Olthatatlan ​vágy (Olthatatlan vágy 1.) 132 csillagozás

Meg Cabot: Olthatatlan vágy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rosszul vagy a vámpíroktól? Meena Harper is.
A főnökei miatt azonban írnia kell róluk, még ha nem is hisz a vérszívókban.
Pedig Meenától nem áll távol a természetfeletti. Tudja, hogyan fogsz meghalni. (Persze, úgysem hiszel majd neki – ahogy más se.)
De hiába a jóstehetsége, elköveti a hibát, hogy beleszeret egy modern kori hercegbe. Lucien Antonescu sötét titkot rejteget. Olyan titkot, ami miatt sokan – köztük egy ősi vámpírvadász társaság is – a halálát kívánják.
Csakhogy Lucien már eleve halott. Talán ezért ő az egyetlen pasi, akivel Meena el tudja képzelni a jövőjét. Ugyanis a lány mindenki más sorsát képes megjósolni, csak a sajátját nem.
Bár Luciennél jobb pasit álmodni sem lehet, Meena talán mégis egy rémálomba csöppent.
Elérkezik az idő, hogy a saját jövőjébe lásson…
Már ha van jövője.

Eredeti mű: Meg Cabot: Insatiable

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ciceró, Budapest, 2011
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397297 · Fordította: Szőke Szandra

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Alaric Wulf · Meena Harper · Abraham Holtzman · Jon Harper


Kedvencelte 10

Most olvassa 13

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Klodette
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

Kicsit lassan haladtam vele, mert az eleje nem igazán tetszett. Vontatott volt, de egy idő után elég jól beindultak az események és akkor meg már nem igazán tudtam letenni.
Régen olvastam már vámpíros sztorit és ez most tetszett is nagyon.
Meena karakterével viszont cseppet sem voltam kibékülve. :(
Felnőtt nő létére buta volt, sokszor önző és engedte, hogy elvakítsa a szerelem.
Például amikor spoiler Szóval voltak ilyen WTF pillanatok dögivel, ezért is vontam le egy fél csillagot.
Alaric karaktere viszont mindent vitt.
Már a Vámpírnaplókban is imádtam a vámpírvadász Alaricot és ez itt is befigyelt. :) A Meg Cabot féle Alaricot, pont úgy képzeltem el, mint a színészt, Matt Davis-t. Szerintem illene hozzá ez a szerep is. *_*
Kíváncsi vagyok a következő részre, habár nagyon meglepődtem mikor láttam, hogy fele akkora, mint ez a kötet. Furcsállom…
Tanulság: a vámpírok még mindig divatban vannak. :)
Még több tanulság: Meg Cabot nagyon jó író, mert többféle műfajban is remekel, ráadásul sokszor éreztem, hogy a kötet 2010-es, eredeti megjelenése szatirikus beintés az akkor tomboló Twilight és vámpírláznak. :)

>!
BacchanteBlues
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

Ebből lehetett volna valami, ha Cabot alaposabban kihasználta volna a paradoxont, hogy Meena élete hasonlóbb egy szappanoperához, mint a szappanoperák a mindennapi élethez. Semmiképp sem olyan mestermunka, mint amilyen a Hétköznapi vámpírok, de mondjuk egy könnyed kis komédia, ami szándékosan dagonyázik bugyutaságban. Néhány fejezetig reménykedtem is benne, hogy Meg Cabotnek sikerült egy önironikus kiseposszal megajándékoznia minket. Aztán nagyon elszúrta azzal, hogy elkezdte komolyan venni a cselekményt.

Lucien az egész regényben egy maradi felfogású, karótnyelt (no pun intended) ficsúr szerepében flörtöl a főszereplővel, akit teljesen birtokba akar venni, és nem tűri a „nem”-et. Egy ilyen ellenszenves karakter művelhet akármilyen poénos vagy akár hősies dolgot, engem sosem nyer meg magának.

A friss szerelmet megzavaró vámpírvadász, Alaric Wulf sem bővelkedik személyiségben a „morcos macsó” jellemén túl, de neki legalább kijutott az a privilégium, hogy zsémbeskedő öregurak és fegyveres apácák veszik körül, ami mindig plusz pontot jelent egy vígjátékban. Ráadásul Meena sem kapcsol zombi csitri üresjáratba, amikor együtt vannak egy teremben, és bőven elég lett volna a kettejük dinamikája, hisz Lucien harmadik keréknek is csapnivaló, de ez már egy másik történet…

Főszereplőnket, Meenát pedig egy az egyben a True Blood sorozat protagonistájáról, Sookie Stackhouse-ról koppintották, és többet nem is kell tudni róla, ezért nem is vesztegetem tovább az idődet.

>!
kte
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

Érdekes egy könyv volt, vámpíros-szerelmes Meg Cabot módra.
Nagyon furcsa volt a két műfaj ötvözése, de nekem tetszett.
Meena ügyesen használja ki misztikus adottságát, igazi amerikai módon: televíziós forgatókönyvíróként dolgozik. :) És nem hisz a vámpírokban, egészen addig, amíg bele nem szeret egybe. Mindeközben olyan szövegek vannak benne, hogy dőltem a röhögéstől.

