Riválisok 76 csillagozás

Megan Abbott: Riválisok

Addy ​Hanlon mindig is Beth Cassidy legjobb barátnője és hűséges másodkapitánya volt. Utolsó előtti gimis tanévüket megkezdve ők uralják a suli rendkívül jelentős, rettegett és rajongott szurkolócsapatát – egészen az új, fiatal edzőnő érkezéséig.
Addy meg a többi pomponlány hamar a hidegvérű és tiszteletet parancsoló Colette French edző hatása alá kerül. Egyedül Beth nem hódol be a Mesternek, és titkos, ám elvetemült hadjáratot indít, hogy visszaszerezze megrendült elsőségét.
Amikor egy tragédiát követő rendőrségi nyomozás szálai az edzőnőhöz és csapatához vezetnek, Addy megpróbálja kideríteni a haláleset mögött rejtőző igazságot – s megtanulja, hogy a hűség és szeretet határmezsgyéje veszélyes terület.

Megan Abott ebben az érdekfeszítő lélektani thrillerben a tinédzserkor leghevesebb érzelmeit, a barátság, a becsvágy és a hatalomvágy természetét mutatja be, miközben kíméletlenül és érzékenyen tárja fel a kamaszlányok lelkének sötét zugait.

A Riválisokat… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

>!
Alexandra, Pécs, 2015
276 oldal · ISBN: 9789633577882 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Alexandra, Pécs, 2014
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633574744 · Fordította: Komáromy Zsófia

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Megan Abbott: Riválisok

Nagyon örülök annak, hogy nem vagyok amerikai tinédzser.
Nem volt rossz ez a könyv, sőt. Alapjában véve nem nagyon bírom azokat a történeteket, ahol a sport bármilyen központi szerepet játszik, mivel nekem – sajnos – már évek óta az érdeklődési listám utolsó helyein szerepel. De most ezt meg tudtam bocsájtani a könyvnek.
Jó az írás módja, mert nem igazán engedi elkalandozni az olvasó figyelmét és remekül továbbítja azokat az érzelmeket, motivációkat és érzéseket, amiket a szerző át akart adni.
A történetben van csavar és annak ellenére, hogy nem szeretem a krimiket, ez előtt le a kalappal. Mindenki másra gondoltam volna, hogy ő a gyilkos, csak arra nem, aki tényleg az volt.
Viszont ez nem thriller. Maximum egy lélektani krimi címkét kaphatna, de a központi szál az a versengés, a féltékenység, a barátság és nem a mindent elöntő rettegés. Mármint attól azért lehet rettegni, hogy bekerül az ember egy ilyen történetbe, de csontjaimnak hála ez nálam még képzeletben sem történhet meg.
(ilyenkor milyen boldoggá tesz az a 45 kiló csont ami bennem van, hiszen itt a pomponlányok 40 kiló körül mozognak) :))))

Szimirza P>!
Megan Abbott: Riválisok

Bocsássátok meg nekem, de én mindenkit utáltam ebben a könyvben! A könyv maga tetszett, nem az a tipikus fiatalokról szóló könyv, amit elvárna az ember. Az elején nagyon lassúnak éreztem a történetet, de aztán sok apró kis dolog, rejtett titok kezdett kibontakozni és a felszínre kerülni, ami nagyot lendített a történeten.

