Töltött ​galamb (Heather Wells rejtélyes esetei 3.) 73 csillagozás

Meg Cabot: Töltött galamb

Az élet mostanában elég rózsás a kissé túlsúlyos ex-popsztár, jelenleg kollégiumigazgató-asszisztens és alkalmi nyomozó, Heather Wells számára. Az eddig rajta élősködő, börtönből szabadult apja végre elköltözik. Ugyan továbbra is a jóképű szállásadója, Cooper Cartwright után epedezik, kapcsolata életerős, vegetáriánus „lovagpótlék” matematikatanárával, Tad Toccóval több mint kielégítő. De ami a legfontosabb, mostanában senki sem halt meg a „Halál Szállásán,” a találóan elnevezett diákotthonban, ahol Heather asszisztenskedik. De persze minden napsütés elé előbb-utóbb fekete felhők tornyosulnak És amikor egy újabb holttest kerül elő pont az ő irodájában, aki ráadásul nem más, mint szerfelett nem kedvelt főnöke, Heather hirtelen a gyanúsítottak listáján találja magát…

Eredeti mű: Meg Cabot: Size Doesn't Matter

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2008
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396597 · Fordította: Lacza Katalin

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Cooper Cartwright · Heather Wells · Tom


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
l_moni
Meg Cabot: Töltött galamb

Tetszett. Igaz nem annyira mint az előző de ez is jó volt.
Itt em igazán a nyomozáson volt a hangsúly, hanem minden máson :) Gavinen, a sztrájkon, Tad-on.
Ééés végre Cooperen :)
Könnyed kis könyv, a fázós hideg estékre tökéletes.

>!
mcborzaska
Meg Cabot: Töltött galamb

Ez volt eddig a leghumorosabb rész. Heathernél viccesebb figura nincs, már az elején kiderül, mikor „a futás közben leszakadt a méhem”….:D Ez volt az a kötet, amiben nem sikerült megfejtenem a gyilkos kilétét, így végig izgalommal olvastam. A könyv végére kissé sok volt a romantika, de nem baj, így volt tökéletes. És úgy örülök, hogy végre megjelent itthon az 5. rész is :)

>!
Ciceró, Budapest, 2008
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635396597 · Fordította: Lacza Katalin
>!
ieszti
Meg Cabot: Töltött galamb

Ez a rész is olvasmányos, magával ragadó, szórakoztató könyv. A krimiszál egyre durvább, könyvről-könyvre. Meg Cabot stílusa, humora lebilincsel, annak ellenére is, hogy most azért nem rajongtam Heather minden tettéért…
Tad pedig egyáltalán nem lett kedvenc sőt. Jordan viszont most meglepően keveset szerepelt… már majdnem hiányzott. Cooper pedig továbbra is Cooper :)
A vége viszont komplett lezárásnak tűnt, csodálkozom hogy van még rész ezután is. Bár örülök neki, mert megszerettem a szereplőket. Úgyhogy állok is neki rögtön…

>!
ViRead P
Meg Cabot: Töltött galamb

A három rész közül a Töltött galambbal voltak a legvegyesebb érzéseim.
A cselekmény egy kicsit itt is túl lassú volt, viszont ez a történet tesztett a legjobban spoiler Nagyon jól meg van írva a történet és hihetetlen, hogy ennyire össze bír zavarni Meg Cabot és rejtegetni tudja a dolgokat úgy, hogy pontosan Heatherrel egyszerre jöjjek rá mindig arra, hogy ki a gyilkos. Imádom, hogy habár Heathernek mindig világosan megmondtják, hogy ne ártsa bele magát a nyomozásba, ő a saját feje után megy és hamarabb felderíti az ügyet még a nyomozóknál is.
A mellékszereplőket egyre jobban megkedvelem. Eddig ebben a kötetben volt rajtuk a legnagyobb hangsúly, főleg úgy, hogy Sarah és az új lány, Jamie is spoiler
Talán arra vagyok a leginkább kíváncsi a Csúcsformábannal kapcsolatban, hogy ki lesz Heather új főnöke, és persze, hogy kit tesznek el láb alól. *őrült vigyor* Nem is tudom, hogy annak örülnék-e jobban, ha Heatherből nyomozó lenne, vagy ha ő lenne a Fischer Hall igazgatója. Utóbbi csak akkor lenne jó, ha nem őt nyírják ki, természetesen. ;)

>!
Miketten
Meg Cabot: Töltött galamb

Nagyon tetszett a történet. Végig izgultam, hogy meglegyen a tettes. A három részben pedig végig drukkoltam, hogy beteljesüljön a nagy szerelem.
Könnyed. szórakoztató, humoros, élethű.

>!
Athéna P
Meg Cabot: Töltött galamb

Ez a sorozat egyre jobban tetszik. Vizsgára készülés közben ideális kikapcsolódás. Imádom a szereplőket, főleg Heathert és imádom Meg stílusát. A szerelmi szál, bár teljesen kiszámítható, nagyon aranyos, jó néha ilyen cukormázas történeteket olvasni. Ajánlom továbbra is mindenkinek! :)

>!
krisztin1 P
Meg Cabot: Töltött galamb

Ez a resz sajnos rövidebb volt, mint az elözö, bar kivetelesen örülök neki, igy nem kell a munka miatt holnap felbehagynom, mert vegezni tudtam vele egy nap alatt.
Ez a resz is nagyon jo volt, viszont az elözöt nem tudta tulszarnyalni, igy emiatt is adtam „csak” negy pontot.
Valoszinüleg a rövidsege miatt is erzem ugy, hogy a vegen az igazi gyilkos kiletere Heather olyan hirtelen jött ra, egyik pillanatrol a masikra.
spoiler
A vege egy boldogsagbombanak tünt nekem:)

>!
dezirel
Meg Cabot: Töltött galamb

Még mindig Szingli fejvadász pótléknak használom, és egyre jobban tetszik. Fogalmam se volt merre tartunk, abszolút nem volt kiszámítható mi fog történni, ki a gyilkos. A vége egy picit összecsapott, mármint ahhoz a tempóhoz képest, amivel három részen keresztül haladtunk. Kellemesen humoros, nyomozós, csajos, és végre egy főszereplő, aki nem tizenéves!