>!
Redpanda
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

Olvasmányos és cselekményes a sztori, ami könnyen emészthető. Mégis az az érzés bujkált bennem egész végig, hogy Meena vámpír-utálatában Meg Cabot véleménye tükröződik, vagyis azért írja ezt a regényt, mert most ez a divat, és mindenképp vámpír-sztorit kell „gyártani”. Többször utal rá, hogy nem szereti a vámpírokat, és igazából kicsit az volt az érzésem, hogy ezt a könyvet, a saját alkotását sem kedveli. Ettől függetlenül nem rossz, kíváncsi vagyok a második részre, de nem ez a legjobb Meg Cabot regény, sem a legbriliánsabb vámpír-könyv, amit valaha olvastam.

>!
Laura_Bakos
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

Lucien Antonescu Imádlak.
Menna Harper idegesítettél.

Imádtam a cselekményeket, nagyon jól le voltak írva.
Úgy tízből olyan nyolcas, mert a csajszit néha-néha fejbe vertem volna egy-két alkalommal, hogy kicsit nyissa már ki a szemét, de azért szeretés van.

>!
minnie
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

Jaj nekem. Három csillagot adtam egy Meg Cabot könyvre. Úristen.. elvonulok a sarokba és sírok. Hát ez meg hogy történhetett??
Úgy, hogy mért kell ezt a vámpír sztorit ennyire erőltetni? Mért? Tökéletes volt a Mediátor sorozat vagy a Hívószám. Pont elég volt ennyi a fantasy-ből. De nem… erőltetni kell, legyen vámpíros. Az hagyján, hogy vámpírokról szól.. de a szereplők. Meena-t kb. minden megmozdulásáért meg tudtam volna tépni. Lucien-t utáltam. Egyedül Alaricot kedveltem, de ő meg állandóan megszívta, mert Meena segghülye. És ez szörnyű, mert szoktak dinka karakterei lenni Meg Cabotnak, de Meena nem dinka és cseppet sem aranyos. Utáltam!
És ehhez még az is jött, hogy utálom a vámpíros sztorikat és a vámpírokat, csömöröm van már tőlük. Tehát ez se segített azon, hogy élvezzem a könyvet.
Egyedül a 3 csillagot, azért kapta, mert szeretem az írónő stílusát és még mindig jó a humora.

>!
MisssBee
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

Egy kicsit Twilight, egy kicsit Tru Calling, egy kicsit Fekete tőr testvériség (na jó, arra nem tudom, miért emlékeztetett), viszont elég jól csúszott.

Azonban az olvasmányosságát leszámítva azt vettem észre, hogy talán kezdek kinőni a vámpír-szeretetből… egyre kevésbé köt le. Mondjuk talán nem világvége, ha belegondolok, hogy a Twilight könyvek magyar megjelenése (vagyis részemről 2008) óta jóban vagyok/voltam vérszívó barátainkkal. Úgyhogy lesgyanús, hogy az FTT-t sem fogom befejezni. Még a Darren Shan-sorozat vége, és Bram Stoker klasszikusa, aztán azt hiszem, én is búcsút intek, mint Meena Luciennek – de minimum fegyverszünetet kötök velük :)

Visszatérve: a négyest azért kapja, mert úgy is nagyon jól lekötött, hogy éppen nem voltam hangulatban, és alapjáraton nem egy rossz könyv azoknak, akiknek nem unják még :)

>!
Fanni_Dorottya
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

A vámpírok sosem voltak a szívem csücskei, úgyhogy eleve kicsit félve kezdtem bele a könyvbe. Ahogy haladtam, egyre kevésbé éreztem úgy, mintha Meg Cabot-könyvet olvasnék, a tőle megszokott stílus most csak néhányszor villant fel. Ráadásul ha a most még csak elkezdett szerelmi háromszög a második részben kibontakozik…
Mary Lou-t viszont nagyon bírtam, remélem a következő részben is szerepelni fog egy kicsit.

>!
xoxo_ivett
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

KIcsit csalódás volt nekem ez a könyv. Pedig de örültem, hogy végre egy 500 oldalas Meg Cabot könyv került a kezembe. Annak meg még jobban örültem, hogy egy vámpíros. Persze az örömöm a 70. oldal körül elmúlt. Valami nem volt okés a történettel. Visszamentül a Dracula vonalhoz, meg a porrá váló vámpírokhoz, ami jó szokott lenni, de ez valahogy nem adta vissza nekem az érzést. Magam sem tudom megfogalmazni, hogy mi nem tetszett benne annyira. A főszereplők túl dilisek voltak, meg ez az egész Meena látja az emberek halálát se volt kidolgozva, meg aztán a vámpírvadászok is gyenge kiszerelésben jöttek. Egyszerűen nem, főleg a romantikus szál vége a nagyon NEM. Persze mint író Meg jól írta meg, de ennyi. Kár!

