Párizs ​egy divatőrült szemével 13 csillagozás

Megan Hess: Párizs egy divatőrült szemével

A stílus és az elegancia fővárosaként Párizs minden divatrajongó bakancslistáján szerepel. De ha már ott vagyunk, mi az, amit feltétlenül érdemes megnéznünk?
Szubjektív útinaplójában Megan Hess a bennfentesek magabiztosságával vezet minket a történelmi látnivalók, luxusszállodák, butikok és éttermek útvesztőjében. Ebben a minden ízében stílusos kötetben fantasztikus tippeket olvashatunk arról, hová érdemes betérnünk vásárolni, enni, illetve merre vegyük az irányt, ha csak nézelődni szeretnénk, vagy megkívántunk egy pohár finom pezsgőt. A Megan védjegyének számító egyedi hangulatú, bájos rajzokkal gazdagon illusztrált könyv olyan szemszögből mutatja be a fények városát, ahogyan talán még sohasem láthattuk.

Eredeti cím: Paris: Through a Fashion Eye

>!
Alexandra, Pécs, 2019
208 oldal · ISBN: 9789634471974 · Fordította: Ferenczy Zsófia

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

pufirizs>!
Megan Hess: Párizs egy divatőrült szemével

hát, köszi koronavírus, ide jutottunk. Emily in Paris-t nézek, meg ilyen könyveket olvasok, hogy elhiggyem, lesz még szép az élet, fogom külföldi kávézók teraszán az ott élő embereket figyelni, elveszni az idegen nyelvek kavalkádjában, szálláshelyeket böngészni.

először is: végtelenül igényes lett a kiadás, a lelkem mélyén elnyomott rózsaszín imádó kislány szíve repes ezektől a rozéarany lapélektől.
ezzel ellentétben nem mondanám, hogy az illusztrációkért kimondottan rajongtam. persze, szépek, igényesek, elegánsak, de már a könyv felénél borzasztóan idegesített a repetitivitásuk. a szerző az életrajza alapján nem kispályás már, a legnagyobb divatházaknak és brandeknek illusztrált, erre ebben a könyvben kb. 6 női alak, 15 ruha és 5 háttér folyamatos rotációját látjuk. kicsit másak a színek, más a textúra, és bamm, jó lesz ez a Palais Garnier, a Balmain meg a Lacoste illusztráláshoz is.
ha ettől eltekintek, most kimondottan jólesett a lelkemnek ez a mai lapozgatás. jártam a Google segítségével a legdrágább hotelekben, Michelin csillagos éttermekben, ikonikus butikokban. bár valószínűleg soha nem lesz Chloé Tess táskám, Chanel tweed blézerem, nem fogok a Ritz spa részlegén ejtőzni, sem az Hôtel Plaza Athénée szobáiban aludni (légyszi tévedjek), volt benne néhány kihagyhatatlan látványosság és helyszín, amit felírtam a listámra, ha Párizsba keverednék.

5 hozzászólás
landi72 P>!
Megan Hess: Párizs egy divatőrült szemével

Ez egy nagyon szép képeskönyv, mely végigkalauzol Párizsban a divat szemszögéböl. Megismerhetjük a legnagyobb divattervezők székhelyeit. Ellátogatunk a divatos üzletekbe, szállodákba, éttermekbe, kávézókba. A rajzok nagyon szépek, trendik. Kislánykoromban hasonlóakat rajzoltam (persze nem ilyen szépeket), ezért nosztalgikusan nézegettem.

_Fannalala_>!
Megan Hess: Párizs egy divatőrült szemével

Fu nekem nagyon tetszett:D Teljesen veletlenul talaltam ra, de annyira orulok, hogy igy tortent. Szeretem az olyan konyveket, amik szinesek, szagosak, tele vannak kepekkel, csak annyit mond amennyit kell, kellemes kis olvasmany egy napra. Semmi negativumot nem tudok mondani, nagyon kiraly ismeretterjeszto konyv volt Parizsrol, a divat fovarosarol. Es hat lathatjuk miert is kapta ezt a megtisztelo cimet. Szerintem butasag lenne tobbet varni tole, mert hozza amire rendeltetett:)

NV1122>!
Megan Hess: Párizs egy divatőrült szemével

A könyv maga gyönyörű, főleg a fémes/fényes rose gold oldal. Gazdagon (gyönyörűen *.*) illusztrált, bár szöveg nem sok van benne, inkább mondanám „képeskönyvnek”. DE van egy hatalmas hibája. Mégpedig az, hogy borzasztó SZNOB!
4 részre osztható:spoiler Számomra nagyon zavaró, hogy – teljesen ezt az érzést kelti- aki „divatörült”, az mind csak szuper gazdag lehet. spoiler
off NEM MINDEN DIVATŐRÜLT CSILLIÁRDOS! Nem kell gazdagnak lenni, ahhoz, hogy valaki szeresse a divatot! Hess teljesen úgy mutatja be a helyeket, mintha bárki bemehetne azokba. Pedig ez nem így van a valóságban… off
Hiányom belőle a kis „olcsó” helyeket. Jó, oké tudom, hogy Megan Hess nem a sarki kis kifőzdét választana…. Egy újabb könyv, ami a felsőbb tízezernek íródott….. Ennek ellenére bátran ajánlom minden divatkedvelőnek. Nem állítom, hogy az amúgy már meglévő „Párizsban meg kell néznem” listámra nem tudtam a könyv hatására felrakni pár célpontot, de a legtöbb ajánlás a „nem gazdagoknak” csak álom…..
Eredetileg 5 csillagot szerettem volna adni rá, de a sznobizmus, és a kevés szöveg miatt csak 3,5 tudok. :(
Lehet kicsit sokat vártam tőle. Viszont kiemelnék egy pozitívumot, mindegyik helyszínnél ott a cím. :)

Dorinanna>!
Megan Hess: Párizs egy divatőrült szemével

A maga nemében jó kis könyv, nyilván nem kell sokat várni tőle. Ez egy mesekönyv nőknek. Mondjuk kislány koromban biztos még jobban értékeltem volna, amikor még Párizs volt a „szerelmem” és gyönyörű ruhákról álmodoztam.
Most úgy voltam vele, hogy a többhetes otthonülés után jó volt egy kis álmodozás. És igazából rájöttem, hogy időnként minden nőnek kell egy kis giccs és a luxus illúziója. Ehhez pedig Megan Hess grafikái tökéletesen megfelelnek.
Ha valakit érdekel a divat és/vagy Párizs, illetve szeret divatrajzokat, grafikákat nézegetni annak tökéletes könnyed olvasmány (vagy képeskönyv nézegetés) lesz, főleg egy pohár pezsgő társaságában. :D


Hasonló könyvek címkék alapján

Michelle Marly: Coco Chanel és a szerelem illata
Judith Krantz: Örökölt szerelem
Mary Chamberlain: A dachaui varrónő
Náray Tamás: Az utolsó reggel Párizsban I-II.
Danielle Steel: Zoya
Jeanne Mackin: Az utolsó kollekció
Angel Barta: Titkos szerelmi affér Párizsban
Danielle Steel: A kitüntetés
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai
Kristin Hannah: Fülemüle