Tinibálvány 256 csillagozás

Meg Cabot: Tinibálvány

Az indianai Clayton kisváros egyetlen gimnáziumának 11. osztályos tanulója, Jenny Greenly remek problémamegoldó képességgel rendelkezik. Így őt kéri fel az iskolaújság szerkesztősége, hogy Annie álnéven tanácsokat adjon a lelki problémákkal küszködő diákoknak. Jenny nagyon élvezi az iskola anonim pszichológusának szerepét, de azt már kevésbé, hogy mind a tanárok, mind a diákok szerint ő a „kedves kislány”, akire mindig lehet számítani, akire mindent rá lehet bízni. Ám amikor Luke Striker, a 19 éves filmsztár inkognitóban az iskolába érkezik, hogy elkövetkező szerepéhez anyagot gyűjtsön, olyan bonyodalmak kezdődnek, melyeket még Jenny sem tud megoldani… Vajon hogyan végződik a „tinibálvány” látogatása a Clayton gimiben, és Jenny képes lesz-e rá, hogy végre a saját életében is rendet teremtsen, és megtalálja az igaz szerelmet?

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró

>!
Ciceró, Debrecen, 2005
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635395035 · Fordította: Bosnyák Viktória

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Jenny Greenly · Scott Benett · Catrina 'Trina' Larssen · Geri Lynn Packard · Luke Striker


Kedvencelte 18

Most olvassa 10

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

KönyvBűvölő>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Nem erre számítottam. Annyira nem nyűgözött le.
A „tanácsok” sokszor nagyon nem tanácsok voltak, nem tudom miért volt oda értük mindenki. Kicsit idegesített a főszereplő csaj. Az díjazom, hogy végül kivel jött össze.
Véleményem szerint az egyetlen szerethető karakter a könyvben Scott volt. Ő tényleg nagyon cuki és rendes srác volt.
Összességében elég felejthető olvasmány volt.

Vaklarma P>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Vannak olyan szenvedélyeim, amelyekből élemedett korom ellenére sem gyógyultam ki. Ilyenek a rajzfilmek, a gumicukor és a tini regények. Meg Cabot könyvei különösen! Mert a sztori aranyos és fordulatos, a szereplők jól elképzelhetők és emberiek, és azok a régi, jó fajta tinikönyvek, amikben egy csóknál több nem történik. De azt hiszem azért is szeretem ezeket a könyveket, mert azon kívül, hogy azonnal beszippantanak, ezek a hősök tényleg pozitív figurák. Megcsinálják a házijukat, szívesen vállalnak iskolai feladatokat, jóban vannak a szüleikkel, vannak barátaik, és ráadásul értékeket képviselnek, amiért akár harcolnak is! És igen, ezen keresztül tanítanak is. Mindezt azonban úgy teszik, hogy az ember egy percig nem érzi szájbarágósnak és direktnek az egészet, és végig jól szórakozik. A fél csillagot itt azért vontam le, mert ugyan nagyon tetszettek, és tényleg jó tanácsokkal zárultak a fiktív olvasói levelek, amik megszakították a cselekményt, de ezek elején mindig ugyanaz a szokásos, kb. fél oldalas bevezető szöveg jelent meg, ami harmadik olvasásra már eléggé zavaró volt. Mondjuk, később már rutinosan átugrottam őket, hogy hozzájussak a lényeghez. Most pedig elégedetten vigyorgok, mert a vége szokás szerint teljesen kielégítette romantikus lányregényeken edződött ifjonti lelkemet.

uhrinagi>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Ezt a könyvet még tavaly nyáron olvastam. Nagyon hamar végeztem vele, hisz tökre jó kis könnyed olvasmány. Szeretem Meg Cabot stílusát meg azt, ahogy ír. Nem ez a kedvencem tőle, de tetszett. :)

>!
Ciceró, Debrecen, 2005
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635395035 · Fordította: Bosnyák Viktória
s_blair_m>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Igazi hamisíthatatlan Meg Cabot tiniregény. :)

NySara95>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Miközben olvastam, rájöttem, hogy én ezt már olvastam máskor is. De ennek ellenére ugyan úgy tetszett. Imádom Meg Cabot stílusát, komolyan, ő volt a kedvencem 10-13 éves koromban, és nem is tudok bele kötni máig :)
http://worldwithbooks.comule.com/…

Mrs_Curran_Lennart P>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Ez most nagyon kellett, annyira jókat röhögtem rajta. Meg Cabotnak nagyon jó a humora és a stílusa is, a szereplői pedig igazi egyéniségek. Szerencsére az én gimim nem volt ennyire agyament, és rossz emlékeim sincsenek abból az időből, úgyhogy szívesen olvasok gimisekről szóló történeteket.