>!
Tamee
Meg Cabot: Olthatatlan vágy

Imádom Meg Cabotot, eddig minden könyvét faltam, bármikor képes lettem volna bármit elolvasni tőle. Aztán jött ez a könyv. Valakinél olvastam, hogy ez csak paródia, amiben nagyon reménykedek, mert ha ezt komolyan gondolta, akkor én egy ideig hanyagolom a könyveit.
Eleinte még tetszett a könyv, de aztán annyira megutáltam, hogy alig bírtam kézbe venni, hogy legalább befejezzem. A három csillagot is csak kegyelemből kapta meg, pedig én nem szoktam szigorúan értékelni.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

Lucien dühös volt… de még dühében sem szemetelt.

122. oldal

>!
SzAngelika

A szörnyek kultuszában a vámpírok a legnagyobb hímsoviniszták.

43. oldal

>!
SzAngelika

– Maga engem nem érdekel.
Meena nem tudta visszafojtani a nevetését, hiába forgott kockán az élete. Vagy rájött a hisztéria?
Vicces helyzet volt. Egy pasi rád veti magát, mikor alig viselsz valamit, kardot szorít a torkodnak, majd megosztja azt a bizalmas információt miszerint nem érdekled.
– Ó, pedig már reménykedtem. Akkor miért érzem úgy, hogy most elég hevesen érdeklődik irántam?
Alaric felvonta szőke szemöldökét, majd megmozdult.
– Az? Az csak a kard hüvelye – mentegetőzött. Nem akarta, hogy a lány udvariatlannak tartsa, ezért hozzátette: – Nem mintha maga nem lenne vonzó… de nem az én esetem.
Meena rábámult. Ez aztán több a soknál! Nem elég, hogy ez a pasi ki akarja nyírni, még sértegeti is?
– Hát, maga sem jön be nekem!

258. oldal

>!
Anitaaa

Az sohasem jutott még eszedbe, hogy akkor lehet egyáltalán jövőnk – mondta Lucien szelíden –, ha tanulunk a múltban elkövetett hibáinkból?

303. oldal

>!
NenaK

– Ez nem vicces. Tudod,mi a véleményem a vámpírokról.
– Igen, tudom – felelte Leisha kicsit unottan. – Hogy is szoktad mondani?A szörnyek kultuszában a vámpírok a legnagyobb hímsoviniszták?
– Ha belegondolsz, mindig a csinos lányok az áldozatok.És a nők ezt még vonzónak is találják.
– Én ugyan nem – tiltakozott Leisha. – Engem Frankenstein nyírjon ki. Imádom a nagydarab pasikat. Pláne, ha ostobák.De el ne mondd a férjemnek!

43. oldal

>!
SzAngelika

– Nézze, Mr., izé, Wulf. Nagyra értékelem, hogy figyelmeztetni próbált. Igazán nagyra. De vámpírok nem léteznek. Az egész kitaláció. Mi, írók találtuk ki őket! Sajnos olyan jó munkát végeztünk, hogy mára már az egész világ paranoiás lett. Restellem, de ez az igazság. Hibáztassa csak Bram Stokert, ő kezdte!

268. oldal

>!
MisssBee

Inkább végezzem karóval a szívemben, de Manhattant nem hagyom itt!

Kapcsolódó szócikkek: nők
>!
NenaK

A szomszédaik költözködnek – Alaric befejezte az ing gombolását. – Ha kölcsönadták nekik a citromfacsarót,ideje lenne visszakérni, különben nem látják többet.

338. oldal

>!
Csoszi P

Alaric számára szokatlan volt szeretni és szeretve lenni. Senki nem bukkant fel az életében, akit szerethetett vagy akitől szeretetet kapott volna.
És mivel amit nem ismersz nem is hiányozhat, Alaricot nem érdekelte a szerelem.

425. oldal

>!
petrichor

Alaric Meenára nézett.
– Csak nem látomása támadt valaki azonnali pusztulásáról? – kérdezte.
Meena az alsó ajkába harapott.
– Nos… nem, de…
– Próba, szerencse! – mondta Alaric, és eleresztette a telefont. A szél azon nyomban ki is kapta a kezéből.
– …ez nem így működik – fejezte be Meena a mondanivalóját. – Személyesen kell találkoznom az illetővel. De szép munka volt. Valószínűleg sikerült megölnie valakit.
Odalent megszólalt egy autó riasztója.
– Szégyellem magam – csóválta a fejét Alaric. – Kinyírtam egy kocsit.

296. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alaric Wulf · Meena Harper

A sorozat következő kötete

Olthatatlan vágy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Megsebzett szerető
Karen Chance: Holdvadász
Cassandra Clare: Üvegváros
Jeaniene Frost: Síri csendben
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Richelle Mead: A halál csókja
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne
Nalini Singh: Angyalárny