3 hozzászólás
>!
kissüti
Meg Cabot: Töltött galamb

Egyet kell értenem a legtöbb véleménnyel: nekem is ez a kötet nyerte el leginkább a tetszésemet a sorozatból. Humoros volt mint általában a Cabot könyvek, már az elején hatalmasakat nevettem Heather „futás közben leszakadt méhén” :D
A második kötet végén ugyan nagyon lázba jöttem a matektanár, Tad miatt, de ebben a részben már csalódnom is kellett benne. Valahogy egyáltalán nem volt szimpatikus, már az elején sem.
Abban is egyet kell értenem, hogy valóban ez volt eddig a legizgalmasabb kötet. Heatherből már tényleg nagyon szuper nyomozó lesz itt a végén :)
Tomot egyszerűen imádom! Már az előző könyvben is nagyon bírtam, de most még többet derültem rajta. Időközben Sarah-t is nagyon megkedveltem, bár eddig sem volt bajom vele, de most valahogy még jobban belopta magát a szívembe.
Ééés igen, gyanús volt, hogy Cooper és Heather végre… hát igen! :)


Népszerű idézetek

>!
sztimi53 P

Én majd megyek a magam tempójában. Szépen, erőlködés nélkül. Úgy is van. Látják? Meg tudom csinálni. Futok! Hé, idenézzenek! Futok! Futok…Na jó, ebből elég. Huh. Ez totál kimerítő. És végtére is, ez még csak az első napom. Nem akarom túlzásba vinni. Ráadásul úgy érzem, valami kiszakadt belőlem. Nem akarom túlreagálni a dolgokat, de azt hiszem, a méhem lehetett. Nem viccelek. Azt hiszem, a méhem elszabadult. Lehetséges ez egyáltalán? Úgy értem, megtörténhet, hogy az ember méhe csak úgy kiszakad? Erősen remélem, hogy nem, mert ez a jóganadrág (más néven macskanadrág) nem hinném, hogy elég szoros lenne ahhoz, hogy megtartsa. XL-eset vettem L-es helyett, mert úgy gondoltam, hogy ha nem feszül a lábamra, senki nem veszi majd észre a narancsbőrömet alatta.De most a méhem épp kifelé igyekszik a lábam között, én pedig úgy fogok kinézni, mint aki egy hatalmasat a nadrágjába csinált.

>!
Morgana

Mivel Sarah zokogása egyre hangosabb, apa kérdő pillantást vet Cooper felé, miközben engem láthatólag túlságosan leköt abbéli elfoglaltságom, hogy valahogy gátat vessek Sarah könnyeinek.
– Az én hibám – tájékoztatja Cooper Sarah-ra utalva.- Egy szívtelen gazember vagyok. És érzéketlen is.
– Ó – bólint apa.- Na igen, persze. Mindig is ezt szerettem magában.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Cartwright
>!
Cheril 

– És megkérdezhetem, hogy mik ezek a bizonyítékok? – kotnyeleskedem.
– Meg – mosolyodik el Canavan –, de ez nem jelenti azt, hogy el is árulom magának.

>!
Cheril 

Most komolyan. Ilyen korán keltem. Annyira korán, hogy még a saját kutyám sem volt hajlandó felkelni és csatlakozni hozzám. Ez igazán szomorú.

>!
Cheril 

– Szóval… az a helyzet… Hogy ma reggel nem így volt. Úgy áll a dolog, öhm… hogy ma reggel én, öhm… kocogni voltam.
Canavan nyomozó kiejti a kezéből a tollat.
– Hogy mit csinált?

>!
Cheril 

Egy gyilkosságból valakinek mindig haszna kell, hogy származzon.

>!
Morgana

A sarkon minden drogárus felém fordult és kedvesen integettek, hogy „Helló, Heather!”
Kölykök.
Visszaintegetek a drogárusoknak, aztán ellépek az ablaktól.

105. oldal

>!
Cheril 

Nem kell rózsaszirmot hintened az ágyra,
Azzal sohasem nyered el a szívem,
Vidd csak a Tiffany dobozkáját vissza,
Nem akarok mást, csak a fagylaltkelyhem.

Eredeti cím: „Chocolate Lover”
(A csoki szerelmese)
Írta: Heather Wells

>!
Cheril 

Talán azért, mert két ember, aki együtt fut, együtt is marad…
Bár ezt azért nem állítanám ilyen határozottan, tekintve, hogy úgy öt körrel jár előttem. Vagy inkább hattal.


A sorozat következő kötete

Heather Wells rejtélyes esetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Storm és Stone
John Green: Alaska nyomában
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Katie Alender: Bad Girls Don't Die – A rossz lányok nem halnak meg
Szabó Tünde: A hacker