2 hozzászólás
LyliaBloom I>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Sablonos, de cuki. Egynek elment. Kikapcsolódásnak nagyon jó.

ViKri94 P>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Könnyed kis történet. Pont egy ilyenre vágytam. Sokat nevettem rajta. Voltak azért komoly dolgok is, de nem az a drámai hanem laza story. Tetszett Jenny karaktere. Mindig jó probléma megoldó volt. Luke is jó volt benne és a többi karakter is.

nagara>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Aranyos, jópofa tinikönyv. Meglepő volt, hogy Jen nem az elvárt klisének felel meg, persze azért volt amiben mégis… Ha szereted Meg Cabotot, akkor olvasd el…

Cheril>!
Meg Cabot: Tinibálvány

Őszintén szólva nem vagyok oda ezekért a sablonos csajos történetekért, de ez tetszett.
Meg Cabot-ot egyszerűen imádom, főleg a stílusát. Nem túl bonyolult, egyszerű és elég sok az ismétlés, de mégis valami annyira jó benne, hogy nem bírom letenni a könyveit.

Maga a történet majdnem sablonosnak mondható, de bevallom, az elején teljesen azt hittem, hogy az a tipikus amerikai filmes történet lesz, hogy a filmsztár beleszeret egy átlagos lányba és boldogan élnek míg meg nem halnak. Szerencsére nem így történt, kicsit (tényleg csak kicsit) reálisabban ért véget.

A szereplők nem túl sok tulajdonsággal rendelkeznek, de így is megismerhetjük őket. Mondjuk sajnálom, hogy ennyire el van túlozva a személyiségük.

És végül ami még egy kicsit zavart az az, hogy ennyire sok újságíró, riporter követte Jenny-t vagy Luke-t mindenhová, meg miért vannak ennyien (még a fiúk is oda Luke-ért). Véleményem szerint ez nem így működik a való életben, de ez egy tini regény, ezért azt mondom, hogy még belefér.


Népszerű idézetek

NySara95>!

    Mint minden reggel, Mulvaney tanárnő most is eldalolta nekünk, hogy: „Aurora interea miseris mortalibus almam extulerat referens opera atque labores” (ami annyit jelent: Ez már megint egy halálosan pocsék reggel, kezdjünk hát dolgozni), aztán fogott egy krétát és felírta a táblára a gaudere jelenidejét.

10. oldal - Egy (Ciceró, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Jenny Greenly
2 hozzászólás
Reika>!

Ez nem a pokolba vezető út. Te máris a pokolban vagy.
Úgy hívják, gimnázium.

8. oldal - Annie válaszol (Ciceró, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Jenny Greenly
Iloonka>!

– Amit Annie szokott mondani? Mit szokott mondani?
– Te is tudod. Hát azt, hogy az élet rövid. Ha az ember nem próbálkozik új dolgokkal, sosem tudja meg, mihez van leginkább tehetsége. Márpedig csak akkor lesz idő új dolgokra, ha abbahagyjuk a régieket, amikről tudjuk, hogy nem mennek.

Iloonka>!

DRAMAQUEEN: Miért nem keresel valami srácot magadnak, és akkor mehetnénk négyesben.
JENNYG: OK. Várj csak! A francba! Sajnos ezen a héten senki sincs belém esve

Kapcsolódó szócikkek: Jenny Greenly
>!

Tutira egész Amerika látni akarja, ahogy a Trubadúrok azt vonyítják: „As Long as He Needs Me I'll KLINGON…”

135. oldal - Tizenegy (Ciceró, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Jenny Greenly · Star Trek
julicsenge IP>!

Geri Lynn Scott Benett barátnője… aki persze sokak szemében egy igazi antimacsó, mivel ő a Kioktató főszerkesztője, és imád olvasni meg főzni.
De azok, akik szerint ciki vele járni, nem ismerik. Az olyanok még sosem vitatkoztak vele azon, hogy mitől jobb Stephen King Végítéletének új kiadása, amibe visszatették a szerkesztő által kihagyott részeket.
Ők még nem kóstolták – úgy, mint én – a hideg uborkalevesét.
Nem hallgatták a tábortűz mellett, amint elmondja – mint nekem –, hogy milyen fájdalmas volt a szülei válása; hogy hogyan döntött amellett, hogy a mamájával megy; és hogy tíz évvel később miért határozta el, hogy visszajön Claytonbe, és megpróbál megint a papájával lakni.
Ők még sosem vették észre, hogy Scott szeme még mogyoróbarnább, mint az enyém, és néha zöldnek tűnik, máskor meg borostyánszínű, pontosan olyan, mint az a borostyán, amibe a szúnyogok beleragadtak a Jurassic Parkban.
Sosem látták, ahogy ügyes ujjai a billentyűzeten
mozognak, amikor az Annie-féle írásaimat javítja.
Vagy, ahogy felemel velük egy vastag ágat, mielőtt betemetné a Nutella.
És nem hallották a sütőtökös sztoriját sem.
Érdemes egy ilyen srácot elhajítani valami filmsztárért?

Kapcsolódó szócikkek: Geri Lynn Packard · Jurassic Park · Scott Benett
julicsenge IP>!

Például amikor az egész szerkesztőségnek át kellett jutnia egy fatörzsön, ami több mint két méterre volt a földtől két fa közé vízszintesen beékelődve, az erdő közepén. Senkit sem volt szabad otthagynunk a másik oldalon (említettem már, hogy ezek a bizalomnövelő gyakorlatok iszonyú idétlenek?). Tilos volt létrát vagy más segédeszközt használni a kezünkön kívül, és menekülnünk kellett több tonnányi „Nutella-áradat” elől.
Említettem már, hogy Shea tanár úrnak elviselhetetlenül rémes a humora?
Lényeg az, hogy amikor mind ott álltunk, és úgy néztünk rá, mint egy elmebetegre, ő csak ennyit mondott:
– Nagyon égő?
Scott meg egyszerűen rávágta:
– Baromira gáz, tanár úr.
Attól kezdve tudtuk, hogy Scottban megvan a megfelelő vezetői képesség a főszerkesztőséghez.

Kapcsolódó szócikkek: Scott Benett
julicsenge IP>!

Ebben a pillanatban kinyílt a limó tetőablaka, és Luke dugta ki rajta a fejét meg a vállát. A limuzin körül álló lányok sikítozva ugráltak, és igyekeztek kitépni a haját, ami, mint tudjuk, nagyszerű módja annak, hogy az ember beférkőzzék egy srác kegyeibe.

Kapcsolódó szócikkek: Luke Striker
Vaklarma P>!

Amikor kiléptünk a suliból, még mindig gyönyörű tavaszi délután volt. Az ég úgy nézett ki, mint egy hatalmas, felfordított kék salátástál.

NySara95>!

     Új film a mozikban!!!
     Érdemes megnézni Luke Strikert a US 30 című filmben… meg tudja-e menteni egy végzős gimnazista a terroristák támadásától az indianai kisvárost, ahol él, és elnyeri-e álmai asszonyának szívét? A kritikusok “átütő alakításnak” nevezik Striker játékát, és lelkesen ajánlják a nézőknek.
     Jenny Green szerepében Lindsay Lohan.

232. oldal - Tizennyolc (Ciceró, 2005)

Kapcsolódó szócikkek: Luke Striker

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Kasie West: P.S. I like You
Kasie West: Szívességből szerelem
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek!
Szirmay Ágnes: Titkok árnyékában
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Leiner Laura: Bízz bennem
Morgan Matson: Páratlan nyár
Kasie West: A távolság relatív
Kasie West: Helyek, ahol még sosem jártunk