Lanore P>!
Megan Abbott: Riválisok

Ez volt az egyik legfurcsább könyv, amit valaha olvastam, és a címkével ellentétben thrillernek nem nevezhető. A női lélek rejtelmeiről, a női logikáról és gondolatokról mindig óvatosan olvasok, mert ritkán értek velük egyet, főleg akkor, ha épp tinilányokról van szó. Ezek a lányok pedig borzalmasak voltak… adott egy cheerleader csapat, fiatal, gyönyörű tagokkal, akiknek arról szól az életük, hogy ki a szebb, kinek milyenek a méretei, kinek barnább a lába, kit néznek meg jobban, amikor tündökölve-ragyogva végigvonulnak az iskola folyosóján. Kielégíti őket az a tény, hogy rájuk akasztják a „szexis maca” jelzőt, és abszolút nem okoz nekik problémát átgázolni másokon, lelkileg és fizikailag is terrorizálni az embereket. Aztán váratlanul egy új edző, és egy haláleset mindent megváltoztat. Esküszöm, én még ennyire nem utáltam könyvszereplőket, mint őket… az edzőt – bocsánat, a Mestert! – , és az összes lányt, aki csak benne volt. Addy és Beth, a két központi karakter borzasztóan idegen volt nekem, nem kerültek közel hozzám, és a könyv felénél egy pillanatra elgondolkoztam, hogy félbehagyom. De mégis megváltozott valami. Apró titkok, részletek derültek ki, és szép lassan megértettem a fájdalmakat, a hazugságokat, és hogy ezek miből fakadnak… az elfogadás iránti vágy, múltbeli események, amiket maguknak sem mertek beismerni, az önáltatás, és a tény, hogy akármennyire próbálnak felnőtt nőnek látszani, itt bizony még önző kislányokról volt szó…
Amennyire azt gondoltam az elején, hogy ez egy pocsék könyv lesz, annyira látom most, hogy egyáltalán nem az, csak jó időben kell olvasni, nyitottnak kell lenni arra, hogy megértsük a miérteket. És ha megértjük, nyomot hagy.

NV1122>!
Megan Abbott: Riválisok

Nem értem miért van ennyire alul csillagozva, más halál unalmas, logikátlan, idegesítő, agyon hypeolt rettenet meg, ha lenne 6. csillag azt is megkapná….. De mindenkinek szíve joga, hogyan értékel. :) Teljesen rendben van ez a történet. Megan Abbot amúgy is nagy kedvenc nálam, szóval elfogult is vagyok egy icipicit (NAGYON). Vérlázítónak tartom, hogy elkaszálták a sorozatot belőle spoiler ,más felesleges maszlag meg tízen, húszon évadot is kap -.-.

nat>!
Megan Abbott: Riválisok

Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Sok köze nincs a mostanában divatos YA könyvekhez, inkább a Holtodiglanhoz tudnám hasonlítani. Talán azért, mert a szereplők még csak picit sem kedvelhetők. Szerintem a stílus is hasonló, itt azonban nincsenek olyan megdöbbentő pillanatok mint a korábban említett könyvben, szépen lesz egyre betegebb a történet. Nekem ez most bejött. A pompomlányság ilyen oldaláról még nem olvastam és Beth karaktere pedig külön tetszett, mert szerintem elég sok ilyen tizenéves van, érdekes volt most a „gonoszokról” olvasni.
A végét én máshogy oldottam volna meg. Ez miatt vonok el fél csillagot, mert a történet alapján én kicsit mást vártam volna.

efenera>!
Megan Abbott: Riválisok

Nagyon jol megirt tortenet, rettenetes szereplokkel. Minden konyvben talaltam eddig valakit, akit szerethetek, de ennel a konyvnel nem volt ilyen szereplo! Ennek ellenere megy a 4*, mert vegig fenntartotta az erdeklodesemet az irono! :)

arsenal0522>!
Megan Abbott: Riválisok

Kegyetlen volt, sötét, de letehetetlen. Ez itt nem Salinger tébláboló, nem-értem-a-felnőtteket-és-nem-találom-a-helyemet tipusú, szerethető kamasza, itt a XXI.század mobilfüggő, bulimiás, taposs-el-mindenkit-mert-te-vagy-a-fontos elvét valló kamaszok játsszák a főszerepet. Tényleg ilyen lenne Amerikában a kamaszok élete? És vajon itthon mi a helyzet? (Sajnos hamarosan megtudom,mert a lányaim is elérnek ebbe a korba – nem szívesen cserélnék velük). Jó könyv, jól megírt könyv.

