97. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján

Virradat (A mediátor 6.) 267 csillagozás

Meg Cabot: Virradat

Suze már hozzászokott a kísértetekhez, végtére mediátor, akinek, mondhatni, napi munkája, hogy halottakkal társalogjon. Azt persze sosem gondolta volna, hogy az egyikbe – Jessebe, ebbe a XIX. századi vonzó fiatalemberbe – bele is szeret. Amikor rájön, hogy dönthet Jesse sorsáról, vagyis megakadályozhatja, hogy meggyilkolják, válaszút elé kerül: megmentheti a szerelme életét, de akkor sosem találkozhat vele! De mit választana Jesse? Azt, hogy tovább él Suze nélkül, vagy azt, hogy meghal és szeretheti?

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2006
214 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635395566 · Fordította: Szabó Mária

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Susannah Simon · Dominic atya · Paul Slater · Brad 'Bamba' Ackerman


Kedvencelte 50

Most olvassa 4

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 38


Kiemelt értékelések

felícia97>!
Meg Cabot: Virradat

El se hiszem hogy vége..Kétség sem férhet hozzá,hogy ez volt a legjobb rész az egész sorozatban.Imádtam. :) Gyakorlatilag a könyv felétől lerágtam a körmeimet,annyira izgultam,hogy megtudjam hogyan végződik Suzie és Jesse története.De azt kell mondjam én magam sem írhattam volna meg jobban ezt a befejezést.Egyszerűen kár hogy nincs tovább mert bármennyit tudnék még olvasni Suzie-ról és a furcsa kalandjairól,na meg persze Jesse-ről.♥ A könyv vége felé meg még sikerült meghatódnom is,úgyhogy azt hiszem nincs okom panaszkodni. :) Igaz Paul-t végig utáltam,de mivel végeredményében neki köszönhető a megoldás a problémára,hajlandó vagyok fátylat borítani a nem éppen baráti érzelmeimre,sőt talán még picit sajnáltam is.Ellenben Dom atya,Cee Cee,Adam,és még a lökött mostohatesók is hiányozni fognak. :)) Örülök hogy elolvastam ezt a kis sorozatot,igazi kedvenc lett,és nagy kár hogy nem előbb találtam rá.Nagyon szerettem ezt a történetet,olyannyira hogy most még képtelen vagyok visszatérni az átlagos kis életemhez,úgyhogy inkább megyek álmodozni egyet hogy milyen lenne ha az én szobámban is lakna egy jóképű kísértet. *-* Jesse ha egyszer megundod Suzie-t,tudd hogy a szobám csak rád vár! :D

2 hozzászólás
Heni_s_BookBar>!
Meg Cabot: Virradat

A mediátor könyvsorozat hatalmas kedvencem lett! ❤ Már az első kötetnél azt éreztem, hogy „igen, ilyen egy jó könyv!” Minden meg van ebben a sorozatban, amit én imádok!
Izgalmas történet!
Kidolgozott, különleges és imádnivaló szereplők!
Igazi könyves álompasi!
Egy bátor lány szereplő!
Mindig is vonzódtam a paranormális, megmagyarázhatatlan dolgokért. Én hiszek sok mindenben, például a szellemekben is. Ha létezik egy olyan szellem, mint Jesse, üzenem neki, hogy nyugodtan lakhat a szobámban. :D
Suzie-t imádtam, mert bátor volt és bár sokszor szívtelennek mutatta magát, igazából ő egy igenis csupaszív ember, aki bármit megtenne azért, akit szeret. Mellékszereplő közül Dokit kedveltem meg a leginkább, egy ilyen öcsit én is szívesen elfogadnék. Bamba is jófej volt, igazi kamasz fiú. Dom atyát is szerettem a könyvben azért, mert nagyon emberi volt és amolyan apa figuraként tűnt fel sokszor Suzie mellett. A sorozat befejező kötete tetszett talán a legjobban, mert itt már több romantikus szál volt a történetben. A vége pedig elmondhatatlanul megható volt és örökre a szívembe zártam ezt a sorozatot. Biztosan újrafogom még sokszor olvasni, mert fantasztikus volt.
A kedvenc szereplőm Jesse volt…. Csak áradozni tudok róla, mert okos, vicces, megbízható, erős és szenvedélyes férfi. Ja, és van egy sebhelye is bónuszként. :D Már szinte az én hasamban is pillangók repkedtek mikor, spanyolul becézte Suzie-t. Bácsak egyszer engem is valaki (főleg egy olyan férfi, mint Jesse) queridanak nevezne.
Olvassátok, mert megéri és maradandó élményt nyújt! :)

