A ​tökéletes idegen 113 csillagozás

Megan Miranda: A tökéletes idegen

A ​csendes kisvárosokban mindenkinek vannak titkai.
Hogyan lehet felfedni az igazságot, ha épp a saját múltunkat igyekszünk elrejteni?

Egy távoltartási végzés és egy lehetséges bírósági per szorításában az újságíróként kudarcot valló Leah Stevens épp eltűnni készül Bostonból, amikor összefut egy zűrös kapcsolatból menekülő régi barátnőjével, Emmy Greyjel. Emmy felveti, hogy költözzenek Pennsylvania csendes vidékére, ahol Leah tanári állást vállalhat, és mindketten új életet kezdhetnek. Az új kezdetet azonban szörnyű esemény árnyékolja be. A tó partján brutális támadás ér egy Leah-ra kísértetiesen hasonlító nőt, majd néhány nappal később Emmy is eltűnik.

Leah-nak feltett szándéka, hogy megtalálja Emmyt, és ezért együttműködik az ügyben Kyle Donovannel, a helyi nyomozóval. Miközben nyomok után kutatva vizsgálják barátnője életét, Leah-ban felmerül a kérdés: ismerte-e valaha Emmyt igazán? Barátok, család és digitális lábnyom… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2017
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634193531 · Fordította: Nagy Mónika
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2017
288 oldal · ISBN: 9789634193548 · Fordította: Nagy Mónika

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Emmy · Leah Stevens


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

smetalin>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Úgy olvastam ezt a könyvet(ahogy mostanság mindet),hogy nem olvasom el miről is fog szólni, így izgibb. Épp ezért én azt gondoltam, hogy a meggyilkolt lány lesz a központi elem. Majd rájöttem, hogy nem, és gondoltam ez így még érdekesebb. A feléig még simán négyest adtam volna neki, érdekes volt, kíváncsi voltam…….de sajnos lecsúszott a vége. Nem érzem azt, hogy egy szép kerek sztorit kaptam volna.
Főszereplőnk néha csapongott fejben, gondolt erre, gondolt arra, voltak érdekes és fontos gondolatai, és voltak olyanok amik tök érdektelenek voltak és a tárgyhoz sem tartoztak.
Van az írónőben potenciál, de nálam sajnos ez a könyve sem ütötte meg a mércét, amire azt mondom hogy: Na, b--zd meg, erre nem gondoltam, ez tök jó volt!!!
Sajnos az előző könyvére sem tudok emlékezni teljesen, már csak nyomokban van meg és ez a sztori is erre a sorsra fog jutni.

CsakSimánDorka>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Elég régen olvastam a regényt, de arra emlékszem, hogy érdekelt a történet. Nagyon jó atmoszférát teremtett az író a tökéletes idegen köré, jó volt a nyomozás, még én is féltem kicsit, mikor Leah is. Örültem is neki, hogy milyen kincset olvasok, és annyira nem is rossz, mint amennyire itt a Molyon sokan értékelik. Aztán elérkezett a vége, amit nagyon összecsapottnak éreztem, ez pedig totál elvette a kedvem az egésztől. De csak végigszenvedtem, de nagyon bántott, hogy egy ilyen jónak induló könyvet a végére hogy el lehet rontani.

Bajnoczianna>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Bár elég alacsony százalékon áll, de nekem mégis kifejezeten tetszett ez s krimi könyv. Az elején nehezen tudtam megérteni az eseményeket, mégis aztán szép lassan sikerült kibontakoznia egy izgalmas és fordulatos regénynek. Mindenképp érdemes elolvasni legalább egyszer.

Csibice25>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Szuper könyv lett volna, ha az első 100 oldal nem lett volna ilyen eseménytelen és unalmas. Utána nagyon jól beindult a sztori és a végére kezdett letehetetlenné válni.

