik is a könyvhöz.
Imádom az óriáskerekeket❤


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Csak egy tiszta fejű ember értheti meg, milyen közel is van az őrülethez.

44. oldal

>!
mate55 

Egy telefonhívással kezdődött, megtévesztően egyszerű és könnyen figyelmen kívül hagyható hívással.

(első mondat)

>!
robinson P

Pletyka. A legveszélyesebb dolog egy nyomozás során. Ragályos és elkerülhetetlen.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pletyka
>!
Kókuszka

Ha van otthonérzés, akkor ez az. Egy hely, ahol nincsenek titkok, semmi sem marad eltemetve: sem a múlt, sem önmagad. Ahol saját magad összes verziója lehetsz, és mindezt visszatükröződni láthatod, ahogy ugyanazokat a lépcsőket, ugyanazokat a folyosókat, ugyanazokat a szobákat járod.

341. oldal

>!
Lénaanyukája P

A helyzet az, hogy nem vagyok túl jó közeli barátnak. Alkalminak nagyszerű vagyok, ha munka utáni találkozásról van szó, és hozok lasagnét a közösbe. (…) Mindig otthagyom az embereket. Nem válaszolok az e-mailekre. Nem csörgök vissza a nem fogadott hívásokra. Szokásommá vált. Könnyebb így. Az vagyok, akinek búcsúpartit rendeznek a barátai, de aztán sosem keresik.

>!
mate55 

Az időhöz hasonlóan a távolság is csak egy dolog, amit teremtünk.

335. oldal

>!
mate55 

Nincs annál veszélyesebb, hatalmasabb, a túlélés szempontjából lényegesebb és alapvetőbb, mint ha magunknak hazudunk.

322. oldal

>!
Katie_Sue P

Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Tortúra
Karen Rose: Vigyázz rám
Karin Slaughter: Bőr
Patricia Highsmith: A balek
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Dan Wells: Mr. Monster
Karin Slaughter: Tagli
Sara Shepard: Wicked
John Grisham: Die Akte
Sara Shepard: Pretty Little Liars