4 hozzászólás
dreamborder>!
Meg Cabot: Virradat

Teljesen mindegy, hányszor olvasom, még mindig imádom ezt a részt! :)
Tökéletes. Úgy ahogy van. <3
spoiler

Fummie>!
Meg Cabot: Virradat

Szerettem Suze-t, mert nem az a tipikus „jaj letört a körmöm”-féle lány, hanem elég normális, mármint azon túl, hogy szellemekkel beszélget. Verekszik, bátor, hülyének sem mondanám, bár néha azért nem túl gyorsan vág az esze, van humora. Néha ugyan el tudtam volna viselni tőle kevesebb lányos dolgot, már ami az öltözködést illeti, de ezt betudom annak, hogy New Yorkban nőtt fel. Viszont a humorát imádom, volt olyan, hogy az éjszaka közepén hangosan vihogtam fel olvasás közben.
A másik fontos szereplő a történetben Jesse, aki Suze szobájában lakó 150 éves kísértet. Nem mondom, hogy ő lett álmaim férfija, már csak azért sem, mert az én szobámba ne kísértsen senki, még akkor se ha aranyos és helyes, de azért megkedveltem. A legtöbb dolog, amit szerettem benne, az abból fakadt, hogy az 1800-as évek közepén élt, amikor még teljesen mások voltak a szokások, de jókat kuncogtam azokon a részeken is, amikor nem értett valami modern kori dolgot.
Ezen kívül nagyon bírtam még Dokit, azaz Davidet, és nem azért mert olyan okos, hanem mert egy-egy tudálékos megjegyzésével olyan hangulatot tudott teremteni, amivel nem is volt tisztában, ez pedig legalább olyan nevettető volt, mint Suze egy-két megszólalása.
A két főszereplőn kívül másik nagy kedvencem a helyszín volt. Annyira jól magam elé tudtam képzelni mindent (arról nem is beszélve, hogy a szobámban legalább olyan meleg van, mint Kaliforniában), és azt kívántam, bárcsak én is az óceánnál süttethetném magam, viszont biztos, hogy nem költöznék oda, nekem télen legyen hó, és kész.
(Bővebben a blogon.)

ViRead>!
Meg Cabot: Virradat

Emberek, így kell befejezni egy sorozatot! Ebben aztán volt minden, Meg Cabot semmit sem hagyott ki, amit csak egy olvasó megkívánhat.
Lehet, hogy éppen ezért lett így a végére egy picit túlzás. Szó se róla, a századik, sőt ezredik kötetet is újult lelkesedéssel faltam volna fel, de egyetlen kis „hibát” azér találtam a történetben. Szerintem az írónő túl nagy hatalmat adott mind a mediátoroknak, mind a kísérteteknek. Mert még az semmi, hogy a mediátorok megérintik a szellemeket, meg a kíséretek tárgyakat tudnak mozgatni, ha koncentrálnak… De amikor már kábé épületeket dobálnak az emberekre, azt túlzásnak érzem.
A mediátoroknak pedig már lassan korlátlan a hatalmuk. Látják a halottak lelkeit, megérintik őket, kapukat nyitnak a túlvilágra, ugrálnak az időben… WTF?! Igaz, ami igaz, máshogy spoiler és teljesen egyet is értek Meg Cabot döntésével, de már egy kicsit túl abszurd. :D Nem baj, van ilyen.
Ennek ellenére nagyon örülök annak, ahogy befejeződött. De szigorúan csak annak ahogy, nem annak, hogy befejeződött. :'( Szívesen olvastam volna még tovább. :)