AniTiger P>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Rendben van, de semmi extra… Nem igazán tudott meglepni, mert elég jártas vagyok az ehhez hasonló sztorik világában. Nyomozgattunk, de nem borzongatott meg, és a romantikus szálat is totál feleslegesnek éreztem. Az elbizonytalanítás, hogy Emmy vajon létezik-e, illetve hogy Leah bolond vagy a bolondját járatják vele nem jött be nálam, de érdekes csavarok voltak, amik picit megdobták a történetet. De még így is végtelenül vérszegények voltak a karakterek. Ha valaki olvassa a blogot, akkor tudja, hogy a legtrébb könyvben is képes vagyok találni egy olyan szereplőt, aki izgalmas nekem valamiért. [Ez lehet egy jó háttérsztori, vagy a kicsit morbid humora, vagy a magvas gondolatai, a hőstettei/bénázásai. Végülis lehet bármi, amitől a karakter élővé válik számomra.] Ebben a könyvben senkit nem találtam.

Nem mondanám, hogy emlékezetes olvasmány lesz, de egynek elment, mert izgalmas volt az spoiler és a spoiler szál.

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/06/megan-mir…

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2017
288 oldal · ISBN: 9789634193548 · Fordította: Nagy Mónika
kvzs P>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Érdekes az alapötlet, csak a kivitelezés lendülete múlt ki útközben.
Tegyük fel, hogy eltűnik valaki, akinek a létezésére nincs bizonyíték. Érdekes, és izgalmas alapötlet, ahol bizony azon is el kell gondolkodni, hogy létezik-e egyáltalán az illető. Ha csak ezt a szálat próbálta volna kibontani az író, valószínűleg sokkal jobb lett volna a végeredmény. Ő azonban rejtélyt rejtélyre halmoz, és mindenki múltjában és viselkedésében próbál valami furcsaságot elhelyezni, azonban azok egy idő után kicsúsznak a kezéből, és kifutnak a semmibe.
A fő szál izgalmas volt bár néhány csattanójára elég korán rájöttem. A többiek nagy része sajnos lóg a levegőben, és nem nyomasztóbbá, inkább csak hiteltelenebbé teszik a történetet. Kár ezért a könyvért, ha kicsit kevesebbel beéri, sokkal jobb lehetett volna.

Zanit>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Úgy látszik, nekem ez is jobban tetszett, mint a többségnek. Nem mondom, hogy nem volt egy-két unalmasabb rész, de utána mindig történt valami, ami újra felcsigázott.
A karakterek egyike sem lopta be magát a szívembe, de a sztori bőven kárpótolt.
A párhuzamok végig jelen voltak a történetben, ez különösen tetszett.

Bee_bookworm>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Gyengébb volt, mint a Minden eltűnt lány. Nagyon lassan haladtak az események és sajnos a visszaemlékezések sem voltak annyira érdekesek. A Theo szál nagyon tetszett, de az írónő nem kezdett vele olyan sokat, amennyit lehetett volna. Az atmoszféra itt is tetszett, de nem volt annyira jó, mint a Minden eltűnt lányban. Tetszett, hogy végül mi sült ki az egészből, de valahogy hiányérzetem maradt. Sokkal többet ki lehetett volna hozni a történetből.

Pesu>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Ettől a könyvtől én egyáltalán nem ezt vártam! Nem mondom, hogy nem tetszett, bár.. az elején nagyon lassan haladt a sztori és vártam, hogy történjen már valami! Én misztikus dolgokra számítottam és borzongásra, amit sajnos nem kaptam meg, de attól függetlenül egy érdekes könyv volt! Nem mellesleg miután kiolvastam ezzel álmodtam és az álmom elég rémisztő volt! Szóval ha velem történt volna ilyen biztos, hogy féltem volna! :)

TiszlaviczMarcsi I>!
Megan Miranda: A tökéletes idegen

Szerintem nagyon jó kis történet húzódott meg a háttérben. Ki kicsoda valójában, és kivel mi történt, ki követte el és miért. Jó példája, hogy nem mindig az van, amit látunk vagy hiszünk.
Viszont Leah túl sokat gondolkodott, és túl sokat osztott meg velünk – ezeket a részeket kicsit feleslegesnek éreztem, és ami vele történt, túlbonyolította az egészet. Szerintem csak azért került bele a könyvbe ennyi duma, hogy ne 140 oldal legyen. Pedig elég lett volna, mondom, nagyon izgalmas és érdekes volt, ami valójában történet. De mire eljutottunk odáig, hogy minden kiderült…


Népszerű idézetek

Booklover_31>!

