Veszélyes ​háromszög (A mediátor 5.) 264 csillagozás

Meg Cabot: Veszélyes háromszög

A nevem Susannah Simon, és mediátor vagyok, aki kapcsolatot teremt az élők és a halottak között. Emiatt azonban nem mindig élhetek úgy, mint egy normális tizenhat éves lány. Itt van például Jesse, ez a 19. századi szívtipró, aki többnyire az én szobámban tanyázik. De itt van ez a másik srác: aki annál elevenebb, és ugyanazzal a képességgel rendelkezik, mint én. Én Jesset akarom meghódítani, ez a másik pedig engem. Az a baj, hogy ő azt is tudja, hogyan szabadulhat meg a vetélytársától: ha végleg a másvilágra juttatja. Úgyhogy szerintem nyugodtan leszögezhetjük: üldözött vagyok. Azt viszont sose gondoltam volna, hogy nem egy halott lesz az üldözőm.

Meg Cabot: Haunted

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Budapest, 2006
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635395299 · Fordította: Szabó Mária

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Hector 'Jesse' de Silva · Susannah Simon · Dominic atya · David 'Doki' Ackermann · Paul Slater · Brad 'Bamba' Ackerman


Kedvencelte 33

Most olvassa 5

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

felícia97>!
Meg Cabot: Veszélyes háromszög

És megint visszaléptünk egyet.Ez a rész sem volt a szívem csücske,főleg Paul miatt.Nagyon nem bírtam a srácot.Igaz megjelenésének köszönhetően újabb érdekes dolgok merülnek fel,de ennek sajnos nem sikerült kárpótolnia.És bizony néhol Suzie is átment idegesítőbe,főleg hogy Jesse-vel kapcsolatban nem lát tovább az orránál.De azért az a bunyó a végen nem semmire sikerült,és a lezárás…Erre vártam már mióta! Állati lassan és nem kevés kavarás után de eljutottunk idáig is,szóval boldogság van,és remélem az írónő nem rontja el az utolsó részt. *ujjak keresztben* :)

ViRead>!
Meg Cabot: Veszélyes háromszög

Így az ötödik kötet végén úgy döntöttem, hogy ideje lenne már értékelést írni a sorozatról, ami nem egyszerű, ha ilyen rövid könyvekről van szó.
Mindenek előtt meg kell említenem, hogy imádom Meg Cabotot. Fantasztikus érzéke van az íráshoz, a történetei megkapóak, a főhősei pedig nagyon belevalóak, akik mellett nem unatkozhat az ember. Ilyen tekintetben egy 100%-ig Cabot könyvet kaptam.
A Mediátor sorozat első része még nem igazán nyerte el a tetszésemet, de persze ez várható volt, mert még csak akkor indult be a hatalmas lavina, amivel Suze szemben találta magát.
A tizenhat éves főszereplőnk egyébként csúcs karakter. Igaz, hogy az én ízlésemnek egy kicsit túl sokat foglalkozik a külsejével, de ezt ellensúlyozza a megunhatatlan Meg Cabot féle humorával és azzal a tulajdolságával, amivel már a Hívószám sorozatban is találkoztam: sokszor előbb jár a keze, mint a szája és magánál sokkal nagyobb darab fickókkal is gondolkodás nélkül összeverekszik. :D
Jesse pedig imádnivaló. Én is örülnék egy ilyen kísértetnek a szobámban, az tuti. Kicsit bosszantó, hogy milyen keveset lehet tudni róla és milyen keveset mond el magáról, de folyton kihúzza Suze-t a csávából és a segítségére siet, kedves, gondoskodó és aranyosan régimódi. :)
Nem hittem el teljesen, hogy a Mediátor lenne az írónő legjobb sorozata, amikor @Ancsúr említette nekem, hogy ez a kedvence, de most már teljesen biztos vagyok benne: vetekszik a Hívószám 1-800-zal. Pedig azt imádom! :D

3 hozzászólás
agi452>!
Meg Cabot: Veszélyes háromszög

Az előző rész vége után kicsit csalódás a folytatás. Másban reménykedtem Suze és Jesse kapcsolatát illetően. Paul naná, hogy ismét előkerült, és hozta magával a zűrt és a bajt. Suze sokszor már idegesít a hisztijeivel, de persze valahol érthető: spoiler. Azért a vége megint megmenti a könyvet :)

minnie>!
Meg Cabot: Veszélyes háromszög

Itt már nem a kísértetekkel és haláluk okával vagyunk elfoglalva, hanem az „élő” szereplőkkel. Ami nem baj, mert már az 5. kötet, ilyennek is kell lennie. Ez a kötet azért kell, hogy a következőben le tudja zárni szépen a történetet.
Bár a vége… :)))

NovaTime >!
Meg Cabot: Veszélyes háromszög

Nem egészen abba az irányba tartunk, amit szerettem volna és ez nem tetszik, de azt el kell ismernem, hogy az írónő még mindig zseniálisan bánik a szavakkal, a karakterekkel és tele van ötletekkel. Azért egy a kissé sablonos irány remélem, nem marad teljesen ezen az úton, mert akkor bevallom, picit csalódott leszek.
Ez most annyira nem jött át, mint az eddigiek, de tudom, hogy Meg Cabot képes egy könyv, sőt, néhány fejezet alatt ütni és változtatni valami nagyot, szóval nem félek tejesen a folytatástól. :)

Ancsúr>!
Meg Cabot: Veszélyes háromszög

Ezzel a könyvvel egyszerűen nem tudok betelni! Ez a kötet valami veszedelmesen jóra sikerült ebben a sorozatban. Paul karakterére egy nagy piros pont, aki csak egy hajszálnyira marad le Jesse-től. Most viszont voltak olyan pillanatai Susannah-nak, mikor szó szerint elküldtem volna melegebb éghajlatra.
De különben imádtam ezt a részt!