1 hozzászólás
agi452 >!
Meg Cabot: Virradat

Jó nagy kettősséget éreztem ezzel a résszel kapcsolatban. Erős 2 csillagot szavaztam neki sokáig, aztán egyszercsak jött egy frappáns csavar, és rendesen visszahúzta a végét :) Nagyon izgultam, mégis hogyan fog végződni ez a furcsa szerelem, és úgy gondolom, nagyon jó megoldást eszelt ki az írónő. Paul karaktere jelentőset fejlődött a szememben így a végére, bár úgy igazán szívből nem sikerült megkedvelnem. A múltbéli Jesse pedig… nem véletlenül szeretjük annyian, önzetlen és bátor srác, aki habozás nélkül az idegen lány megmentésére siet. Szép lezárása volt ez a könyv a sorozatnak.

minnie>!
Meg Cabot: Virradat

Ez a könyv nekem olyan, mint a Jóbarátok befejezése… Imádom!

julicsenge IP>!
Meg Cabot: Virradat

Ez aaaannyira nyááálas és annyira rózsaszín és annyira imádom :D

2014
Jaj, ez még mindig annyira gyönyörű! Azt hiszem, ha valaki egy igazán nehéz időszakon megy keresztül, mindenképpen a kezébe kellene nyomni ezt a történetet, mert olyan boldogsággal és bizakodással tölti el az embert, hogy hihetetlen. Persze, rengeteg hiba van benne, és néha elég gyermeteg az egész, de valahogy a tökéletlenségében tökéletes. Ez a rész pedig a lehető legjobban lett megírva.
Mindent szeretek ebben a sorozatban. Carmelt, a Missziót, Suze-ék házát, ahol én is szívesen laknék. Dom atyát, Dokit, Bambát és Szundit, de még Pault is. Nem tudom miért, de valahogy soha nem tudtam őt igazán hibáztatni.
Suze apukáját mélységesen tisztelem, olyan áldozatot hozott a lányáért, amit kevés szülő tenne meg (persze nem sűrűn kerülünk hasonló helyzetbe :D). Hiszen gyakorlatilag az életét adta azért, hogy Suze boldog lehessen.
Igazi happy endes, gyönyörű mese ez. Több ilyenre lenne szüksége a világnak.

A_albiel>!
Meg Cabot: Virradat

Azt kell mondjam, elégedett vagyok ezzel a befejezéssel! Egyáltalán nem számítottam rá, hogy így lesz megoldva, de nagyon jó ötlet és nagyon izgalmasan oldotta meg az írónő. Pault igazából nem nagyon tudtam eldönteni, hogy utáljam-e vagy szeressem, de végül valahol a kettő között ragadtam vele.
Újabb (legalábbis nekem új) remek sorozatot olvashattam Meg Cabottól, az biztos és remélem ez továbbra sem fog változni. :)

Ancsúr P>!
Meg Cabot: Virradat

„Így nem lehet könyvet befejezni!!!”- így raktam le a könyvet. Mert így tényleg nem lehet befejezni egy történetet! Ezt meg pláne nem!
Szerintem Meg Cabotnak ez volt a legjobb sorozata, amit olvastam. Jesse-be meg azt hiszem Suze-val együtt szerettem bele. Egészen más volt, mint a Neveletlen hercegnő-sorozata, mégis érezhetően Meg Cabot-mű volt, és ez is nagyon tetszett.
Nehéz lett volna egy 7. (és 8.) részt írni??? Vajon mi lett ezután a mi kis párunkkal? És Paul? És Jesse új képessége? Ááá! :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

julicsenge IP>!