sternenstaub P>!
Megan Abbott: Riválisok

Elkezdtem olvasni a könyvet, de nem birtam magam tulragni rajta igy az elsö 20-30 oldal utan abbahagytam. Nalam nem volt nyerö! :(

NovaTime>!
Megan Abbott: Riválisok

Ritka furcsa, sűrűn irritálónak ható könyv, ami, ha nem jön velem szembe a könyvtárban, valószínűleg sosem olvasom el. Nem egészen arra számítottam, amit kaptam, s körülbelül a könyv feléig nem tetszett, de nem adtam fel, haladtam tovább, ami határozottan megérte, mert a végére fel tudtam sorolni legalább egy-két dolgot mellette, nem csak ellene. Abszolút semleges véleménnyel vagyok a könyvről, nem beszélnék le róla senkit, de nem is ajánlanám igazán.

Pöfivonat>!
Megan Abbott: Riválisok

Fura, meglepően fura olvasmány, de a szó jó értelemben. Eleinte taszítottak a szereplők és a történetet sem találtam túl érdekesnek, de a felénél a szerző összeszedte magát és egy egész jó kis könyv lett belőle, bár a befejezés nekem nem okozott meglepetést. De azért megérte elolvasni. Egy kicsit beteg. :)


Népszerű idézetek

arsenal0522>!

Hadd lássák, hogy nem félek, hogy csak egy buta pomponlány vagyok, egy nádszálvékony tizenhat éves, akinek csöppnyi esze sincs.
Hadd lássák, hogy semmi sem vagyok.
Nehogy meglássák, hogy mi vagyok.

203. oldal

arsenal0522>!

Az unatkozó kamaszlányok veszélyesek.

11. oldal

efenera>!

– Sosem mások csapnak be minket – mondja mély, átható hangon. – Magunkat csapjuk be.

arsenal0522>!

Úgy érzem, képes volnék a végtelenségig pörögni, minden egyes alkalommal talpra érkezni, diadalittasan feltartott kézzel és kidüllesztett mellkassal, miután a testem megtört, majd újjáéledt. Ez a tökéletesség.

81. oldal

Gretii>!

– Kislány – mondja vidáman és könnyedén, ahogy ritkán halljuk beszélni –, el sem tudod képzelni, milyen csodás dolgokat fogsz érezni a férfiak miatt.
Tacy mosolyog, ahogy mi mind.
– És azt sem, hogy milyen rémes dolgokat – teszi hozzá a Mester halkabban. – De a rémes dolgok is… egész csodálatosak, azt hiszem.

TheEvii>!

Ha a mélységbe bámulsz, Addy – mondta, a tekintete úgy ragyogott fölöttem, mint két fényes csillag, nevetett vagy talán sírt –, a mélység visszanéz rád.

181. oldal

arsenal0522>!

A mélység, Addy, a mélység visszanéz rád.

261. oldal

Gretii>!

Elege van, elegem van, elegünk van. Állandóan ezt érezzük, állandóan ezzel küzdünk. Az unalom forró csomója a szemünk mögött ég, olyan hevesen és kínzóan, hogy legszívesebben a falhoz vernénk a fejünket, hátha megszabadulhatunk tőle.

efenera>!

A tizennégy és tizennyolc év közötti lányoknak kell valami elfoglaltság, kúlönben a nap minden óráját a végtelen, ideges várakozás töltené ki, hogy kezdődjön már el valami, akármi.
„Az unatkozó kamaszlányok veszélyesek.”

efenera>!

A felszín alatt mind egyformák vagyunk, nem? Mind csupa olyat akarunk, amit nem értünk. Amit néven sem tudunk nevezni. A vágy olyan mély, mintha a szívünkbe lenne vésve.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága
Jónína Leósdóttir: Halálkomoly
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Robert Cormier: Én vagyok a hunyó
Celeste Ng: Amit sohase mondtam el
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Tara Altebrando: A távozás
Lucinda Gray: Az aranykalitka