Elképesztő, hogyan érezhetünk valamit, ami ilyen régen történt, ennyire frissnek. Hogyan bukkan elő a semmiből, hogy kísértsen – egy ártalmatlan telefoncsengés, és a múlt hív a vonal másik végén.

195. oldal

AniTiger P>!

    – Minden kapcsolat három kategória valamelyikébe sorolható. Három. Ennyi.
    Oldalra biccentette a fejét, haja köréje omlott, és megnézte, hogy figyelek-e, vagy már alszom. Szerettem az ilyen pillanatokat, amikor csendben hagyni kellett csak, hogy mesét szőjön.
    Visszanézett a plafonra. – Rendben, lássuk az elgondolást! Vegyél bárkit, akit ismersz! Bárkit. Tegyük fel, tudod, hogy megölt valakit. Felhív téged, és bevallja. Te erre A: hívod a rendőrséget? – Felemelte a hüvelykujját. – B: nem teszel semmit? – A mutatóujját. – Vagy pedig C: segítesz eltemetni a holttestet?

5 hozzászólás
Booklover_31>!

Ha nem tudjuk, kiben bízhatunk, honnan tudjuk, hogy ki visel álarcot?

77. oldal

Judit_56 P>!

– Mitch, bűntények mindig, mindenhol történnek.
– Itt nem így van.
– A népesség a duplájára nőtt.
– Az nem számít. Ez nem nagyváros. Kedves közösség. Itt vigyáznak egymásra az emberek. Vagy régen legalábbis így volt. De most már tele van máshonnan érkezettekkel.

Szami81>!

Jobban szerettem az ilyen papírkiadást. Logikus volt a felépítése. Volt egy előre meghatározott hierarchia, és mindig tudta az ember, hol is tart az egészhez képest, ahogy haladt a kijelölt fontossági sorrendben. Nem csupán egymást követő kattintásokból állt, amelyekre aztán nem is emlékszünk. Nem jelentek meg automatikusan lejátszódó videók (személyes kedvenceim) vagy felugró hirdetések, és nem maradt meg utána olvasási szokásaink digitalizált története, amely alapján a jövőben csak hasonló hírekkel találnak meg minket –hogy a világról alkotott képünk a tudtunk nélkül szűküljön és formálódjon át.

Booklover_31>!

Formába öntöttem az életem, és kiosztottam a szerepeket, olyanná alakítva őket, amilyennek látni akartam.

Judit_56 P>!

Városi életre neveltek és találtak ki, hozzászoktam az emberi hangokhoz az utcán, az autótülköléshez, az éjfélig tartó vonatzakatoláshoz a síneken. Hozzászoktam, hogy lépések zaját várom a fejem felett, ajtók csapódását, falakban futó vízvezetékek moraját. Át tudtam aludni az egészet.

Booklover_31>!

A forróságban megnő az erőszakos bűncselekmények száma, ám a tél jobban megviseli a pszichét.
A szűnni nem akaró, végtelen szürkeség, amikor sok-sok réteg ruhába burkolózunk, míg már nem is emlékszünk, hogy kik vagyunk legbelül. Másik személy él egy másik bőr alatt. Túl nagynak vagy épp túl kicsinek érezzük magunkat.
Az öngyilkosság évszaka azonban a tavasz.
Az elméletem: a világ lehántja magáról a rétegeket, és megújultan bukkan elő az élet – mi magunk viszont nem. Vagy igen, csak éppen nem tetszik, ami előbukkan.

44. oldal

Judit_56 P>!

Karakteres, ahogy Emmy fogalmazott a házzal járó furcsaságokról: a zuhany nem létező víznyomásáról; a logikátlan elosztásról.

Kapcsolódó szócikkek: Emmy
Adriiiii95>!

– Gondolja, hogy van okom aggódni? Elég nagy ostobaság lenne a részéről, nem?
– Az igazságszolgáltatási rendszer nem éppen olyanokkal van tele, akik jó döntéseket hoztak – felete.

49. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dot Hutchison: Pillangók kertje
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Paula Hawkins: A lány a vonaton
J.D. Barker: A hatodik éjszaka
Gillian Flynn: Holtodiglan
Linda Castillo: Könyörgés
Karin Slaughter: Az eltűnt lány
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok
Gillian Flynn: Éles tárgyak
Chris Carter: A keresztes gyilkos