Úgy értem, a nőknek kábé annyira van szükségük a férfiakra, mint a halaknak biciklire, de…
De szeretem.

152. oldal

julicsenge IP>!

Hirtelen fölrémlett az agyamban az a plakát, amit a kilencedikes angol tanárunk akasztott ki az osztályban (mindig a legrosszabbkor jut eszembe!): a tengerpart fölött repülő két sirály. „Ha szeretsz valakit, engedd el, és ha neked rendelték, vissza fog jönni hozzád.”

75. oldal

julicsenge IP>!

Itt valami nem stimmel. És nem azért, mert én annak tartogatom minden táncomat, aki csekély százötven éve halott.

21. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hector 'Jesse' de Silva · Susannah Simon
julicsenge IP>!

Paul felé lestem, aki halvány mosoly kíséretében töltögette a tesztlapot. Vajon mit jelöl meg az érdeklődési köreként? Olyan válaszlehetőség nincs, hogy „zsarolás” vagy „hullarablás”.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paul Slater
julicsenge IP>!

– Susie – súgta a fülembe anya –, ne érts félre, tetszik nekünk a fiú, de nem öreg hozzád egy kicsit? Ha jól látom, még Jake-nél is idősebb.
Ha tudná az igazat!
– Épp ez a jó – feleltem. – A lányok hamarabb érnek.
Bamba pont ezt a pillanatot választotta ki arra, hogy kijöjjön a tévészobából, ahol valamilyen videojátékkal szórakozott. Amikor látta, hogy még mindig itt vagyunk, bosszúsan elfintorodott:
– Még nem húztatok el? – és berontott a konyhába.
Az anyámra néztem.
– Azt hiszem, igazad van – bólintott ő, és megveregette a hátamat.

203-204. oldal

julicsenge IP>!

– Kelly elmondta? Máris?
– Az első adandó alkalommal.
– Nem várt sokáig.
– Mikor hívtad meg? Az éjszaka?
– Eltaláltad.
– Tehát úgy tizenkét órája. Nem utolsó teljesítmény, ha arra gondolok, hogy ebből legalább nyolcat átaludt.
– Kétlem. Az ilyen parázna perszónák ilyenkor a legaktívabbak.

29-30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Paul Slater · Susannah Simon
Iloonka >!

– Nem vagyok szomorú. Legalábbis nem nagyon. Csak el kell intéznem valamit. – Mert már eldöntöttem, hogy az apám aggodalma ellenére nem mondok le Jesseről harc nélkül. – Olyasmit, amit nem szívesen teszek.
Egyszerre földerült az arca.
– Akkor csináld jó gyorsan. Tudod: ahogy a ragtapaszt kell letépni.

Iloonka >!

(„Az a helyzet, hogy Mrs. Gutierrez kísértete elárulta nekem, hogy a megtakarított pénzét a kertjükben ásta el, de mire odamentem, egy másik mediátor elvitte. Azt kérdezi, mi a mediátor? Olyan személy, aki kapcsolatot teremt a halottak és élők- között. Hé, várjanak! Mit akarnak azzal a kényszerzubbonnyal?!”)

Cheril>!

– „Hol dolgozol szívesebben? a) zárt helyen, b) a szabadban?” – hallottam meg az osztály túlsó végéből a mostohabátyám, Bamba hangját. – Hol marad a c)? A szennyezett környezet?

Iloonka >!

Miért volna klassz, hogy a legjobb barátnőm dilis nagynénjébe belezúg az ofőm, miközben én még arra se tudom rávenni a fiúmat, hogy telefonáljon, mert képzeljétek, a kísérteteknek nincs mobiljuk. (Mellesleg, nekem sincs.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star – A legsötétebb csillag
Gayle Forman: Ha maradnék
Anna Banks: Poszeidón
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Joss Stirling: Summer
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Jenny B. Jones: Tiéd leszek!
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Stephenie Meyer: A burok