Roona>!
Meg Cabot: Veszélyes háromszög

A cselekmények lefolyása körülbelül olyan volt, mint az előző részben, izgalmas és vicces. Paul nem szimpatikus már attól a résztől kezdve, ahol megjelent a sorozatban. Viszont Suzie befejezhetné már a nyafogást, mert az idegesített :)

borayo>!
Meg Cabot: Veszélyes háromszög

Amilyen nagy erőkkel vetettem bele magam a könyvbe az előző rész lezárása miatt, olyan hamar jött a két ünnep közti időszak, amikor nem volt időm az olvasásra. Úgyhogy ez most nagyon elhúzódott, de ettől még baromira élveztem a könyvet! Paul ugyanannyira nem szimpatikus, mint az előző részben volt, főleg az erőszakoskodása az, amire haragszom. spoiler De megint mi ez a lezárás, megőrülök :D Hamar el kell olvasnom a következő részt!

Laura_Bakos P>!
Meg Cabot: Veszélyes háromszög

Teljesen levett a lábamról :D
Susannah Simon, egy nagyon jó karakter, és nem idegesített fel.
Jesse még mindig a kedvenc.
És ez a háromszög dolog várható volt, vagyis én számítottam rá, hogy előbb, vagy utóbb, de be fog következni.
Letehetetlen és többször olvasós ;)


Népszerű idézetek

Vivi_>!

A viszonzatlan szerelem szép lehet a regényekben, de a való életben annál cikibb.

Vivi_>!

A kosárpalánknak támaszkodott, és nagyon igyekezett ellenállhatatlannak mutatkozni, ami nem könnyű annak, akinek jóval 100 alatt van az IQ-ja.

julicsenge IP>!

– Na, ebből elég – mondta Jesse és felnyalábolt. De ahelyett, hogy romantikusan az ágyamhoz vitt volna, hogy ráfektessen, ahogy a filmekben szokás, egyszerűen lepottyantott rá. Ha nem kapom el az ágy szélét, egyből lebukfencezek róla.
– Kösz – mondtam, nem minden él nélkül. De nem vette észre.
– Nincs mit.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hector 'Jesse' de Silva · Susannah Simon
julicsenge IP>!

Jesse, aki közben visszamaterializálódott, kajánul mosolygott; nyilván mindent hallott.
– Egy csöppet se vicces! – jegyeztem meg savanyúan.
– Dehogynem. Szerintem itt az ideje egy kis felolvasásnak – mondta, és kinyitotta a Dominic atyától kapott könyvet.
– Ne! – nyögtem. – Nem fair, amikor el se tudok szaladni.

118-119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dominic atya · Hector 'Jesse' de Silva · Susannah Simon
Nolya>!

Még mindig a fülemben csengett a nevetése. Nevetett és nevetett… egészen addig, amíg Jesse be nem húzott neki egyet.

Kapcsolódó szócikkek: Hector 'Jesse' de Silva · Paul Slater
Nolya>!

Craig enyhén szólva kiakadt, amikor meglátta Jesset, aki életének utolsó éve, azaz 1850 divatjának megfelelően volt öltözve: fekete bőrcsizma, szoros fekete nadrág és nyitott nyakú, bő ujjú, fehér ing, Annyira, hogy le kellett ülnie az ágyamra.
– Maga… kalóz?
Jesse, velem ellentétben, nem találta mulatságosnak a kérdést.
– Nem – morogta

Kapcsolódó szócikkek: Hector 'Jesse' de Silva
Vivi_>!

Igaz, hogy a család kutyája, Max kezdettől fogva tud Jesseről: éppen őmiatta kerüli a szobámat. Ami pedig az ő IQ-ját illeti, kábé azonos nívón áll Bambával. Azaz egy icipicivel értelmesebb.

gabszintyu>!

Jesse szemmel láthatóan örült a könyvnek. Ilyen az én szerencsém: azt, akibe szerelmes vagyok, jobban izgatják a kritikai elméletek, mint az a lehetőség, hogy a nyelvemet a szájába dugjam.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hector 'Jesse' de Silva · Susannah Simon
julicsenge IP>!

Nem mered bevallani magadnak, hogy én tudok egyet-mást, amit te meg a „bölcs Gandalf”, alias Dom atya nem tud.

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dominic atya · Gandalf · Paul Slater
Miketten>!

A halott fickó durcás képet vágott. Nem csoda, hiszen meghalt.


A sorozat következő kötete

A mediátor sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók
Richelle Mead: A végső áldozat
Richelle Mead: Vérvonalak
Anna Banks: Poszeidón
Kiera Cass: A szirén
Rachel Vincent: Lélektolvajok
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje
Joss Stirling: Summer
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj