"Meghaltál. Nincs itt semmi keresnivalód."Suzannah éppen most tett meg néhány ezer kilométert New Yorkból Kaliforniába csak azért, hogy egy rakás lökött fiúval (a mostohatestvéreivel) lakjon egy fedél alatt. Még ki sem pakolt, az anyját máris megríkatta, ráadásul egy kísértet ücsörög a hálószobájában. Szó se róla, Jesse igen vonzó kísértet, de a lényeg nem ez.Az élet az elmúlt tizenhat évben nem volt egyszerű. Hát persze, hogy nem, mert Suzannah mediátor – ő foglalkozik azokkal, akik a talpukat feldobván egy kis khm… „felfordulást” hagynak maguk után. Még szerencse, hogy Jesse nem veszélyes. Heatherrel, a feldúlt kisértetlánnyal ellentétben, aki Suzannah új középiskolájában kísért…
Suzie és a szerelmes kísértet (A mediátor 1.) 384 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2000
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tök jó könyvek Ciceró
Hector 'Jesse' de Silva · Susannah Simon · Dominic atya · Cee Cee Webb · David 'Doki' Ackermann · Carl Walden · Debbie Mancuso · Ernestine

Nagyon jólesett ez a kis nosztalgia az egyik régi kedvencemmel. Imádtam ezt a sorozatot úgy, ahogy van: a történet, a karakterek, a párbeszédek, a szerelmi szál, a humor – mind-mind tökéletesen passzolt hozzám, és odáig meg vissza voltam érte. Az első és a hatodik rész volt az abszolút befutó nálam, ezeket számtalanszor újraolvastam az évek során.
Most is teljesen beszippantott a könyv, nagyon jó volt elmerülni benne. Teljesen kikapcsolt és feltöltött, így felmerült bennem, hogy le kellene darálni off az egész sorozatot. Bár az talán már sok lenne, ahhoz túl tinilányos.
Tizenéveseknek viszont abszolút tudom ajánlani, hiába nem mai darab, egyáltalán nem járt el felette az idő. Egyedül a magyar címével nem vagyok kibékülve, emlékszem, annak idején emiatt nem akartam elolvasni, azt hittem, valami nyálas bénaság. Közben pedig vicces, izgalmas, aranyos, na meg szellemes. Szó szerint.

Talán az egyik kedvenc Meg Cabot sorozatom.
Egyszerűen a szereplők, a stílus, mindent klappol. Emlékszek, amikor legelőször olvastam és mennyire izgatottan vártam a következő részeket. Igazából most is ezt éreztem, ami meglepő, hiszen már tudtam mi következik. Mégis annyira szerethető légkört hozott létre az írónő Suzannah-val, Jesse-szel és persze Dom atyával, Dokiról nem is beszélve. Ifjúsági regény, számomra mégsem tipikusan az.

Ha az ember nem biztos valamiben, vegyen föl feketét, szoktam mondogatni.
Csak egy szokásos szuper Meg Cabot könyv. Már ezer éve el akarom olvasni a Mediátor sorozatot, úgyhogy örülök, hogy végre neki tudtam kezdeni.
Bírom főhősnőt, tetszik a stílusa, és izgalmasnak érkezik a sorozat, úgyhogy kíváncsian várom a folytatást!

Kedves volt, vicces, és szórakoztató. Ha nagyon bele akarnék kötni valamibe, akkor tán azt mondanám, h Suzie-nak néha túl laza volt a beszéde, de emelett simán el lehet siklani. Tök jó volt, nna. Egyébként már olvastam korábban ebből a sorozatból, csak most sikerült beszerezni mind, h az egészet elolvashassam, jó sorozatak ígérkezik ez is.

Jaj,hogy ez a kis könyvecske mennyire jól esett most nekem!Igazi kis felüdülés volt:humoros,egy kicsit természetfeletti és mindenekelőtt szerethető.Nem az én korosztályom az elsődleges célközönség,de ez egy percig sem tántorított el.Biztos vagyok benne,hogy ha fiatalabb koromban kerül a kezembe,még jobban imádtam volna,mert tipikusan olyan történet ez amiért bele lehet szeretni az olvasásba.Úgyhogy asszem nem is kérdés,hogy tetszett-e. Eddig még nem igazán olvastam szellemekkel kapcsolatos történeteket,de eddig ígéretesnek tűnik,annak ellenére is hogy nem volt éppen hosszú könyv,de még jó hogy van folytatás. :) Suzie abszolút szimpatikus hősnő,bár a nagyszájúsága néhol kissé meglepő mértéket öltött,de így is nagyon bírtam.Örültem annak is,hogy Suzie jól kijött a mostohaapjával és a fiaival is,és nem azt a tipikus elcsépelt felállást olvashattuk ahol ellenszenvvel viseltetnek a szereplők egymás iránt.Éppen ezért nagyon kedveltem a kis családot,de a leginkább Dominic atyát imádtam,na és persze ne feledkezzünk meg Jesse-ről sem. :)Azt hiszem nem tiltakoznék egy ilyen jóképű kísértet jelenléte ellen a szobámban…. :D Az események meglehetősen rövid idő alatt történtek illetve,ahogy feljebb írtam elég rövidke volt(bár úgy látom ez a későbbiekben sem változik) de ettől könnyen el lehet tekinteni.Folytatom nem is kérdés. :)

Meg Cabotnak különleges helye van a szívemben, ennek a sorozatnak meg aztán főleg – de erről már korábban írtam. Csak azt tenném hozzá, hogy a fordítás béna :D Ki használja ezt a kifejezést, hogy bordás hasizom, de most komolyan? Szerintem a sorozat megérdemelne egy kis modernizálást, kívül-belül. Ezek a borítók…jaj. :D És igen, a cím még mindig rettenet.
2014
Nem is tudom, hányadszorra olvastam. 2006. vagy 2007. karácsonyára kaptam, fogalmam sem volt róla, hogy miről szól, sem arról, hogy ez egy hat részből álló sorozat. Nem is igazán akartam elolvasni, mert annyira nem érdekelt, egészen addig teljesen másfajta könyveket olvastam. Aztán hirtelen beszippantott, egy nap alatt legyűrtem, és egy papírfecnire nemrég találtam meg kiszámoltam, hogy mennyibe fog kerülni a többi rész, majd megkezdtem a gyűjtést. Persze a pénz nem gyűlt össze, de szépen lassan teljessé vált a sorozat.
Nincs még egy olyan könyvem, amit szó szerint ennyire rongyosra olvastam volna régebben kevésbé vigyáztam a könyveimre. A gerince megtört, teljesen szét lehet nyitni, a borító karcos, gyűrött, a lapok külső kétharmada megsárgult, míg belül még mindig fehérek. Van rajta néhány ismeretlen eredetű folt is, és néhol félig elengedték a lapok a ragasztást. És attól, hogy ilyen elnyűtt egy könyv, lesz csak igazán értékes.
Talán már kinőttem ebből, nem vagyok 16 éves, még csak gimnazista sem, de nem volt olyan régen, hogy ne tudnék rá emlékezni. Ebben a történetben én is újraélem ezt az időszakot, még mindig felelevenednek néha a régi érzések, amiket az első olvasáskor éreztem. Akkor megfogadtam, hogy soha nem leszek elég „öreg” ahhoz, hogy ezt a sorozatot elolvassam.
Nem tudom, mi fogott meg benne igazán.
Talán Suze, a belevaló csaj, aki mindig is lenni szerettem volna. Talán Dom atya, a legmenőbb pap és igazgató persze utóbbi csak Dumbledore után :D, akivel valaha „találkoztam”. Talán Carmel, ez a gyönyörű város a gyönyörű iskolájával, amiről annyi képet kerestem annak idején, hogy kicsit bele is bolondultam az érzésbe. Talán Jesse, az irodalomtörténet legszexisebb, legbátrabb, legudvariasabb, legelbűvölőbb szelleme pasija. Igen, bevallom, még most is elviselném, ha beköltözne a szobámba…
Egyszóval ez a könyv, és ez a sorozat nekem egyfajta nosztalgia, 200 oldalnyi pihenés és boldogság. Néha nincs szükség súlyos, bonyolult, komoly történetekre. Néha csak erre van szükség.
És ez így van jól

Szerettem volna valamit olvasni Meg Cabot-tól, ha már régen A neveletlen hercegnő film nagy kedvencem volt.
Suzi egy kicsit idegesítő karakter, de hát majd biztos előbb utóbb fejlődik a sorozat folyamán. A történet rövid, de jól fel van építve a helyszín, karakterek, sztori, úgyhogy folytatom. Jó kikapcsolódás.

Egy ideje nézegettem már Meg Cabot könyveit, mert annyian dicsérik. Ez volt az első könyvem tőle, de bizonyosan nem az utolsó. Hihetetlenül vicces, szórakoztató az írónő stílusa! A főszereplő, Suze belevaló, odamondogatós csajszi, aki nem riad vissza holmi szellemektől – pedig nem kevéssel találkozik. Ugyanis látja a dolguk végezetlenül evilágban ragadt kísérteteket. Sajátos stílusában igyekszik „átsegíteni” őket a túlvilágra, ezzel állandóan bajba keverve önmagát. Új környezetében segítőkre is lel, a szintén mediátor Dom atya és a titokzatos, szexis – dekárhogyhalott – Jesse személyében. A szereplők nagyon szerethetőek, az atya irtó jófej, az új család aranyos, főleg a kis okoska Doki :) Remélem a következő részekben kicsit többet kapunk Jesse-ből is :)

Hiper-szuper volt! :)) Nekem nagyon tetszett az egész története és a szereplők is imádnivalóak voltak! Kedvencem Jesse volt, de nagyon szerettem még Dokit és Suziet is. Egyszerre volt izgalmas, vicces és romantikus is. Nekem most pont erre volt szükségem és azt hiszem ezzel a könyvével Mag Cabot a kedvenc íróim kőzé került! A folytatásra már nagyon kíváncsi vagyok!
Ajánlom mindenkinek aki szereti a humoros, romantikus és szellemes (mármint halott ember/szellem :D ) történeteket. Nekem kedvenc lett!

…Számtalan órát töltöttem az anyám pszichológusával, aki arról győzködött, hogy nincs abban semmi rossz, ha magamban beszélek, ellenben ha olyasvalakivel, aki nincs ott, akkor az már gáz

– Kriptaszökevénynek neveztél. – Lebámult rám. Hevesen emelkedett és süllyedt a mellkasa. – Egyáltalán tudod te, hogy mi az? Nagyon megbántottál, querida. Nagyon megbántottál.
11. fejezet

Tartozom egy vallomással. Egy csomószor jobban érzem magam a halottak között, mint a kortársaimmal. A tizenhatévesek néha igazán ijesztőek.

– Elviszel valahová suli után?
Adam talpra ugrott, elriasztva két kövér sirályt a pad mellől, ahol Cee Cee-vel üldögélt. – Most hülyéskedsz? Hová akarsz menni? Egy szavadba, és már megyünk is. Vegasba? Menjünk Vegasba? Megdumáltál. Végül is tizenhat évesek múltunk, nem igaz? Könnyen összeházasodhatunk. Anyáméknál nyugodtan lakhatunk, biztos megengedik. Gondolom, nem probléma, hogy egy szobában kell aludnunk. Azt is megígérem, nem dobálom szét a ruháimat…
-Adam – szólalt meg Cee Cee –, most mit bénázol? Szerintem Suze egyáltalán nem akar hozzád menni.
-Nem hiszem, hogy beleugranék egy újabb házasságba, amíg a volt férjemtől nem váltam el végleg – jelentettem ki ünnepélyesen.

Doki, Andy legkisebb fia még csak tizenkettő, de akár negyven is lehetne. Az esküvő alatt végig a földönkívüliek csordacsonkításait taglalta, meg persze azt, hogy az egész 51-es körzet nem más, mint az amerikai kormány ködösítése, mert nem akarják, hogy kiderüljön, Nem Vagyunk Egyedül a Világon.

-Ne törődj a madarakkal. Az a lényeg, hogy neked nincs semmi bajod. Amint kikerülök a kórházból, Suzannah, szépen leülünk, és jó alaposan megbeszéljük a rendes mediációs módszereket. Egyszerűen nem értem ezt a furcsa szokásodat, hogy csak úgy odasétálsz szerencsétlen lelkekhez, és jól behúzol nekik egyet.
![]() | A mediátor sorozat · Összehasonlítás |